Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

28Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

100Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote dermaroller test 2023. Hier stellen we alle dermarollers voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste dermaroller voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een dermaroller wilt kopen.




De belangrijkste feiten in het kort

  • Een dermaroller is een kleine roller bezaaid met naaldjes, waarmee je thuis micro-needling kunt uitvoeren.
  • De kleine naaldjes dringen door tot in de diepe huidlagen, wat de huidregeneratie stimuleert en allerlei esthetische huidproblemen effectief behandelt.
  • Dermarollers zijn verkrijgbaar met verschillende naaldlengtes en -dichtheden, geschikt voor verschillende toepassingsgebieden.

Dermaroller: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een dermaroller koopt

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een kleine roller voorzien van naaldjes die gebruikt wordt voor micro-needling. De roller wordt zachtjes op de gewenste plek aangebracht en de naaldjes dringen door de lagen van de huid. Dit stimuleert de regeneratie van de huid en laat huidverzorgingsproducten dieper in de huid doordringen.

Dermaroller

Een dermaroller is een roller voorzien van naaldjes om op de huid aan te brengen. (Image source: pixabay.com / misspokallo)

De dermaroller kan gebruikt worden voor een hele reeks esthetische behandelingen. Het kan gebruikt worden voor de behandeling van rimpels, littekens, acne vlekken en dergelijke. Het wordt ook gebruikt om haaruitval, striae en cellulitis te verminderen.

De dermaroller met naaldjes tot 1,5 mm kan gemakkelijk thuis gebruikt worden.

Voor velen is een behandeling met een dermaroller een alternatief voor dure professionele micro-needling bij de schoonheidsspecialiste of andere methoden.

Voor wie is een dermaroller geschikt?

Een dermaroller is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in een goedkope, thuis-versie van micro-needling. De dermaroller kan gebruikt worden voor een hele reeks huidproblemen. Voor wie een intensievere, maar weinig risicovolle en niet-chirurgische behandeling wil, kan een dermaroller het antwoord zijn.

Dus als je niet bang bent voor naalden, de basisregels van hygiëne kunt volgen en over enige vaardigheid beschikt, kun je naar de dermaroller grijpen. Als je huid echter vatbaar is voor littekens, moet je het gebruik van de dermaroller vermijden of eerst een schoonheidsspecialiste of dermatoloog raadplegen. Dermarollers moeten ook met voorzichtigheid gebruikt worden als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt. De dermaroller mag ook niet gebruikt worden op een geïrriteerde of gekwetste huid of op acne.

Wat kan ik met een dermaroller behandelen?

De dermaroller wordt meestal gebruikt voor esthetische behandelingen. Het effect van de behandeling hangt af van de naaldlengte en de frequentie van de behandeling. De eerste resultaten zijn vaak pas na enkele toepassingen zichtbaar. Onder andere de volgende huidproblemen kunnen met een dermaroller behandeld worden

  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Striemen
  • Littekens
  • Acne en acne littekens
  • Grote poriën
  • Vermoeide of slome huid
  • Oogwallen
  • Cellulitis
  • Haaruitval

Wanneer is een behandeling met een dermaroller zinvol?

Een behandeling met een dermaroller is nuttig als je de hierboven genoemde huidproblemen wilt behandelen en andere behandelingen of producten geen bevredigend effect hebben gehad. Dermaroller behandeling is ook nuttig als je niet bang bent voor naalden en lichte pijn en je de basishygiëne regels kunt volgen.

Een dermaroller is niet zomaar een crème, maar een hulpmiddel dat je huid kan beschadigen als je het niet goed gebruikt. Het is dus heel belangrijk om je onderzoek te doen voor je het koopt en gebruikt, en om altijd voorzichtig te zijn bij de behandeling van je huid.

Hoe gebruik ik een dermaroller?

De dermaroller is een kleine roller die over de huid gerold wordt. We zullen in een paar stappen uitleggen hoe je het goed gebruikt

  1. Ontsmet de dermaroller vóór gebruik. De roller moet voor gebruik een paar minuten in een (minimaal) 75% alcoholoplossing worden gedompeld.
  2. Reinig de te behandelen zone en breng een vochtinbrengende behandeling aan.
  3. Rol de dermaroller zachtjes over de huid. Eerst verticaal, dan horizontaal, en dan diagonaal. Elk “spoor” moet 6-8 keer gerold worden, afhankelijk van de lengte van de naald en hoe je je voelt, met lichte druk. De naalden moeten door de huid dringen en een kleine bloeding is normaal.
  4. Reinig de huid opnieuw en breng de door jou gekozen producten aan, bv. een hyaluron- of vitamineserum. Een verzachtend huidverzorgingsproduct zal ook helpen bij de zwelling en roodheid. Producten op alcoholbasis kunnen de huid prikken, dus gebruik in plaats daarvan een zachte crème.
  5. Was de dermaroller, ontsmet hem grondig en verpak hem goed om hem tegen besmetting te beschermen.

Na de behandeling is het normaal dat je huid licht rood en gezwollen is. Je kunt na de behandeling verzachtende huidverzorging en andere producten aanbrengen en de getroffen plek koelen. De zwelling en roodheid zouden echter op zijn laatst na een paar uur vanzelf moeten verdwijnen.

Ook is je huid na de behandeling bijzonder gevoelig. Je moet ervoor zorgen dat je de zon vermijdt en je insmeert met zonnebrandcrème. Het is het beste om de behandeling ‘s avonds te doen, zodat je huid direct kan herstellen. Voor het beste resultaat moeten dermaroller behandelingen met regelmatige tussenpozen herhaald worden. In een latere paragraaf gaan we meer in detail in op de naaldlengtes en de tijdsintervallen tussen de applicaties.

Is er pijn bij het gebruik van een dermaroller?

Bij gebruik van een dermaroller dringen heel kleine naaldjes in de huid. Je zult deze naaldjes voelen en licht bloeden is ook normaal. Hoeveel pijn je voelt hangt af van je eigen waarneming van pijn en de conditie van je huid. De behandeling mag echter niet vreselijk pijnlijk zijn. Dus als het te veel pijn doet, druk je waarschijnlijk te hard aan. De meeste mensen voelen een licht prikgevoel als de naald 0.75 mm of langer is.

Als micro-needling met langere naalden door professionals wordt gedaan, wordt vaak een verdovende crème gebruikt. Dit is echter niet per se nodig voor thuisgebruik. Als je niet zeker weet hoe je huid op de dermaroller zal reageren, of als je er niet meteen zeker van bent het op je gezicht te gebruiken, kun je het testen op een onopvallend stukje huid. Zo kun je wennen aan het gevoel en de druk aanpassen.

Wat zijn de gevaren van het gebruik van een dermaroller?

Zoals bij elke behandeling waarbij de huid wordt opengebroken en er bloedingen optreden, bestaat er een risico op infectie. Daarom is het vooral belangrijk aandacht te besteden aan hygiëne. De dermaroller moet voor en na de behandeling gedesinfecteerd worden. Het te behandelen huidgebied moet ook voor en na de behandeling gereinigd worden. Het verwonden van de huid kan ook tot littekenvorming leiden. Maar omdat de naaldjes heel dun zijn en niet te diep in de huid dringen, is dit risico minimaal.

Wie een huid heeft die de neiging heeft snel littekens te krijgen, kan de dermaroller beter vermijden. Na de behandeling is de huid bijzonder gevoelig en mag ze niet zonder bescherming tegen de zon aan de directe zon worden blootgesteld. Anders kunnen er pigmentvlekken ontstaan. De risico’s zijn in principe beheersbaar en met de juiste voorzorgsmaatregelen te vermijden. Dermarollers voor thuisgebruik hebben, in tegenstelling tot professionele dermarollers, korte naaldjes die niet veel schade kunnen aanrichten. De behandeling is dus bijna zonder risico. Toch moet je je ervan bewust zijn dat een behandeling met een dermaroller schadelijk kan zijn als hij niet goed gebruikt wordt.

De behandeling met de dermaroller is zonder risico, als een paar basisinstructies worden gevolgd.

Welke naaldlengte moet een dermaroller hebben?

Dermarollers zijn er met verschillende naaldlengtes. De kortste naalden zijn 0.2mm lang, en de langste naalden voor thuisgebruik zijn 1.5mm. Alles wat verder gaat moet alleen door professionals gebruikt worden. De lengte van de naald die voor jou geschikt is, hangt af van het doel van de behandeling. Korte naaldjes zijn geschikt voor de behandeling van oppervlakkige rimpels en acne littekens.

Wil je echter diepere rimpels, cellulitis of diepere littekens behandelen, dan moet je een langere naald kiezen en zo nodig advies vragen aan een schoonheidsinstituut. De volgende tabel laat zien welke naaldlengte gebruikt kan worden en hoe:

Toepassing area Naaldlengte
Huidregeneratie, hoofdhuid*, kleine littekens vanaf 0.2mm
Huidveroudering, pigmentatiestoornissen, striae, acne littekens vanaf 0.5mm
Cellulitis, diepe littekens vanaf 1.0mm

*Naaldlengtes langer dan 0.3mm mogen niet gebruikt worden op de hoofdhuid.

Hoe stevig moet ik met de dermaroller aandrukken?

De dermaroller wordt met lichte druk op de huid gerold. De naalden moeten in de huid kunnen doordringen om het regenererende effect op gang te brengen. Dus een licht prikje is normaal, maar de behandeling mag niet te pijnlijk zijn. Als het pijn doet, duw je te hard en beschadig je je huid meer dan dat je haar helpt.

Voor de eerste behandeling is het beter lichter te drukken en dan de druk op te voeren naarmate je er aan gewend raakt. Ook moet je niet te vaak over hetzelfde gebied gaan, 6-8 keer is genoeg. Voordat je de Dermaroller op je gezicht gebruikt, is het raadzaam hem eerst op een onopvallende plaats van de huid te testen om de druk zo nodig aan te passen.

De hoeveelheid druk die je uitoefent en hoe vaak je die op dezelfde plek uitoefent, hangt af van je eigen waarneming van pijn en van je huid.

Hoe vaak kan ik een dermaroller gebruiken?

Hoe vaak je een dermaroller kunt gebruiken hangt in de eerste plaats af van de lengte van de naald. Hoe goed je huid op de behandeling reageert is ook een factor die je individueel in de gaten moet houden. Hoe vaak een dermaroller met welke naaldlengte gebruikt moet worden, zie je in de volgende tabel:
Naaldlengte Gebruiksfrequentie
Tot 0.5mm Maximaal 2x per week
Tot 1.0mm Maximaal 1x per week
Tot 1.5mm Maximaal 1x per 4 weken
Vanaf 1.5mm Maximaal 1x per 8 weken, alleen professioneel gebruik!

Een algemene regel is: hoe langer de naalden, hoe langer de tussenpozen tussen de behandelingen!

Welke producten moet ik met een dermaroller gebruiken?

Na een behandeling met een dermaroller neemt je huid de producten beter op en wordt het effect ervan versterkt. Je kunt je bestaande producten gebruiken of investeren in speciale hydraterende, reinigende, plumping of anti-aging producten. Hygiëne is vooral belangrijk bij het gebruik van een dermaroller. Gebruik dus een geschikt ontsmettingsmiddel om de roller schoon te maken, en een reinigend product voor je huid.

Produkte

Na een dermaroller behandeling absorbeert je huid de producten beter. (Image source: unsplash.com / Charisse Kenion)

Het is aan te bevelen om vooraf een verzachtend huidverzorgingsproduct aan te brengen. Je kunt ook een verkoelende crème aanbrengen om zwelling en roodheid te verminderen. Voor en na het aanbrengen moet je milde producten gebruiken om je huid niet verder te irriteren.

Er zijn ook speciale producten voor micro-needling behandelingen, die ideaal zijn voor gebruik met de dermaroller. Zo is hyaluronzuur een product dat goed samengaat met micro-needling. Hyaluronzuur heeft een hydraterend effect en laat de huid er jonger en voller uitzien. Hyaluronzuur is bijvoorbeeld verkrijgbaar als serum, en idealiter zit het in het product zowel in hoog als laag moleculair gewicht. Breng het hyaluron product gewoon aan direct na micro-needling.

Door de behandeling met een dermaroller dringen de producten beter in de huid en wordt hun effect versterkt.

Hoeveel kost een dermaroller?

Dermarollers zijn er in verschillende prijsgroepen. De kwaliteit, het materiaal, de naaldlengte, de naalddichtheid en het merk behoren tot de doorslaggevende factoren. De goedkoopste dermaroller begint bij iets minder dan 10 euro, zonder bovengrens.

Dermarollers met verwisselbare koppen met verschillende naaldlengtes zijn iets duurder. Micro-needling sets die geleverd worden met ontsmettingsmiddel en verschillende huidverzorgingsproducten zijn ook duurder. Veel van de benodigde producten kunnen echter gemakkelijk apart gekocht worden. De prijs is dus variabel.

Welke alternatieven zijn er voor een dermaroller?

Er zijn enkele alternatieven voor de dermaroller, die we in dit gedeelte wat nader zullen bekijken.

Dermapen

De dermapen is een hulpmiddel dat gebruikt wordt voor micro-needling op een soortgelijke manier als de dermaroller. Het is een pen met elektrische naaldjes die fijne naaldjes in de huid “stampt” en een soortgelijk effect heeft als de Dermaroller.

In tegenstelling tot de dermaroller dringen de naaldjes verticaal in de huid in plaats van dat ze gerold worden.

Voordelen
  • Instelbare naaldlengte en snelheidsniveau
  • Kleinere verwonding van de huid
  • Minder bloedingen
  • Preciezere toepassing
Nadelen
  • Niet geschikt voor grote huidoppervlakten
  • Stroomvoorziening of batterij nodig
  • Ingewikkelder toepassing
  • Hogere prijs

Micro-needling in een schoonheidssalon

Als je het niet aandurft om zelf de naald te gebruiken of niet zeker weet of een micro-needling behandeling geschikt voor je is, is een bezoek aan een schoonheidssalon een mogelijk alternatief voor je. Hoewel dit geen thuisbehandeling is, wordt de behandeling uitgevoerd door professionals die ervaren zijn in micro-needling en zich aan jou en je huid kunnen aanpassen.

Ook als je vragen hebt over micro-needling, zijn schoonheidsstudio’s die zulke behandelingen aanbieden de juiste mensen om contact mee op te nemen.

Voordelen
  • Deskundig personeel
  • Professioneel advies over naaldlengte, frequentie en resultaten
  • Professionele voor- en nabehandeling
  • Langere naalden mogelijk
Nadelen
  • Kostenintensief
  • Vereist een bezoek aan een schoonheidsstudio
  • Tijdsintensief

Voor elk huidprobleem zijn er een aantal behandelingsmogelijkheden. In principe hangt het alternatief af van welk probleem je wilt behandelen, welke manier je aanspreekt, en hoeveel geld je wilt uitgeven.

Besluit: Welke soorten dermarollers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Dermarollers lijken erg op elkaar qua vormgeving en toepassing. In principe verschillen dermarollers in de volgende criteria

  • Naaldlengte
  • Aantal naalden (naalddichtheid)
  • Breedte van de rol

We leggen uit welke naaldlengte geschikt is voor welk huidprobleem in het adviesgedeelte. Veel dermarollers komen in sets met verschillende verwisselbare opzetstukken met verschillende naaldlengtes. Dit betekent dat je de naaldrol naar behoefte kunt verwisselen en geen afzonderlijke dermarollers met verschillende naaldlengtes hoeft te kopen. Dermarollers zijn ook verkrijgbaar met verschillende naalddichtheden.

De rol heeft 192 of 540 naalden. De dermaroller met de hogere naalddichtheid bewerkt het huidoppervlak intensiever, terwijl de roller met de lagere naalddichtheid geschikt is voor een zachtere toepassing. Behalve de dermaroller met de standaard 2 cm brede roller, zijn er ook bredere modellen. Deze zijn bijzonder geschikt voor gebruik op het lichaam, omdat ze grotere oppervlakken kunnen bedekken.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om dermarollers te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om dermarollers te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en effectief model te kiezen. Samengevat gaat het om de volgende criteria

  • Naaldlengte
  • Naalddichtheid
  • Materiaal
  • Verwerking
  • Extra producten
  • Ontwerp

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is om een model op basis van de criteria te kopen of niet.

Naaldlengte

De naaldlengte is waarschijnlijk het belangrijkste criterium voor je keuze. De naaldlengte hangt af van het huidprobleem dat je wilt behandelen. De naaldlengte bepaalt ook hoe vaak je de behandeling moet ondergaan. Veel derma rollers hebben verwisselbare rollers met verschillende naaldlengtes.

Dit betekent dat je je wals kunt uitrusten naar je behoeften en niet meer dan één hoeft te kopen. We leggen in detail uit welke naaldlengte geschikt is voor welke behandeling en hoe vaak een behandeling met welke naaldlengte moet plaatsvinden in het hoofdstuk advies.

Naalddichtheid

De naalddichtheid speelt ook een belangrijke rol. In principe zijn er dermarollers met 192 en 540 naaldjes op een 2 cm brede roller. De roller met de grotere naalddichtheid bewerkt de aangedane plek efficiënter en gelijkmatiger. Een gevoelige huid zou echter meer geïrriteerd kunnen raken door het aantal naaldjes.

Het aantal “rijstroken” moet daarom worden verminderd. Dermaroller met een kleinere naalddichtheid irriteert de huid iets minder en is daarom een iets zachtere optie. Het is echter iets moeilijker om de huid gelijkmatig te behandelen en de “banen” moeten ook vaker gelopen worden.

Materiaal

Het materiaal van de naalden is een heel cruciale factor waarmee rekening gehouden moet worden. Het metaal moet van zo hoog mogelijke kwaliteit zijn om de gaatjes zo klein mogelijk te houden en ontstekingen te voorkomen. De meeste dermaroller naalden zijn van roestvrij staal.

Producten van hogere kwaliteit en dus duurder hebben naalden van chirurgisch staal. Het materiaal moet bij aankoop beslist gecontroleerd worden. De rol en de wals zelf kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Er zijn derma rollers van plastic of metaal. Het hangt af van je individuele smaak en budget.

Verwerking

Dermarollers zijn in hun basisconstructie betrekkelijk gelijk. Ze zijn zo ontworpen dat ze prettig in de hand liggen en gemakkelijk te gebruiken zijn. De meeste dermarollers hebben een roller met een breedte van 2 cm, die geschikt is voor alle toepassingen.

Er zijn echter ook dermarollers met grotere rollers die goed werken op grotere delen van de huid. De verpakking zelf speelt ook een rol. De dermaroller moet tussen de behandelingen veilig opgeborgen worden om hem te beschermen tegen verontreiniging van buitenaf en andere invloeden. De verpakking moet daarom stevig en goed gemaakt zijn.

Extra producten

Veel dermarollers zijn in sets verkrijgbaar. Dermaroller sets of micro-needling sets hebben verschillende rollers, bevatten een ontsmettingsmiddel of zelfs serums voor huidverzorging die bedoeld zijn voor dermaroller behandeling. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite om de juiste producten afzonderlijk te krijgen.

De verwisselbare rollen zijn waarschijnlijk de meest praktische toevoegingen. Je hoeft niet te kiezen tussen verschillende naaldlengtes of verschillende afzonderlijke dermarollers te kopen. Afhankelijk van de toepassing steek je er gewoon de juiste roller in en je bent klaar om te gaan. Ontsmettingsmiddelen moeten bij het gebruik van een dermaroller niet onderschat worden.

Grondige ontsmetting voor en na de behandeling is noodzakelijk. Een bij het apparaat geleverd geschikt ontsmettingsmiddel is de gemakkelijkste manier om deze belangrijke stap goed te doen. Ook huidverzorgingsproducten zoals serums of verdovende crème kunnen er in verwerkt zijn. Vooral vitamine- en hyaluronserums hebben de voorkeur voor micro-needling, omdat het effect ervan door de behandeling wordt versterkt. Een verdovende crème helpt bij een langere naaldlengte en helpt je door de pijn van de kleine prikjes heen.

Ontwerp

Het ontwerp van een dermaroller moet niet het doorslaggevende aankoopcriterium zijn. Het is immers niet zo belangrijk als de naaldlengte of het materiaal. Toch kan het je beslissing beïnvloeden. Een dermaroller die je visueel aanspreekt, maakt elke behandeling aangenamer en zal met meer plezier gebruikt worden.

Ook al zien de meeste dermarollers er niet al te verschillend uit, toch zijn er dermarollers in verschillende kleuren en uitvoeringen. Kies er dus een die je bevalt, zodat je ondanks de prikkende naalden van de behandeling geniet.

Wetenswaardigheden over dermarollers

Van de insider tip van de sterren tot thuisgebruik

Hoewel micro-needling pas de laatste jaren een trend geworden is, is het geen medische nieuwigheid. Het gebruik van naalden, acupunctuur en massage zijn al eeuwenlang beproefde technieken in de geneeskunde. Micro-needling op het gebied van de cosmetica is betrekkelijk nieuw in vergelijking.

Pas door de vooruitgang in de geneeskunde en de techniek konden naalden klein genoeg gemaakt worden om door dozijnen op het gezicht te worden aangebracht en minimale schade te veroorzaken. Ook de ontwikkeling van verdovende crèmes en andere huidverzorgingsproducten droeg bij.

De sterren zijn al lang bekend met het gebruik van deze methode. Maar micro-needling werd ook snel een trend bij het grote publiek. Daardoor werd micro-needling betaalbaarder en ook thuis toepassing met dermarollers of dermapens werd een alternatief. Wat de volgende grote schoonheidstrend zal zijn valt nog te bezien. Micro-needling blijft echter een betaalbare, weinig risicovolle en veelzijdige behandelingsmogelijkheid voor een mooiere en gezondere huid.

Beeldbron: 123rf.com / 95877713

Recensies