Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

27Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote glycerine zeep test 2023. Hier stellen we alle glycerine zepen voor die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste glycerine zeep voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je glycerine zeep wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Glycerine zepen zijn kleine wondermiddelen. Ze helpen je niet alleen om de droge huid te laten stralen, maar verwijderen ook overtollig talg en bestrijden acne.
 • Behalve het schoonheidseffect zijn glycerine zepen ook erg populair bij knutselaars. Ze kunnen heel gemakkelijk gesmolten en opnieuw gegoten worden. Ze zijn vooral perfect voor knutselnerds.
 • Je kunt glycerine zepen kopen in zuivere vorm. Je kunt er je eigen ingrediënten aan toevoegen, zoals olie, shea boter of honing. Je kunt ze ook kant-en-klaar gemengd kopen.

Glycerine zeep: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je glycerine zeep koopt

Wat is glycerine zeep?

Glycerine zeep is een klein wonderproduct en doet je lichaam goed. Glycerine zepen zijn in principe doorzichtig en kunnen heel gemakkelijk gesmolten worden.

Seife

Je kunt glycerine zeep gebruiken voor veel plekken van je lichaam. (Image source: pexels.com / Burst)

Natuurlijk zijn ze er ook in verschillende kleuren en vormen. Ze bevatten een grote hoeveelheid alcohol, wat ze ook een groot voordeel geeft: de geur blijft langer hangen. En dat niet alleen. Glycerine zepen hebben ook de meeste kans om de onvervalste geur te behouden.

Behalve het voordeel van een onvervalste geur, zijn glycerine zepen ook erg vochtinbrengend. Door zijn chemische samenstelling kan glycerine goed water opslaan en geeft daardoor ook veel vocht af.

Je kunt ook gemakkelijk je eigen glycerine zeep maken. Het is heel gemakkelijk te smelten, opnieuw te gebruiken en dan weer te stollen. Glycerine zeep is dus heel geschikt voor nieuwkomers in het handwerken! Hoe je zelf glycerinezeep maakt, vind je verderop in het artikel.

Je huid wordt niet alleen voldoende gehydrateerd, maar je kunt je ook laten onderdompelen in een onmiskenbare geurbeleving.

Voor wie is glycerine zeep geschikt?

In principe kan iedereen glycerinezeep gebruiken. Maar vooral mensen met een allergie hebben baat bij de zepen. De milde vetten in glycerine zeep werken niet als allergenen en worden daarom goed verdragen.

Je kunt ook glycerine zeep gebruiken als je je poriën bijzonder grondig wilt reinigen. Je kunt afscheid nemen van alle make-up resten of zelfs van resten van crèmes! Je huid zal dan weer kunnen ademen en stralen.

Mensen met een droge huid kunnen ook beter glycerine zeep gebruiken. Zoals reeds gezegd, kunnen deze zepen water goed binden en daardoor ook veel vocht afgeven. De actieve ingrediënten van glycerine zeep dringen diep in je poriën en hydrateren de huid van diep binnenuit.

Wat zijn de effecten van glycerine zeep?

Naast hydrateren helpt glycerine zeep ook bij eczeem en dermatitis. Er ontstaat ontsteking op de bovenhuid en er ontstaat droogheid of jeuk.

Een glycerine zeep kan heel goed helpen, dankzij zijn vochtreservoir. Bovendien creëert het dagelijks gebruik van glycerine zeep een natuurlijke beschermende barrière die de huid beschermt tegen toekomstige problemen.

We hebben dus ontdekt dat glycerine zeep helpt tegen een droge huid. Maar omdat het een allrounder is, kan het je ook helpen bij een vette huid. Vooral de vette en acne-gevoelige huid heeft hier niets te lachen. Het kan ook overtollig talg verwijderen en zo het uiterlijk van de huid verfraaien.

En de wonderen houden hier niet op! Rimpels kunnen ook snel vaarwel zeggen – dankzij glycerine zeep. Het heeft een antibacteriële, voedende en beschermende werking en geeft de huid elasticiteit en soepelheid. Het vermogen om water in de huid op te slaan verkort ook het verouderingsproces.

Hoeveel kost glycerine zeep?

Gemiddeld genomen neigen glycerine zepen tot het betaalbare segment. Natuurlijk kan de prijs ook variëren, afhankelijk van het merk, de grootte of de ingrediënten. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of gewoon als pure zeep zonder ingrediënten of geurstoffen.

De pure versie bevat soms meer en kost daarom iets meer. De kant-en-klare is goedkoper, maar soms ook kleiner.

Hier is een kort overzicht van de prijzen:

Typ Prijs
Zuivere glycerine zeep ca. 10-20€
Kant-en-klare glycerine zeep ca. 1€-10€

Wil je je glycerine zeep wat pittiger maken, dan kun je de prijs van de verschillende bestanddelen, zoals olie of honing, aan de ruwe zepen toevoegen. Je moet ook verschillende geuroliën toevoegen als je je glycerine zeep wilt personaliseren.

Waar je ze koopt speelt ook een rol. Op Amazon zijn de afgewerkte glycerine zepen meestal voor een hogere prijs te koop dan, bijvoorbeeld, bij Douglas of Shop-Apotheke.at. Vooral hier wisselt de prijs ook sterk, afhankelijk van waar je ze koopt.

Wat zijn de verschillende soorten glycerine zeep?

Je kunt glycerine zepen kopen met verschillende ingrediënten

 • Met olie
 • Met melk
 • Met honing
 • Met koffie
 • Met boter

Elk ingrediënt kan verschillende dingen doen voor je huid. Oliën zijn zeer voedend en worden snel in de huid opgenomen. Melk werd door de oude Egyptenaren gebruikt voor huidverzorging. Het laat je huid aanvoelen als een babybilletje.

Koffie als ingrediënt is ook goed om te exfoliëren. Je kunt er dode huidcellen mee verwijderen en je huid glad maken. Sheaboter helpt ook je huid te voeden en heeft een ontstekingsremmende werking.

Honing omringt je huid met een beschermende zuurlaag en bevat antioxidanten die je beschermen tegen vrije radicalen.

Besluit: Welke soorten glycerine zepen zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe maken we onderscheid tussen deze soorten

 • Glycerine zepen met olie
 • Glycerine zepen met melk
 • Glycerine zeepjes met honing
 • Glycerine zeepjes met koffie
 • Glycerine zepen met shea boter

In het volgende leggen we de verschillende soorten uit en hun respectieve voor- en nadelen. Op deze manier willen we je helpen de glycerine zeep te vinden die het beste bij je past.

Wat zijn de voordelen en nadelen van glycerine zeep met oliën?

Als je een droge huid hebt, kan olie helpen. Glycerine zeep alleen kan je huid in conditie brengen, maar met olie krijg je nog betere resultaten. Het absorbeert snel en is ook heel zuinig. Een beetje glycerine zeep met olie is voldoende voor de toepassing.
Het is

het beste om oliën uit noten of zaden te gebruiken, want die zijn rijk aan natuurlijke antioxidanten. Deze beschermen onze huid tegen vrije radicalen.

Als je echter vatbaar bent voor een vette huid, kun je beter geen oliën gebruiken. Ze kunnen je huid er slechter uit laten zien. Te veel vocht is ook niet goed. Een ander nadeel is het residu. Olie kan vlekken maken op de wastafel of douche.

Voordelen
 • Bevat antioxidanten
 • Geeft een hoge opbrengst
 • Bijzonder geschikt voor de droge huid
Nadelen
 • Niet geschikt voor de zeer vette huid
 • Kan vlekken achterlaten in de badkamer

Maar als je toch voor de oliën gaat, kun je de resten verwijderen met een eenvoudige reiniger. Het is ook het beste om je gootsteen of douche onmiddellijk na gebruik met water af te spoelen.

Wat zijn de eigenschappen van glycerine zeep met melk en wat zijn de voor- en nadelen?

Melk smaakt niet alleen lekker in de koffie, het kan ook je huid helpen. Het is een geheim wapen in de strijd tegen huidproblemen. Melk reinigt je poriën diep.

Voordelen
 • Goede scrub
 • Reinigt de poriën
Nadelen
 • Kan ontstekingen veroorzaken als je een droge huid hebt

Melk in combinatie met een glycerine zeep kan je helpen om veel huidproblemen te bestrijden. Je kunt deze zeepvariant ook zonder problemen als scrub gebruiken.

Helaas kan de melksuiker galactose ontstekingen veroorzaken. Dus als je de neiging hebt een droge en ontstoken huid te hebben, gebruik dan een ander alternatief, zoals olie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van glycerine zeep met honing?

Vergelijkbaar met de reeds genoemde glycerine zeep alternatieven, is honing een klein wonderproduct. Honing heeft ook een reinigende werking en verwijdert veel bacteriën op je huid. De milde zuren in honing bieden ook bescherming tegen zuren voor je huid.

Voordelen
 • Schept bescherming tegen zuren
 • Heeft een antibacteriële werking
Nadelen
 • Iets duurder dan de andere alternatieven

Bovenal beschermt propolis – een zekere kitharz – je huid tegen schimmels, virussen en verzorgt de onzuivere huid. Door het te combineren met glycerine zeep, creëer je de perfecte verzorging voor je huid.

Een nadeel zou de prijs kunnen zijn. Honing is niet zo goedkoop als de andere varianten. Vooral het ingrediënt propolis is wat duurder. Je moet dus voor jezelf afwegen of je honing als toevoeging wilt hebben of voor een andere variant gaat.

Wat zijn de eigenschappen van glycerine zeep met koffie en wat zijn de voor- en nadelen?

Koffie werkt heel goed als exfoliator. Dode huidcellen worden met gemak verwijderd. Bovendien laat je ook je teint stralen. Met een glycerine zeep met koffie krijg je niet alleen alle voedende voordelen van zeep, maar je kunt ook je huid exfoliëren en haar glad en zacht maken.

Net als oliën bevat koffie ook antioxidanten en beschermt je huid tegen vrije radicalen. Glycerine zeep met koffie kan ook helpen tegen het huidverouderingsproces.

Voordelen
 • Rijk aan antioxidanten
 • vertraagt huidveroudering
Nadelen
 • Zou de huid kunnen uitdrogen

Zo glad als glycerinezeep met koffie je huid maakt, zo droog zou koffie haar ook kunnen uitdrogen. Als je huid de neiging heeft droog te zijn, is het beter olie of boter te gebruiken. Koffie kan ook het water aan je huid onttrekken, waardoor ze wat droger wordt.

Wat zijn de eigenschappen van glycerinezeep met sheaboter en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Sheaboter bestaat voor 11% uit plantaardige vetten en is daardoor zeer vochtinbrengend. Sheaboter is geschikt voor de verzorging van elk huidtype en kan dus zonder complicaties gebruikt worden. Als je een glycerine zeep met shea boter gebruikt, wordt je huid omgeven door een beschermend laagje dat er niet zo snel afspoelt.

Voordelen
 • Anti-verouderend effect
 • ontstekingsremmend
Nadelen
 • Niet erg geschikt voor de zeer vette huid

Het helpt je tegen milieu-invloeden en kan ook de celregeneratie stimuleren. Sheaboter is daarom ook zeer geschikt als anti-verouderingsverzorgingsproduct. Je kunt ook glycerine zeep met shea boter gebruiken om ontstekingen tegen te gaan. Allantoïne is het actieve bestanddeel dat hiertoe bijdraagt.

Sheaboter heeft eigenlijk maar heel weinig nadelen. Het kan echter iets te hydraterend zijn voor de vette huid. Je kunt het beste een ander alternatief gebruiken.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om glycerine zepen te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om gitaarversterkers te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en doeltreffend product te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Ingrediënten
 • Effect
 • Gewicht-prijs-verhouding
 • Geur
 • Recycleerbaarheid

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is een product al dan niet op basis van de criteria te kopen.

Ingrediënten

Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, kun je de bestanddelen kiezen. Hier zijn een paar belangrijke in een oogopslag:

Type Effect
Olie Rijk aan antioxidanten en beschermt de huid tegen vrije radicalen
Melk Exfolieert je huid en reinigt de poriën
Sheaboter Werkt ontstekingsremmend en omringt je huid met een beschermend laagje
Koffie Werkt ook heel goed als exfoliator en zorgt voor een soepele huid

Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je je ingrediënten kiezen. We hebben hierboven de voor- en nadelen van elk ingrediënt op een rijtje gezet. Het beste is om zelf uit te zoeken wat bij je past en wat je nodig hebt.

Effect

Eigenlijk kan elke glycerine zeep je met veel dingen helpen. Ze zijn een beauty alleskunner en trekken al je andere huidverzorgingsproducten met pensioen. Of je nu een droge of vette huid hebt.

Vergeet die problemen. De droge huid wordt tot in de kern gehydrateerd. Plus, na een dagelijkse toepassing zal het omgeven zijn met een beschermend laagje

Heb je een nogal vette en acne-gevoelige huid? Dan is glycerine zeep ook iets voor jou! Overtollig talg wordt verwijderd en vooral glycerine zeep met melk helpt je om je poriën grondig te reinigen.

Het beschermt je huid ook tegen vrije radicalen dankzij de antioxidanten die in glycerine zeep met honing of melk zitten. Je kunt een glycerine zeep kiezen die aan je behoeften voldoet.

Als je een droge huid wilt tegengaan, koop dan een exemplaar met olie voor nog meer vocht. Als je je huid glad wilt maken, neem dan een die koffie bevat.

Gewicht-prijs verhouding

Om meer uit je glycerine zeep te halen, kun je het in zuivere vorm kopen. Er zit meestal meer in een kuipje pure glycerine zeep dan wanneer je het in vaste vorm koopt.

Als je geen zin hebt om het te boetseren en er je eigen geuren en ingrediënten aan toe te voegen, kun je het natuurlijk kant-en-klaar kopen. Je kunt meestal een staaf glycerine zeep krijgen voor een klein prijsje. Het enige probleem is dat sommige repen niet erg groot zijn en heel snel op zouden kunnen zijn als je ze elke dag gebruikt.

Als je de zeep echt vaak gebruikt, dan is het beter om voor de pure variant te gaan, zodat je er ook gemakkelijker je eigen ingrediënten, zoals oliën, aan kunt toevoegen. Je kunt ook je eigen geuren kiezen. De pure variant is soms iets duurder, maar je kunt er veel meer mee doen en het langer gebruiken.

Geur

Zoals je hierboven al geleerd hebt, kan glycerine zeep elke geur bijzonder goed vasthouden. Door zijn chemische samenstelling creëert het een onvervalste geur. Hier kun je een glycerine zeep kiezen naar je smaak.

Sommige geuren hebben ook bepaalde effecten op je lichaam en geest. Afhankelijk van wat je wilt bereiken met een glycerine zeep, kun je ook de geur dienovereenkomstig kiezen.

Recycleerbaarheid

Een van de eigenschappen van glycerine zeep is dat hij recycleerbaar is. Het kan heel gemakkelijk omgesmolten en dan hergebruikt worden. Je kunt het puur kopen, zodat je er je eigen draai aan kunt geven.

Het is ook mogelijk om verschillende glycerine zepen te kopen en ze tot één te smelten. Dit is heel milieuvriendelijk en je kunt je glycerine zeep lang gebruiken.

Een zuivere glycerine zeep is praktischer in het gebruik omdat je hem niet in een keer helemaal hoeft te smelten. Het is ook gemakkelijker om andere componenten toe te voegen. Het kan zijn dat je voorgemaakte zeep moet omsmelten om er genoeg van te kunnen recyclen.

Wetenswaardigheden over glycerine zepen

Hoe gebruik ik mijn glycerine zeep op de juiste manier?

Je kunt glycerine zepen elke dag gebruiken als je doucht of gewoon je gezicht wast. Je kunt het naar behoefte ‘s morgens en ‘s avonds aanbrengen.

Afhankelijk van het deel van je lichaam waar je het op wilt gebruiken, kun je het daarvoor gebruiken of er je hele lichaam mee bedekken. Het kan je helpen bij veel verschillende huidproblemen.

Hoe bewaar ik glycerine zeep?

Omdat glycerine zeep heel gemakkelijk kan smelten, moet je oppassen dat je hem niet op een te warme plaats bewaart. Het kan gemakkelijk smelten en wordt na verloop van tijd steeds kleiner.

Seife

Glycerine zepen kunnen gemakkelijk opnieuw gesmolten en hergebruikt worden. Ook houden ze elke soort geur heel lang vast. (Bron: pixabay.com / Couleur)

Het moet ook niet te hard worden, anders kan het een tijdje duren voor je het weer kunt gebruiken. Je kunt het beste een bakje kopen om de zeep in te bewaren. Als je je eigen glycerine zeep maakt, wikkel het dan in huishoudfolie.

Als de lucht verandert, verandert ook de zeep, dus wikkel hem goed in plasticfolie. Berg het ook op in je badkamer en niet in een andere kamer.

Natuurlijk kan het gebeuren dat de glycerine zeep toch begint te “zweten”. Wat je er aan kunt doen kom je hierna te weten.

Wat moet ik doen als mijn glycerine zeep begint te “zweten”?

Je glycerine zeep kan ook gaan zweten! Maar maak je geen zorgen, het kan snel gebeuren. Let er bij het maken van de glycerinezeep op dat je het niet aan de kook brengt. Een beetje verwarmen tot het smelt is voldoende.

Maar als je het toch per ongeluk aan de kook brengt, voeg dan een paar druppels water toe. Maar wees ook hier voorzichtig! Te veel water kan er ook voor zorgen dat de glycerine zeep gaat zweten en krimpen.

Bij het gieten kun je dan een alcoholspray gebruiken om de luchtbelletjes te vermijden. Te veel lucht bij het gieten doet de glycerine zeep op een gegeven moment ook zweten.

Te veel geurende olie kan er ook voor zorgen dat je glycerine zeep gaat zweten en nat wordt. Wees dus zuinig met de olie. Een paar druppels zijn volkomen voldoende, want glycerine zepen zijn bijzonder goed in het bewaren van geuren en kunnen ze ook lang dragen.

Hoe kan ik zelf een glycerine zeep maken?

Deze wonderzeep is niet alleen een goede tip vanwege de werking op de huid, maar ook knutselfans mogen hem niet missen. Omdat hij zo gemakkelijk te maken is, kunnen zelfs beginners gemakkelijk een glycerine zeep maken.

Je kunt zuivere glycerine zeep kopen op het internet of in een handwerkwinkel.

Je kunt voor de vormen het beste een siliconen mal gebruiken, want de zeepstukjes zijn dan gemakkelijker te verwijderen. Je kunt er ook kleine stukjes bloem aan toevoegen ter versiering, want de glycerine zeep is doorzichtig. Je kunt ook oliën, melk of honing toevoegen om je eigen gepersonaliseerde zeep te maken.

Als je de glycerinezeep in de vorm giet, tik er dan een beetje tegen om luchtbellen te voorkomen. Je kunt ook een alcoholspray gebruiken om luchtbelletjes te voorkomen. Laat de zeep staan tot hij hard is. Om het onbeschadigd te verwijderen, zet je het heel even in de koelkast.

Et Violà! En je glycerine zeep is klaar! Onder de rubriek “Verdere hulpmiddelen” kun je zelfs instructies vinden over hoe je glycerine zeep kunt maken met je eigen ingrediënten.

Hoe kan ik glycerine zeep smelten en verwerken?

Heb je drie verschillende kleine repen glycerine zeep en wil je ze niet weggooien? Geen probleem! Gelukkig zijn glycerine zepen volkomen gemakkelijk om te smelten en opnieuw te verwerken. Alles wat je nodig hebt is een steelpan, een kom en wat water.

Snijd de glycerine zeep in kleine stukjes om hem gemakkelijker te laten smelten. Nu hoef je alleen nog maar de zeep in een kom te doen en hem te smelten op een heet waterbad. Maar zoals eerder gezegd, wees voorzichtig dat je de zeep niet aan de kook brengt! Anders kan hij gaan zweten en kleiner worden.

Beeldbron: pexels.com / Tabitha Mort

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies