Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Hier is een van de meest effectieve behandelingen tegen roos en andere hoofdhuidaandoeningen, ketoconazol shampoo. Misschien heb je er al van gehoord, en als dat niet zo is vertellen we je alles wat je moet weten.

Moeilijke oplossingen vragen om drastische maatregelen en soms heb je, als het om de gezondheid van de hoofdhuid gaat, een behandeling nodig die echt werkt. Daarom zorgt deze medicinale zeep voor een geleidelijke verbetering bij verschillende besmettelijke kwalen.
Belangrijk om te weten

 • Ketoconazol shampoo is een zeep voor de hoofdhuid die ketoconazol in zijn formule bevat. Het behoort tot de imidazool familie van antischimmelmiddelen, die de groei en voortplanting van schimmels afremt.
 • Afhankelijk van de ernst van het probleem kunnen twee soorten ketoconazol shampoo gebruikt worden. Voor het ene is een recept nodig en voor het andere niet. Bij elk hoort een ander soort gebruik en toepassing. Om
 • moet je weten hoe je de juiste shampoo kiest om de resultaten te krijgen die je zoekt. Enkele factoren om rekening mee te houden zijn de ingrediënten, de presentatie en het gewicht.

Beste Ketoconazol Shampoo: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over ketoconazol shampoo

Hoofdhuidaandoeningen zoals roos, schilfering en jeuk kunnen invloed hebben op ons gevoel van eigenwaarde en zelfbeeld. Dus als je aan een van deze of nog ernstiger aandoeningen lijdt, is het belangrijk te weten dat je ze veilig kunt behandelen. Mis dus de volgende informatie niet.

Je zelfverzekerd voelen zit in je hoofd. (Foto: Citilliance/ 123rf.com)

Wat is ketoconazol shampoo en waarvoor dient het?

Ketoconazol shampoo kenmerkt zich door het feit dat het ketoconazol in zijn formule bevat. Ketoconazol behoort tot de familie van schimmelwerende imidazolen die verantwoordelijk zijn voor het stoppen van de groei en voortplanting van huidschimmels die infecties veroorzaken zoals ringworm, tinea corporis, atleetvoet, en vele andere.

Deze kunnen op de armen, benen, hals, borst, rug of hoofd verschijnen in de vorm van uitslag, irritatie, schilfering of verkleuring. Een van de verschillende vormen van ketoconazol is een shampoo. Dit product wordt gebruikt bij de behandeling van roos (mild tot ernstig), seborrhoeïsche dermatitis en tinea versicolor.

Voordelen
 • Elimineert de tinea versicolor schimmel
 • Houdt schilfering onder controle
 • Elimineert roos
 • Elimineert jeuk
 • Positieve effecten in korte tijd
Nadelen
 • Kan bijwerkingen hebben zoals erytheem of branderigheid
 • Moet onder medisch toezicht gebruikt worden
 • Kan niet gebruikt worden tijdens zwangerschap of borstvoeding

Ketoconazol shampoo met of zonder recept – Waar moet je op letten?

Dit soort shampoo is zeer effectief en wordt gebruikt bij middelzware tot ernstige hoofdhuidaandoeningen die behandeld moeten worden. Daarom zijn er twee variabelen van het product die mede bepalend zijn voor de soort behandeling die je zoekt. We leggen uit wat ze zijn.

Ketoconazol shampoo op recept. Het wordt gebruikt bij de behandeling van pityriasis versicolor, of tinea versicolor. Het is een schimmelinfectie die de hoofdhuid aantast en kleine vlekjes of verkleurde plekken veroorzaakt. Het treft vooral adolescenten en oudere volwassenen. Het moet een keer per week aangebracht worden gedurende maximaal 6 weken.

Ketoconazol shampoo zonder recept. Dit soort haarzeep is gemakkelijk verkrijgbaar en wordt gebruikt bij de behandeling van roos en de symptomen ervan, zoals schilferen en jeuk. Het moet 3-4 keer per week worden aangebracht gedurende maximaal 8 weken. Daarna wordt het product alleen nog ter controle gebruikt.

Gebruik op recept Gebruik zonder recept
Hoe aanbrengen Met weinig water Met grondig nat haar
Duur van de behandeling Tot 6 weken Tot 8 weken
Hoeveelheid Gebruik niet meer dan de voorgeschreven hoeveelheid Gebruik de gebruikelijke hoeveelheid shampoo
Fysieke verkooppunten In apotheken In apotheken en supermarkten

Aankoopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen ketoconazol shampoos kunt vergelijken en beoordelen

Als je een ketoconazol shampoo kuur zoekt om je hoofdhuid te behandelen, raden we je aan bij je keuze de volgende punten in overweging te nemen. De bedoeling van het doornemen van deze aspecten is dat je het product koopt dat je het meeste voordeel oplevert.

Ingrediënten

Een ketoconazol shampoo is, omdat hij ketoconazol in zijn formule bevat, op zichzelf al werkzaam. Je kunt echter misschien wel producten vinden die een ander actief ingrediënt bevatten dat de resultaten versterkt en je helpt je aandoening te behandelen. Enkele van de meest effectieve zijn:

Salicylzuur. Dit is een kleurloze vaste stof die afkomstig is van wilgenbast en gebruikt wordt om de hoofdhuid te scrubben. Dit ontdoet je van de lagen dode huid die schilfering veroorzaken. Als je shampoo dit ingrediënt bevat, raden we aan daarna een conditioner te gebruiken, want het kan erg uitdrogend zijn.

Zinkpyrithion. Een antischimmel en antibioticum dat helpt de schimmel die roos veroorzaakt te elimineren. Een andere functie die het heeft is het vertragen van de celvernieuwing, die schilfering veroorzaakt. Dit is een van de meest gebruikte ingrediënten in anti-roos shampoos en wordt aanbevolen om zijn positieve effecten.

Teerderivaten. Dit ingrediënt komt bij de fabricage uit koolteer. Het wordt ook vermeld als een goed hulpmiddel bij de behandeling van roos en seborrhoeïsche dermatitis. Het vertraagt de vernieuwing van de haarcellen, waardoor schilfering wordt voorkomen. Als je lichtgekleurd haar hebt, raden we het niet aan, want het kan je kleur veranderen.

Selenium sulfide. Om sommige gevallen van pityriasis versicolor te behandelen. Het doodt niet alleen de schimmel die deze infectie veroorzaakt, maar helpt ook de huidcellen in leven te houden om vroegtijdige schilfering te voorkomen. Het kan het haar ook bleken, dus we raden je aan de gebruiksaanwijzing perfect op te volgen.

De gezondheid van je haar doet er wel degelijk toe, en veel ook! (Foto: belchonock/ 123rf.com)

Presentatie

Ketoconazol shampoo voor de behandeling van hoofdhuidaandoeningen kan in verschillende presentaties komen. Deze variëren naargelang de soort behandeling die je nodig hebt, dus er kan een groot verschil zijn in grootte en prijs. Hier is hoe je ze kunt vinden.

Kleine maten. Deze zijn meestal tussen 100 ml en 120 ml. Als je probleem ernstig is en je een shampoo met een medische beschrijving nodig hebt, is dit de soort presentatie die je zult vinden. Het mag maar 1-2 keer per week gebruikt worden. Je moet er alleen rekening mee houden dat dit type presentatie meestal veel duurder is door de formule.

Middelgrote en grote presentaties. Als je voortdurend controle wilt hebben over aandoeningen als roos en schilfers, moet je de shampoo consequent gebruiken (4 tot 5 keer per week), dus is het goed te zoeken naar producten van meer dan 200 ml. Er zijn presentaties van 200 ml, 230 ml, 500 ml en tot 700 ml.

Patricio Castillo Doctor
“Bij de behandeling van deze ziekte gebruiken we een reeks stoffen. Op het niveau van de hoofdhuid kunnen we een shampoo gebruiken die een van de volgende elementen bevat: zinkpyriotinaat, seleniumsulfide, salicylzuur (exfoliant) en, omdat het om een schimmel gaat, is het natuurlijk belangrijk een antischimmelmiddel te gebruiken, in dit geval is het meest gebruikte Ketoconazol”.

Tegenstrijdigheden

Als je in een van de volgende omstandigheden verkeert of een reactie op het product hebt, wordt afgeraden het te gebruiken of met het gebruik ervan door te gaan. Ondanks de wetenschappelijke afwezigheid van mogelijk kwaad in sommige gevallen verkiezen deskundigen het gebruik ervan te vermijden als

 • Je bent zwanger of geeft borstvoeding.
 • Je bent allergisch voor ketoconazol of een imidazolderivaat.
 • Als je last hebt van branderigheid, jeuk, prikken, prikken of roodheid.
 • Als je een verandering in de structuur van je haar opmerkt (vooral als het krullend is)

(Uitgelichte foto: Torwai Suebsri/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies