Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

18Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Of het nu voor alledaagse of feestelijke gelegenheden is, krullen brengen beweging in het kapsel en geven het een opwindend uiterlijk. Van kleine krullen tot grote golven, er zijn geen grenzen. Omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is, heb je geen eerdere ervaring nodig en hoef je geen professionele kapper te zijn!

In onze Remington krultang test 2023 willen we je kennis laten maken met de krultang. Je krijgt informatie over de verschillende soorten, de aankoopcriteria waarmee je rekening moet houden, en antwoorden op veel gestelde vragen. Met dit testartikel zou je alles moeten weten over Remington krultangen en in staat moeten zijn het perfecte apparaat voor je te kiezen. Veel leesplezier!
De belangrijkste feiten in het kort

 • Krultangen van Remington toveren in een handomdraai prachtige krullen in je haar. Afhankelijk van het apparaat krijg je springerige kurkentrekker krullen of losse strandgolven en kun je geweldige kapsels maken.
 • Remington heeft verschillende soorten krultangen in zijn assortiment. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de klassieke krultang, heteluchtstylers en krulkrullers.
 • Remington krultangen zijn voorzien van een keramische coating. Dit beschermt je haar tegen de hitte tijdens het gebruik en zorgt voor glad en glanzend haar.

Remington krultang: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor Remington

krultangen
Remington krultangen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan modellen. De afzonderlijke productvarianten kunnen onderscheiden worden volgens de volgende criteria:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Vorm

In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen conische en cilindrische krultangen. Remington biedt beide vormen in verschillende versies aan.

Shape Speciale kenmerken
Cilindrische Rechte krultang is bijzonder geschikt voor losse strandgolven. De rechte vorm geeft je gelijkmatig gevormde krullen over je hele hoofd. Zo ontstaat een gelijkmatige textuur in je haar.
Conical Dit zijn krultangen die naar de punt toe taps of kegelvormig zijn. Zo kun je je haar helemaal tot aan de uiteinden op je krultang draaien. Dit geeft een heel natuurlijke uitstraling.

Als je een Remington taps toelopende krultang hebt, kun je met een beetje handigheid zowel kleinere als grotere krullen maken door je haar om het smallere of het bredere uiteinde te wikkelen.

Diameter

De diameter van je krultang is van cruciaal belang voor de grootte van je krullen. Kleinere Remington modellen geven je kurkentrekker krullen, terwijl dikkere stangen je losse golven geven. In principe zijn Remington krultangen verkrijgbaar in diameters van 13 tot 40 millimeter.

Welke krultang met welke diameter voor jou geschikt is, hangt ook af van je haarstructuur. Als je relatief dik en lang haar hebt, zijn dikke krultangen vaak ongeschikt. Je kunt ook mooie golven maken met middelgrote krultangen van Remington met diameters van 25-30 millimeter.

Als je je niet tot één krulmaat wilt beperken, biedt Remington ook krultangen met verschillende opzetstukken. Hier kun je de dikte van de staven afwisselen en zo de grootte van je krullen.

Met / zonder klem

Remington en andere fabrikanten bieden krultangen met of zonder klem aan. Dit wordt gebruikt om de uiteinden van het haar vast te klemmen en ze dan gemakkelijker in te draaien zonder haar te verliezen.

Speciaal voor kort haar vereenvoudigt de klem het krullen enorm en minimaliseert het risico dat je je vingers brandt. Krultangen met een klem van Remington zijn ook geschikt voor beginners, want je kunt de krultechniek goed oefenen zonder dat het haar wegglijdt.

Dit is niet aan te bevelen voor langer haar. Als je de uiteinden klemt en de lange lokken om de staaf wikkelt, duurt het lang voor de lengtes haar warm worden en gaan krullen. De uiteinden daarentegen krijgen veel warmte in de klem en drogen uit.

Accessoires

Er zijn verschillende modellen van Remington verkrijgbaar die met verschillende accessoires zijn uitgerust. Sommige modellen bevatten al een hittebeschermende handschoen die je tegen brandwonden beschermt.

Anderen hebben verschillende opzetstukken waarmee je verschillende kapsels en looks kunt uitproberen. Er zijn hulpstukken met en zonder klemmen, en ook stokken met verschillende diameters. Deze kunnen gemakkelijk verwisseld worden door middel van een insteeksysteem.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Remington krultang koopt

Als je een Remington krultang wilt kopen, moet je van tevoren een paar factoren in overweging nemen. In de volgende sectie hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en kort beantwoord.

Wat onderscheidt Remington krultangen van andere fabrikanten?

Remington biedt onovertroffen waar voor je geld in zowel haarstyling toestellen als krultangen. Zelfs voor lage prijzen krijg je degelijke krultangen die beslist kunnen wedijveren met duurdere modellen.

Van krultangen voor kurkentrekker krullen tot strandgolven, er is voor elk wat wils. Verder hebben alle Remington krultangen een keramische coating die je haar tijdens het gebruik beschermt en het een prachtige glans geeft.

Remington Lockenstab-1

De keramische coating geeft je haar een bijzonder gezonde uitstraling en een prachtige natuurlijke glans.
(Image source: averie woodard / Unsplash)

Een ander bijzonder kenmerk van Remington is de productregistratie. Waar je je product ook kocht, je kunt het binnen 28 dagen online registreren en 1 jaar langere garantie krijgen.

Er is ook een directe onderdelen service op de Remington homepage. Daar kun je kapotte onderdelen nabestellen of extra accessoires kopen. Hier zijn bijvoorbeeld hittebeschermende handschoenen of vervangende krultang opzetstukken verkrijgbaar.

Welke soorten krultangen biedt Remington aan?

Als je een Remington krultang wilt kopen om je haar te stylen, biedt Remington daarvoor verschillende apparaten aan. We laten je kennismaken met deze drie soorten, met hun voor- en nadelen:

Type Voordelen Nadelen
Klassieke krultang Gemakkelijk te gebruiken, Verschillende krullingen mogelijk, Geschikt voor zowel kort als lang haar Risico op brandwonden
Warme lucht styler Creëert veel volume, Afhankelijk van het apparaat is ook steil maken van het haar mogelijk Niet geschikt voor kleine krullen, Vereist enige oefening
Kruller Gemakkelijk te gebruiken voor beginners, Creëert gelijkmatige krullen Haar kan in het toestel vastraken, Geen variatie in krulgrootte mogelijk

Wil je meer informatie over de afzonderlijke producttypes, dan kun je hier meer details lezen en meer te weten komen over hun speciale kenmerken.

Klassieke krultang

Klassieke krultang

Krultangen zijn de meest gebruikte modellen om het haar te stylen. Het apparaat heeft een langwerpige staaf waar je je haar omheen wikkelt. Door de dikte van de staaf kun je de grootte van je curls variëren naar gelang je stemming.

Behalve cilindrische krultangen biedt Remington ook toestellen met kegelvormige ijzers. Zo kun je krullen van verschillende grootte maken zonder van opzetstuk te hoeven wisselen.

Warmeluchtstyler

Warmeluchtstyler

Warmeluchtstylers zijn ronde borstels die voor gebruik verwarmd worden. Deze toestellen zijn niet geschikt voor kleine krullen, maar worden wel gebruikt voor grotere golven. Warmeluchtstylers creëren ook veel volume in je haar.

Behalve de verschillende warmtestanden hebben Remington’s warmeluchtstylers ook een koude functie. Hierdoor kun je de borstel gebruiken zonder hitte of in combinatie met een haardroger.

Krultang

Krultang

Krultangen zijn automatische krultangen waarbij je toestel het stylen doet. Na de opwarmtijd leg je lok voor lok op het apparaat en de kruller maakt vanzelf prachtige krullen. Afhankelijk van de instelling kun je kiezen in welke richting je krullen moeten draaien.

Deze toestellen zijn ideaal voor beginners, want je hebt geen ervaring of oefening nodig. Je moet alleen voorzichtig te werk gaan, zodat er geen haar in het apparaat verstrikt raakt.

Tegen welke prijzen worden Remington krultangen verkocht?

Door de goede prijs-prestatie verhouding van Remington producten kun je al voor heel lage prijzen goede krulspelden kopen. De kosten variëren naargelang het model en de functies. In principe is de prijsklasse 25 – 35 € voor klassieke krultangen.

Krulborstels met warmeluchtsysteem en krulspelden zijn duurder, maar bieden veel verschillende stylingmogelijkheden voor de prijs. Hier moet je ongeveer 35 tot 90 € rekenen.

Hoe lang is de garantie op Remington krultangen?

Ondanks zorgvuldig gebruik kan het gebeuren dat er iets breekt. Daarom geeft Remington standaard drie jaar garantie op je gereedschap, waar je het ook koopt.

Afhankelijk van de schade wordt je toestel in deze tijd vervangen of worden afzonderlijke onderdelen vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is contact op te nemen met de winkel waar je je krultang kocht of rechtstreeks met Remington en hen op de hoogte te brengen van de schade.

Behalve de driejarige garantie biedt Remington de mogelijkheid het product online te registreren. Zo krijg je er nog een jaar garantie bovenop en word je op de hoogte gehouden van lopende aanbiedingen.

Remington Lockenstab-2

Om aanspraak te kunnen maken op Remington’s garantie heb je de factuur nodig. Zorg er goed voor!
(Image source: Tim Mossholder / Unsplash)

Wat zijn de alternatieven voor een Remington krultang?

Elk haar is anders. Sommigen hebben dik haar, anderen hebben dunner haar. Sommigen willen grote golven, anderen geven de voorkeur aan kleine kurkentrekker krullen. Zo kun je tot de ontdekking komen dat een Remington krultang toch niet het juiste gereedschap voor je is. Daarom hebben we enkele alternatieven voor je op een rijtje gezet, waarmee je ook krullen kunt maken.

Krullen met een stijltang

Krullen met een stijltang

Deze methode lijkt op het gebruik van een krultang

 1. Om te beginnen kam je je haar goed door en verdeel je het in verschillende secties. Afhankelijk van de dikte van je haar, kun je meer of minder moeten verdelen. Als je kleinere krullen wilt, moet je ook meer secties verdelen, voor grotere golven heb je een paar grotere secties nodig.
 2. Als je stijltang op bedrijfstemperatuur is, begin je met de eerste streng en plaats je die tussen de stijlplaten. Je moet dit rond het oor doen om een natuurlijk golvend uiterlijk te krijgen. Sluit dan de stijltang en draai hem 360° om zichzelf heen.
 3. Draai de stijltang nu zachtjes en langzaam naar beneden, tot aan de uiteinden van het haar. Dit werkt het best als je de uiteinden van het haar met je vrije hand vasthoudt en ze strak trekt. Zorg ervoor dat je de stijltang bij deze stap in dezelfde hoek naar beneden trekt.

Tip: Werk altijd van onder naar boven, d.w.z. de onderste delen eerst en het bovenste haar aan het eind.

Krullen met krulspelden

Krullen met krulspelden

Krullen met krulspelden is een oude maar beproefde methode. Deze methode is als volgt

 1. Kam je haar goed door en breng mousse aan op je haar. Scheid dan drie secties. (Links, rechts en boven op het hoofd)
 2. Begin nu met de eerste streng. Deze moet iets smaller zijn dan je kruller. Werk eerst aan de bovenkant van het hoofd en begin met het haar voor het gezicht. Werk van boven naar beneden en van voor naar achter. Draai de uiteinden van de lok om de kruller en draai de kruller dan met je haar helemaal tot aan de wortels. Afhankelijk van welke krulspelden je hebt, kan het nodig zijn ze na deze stap vast te zetten.
 3. Als je klaar bent, föhn je je haar nog even om de vorm te fixeren. Eenmaal afgekoeld verwijder je voorzichtig alle krulspelden en maak je je haar verder in model.
Krullen door vlechten

Krullen door vlechten

Voor dit alternatief heb je enige vlechtvaardigheid nodig. Je kunt natuurlijk ook een vriend vragen je te helpen. Deze methode werkt het best als je je haar ‘s avonds wast en het ‘s nachts vlecht. Als alternatief kun je ook gewoon mousse gebruiken en het daarna droog föhnen.

Hier is een tabel van populaire vlechten en de krullen die ze creëren:

Vlechttype Krultype
Franse vlecht Grote strandgolven
Hollandse vlecht Kleinere strandgolven
Normale vlecht Golven vanaf oorhoogte

Heb ik een handschoen nodig bij het gebruik van een Remington krultang?

Je kent hittebeschermende handschoenen waarschijnlijk van je kapper of van YouTube video’s met hairstyling tips. Ze zijn tegenwoordig gemakkelijk te koop in drogisterijen of kapsalons. Bovendien worden veel krultangen al geleverd met een handschoen.

Als je nog niet helemaal vertrouwd en ervaren bent met krullen, is het voor je eigen veiligheid aan te raden een handschoen te gebruiken.

De functie van de handschoen is eenvoudig: ze beschermen je tegen brandwonden bij het gebruik van krultangen, stijltangen, enz. Veel fabrikanten rusten hun krultangen al uit met een koelende punt, waardoor je de krultang kunt aanraken zonder je te verbranden.

Alle Remington krultangen hebben deze koeltip. Dit betekent dat je niet per se een hittebeschermende handschoen nodig hebt. Je kunt er echter altijd een kopen bij de Remington accessoires en onderdelen service en die bij je thuis bestellen.

Wat is de juiste temperatuur voor mijn haar bij het krullen?

Warmte is essentieel bij het gebruik van een krultang. Hoeveel er voor je haar nodig is, hangt echter af van de dikte en de textuur van je haar. Te heet kan je haar verbranden en broos maken. Als je nog steeds niet zeker bent van de juiste temperatuur, zet het apparaat dan eerst op een koelere stand en voel je weg naar de juiste instelling.

Hier hebben we ter oriëntatie een tabel samengesteld, waarin je de aanbevolen temperatuurinstellingen voor je Remington krultang kunt aflezen. Dit zijn echter richtlijnen en jouw perfecte temperatuur kan verschillen.

Haartype Temperatuur
Kort haar 160 – 180°C
Lang haar 170 – 220°
Dik haar 170 – 220°C
Dun haar 160 – 180°C
Gekleurd haar 160 – 180°C
Broos en beschadigd haar 160 – 170°C

Wat zijn enkele tips & trucs om mooie krullen te krijgen?

Om mooie gedefinieerde krullen te maken met de krultang, kan het wat oefening vergen tot je het onder de knie krijgt. Om je haar niet te beschadigen en je op weg te helpen, hebben we wat tips en trucs voor je op een rijtje gezet.

 • Gebruik een krultang nooit met nat haar. Tenzij uitdrukkelijk toegestaan in de gebruiksaanwijzing van je Remington krultang. Als je haar nat is, verdampt het vocht snel en verbrandt je haar. Reeds beschadigd haar kan in het ergste geval zelfs breken.
 • Gebruik bescherming tegen hitte. Dit is meestal verkrijgbaar in de vorm van sprays. De hittebeschermende spray legt een fijn laagje om je haar, dat het beschermt tegen vochtonttrekking. Een klein neveneffect is dat het je haar glanzend en veerkrachtig maakt.
 • Laat de krullen afkoelen. Als je je haar sectie voor sectie krult, knijp je de afgewerkte gekrulde lok tegen je hoofd of houd je hem in je handpalm tot hij afgekoeld is. Zo zal de streng niet meteen losraken en blijven de krullen langer zitten.
 • Overstress je haar niet. Te veel hitte veroorzaakt droog en broos haar, dat moeilijker te stylen is. Daarom: Krul of stijl je haar niet elke dag met hitte.

Remington Lockenstab-3

In principe geldt: hoe hoger de temperatuur, hoe meer omlijnd je krullen zullen zijn. Te veel hitte kan je haar echter beschadigen.
(Beeldbron: Jaroslav Devia / Unsplash)

Beeldbron: Amikishiyev / 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies