Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Welkom! Je aanwezigheid is altijd goed nieuws! Vandaag hebben we het over zelfklevende nagels, een artikel uit het schoonheidsuniversum dat erg populair is bij vrouwen.

Praktisch en veelzijdig, zelfklevende nagels zijn van synthetisch materiaal en imiteren de natuurlijke nagel. Ze kunnen op elk moment geplakt en verwijderd worden en zijn gemakkelijk te hanteren.

Als je nog niet erg vertrouwd bent met dit product maar het toch wilt aanschaffen, volg dan onze gids hieronder en leer over de voordelen en het gebruik ervan.
Belangrijk om te weten

 • De zelfklevende nagels zijn van synthetisch materiaal, zoals acryl, en imiteren de natuurlijke nagels, op de plaats waar ze gelijmd moeten worden.
 • Gebruik van dit product zorgt voor een heel natuurlijk effect en is een uitstekende optie, vooral voor mensen die om verschillende redenen moeilijkheden hebben met de nagelgroei.
 • Het is een betrekkelijk goedkoop product, dat in verschillende kleuren, stijlen en vormen te koop is.

Beste Nagelstickers: Onze selectie

Met hun toenemende populariteit op de markt neemt de verscheidenheid aan mogelijkheden voor zelfklevende nagels toe, en daarom wijzen we je op enkele mogelijkheden die de beste keuzes vertegenwoordigen:

Koopgids

Nu je de beste zelfklevende nagels op de markt kent, wijzen we je op alle voordelen van dit product, en leggen we uit hoe je ze aanbrengt.

Foto de uma manicure pintando as unhas de uma mulher de preto.

Zelfklevende nagels kunnen gekleurd of kleurloos zijn, voor wie ze liever met nagellak lakt. (Bron: Malcolm Garret/ Pexels)

Wat zijn plaknagels?

Plaknagels zijn van synthetisch materiaal gemaakt en zijn niets meer dan een imitatie van natuurlijke nagels. Ze zijn dun en glanzend en kunnen een vierkante of afgeronde vorm hebben.

Deze nagels kunnen met lijm of kleefmiddel over de natuurlijke nagels gekleefd worden, al naar gelang je voorkeur.

Ze zijn bedoeld om de hand mooier te maken, en ze zijn geschikt voor mensen die korte, broze nagels hebben, de natuurlijke vorm niet mooi vinden of op hun nagels bijten.

Wat zijn de voor- en nadelen van plaknagels?

Wie een praktische en snelle manier zoekt om zijn nagels te doen, zal waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in plaknagels. Het grote voordeel is dat ze kant-en-klaar gekocht worden om op je natuurlijke nagels te plakken.

Tegenwoordig zijn er keuzemogelijkheden die in verschillende vormen en maten verkocht worden, zodat je ze naar eigen inzicht kunt vijlen of knippen.

Sommige zijn er zelfs al gelakt en glanzend, wat het gebruik van nagellak nog praktischer en eenvoudiger maakt.

De zelfklevende nagels zijn stevig en moeten gelijmd worden met lijm of kleefmiddel dat daarvoor geschikt is. Het is mogelijk dat zo’n lijm of kleefmiddel al samenkomt in de verpakking van de nagels, maar dit is een kwestie die van merk tot merk verschilt.

Ze zijn geschikt voor mensen met korte en broze nagels, die een nieuw formaat zoeken, of mensen die op hun nagels bijten.

Ze blijven meestal zo’n zeven tot 10 dagen op de nagels zitten als ze goed aangebracht zijn, maar als ze wat te verduren krijgen, kunnen ze er uiteindelijk afvallen.

Tenslotte vormen ze geen risico’s voor de natuurlijke nagels, hoewel sommige mensen zich niet prettig voelen bij de lijmresten die op de natuurlijke nagel kunnen achterblijven nadat de plakker verwijderd is.

Hieronder geven we je een vergelijkende tabel met de voor- en nadelen van de plaknagels.

Voordelen
 • Het lijmen is praktisch en snel
 • Het kan thuis gedaan worden
 • Er zijn allerlei vormen en zelfs kleuren
 • Het bevordert een natuurlijk en mooi effect, zelfs bij mensen die op hun nagels bijten
 • Ze gaan ongeveer zeven tot 10 dagen mee
 • Ze zijn niet schadelijk voor de natuurlijke nagels
Nadelen
 • Ze kunnen er met de klap afvallen
 • De lijmresten op de natuurlijke nagels kunnen oncomfortabel zijn

Hoe breng je zelfklevende nagels aan?

Zelfklevende nagels kun je thuis aanbrengen zonder hulp van een manicure, maar voor een perfect resultaat moet je het hele proces correct uitvoeren, zonder stappen over te slaan.

Hieronder leggen we uit hoe je zelfklevende nagels aanbrengt

 • Schoonmaken. Eerst moet je de nagelriem van je natuurlijke verwijderen, hem schuren en schoonmaken om de sticker te kunnen ontvangen.
  Grootte. Als je natuurlijke nagel al schoon is, is het tijd om de maten van de stickers te kiezen. De nagelstickerdoosjes zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk dat je ze uittest op je vingernagel om uit te vinden welke het beste op elke vinger past.
 • Lijmen. Zo gedaan, plak je de stickers rustig op je natuurlijke nagel. Probeer zo precies mogelijk te zijn. Hier kun je kleefmiddel of lijm gebruiken, en welke het ook is, het moet op de plakkernagel aangebracht worden en nooit direct op de natuurlijke nagel.
 • Schuren. De vierde stap is wachten tot de applicatie droog en stevig is, zodat je je zelfklevende nagels kunt knippen of vijlen. Doe zoals je op je natuurlijke nagels zou doen, volgens het formaat en de grootte die je wilt.
 • Verf. Als je al gelakte nagels kocht, dan was het proces in het vorige punt voltooid. Zo niet, dan is het nu de tijd om ze te spijkeren in de kleur die je verkiest.

Gemiddeld duurt het hele proces tussen 20 en 40 minuten, en het gaat altijd sneller als je ervoor kiest al gelakte nagels te kopen.

Foto de uma mão com unhas de pontas ovais, e esmalte rosa e branco, em que os dois dedos do meio, juntos, formam a palavra “love”.

Zelfklevende nagels zijn eenvoudig aan te brengen en het proces kan thuis gedaan worden. (Bron: Designecologist/ Pexels)

Hoe verwijder je de sticker nagels?

In het vorige onderwerp hadden we het over het aanbrengen van de sticker nagels en nu zullen we het hebben over de verzorging bij het verwijderen ervan. Het proces is eenvoudig, en we verdelen het in stappen

 • Apart katoen. Om met het verwijderen te beginnen moet je tien stukjes (een voor elke vinger) katoen, min of meer ter grootte van je nagel, van elkaar scheiden.
 • Bevochtiging. Als ze eenmaal gescheiden zijn, moet je ze elk in nagellakremover drenken en 20 minuten op je zelfklevende nagels laten zitten.
 • Smelt. Als dit gedaan is, zul je merken dat de kunstnagels beetje bij beetje smelten en dat je ze gemakkelijk kunt verwijderen. Gebruik zo nodig de hulp van een tandenstoker.
 • Pools. Na het verwijderen ervan kan het interessant zijn om je natuurlijke nagels te polijsten om achtergebleven lijm te verwijderen.

Er zijn ook andere manieren om het proces uit te voeren, zoals met heet water in plaats van nagellakremover, maar dit is de manier die je natuurlijke nagels het best bewaart.

Aankoopcriteria: hoe de modellen van de zelfklevende nagels

Hoewel we met een eenvoudig product te maken hebben, is het toch belangrijk dat je een aantal factoren in het oog houdt om de goede kwaliteit ervan te garanderen.

Om je daarbij te helpen hebben we een lijst samengesteld met enkele criteria die je bij je keuze kunnen helpen:

Hieronder leggen we ze elk wat beter uit.

Foto de uma manicure de luvas rosas lixando a unha de uma pessoa.

Het formaat van je zelfklevende nagels maakt het verschil in het eindresultaat en moet gekozen worden naar je persoonlijke voorkeur. (Bron: freestocks.org/ Pexels)

Formaat

Bij het kopen van je zelfklevende nagels zul je merken dat er verschillende formaten te koop zijn, zoals vierkant, rond en stiletto.

Zelfs als je de lengte van je plaknagel gaat schuren en aanpassen, is het belangrijk dat je er een koopt in het formaat dat je zult aanhouden, om je stijl en kromming te respecteren en zo een natuurlijker effect te geven.

Materiaal

Plaknagels zijn van synthetische materialen gemaakt, en de beste daarvan is acryl, omdat het delicater is, een goede weerstand heeft en erg op de natuurlijke nagel lijkt.

Vermijd nagels die met andere materialen gemaakt zijn, zoals plastic, want het resultaat is erg kunstmatig.

Basiskleur

Het is ook belangrijk dat je begrijpt dat de plaknagels al met kleuring gekocht kunnen worden of zonder, als je ze liever naar je smaak emailleert.

Als je de nagels zonder kleuring kiest, kies dan die met een witte basiskleur, naar de transparante getrokken. Dit is een neutrale kleur en stelt je in staat het glazuur dat je verkiest te gebruiken zonder in de kleur ervan te interfereren.

Die met heel helder wit of roze kunnen na het emailleren in het resultaat gaan interfereren.

Weerstand

De plaknagels moeten bestendig zijn, je wilt immers niet dat ze gemakkelijk breken of loslaten, toch?

Het is dus belangrijk dat je een product van goede kwaliteit kiest dat stevig genoeg is om minstens zeven dagen intact te blijven.

(Featured image source: Artem Beliaikin/ Pexels.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies