Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

26Onderzochte producten

30Bestede uren

31Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote UV lamp test 2023. Hier stellen we alle UV lampen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste UV lamp voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waar je op moet letten als je een UV lamp wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • UV lampen zijn, net als LED nagelverharders, bedoeld voor het drogen van pas aangebrachte nagellak.
 • Bij de aanschaf van een UV lamp kun je kiezen tussen mobiele en stationaire toestellen en tussen instap- en professionele modellen.
 • Je kunt UV lampen vergelijken op basis van bepaalde factoren, zoals prestaties, reinigingsmogelijkheden, vormgeving en de bijgeleverde accessoires.

UV lamp: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een UV lamp koopt

Wat is het verschil tussen UV lampen en LED nagelverharders?

Behalve UV-lampen zijn ook LED nagelverharders of combinaties van LED en UV-lampen verkrijgbaar. Voor je koopt, moet je dus eerst uitzoeken welke lamp voor jou de juiste is.

UV lampen en LED nageldrogers drogen en verharden beide de nagels. UV lampen zijn bedoeld voor UV poetsmiddelen en LED lampen voor LED poetsmiddelen. Je vindt beide in nagelstudio’s.

LED lampen hebben veel voordelen. De lampen gaan langer mee en hoeven meestal niet vervangen te worden. Ze zijn ook energiezuiniger dan UV-lampen en dus zuiniger. Ze geven ook minder warmte af dan UV-lampen. Ze zijn geschikt voor zowel thuis als de nagelstudio.

UV lampen zijn niettemin goedkoper dan LED lampen. LED lampen zijn geschikt voor LED poetsmiddelen. Afhankelijk van het feit of je LED of UV nagellak gebruikt, moet de nagelverharder daar ook op berekend zijn. Als je bereid bent de hogere prijs te betalen, is het zeker de moeite waard een combinatie-apparaat voor UV en LED producten te overwegen.

Hier zijn de verschillen tussen UV lampen en LED nagelverharders in een oogopslag:

LED lampen UV-Lampen
Droge en verharde nagels Droge en verharde nagels
Zeer duurzaam Beperkt duurzaam
Energiebesparend Heeft veel energie nodig
Wordt niet erg warm Wordt erg warm
Voor thuis/nagelsalon Voor thuis/nagelsalon
Duur Goedkoop
Voor LED-polish Voor UV-polish

Terwijl beide, LED en UV lampen drogen en harden nagels, ze hebben ook hun eigen voor- en nadelen. Het kan dus ook zinvol zijn een combinatieproduct van de twee te overwegen. Vooral omdat LED lampen en hun bijbehorende nagelverharders alleen geschikt zijn voor LED lakken en, omgekeerd, nagelverharders met UV lampen alleen voor UV lakken ontworpen zijn.

Combinatieproducten van LED en UV LAMPS zijn echter duur. Je moet dus bedenken hoe vaak je zo’n product zou gebruiken om de aanschaf de moeite waard te maken.

Wanneer is het de moeite waard een UV lamp te kopen?

Als je met UV vernissen of gels wilt werken, ontkom je er niet aan een UV lamp aan te schaffen. De producten kunnen alleen onder black light perfect uitharden en lang meegaan.

Als je veel reist, onderweg bent of bij je eerste pogingen een paar snelle correcties aan je nagels wilt doen, dan is het de moeite waard een mobiele UV lamp te kopen. Voor privégebruik ga je zeker niet in de fout met een instapmodel, vooral omdat ze relatief goedkoop zijn.

Beschouw je jezelf als een gevorderde nageldesigner of werk je professioneel als nageldesigner, dan is het tijd om over te stappen op een professioneel model. Dit biedt immers veel voordelen en ook je klanten zullen je professionele werk met apparatuur van hoge kwaliteit op prijs stellen.

Waarom zou je een UV lamp gebruiken?

Als je UV gels of UV nagellakken gebruikt voor het modelleren van nagels, moeten ze onder een UV lamp gedroogd worden. Helaas kun je anders niet het gewenste resultaat verwachten.

Niet alleen drogen maar ook uitharden is bijzonder belangrijk, zodat je lang van je nagels kunt genieten. Je hebt echter nog steeds geen UV nageldroger nodig voor gewone nagellakken.

Wat heb je nodig om een UV lamp te gebruiken?

Als je alleen standaard nagellak gebruikt, dan hoef je geen UV lamp te kopen. Wil je ze echter uittesten en een inzicht krijgen in de wereld van professionele nageldesigners, dan heb je de extra uitrusting nodig.

Eerst en vooral heb je UV-polijstmiddelen of gels nodig. Je kunt deze kopen in drogisterijen zoals dm, Müller of Douglas. Je moet ook een nagelschaartje en pijlen bij de hand hebben. Om de UV lamp schoon te maken, kun je ontsmettingsdoekjes of spray kopen.

Wist je dat alleen speciale UV nagellakken door de UV lamp gehard worden?

De speciale UV nagellakken bevatten polymeren die de nagellak snel hard laten worden. Gewone nagellakken daarentegen bevatten andere stoffen die niet door de lamp gehard worden.

Als een UV lamp stroom verliest of stuk gaat, is het ook handig om vervangende lampen te hebben.

Omdat UV-licht altijd gezondheidsrisico’s oplevert, moet je anti-UV handschoenen dragen. Deze bedekken je handen, zodat alleen je nagels door het UV licht worden aangetast.

Hoeveel kost een UV nagellamp?

De prijzen voor UV nagelverharders lopen sterk uiteen. Je kunt mobiele toestellen kopen voor minder dan 10 euro. Zwarte lampen voor de nagelstudio kunnen rond de 200 euro kosten. Natuurlijk is de sky de limit.

Je kunt goede UV lampen bestellen voor ongeveer 50 euro. In het algemeen moet je niet per se voor het goedkoopste model gaan, want van goedkope UV-lampen is bekend dat ze snel breken of de nagels niet goed uitharden. Kijk dus ook eens naar de beoordelingen van andere kopers.

Je kunt UV-lampen kopen in drogisterijen en soms ook in supermarkten. Voor professionals kun je ook meer professionele uitrusting kopen in speciaalzaken. Je vindt er ook de nodige accessoires. (Foto: staras / 123RF)

Besluit: Welke soorten UV lampen zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen drie verschillende soorten UV lampen voor nagelmodellage

 • Mobiele UV lampen
 • UV lampen voor beginners
 • UV lampen voor professionals

De nagels kunnen met elk van de UV-lampen gehard en gedroogd worden. De eigenschappen van de respectieve lichtuithardingsapparaten zijn echter van invloed op de kwaliteit en de duurzaamheid van de nagelmodellering. Je moet individueel beslissen welke UV lamp voor jou het beste is. In het volgende gedeelte willen we je helpen uit te zoeken welke UV nagellamp geschikt is voor jou.

Hiertoe stellen we je voor aan de hierboven genoemde soorten UV-lampen voor nagelmodellering en gaan we in detail in op de respectieve voor- en nadelen van de lichtuithardingsapparaten.

Wat zijn de voor- en nadelen van mobiele UV lampen voor nagelmodellage?

Sommige UV lampen zijn speciaal zo ontworpen dat je ze in je handtas kunt meenemen. Dit type nagelhardingsapparatuur is klein, compact en ideaal voor onderweg, en biedt veel voordelen.

Vooral op zakenreis of vakantie kun je baat hebben bij mobiele UV-lampen. Ze nemen weinig plaats in je koffer in en zijn gemakkelijk te vervoeren. Je kunt de nagelverharder overal op batterijen gebruiken of hem via de kabel aansluiten. De mobiele black light lamp kan ook je hulpje zijn in nood bij kleine nagelreparaties.

Voordelen
 • Klein en compact
 • Vooral geschikt voor op reis
 • Voor kleine reparaties
 • Goedkoop
 • Kan via batterij of elektriciteit gebruikt worden
Nadelen
 • Weinig vermogen
 • Moeilijk te gebruiken omdat het apparaat klein is
 • Duurzaam
 • Alleen geschikt voor privé gebruik

De kleine UV lampen staan vaak bekend om hun slechte kwaliteit en werking. Ook kan het moeilijk zijn om te proberen de hele hand tegelijk met de UV nagelverharder te drogen. Professionals moeten hun reputatie bij hun klanten niet verpesten met mobiele apparatuur en moeten eersteklas producten gebruiken.

Welke eigenschappen hebben UV lampen voor beginners in nagelmodelleren?

In de regel kun je niet fout gaan met UV-lampen die geschikt zijn voor beginners. Ze zijn goedkoop en dienen hun doel, zodat je voor het eerst je hand kunt proberen aan nagelboetseren.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Geschikt voor beginners
 • Droogtijd speelt geen grote rol
 • Voor privégebruik en hobby
Nadelen
 • Duurzaam
 • Niet geschikt voor professionals
 • Kwaliteitsgebreken

Beginnersmodellen zijn goedkoop, maar ze zijn niet zo duurzaam als professionele modellen. Ze zijn geschikt voor privégebruik thuis. Je kunt ze gebruiken om je UV gels en vernissen gemakkelijk zelf uit te harden en kleine foutjes bij te werken.

Ze zijn groter dan mobiele toestellen en bieden meer functies. Instapmodellen zijn iets minder krachtig dan de professionele toestellen, maar zijn bij uitstek geschikt voor de hobby.

Wat zijn de kenmerken van UV lampen voor nageldesign professionals?

Als je een professional bent in nagelboetseren en zelfs je eigen nagelstudio hebt, dan moet je je klanten laten zien dat je je vak verstaat en een expert bent. Zelfs als je ervaring hebt opgedaan met beginnersmodellen, is het tijd om een professioneel exemplaar aan te schaffen.

Voordelen
 • Hoge prestaties
 • Snel drogen en uitharden
 • Hoogwaardige presentatie
 • Voor nagelstudio’s, professionals en gevorderde nageldesigners
Nadelen
 • Je moet goed weten hoe je hem moet gebruiken
 • Hoge prijs

Goede en hoogwaardige UV lampen horen in elke nagelstudio thuis. Professionals en opgeleide nageldesigners merken meteen wat een goede UV lamp is. Een hoogwaardig uiterlijk, snel en effectief uitharden van de nagels en andere functies zoals de instelbare timer zijn de kenmerken van een professionele UV lamp.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om UV lampen te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om UV lampen te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikte UV lamp te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Vermogen
 • UV-buizen
 • Timer
 • Manicure / Pedicure
 • Reinigingsoptie
 • Ontwerp / Optiek
 • Leveringstoebehoren

In het volgende lees je over de respectieve criteria en kom je te weten waarom het voor jou zinvol is om een UV lamp op grond van deze aspecten te kopen of niet.

Vermogen

Je kunt aan het vermogen van de UV lamp zien hoe krachtig ze is. Er zijn instap UV-lampen die beginnen bij 6 of 9 watt. Modellen van hoge kwaliteit hebben ongeveer 54 watt.

Als beginner ben je goed uitgerust met een wattage tussen 9 en 36. Professionals in de nagelstudio moeten UV lampen gebruiken van minstens 36 of liever 54 watt. Hoe hoger het wattage van de black light buizen, hoe sneller de nagels zullen drogen.

Als je een beginner bent in nagelmodelleren, is tijd minder belangrijk en kun je op lagere wattages rekenen.

Je kunt er zelfs zeker van zijn dat je niets fout kunt doen.

UV buizen

Mobiele toestellen en beginnersmodellen moeten meestal 4 UV buizen ingebouwd hebben. Professionele modellen kunnen ook zes geïntegreerde black light lampen hebben. UV buizen worden ook wel reflectoren genoemd.

Let er bij het kopen op dat de buizen goed verdeeld zijn en dat het licht gelijkmatig op alle vingers valt. Alleen zo kun je er zeker van zijn dat het droogproces van alle nagels goed zal verlopen.

Omdat UV lampen na verloop van tijd vermogen verliezen, moeten ze vervangbaar zijn. Zoek van tevoren uit of dit mogelijk is met je gewenste product en of je gewoon meer tubes kunt kopen.

Timer

Om je nagels perfect te laten drogen, moeten ze na het nagelboetseren nog een tijdje onder de UV lamp blijven. Je kunt hiervoor de timer van het apparaat gebruiken.

Bij de keuze van je UV lamp moet je nagaan of de timer op de seconde ingesteld kan worden of dat je met vooraf ingestelde tijden moet werken. Goedkope toestellen bieden meestal 120 seconden, 180 seconden en continue werking. Als je als nageldesigner werkt, moet je het niet stellen zonder individuele instelmogelijkheden. Je werkt immers met verschillende producten die verschillende droogprocessen hebben.

Manicure / Pedicure

UV lampen zijn niet alleen heilzaam voor mooie vingernagels. Apparaten die groot genoeg zijn kunnen ook pedicurewerk verrichten.

Hecht je waarde aan mooie voeten en wil je ook hier UV vernissen en gels gebruiken? Dan moet je eerst nagaan of de UV lamp die je wilt ook geschikt is voor voeten.

Helaas zul je het in dit geval zonder mobiele toestellen moeten stellen. Ook als je een beginner bent, zul je eerst op je handen oefenen. Sommige professionele modellen zijn even geschikt voor handen en voeten.

Schoonmaakvoorzieningen

Of het nu in de nagelstudio is of thuis, hygiënisch werken moet overal mogelijk zijn. Let daarom vooral op de reinigingsmogelijkheden van de UV nagelverharders.

De bodemplaat van sommige UV-lampen moet afneembaar zijn. Je moet er ook voor zorgen dat je toestel ongevoelig is voor vernis en zuur. Om je toestel te beschermen zijn er hygiëne-inzetstukken die je na elk gebruik kunt vervangen.

Ga van tevoren na hoe de UV lamp in elkaar zit en of ze gemakkelijk schoon te maken is, of dat dit op bepaalde plaatsen niet mogelijk is.

Design / Optiek

Visueel kunnen UV nagelverharders heel indrukwekkend zijn. Er zijn bijna geen grenzen aan vormen en kleuren.

Er zijn UV lampen voor nagelmodellage die U-vormig, brugvormig of vierkant zijn. Sommige modellen hebben een bakje waar je je vingernagels op legt. Bij anderen leg je de spijkers gewoon op de tafel en zet je de lamp erop. Dit verandert de functie van de UV lamp niet.

De meeste UV lampen zijn in glanzend wit. Je vindt echter ook veel modellen in roze, rose of zilver. Af en toe bieden de winkeliers ook andere

kleuren aan, zoals rood of zwart. In de regel zul je echter moeten kiezen tussen roze, wit en zilver.

Leveringsaccessoires

Om je te overtuigen hun producten te kopen, bieden veel fabrikanten extra producten aan om je tot aankoop te verleiden. Deze zouden weinig invloed moeten hebben op je koopbeslissing, maar ze zijn toch een leuk accessoire.

De extra accessoires die de UV lamp fabrikanten leveren zijn vooral nagelpijlen, nagelriemverwijderaars, lepels om de acrylvloeistof te mengen of anti-UV handschoenen.

Wetenswaardigheden over UV lampen

Hoe gebruik ik de UV lamp correct voor nagelmodellage?

De toepassing van UV-lampen is heel eenvoudig. Je sluit de nagelverharder aan op de stroombron en plaatst je vingernagels onder het UV-apparaat tot de nagellak of gel gedroogd is.

Wist je dat UV-lampen in de nagelstudio het risico op huidkanker kunnen verhogen?

Door de ultraviolette straling in UV-rondjes kan het risico op witte huidkanker verhoogd worden. Deskundigen adviseren om tijdens het aanbrengen sunblock of vingerloze handschoenen te dragen om dit risico te voorkomen.

Hoe lang dit duurt, hangt af van je producten en de dikte van de gel. Een richtlijn is 2 minuten of 120 seconden, die je op de meeste UV lampen kunt instellen.

Hoe vaak moet ik UV lampen in black light apparaten vervangen?

Als de UV lamp stopt met werken, ontkom je er niet aan dat je de lamp moet vervangen. Maar ook de prestaties van de lampen zullen na verloop van tijd afnemen.

Als de gel of vernis niet snel genoeg meer uithardt, zul je merken dat het tijd is voor een nieuwe UV lamp. Over het algemeen hebben lampen een bepaalde levensduur. Dit varieert echter van persoon tot persoon, afhankelijk van de frequentie van het gebruik, en is moeilijk te schatten. Voordat je een UV lamp koopt, moet je zeker weten dat je de lampen kunt kopen en vervangen.

Hoe maak ik de UV lamp goed schoon?

Regelmatig reinigen van de UV lamp moet voor jou een vanzelfsprekendheid zijn. Het is niet ongewoon dat een klant de black light lamp aanraakt en de vernis blijft plakken.

Over het algemeen kunnen niet alle UV-lampen op dezelfde manier gereinigd worden. Als je de grondplaat van je nagelverharder kunt verwijderen, kun je hem gemakkelijk schoonvegen met hygiënespray. Als je zeker wilt zijn dat alles hygiënisch perfect is, leg je de bodemplaat een nacht in de vriezer. Ziektekiemen en bacteriën hebben hier geen kans om te overleven.

Je kunt de UV lamp wassen met een ontsmettingsmiddel. Je kunt ook hygiënische doekjes kopen om de nageldroger te beschermen.

Voor resten op de UV lamp kun je aceton proberen of ze voorzichtig afschrapen met een kaart, nagelvijl of keramische schraper. Merk echter op dat aceton een glanzend oppervlak in een dof oppervlak kan veranderen. We denken- nog altijd beter dan een vuile UV machine.

Fotocredits:

naildryer-uspicy- amazon.com

40410239- depositphotos.com

Pixabay.com / TheLight

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies