Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Hallo! We weten hoe belangrijk het voor je is om modieus te zijn en unieke accessoires te dragen, dus je zult blij zijn te weten dat we het deze keer over tongpiercings gaan hebben. In dit artikel tonen we je alle belangrijke informatie om een keuze te maken uit de beste piercings op de markt.

Het lijkt bijna ongelooflijk dat er zoveel criteria zijn om rekening mee te houden voor je een aankoopbeslissing neemt over een zo ogenschijnlijk eenvoudig voorwerp als de tongpiercing. Maar deze kunnen variëren volgens verschillende factoren zoals lengte en dikte, en het ideale zal afhangen van het soort piercing, smaak en behoeften.

Voor dit en meer is dat we besloten hebben je te helpen door je de kennis te tonen die nodig is om de beste koopbeslissing te nemen bij het kiezen van de ideale tongpiercing, van de meest eenvoudige en eenvoudige, tot de meest complexe en geavanceerde. De beste beslissing neem je alleen met je eigen criteria. Mis het niet!
Belangrijk om te weten

 • Tongpiercing is het plastic of metalen stukje dat door een piercing in de tong gaat. Het kan voor culturele, versierende of zelfs erotische doeleinden zijn. Het belangrijkste voordeel van een tongpiercing is dat ze waarde toevoegt aan het uiterlijk, alsof het een exclusief kledingstuk is.
 • Tot de belangrijkste vergelijkingspunten die gemaakt worden alvorens te beslissen over een bepaalde tongpiercing behoort altijd het dilemma van welk type piercing ideaal is voor de piercing, want die kunnen in lengte en dikte variëren naargelang de piercing verticaal, horizontaal of anderszins zal zijn.
 • Tongpiercings kunnen op vele manieren variëren, want ze worden bepaald volgens verschillende criteria of factoren die ze van elkaar onderscheiden, bijvoorbeeld de lengte, de dikte, het materiaal waarmee ze gemaakt zijn en zelfs de verschillende extra accessoires die ze kunnen hebben. Het is belangrijk om elk van deze te kennen.

Beste Tongpiercing: Onze selectie

De beste koopbeslissing nemen kan ingewikkeld en verwarrend zijn door de grote verscheidenheid aan tongpiercings die we momenteel vinden, van de eenvoudigste en goedkoopste tot de meest luxueuze, daarom hebben we in besloten de 6 best verkopende tongpiercings op de digitale markt te laten zien.

Koopgids

Alvorens een product te kopen is het nodig elk van zijn kenmerken te kennen, van de meest elementaire en eenvoudige tot de meest technische details, want alleen zo kun je er zeker van zijn dat je de beste koopbeslissing neemt, vooral als het om een piercing gaat, want een verkeerde aankoop kan ernstige gevolgen hebben.

Alvorens je piercing te laten zetten, is het pertinent de reputatie van de plaats en de vakmensen te onderzoeken, want een slechte praktijk kan je behoorlijk treffen. (Foto: loganban / 123rf.Com)

Wat is een tongpiercing en wat zijn de voordelen ervan?

Tongpiercing is een kunst waarbij een piercing in de tong wordt gezet en er een stukje plastic of metaal in de vorm van een recht staafje of ringetje doorheen wordt gestoken. Lichaamspiercings worden uitgevoerd als uitbeelding van kunst, culturele tradities, identificatie van subculturen, erotische doeleinden of eenvoudige esthetiek.

De op de tong geplaatste ranken kunnen van titanium, roestvrij staal, zilver, goud of platina gemaakt zijn, maar ze worden ook vaak met plastic afgewerkt, vooral om de kosten te drukken en tegelijk de esthetische kenmerken te behouden. Sommige van deze materialen hebben een groter risico om infecties te laten ontstaan.

Het belangrijkste voordeel van deze lichaamsaanpassing is de extra sierwaarde, naast de extra voordelen die ze kan bieden, afhankelijk van het soort piercing en het doel waarvoor ze verkregen werd, want ze kan gewoon een sieraad zijn of een teken van culturele identificatie.

Voordelen
 • Ze bieden sierwaarde
 • Ze identificeren stedelijke culturen en subculturen
 • Ze kunnen seksueel genot verhogen
Nadelen
 • Ze kunnen infecties veroorzaken
 • Ze kunnen bederven
 • Ze moeten regelmatig ontsmet worden
 • Ze kunnen roesten

Horizontale, verticale, venijn- of sublinguale tongpiercings – waar moet je op letten?

Er zijn verschillende criteria die de ideale piercing voor je smaak en omstandigheden maken, maar een van de grootste vergelijkingspunten bij het kopen of kiezen van het perfecte product is welk type je kiest, want er zijn vier basisvarianten naar vorm en uitvoering die het esthetische resultaat veranderen.

Horizontale tongpiercing. Ook bekend als “Surface”, is dit een soort piercingstuk dat gevormd wordt door een halfrecht staafje dat aan elk uiteinde een bol heeft, en wanneer het op zijn plaats gestoken wordt zijn alleen de bollen blootgesteld, waardoor het effect ontstaat dat het twee aparte stukken zijn. Ze zijn meestal van chirurgisch staal gemaakt.

Verticale tongpiercing. Dit stukje lijkt erg op de Surface piercing, maar dan met een draaiing van negentig graden, want meestal kruist hij de tong van boven naar beneden, waarbij twee bolletjes worden blootgelegd, een aan de bovenkant en een aan de onderkant van de tong. Het stuk lijkt erg op de horizontale, maar is korter.

Venom tongpiercing. De variatie van deze piercing ligt vooral in het soort piercing, want er worden twee iets kleinere gaatjes dan de traditionele gemaakt, dichter bij het puntje van de tong en een naast de andere verticaal, met twee kleine onafhankelijke stukjes die er doorheen gaan.

Sublinguale tongpiercing. Deze bijzondere piercing zit precies bij het frenulum, het dunne membraan tussen de tong en het ondergehemelte. Meestal wordt een banaanvormig stukje van ongeveer 1,6 mm dik gebruikt, deze bijzondere piercing heeft een hoog risico om door het lichaam afgestoten te worden.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen tongpiercings kunt vergelijken en beoordelen

Om de ideale tongpiercing te kopen is het nodig de verschillende factoren te kennen die elkaar kenmerken en definiëren, want alleen als we je grondig kennen kunnen we de beste koopbeslissing nemen op basis van eigen criteria, en zo vermijden dat we ons laten meeslepen door misleidende aanbiedingen of opdringerige verkopers.

 • Lengte
 • Dikte
 • Materialen
 • Extra accessoires

Lengte

De lengte van de piercing hangt af van het soort piercing en ook van de inwendige afmetingen van je mond, want het stukje dat je gaat kiezen moet comfortabel zijn om je dagelijkse bezigheden niet te beperken, en hoewel deze maten met een specialist overlegd moeten worden, zijn de lengtes van de meest voorkomende tongpiercing stukjes:

Verticale piercing: Meestal worden 16 mm stukjes gebruikt, omdat die het meest geschikt zijn voor deze plaats op de tong, maar de afmetingen van deze piercing kunnen variëren van 12 millimeter, zodat er een variatiemarge van 4 mm overblijft.

Horizontale piercing: Voor dit type piercing, dat op het oppervlak van de tong van de ene naar de andere kant wordt gezet, bevelen we stukjes aan waarvan de afmetingen variëren van 16 millimeter tot 22 millimeter, met een variatiemarge van 6 millimeter.

Venijnperforatie: Het is aan te bevelen stukjes te gebruiken van tussen de 12 millimeter en 18 millimeter, zodat ze zich het best aanpassen aan de dubbele perforatie en de ruimte die ze innemen in de mondholte, met een variatiemarge van 6 millimeter.

Sublinguale perforatie: Dit type stukje kan gebruikt worden met een diameter van 5 tot 8 millimeter, maar de kans is groter dat het door het lichaam afgestoten wordt, en bovendien neemt het een nogal ingewikkelde ruimte in de mond in, dus is het beter een specialist te raadplegen.

Dikte

De dikte van piercings wordt gemeten in meters, een maateenheid waarvan de schaal omgekeerd is en loopt van de dikste naald, waarvan de maat 1G is, wat overeenkomt met 12,7 mm, tot de dunste naald, slechts 36G, wat overeenkomt met 0,102 mm. De dikte van een piercing hangt af van wat de gebruiker nodig heeft, enkele van de meest aanbevolen zijn:

Verticale piercing: Voor dit soort piercing is het aan te bevelen stukjes te gebruiken waarvan de dikte rond de 19 gauge (dikte 19) ligt, het equivalent van 1 millimeter in diameter, uiteraard hangt dit af van het materiaal en de fabrikant, want er kan een kleine variatie in de maten zijn.

Horizontale piercing: Behalve de juiste lengte kiezen is ook de dikte belangrijk, en voor dit soort piercing raden we meestal een stukje aan met een dikte van ongeveer tien gauges (dikte 10), wat overeenkomt met 1.2 millimeter, hoewel dit afhangt van het materiaal en de fabrikant.

Venom piercing: Voor deze bijzondere piercing wordt meestal een piercing van 14 gauge (dikte 14) gebruikt, wat overeenkomt met 1,6 millimeter doorsnede, een maat die uitstekend geschikt is voor deze vorm van lichaamsaanpassing, hoewel de maten enigszins kunnen variëren.

Sublinguale piercing: Bij dit stukje wordt een dikte van tussen negen en tien gauges (dikte 9 – 10) aanbevolen, wat overeenkomt met 11 millimeter tot 12 millimeter doorsnede, dit hangt af van de gebruiker en zijn behoeften, deze specifieke piercing wordt aangeraden met bijzondere zorg te bestuderen.

Productiematerialen

Behalve de andere criteria die de verschillende soorten tongpiercings bepalen, zijn ook de productiematerialen een factor van groot gewicht bij de keuze van een bepaalde soort, omdat ze afhangen van de kwaliteit en duurzaamheid van het product in het algemeen. Enkele van de meest gebruikte materialen zijn:

Tongpiercing roestvrij staal of chirurgisch: Dit soort materiaal is het meest aanbevolen, dus het is het beste ervoor te zorgen dat de tongpiercing die we kiezen van roestvrij staal of chirurgisch is, omdat het de kans op allergieën of infecties sterk vermindert, en bovendien een grotere duurzaamheid biedt.

Acryl tongpiercing: Dit soort materiaal is een goedkope kunststof, het enige voordeel is de lagere prijs, maar het is een van de minst aanbevolen omdat het geen garantie biedt tegen allergische risico’s of infecties, bovendien kan het gemakkelijk bederven en breken.

Gouden tongpiercing: De stukjes waarin goud verwerkt is moeten vermeden worden, want goud is meestal gemengd met andere metalen waarvan we de herkomst niet kennen, en dat kan een allergische reactie of een infectie tot gevolg hebben.

Extra aanvullingen

Het lijkt misschien ongelooflijk dat een zo ogenschijnlijk eenvoudig voorwerp als een piercing aanvullingen kan hebben als die welke je hieronder ziet, maar het is onvermijdelijk dat zo’n oeroud product mee evolueert met de op handen zijnde menselijke ontwikkeling, en ze zelfs aanvult met technologie voor vrije tijd of plezier.

LED lampjes: Deze extra aanvulling wordt toegepast zonder een specifiek voordeel, het kan zijn voor eenvoudige esthetiek, vrije tijd of vernieuwing, maar het heeft zeker een nogal bijzonder en eigenaardig verbazend uiterlijk, want niemand verwacht dat er bij het praten flitsen uit je mond komen.

Vibrator: Omdat tongpiercings ook voor erotische doeleinden gebruikt kunnen worden om de stimulatie te verhogen, kan dit een heel gunstige aanvulling zijn voor wie ze met dat doel aanschaft, want het is een capsule die binnenin twee horlogebatterijen bevat en trilt, waardoor de stimulatie nog veel meer toeneemt.

(Uitgelichte foto: loganban / 123rf.Com)

Recensies