Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Baby op komst? Wat is de beste manier om de huid van mijn baby schoon te maken? Waar moet ik echt op letten? Dit zijn allemaal vragen die soms onbeantwoord blijven maar zo belangrijk zijn. Verschillende factoren spelen een rol in de zorg. Anders dan vroeger zijn de mensen tegenwoordig bereid veel geld te investeren in verzorgingsproducten.

Vandaag concentreren we ons op het onderwerp vochtige doekjes. Met ons overzicht van natte doekjes 2021 willen we je helpen de juiste producten voor jou te vinden. We hebben relevante informatie onderzocht en producten vergeleken om je een goed overzicht te geven. We willen je vragen beantwoorden, je laten zien wat belangrijk is en je laten zien welke producten voor jou geschikt zijn.
Belangrijk om te weten

 • Natte doekjes zijn praktisch, veelzijdig en horen in elke babytas thuis. Ze worden gebruikt om de huid te reinigen, worden gebruikt als reinigingsdoekjes en dienen ook als verfrissende doekjes.
 • Waar moet je op letten voor je besluit natte doekjes te kopen? We beantwoorden deze vraag voor je.
 • Raak niet in paniek als je niet weet welke vochtige doekjes geschikt zijn voor jou en je baby. We hebben het juiste product voor iedereen, zodat je optimaal uitgerust bent.

Beste Natte Doekjes: Onze selectie

Natte doekjes: Koop- en beoordelingscriteria

Alvorens een aankoopbeslissing te nemen, moet je een overzicht krijgen van de volgende criteria en jezelf informeren. Als je weet wat belangrijk voor je is, zul je gemakkelijker een beslissing kunnen nemen en het juiste product kiezen.

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Verpakkingsmaten

Vloeistof doordrenkte doekjes zitten vaak in plastic verpakkingen of dispenserblikken. De verpakking heeft meestal een heel eenvoudige opening met een hersluitbaar deksel. Thuis zitten de natte doekjes meestal in een doosje, dat de doekjes optimaal beschermt en voorkomt dat ze uitdrogen.

Er zijn 50 – 80 vochtige doekjes per pak en sommige producten zijn verkrijgbaar in XXL-verpakkingen met meerdere pakken. Wat vanuit ons standpunt volkomen logisch is: aan de ene kant is het goedkoper en aan de andere kant heb je de doekjes toch nodig.

Verenigbaarheid

Het is duidelijk dat iedereen anders reageert op producten en niet iedereen verdraagt hetzelfde als de volgende persoon. Daarom kun je nooit voor 100% zeggen welk product het juiste is en welk je wel of niet verdraagt. Je kunt je echter op de volgende punten concentreren om het risico op allergieën zo klein mogelijk te maken:

 • zonder alcohol en parfum
 • vrij van parabenen
 • vrij van minerale olie
 • PHMB vrij
 • dermatologisch getest

Materiaal

De doekjes kunnen heel verschillend van materiaal zijn, o.a.:

 • Viscose
 • Cellulose
 • Katoen

Het is belangrijk dat de doekjes niet hun tint verliezen. Om te voorkomen dat de doeken hun kwaliteit verliezen of beginnen te schimmelen, worden ze vaak aangevuld met oliën of conserveringsmiddelen. “Lyocell en Pulp” dit is het materiaal waarvan de doeken gemaakt zijn.

We hebben het hier over cellulosevezels of synthetische vezels, dat zijn geraffineerde vezels die uit hout gewonnen worden. Het fabricageproces is milieuvriendelijk en is gebaseerd op duurzame bosbouw.

Natte doekjes: veel gestelde vragen en antwoorden

Bij het kopen van natte doekjes kunnen vooraf enkele vragen rijzen. Vooral als het om babyverzorging gaat, zijn er vragen van aanstaande ouders. In de volgende gids hebben we de belangrijkste vragen verzameld en voor je beantwoord.

Voor wie zijn vochtige doekjes geschikt?

De belangrijkste doelgroep van gebruikers van vochtige doekjes zijn de kleinsten onder ons: baby’s en peuters. Het is des te belangrijker voor pasgeborenen om hun huid meteen vanaf het begin goed te verzorgen en schoon te maken. Na de geboorte wordt de huid aan haar lot overgelaten en zonder goede producten is ze niet voldoende beschermd.

Feuchttücher

Regelmatig reinigen is belangrijk voor de huid van je baby. Babydoekjes verzorgen de huid grondig en met voldoende bescherming. (Image source: Picsea / unsplash)

De voorgestelde natte doekjes kunnen gebruikt worden vanaf de eerste dag na de geboorte en zijn de ideale reinigingsproducten. We definiëren volwassenen en ouderen als een secundaire doelgroep. Ze hebben ook een goede verzorging nodig en die wordt geboden door de natte doekjes.

Welke soorten vochtige doekjes zijn er?

De meest populaire soorten vochtige doekjes zijn huidreinigende doekjes, hygiënische doekjes of babydoekjes. De verschillen zitten hier vooral in de materialen en de vormgeving van de verpakking. Of je al dan niet kiest voor natte doekjes is helemaal aan jou. We willen je duidelijk alle voors en tegens laten zien en je steun bieden.

Voordelen
 • hygiënisch
 • heel praktisch
 • altijd bij de hand
 • goed op te bergen in de doos
 • zacht en zacht
Nadelen
 • deels schadelijke ingrediënten
 • niet herbruikbaar
 • veel restafval

Wat kosten natte doekjes?

De prijzen van vochtige doekjes variëren niet veel en zijn in een vergelijkbare prijsklasse te vinden. Hier is een duidelijk overzicht van de afzonderlijke doekjes:

Merk Prijs per stuk
Mama Bear natte doekjes 0,02 Euro
Pampers natte doekjes 0,02 – 0,04 Euro
WaterWipes natte doekjes 0,05 Euro
Hipp natte doekjes 0,04 Euro

Tip: Koop de vochtige doekjes in XXL verpakkingen, in voordeelverpakkingen en informeer naar de lopende promoties. Je kunt hier een paar euro besparen als je rekening houdt met de promoties. Als de prijs belangrijk voor je is, let dan op waar je de natte doekjes koopt.

Wat zijn de alternatieven voor natte doekjes?

Niet veel, maar wel 2 alternatieven voor gewone natte doekjes.

 • Washandje: Je kunt een flanelletje in lauw water weken, het uitknijpen en de huid daarmee schoonmaken. Natuurlijk kan een natuurlijke zeep als toevoeging gebruikt worden.
 • Zelfgemaakte natte doekjes: Je kunt je eigen natte doekjes maken zonder problemen en met weinig moeite. Het grote voordeel is dat je precies weet wat er in zit.

Met de volgende stappen kun je gemakkelijk je eigen natte doekjes maken.

 • neem een kom: vul die met 200 milliliter gekookt water
 • voeg olie toe: voeg 1 theelepel kokosolie of olijfolie aan het water toe en roer goed
 • besprenkel: neem gerecycled papier of keukenpapier en dompel ze kort in het water
 • voeg toe: voeg een paar druppels lavendelolie toe
 • verpakken: doe de doekjes in een doosje zodat ze optimaal beschermd zijn

Gebruik de doekjes binnen een week op.

Hoe gooi ik de natte doekjes op de juiste manier weg?

Dit onderwerp is steeds onderwerp van discussie op verschillende forums. Maar feit is dat alle natte doekjes bij het restafval gaan. Ze horen niet in het toilet thuis, zoals sommige mensen denken. Ook al staat er op de verpakking “doorspoelbaar”, dit betekent niet dat de natte doekjes voor het toilet bestemd zijn.

Cosmetische doekjes, babydoekjes of stofdoekjes lossen niet op op hun weg naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Als kleine tip voor jou organiseer je een klein afvalbakje dat je bij de luiertafel en in de badkamer zet en waarin je de natte doekjes weggooit. Als de bak vol is, kan hij meteen bij het restafval. En voor onderweg?

– Neem een zak mee en doe er alle natte doekjes in. Het zakje kan dan in een knoop geknoopt worden om te voorkomen dat geurtjes in je rugzak of koffer ontsnappen.

Feuchttücher

Zorg ervoor dat je de natte doekjes goed weggooit, zodat het milieu er niet onder lijdt. (Image source: Paweł Czerwiński / unsplash)

Als je besluit nat toiletpapier te gebruiken, zorg dan dat het biologisch afbreekbaar is. Dit is veel minder moeite voor je, want weggooien gaat veel sneller en gemakkelijker, en je doet iets goeds voor het milieu.

Conclusie

Je weet wat de populairste natte doekjes zijn, wat ze kosten en waar ze verkrijgbaar zijn. Bovendien staan de materialen duidelijk vermeld en weet je op welke ingrediënten je moet letten. Wees voorzichtig bij het weggooien van natte doekjes, zodat we allemaal zorg dragen voor ons milieu.

Tenslotte kunnen we je niet duidelijk laten zien welk merk vochtige doekjes geschikt is voor jou en je baby. Ieders behoeften en aandachtspunten zijn verschillend. We zijn er echter van overtuigd dat we je een goede basis voor je aankoopbeslissing gegeven hebben en zijn er zeker van dat je het juiste product zult kiezen.

Beeldbron: PORNCHAI SODA / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies