Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Als je veel problemen hebt met aandoeningen van de luchtwegen, ben je op de juiste plaats, want vandaag gaan we het hebben over de inhalator.

Ook wel vernevelaars genoemd, hebben deze apparaten de functie om medicijnen via de luchtwegen naar de longen te brengen. Ze worden sterk aanbevolen bij astma en andere ziekten die de longfunctie aantasten.

Als je aan het profiel voldoet en geïnteresseerd bent in het kopen van je eigen inhalator, volg dan hieronder alle tips en informatie over dit soort producten. We hebben het over prijzen, voordelen en hoe je het beste inhaleermiddel voor je behoeften kunt kiezen.
Belangrijk om te weten

  • Inhaleerders bestrijden de symptomen van verkoudheid en aandoeningen van de luchtwegen door het inhaleren van een mengsel van medicijnen en een zoutoplossing.
  • Momenteel zijn er twee inhalatiemethoden: pneumatisch en ultrasoon.
  • Een van de voordelen van het inhaleermiddel is dat het heel gemakkelijk op de markt te vinden is. Apotheken, warenhuizen en apparatenwinkels bieden dit product aan.

Beste Inhalator: Onze selectie

Koopgids

Iedereen die thuis kinderen heeft, heeft wel eens een inhalator nodig gehad. Kinderen met een zware verkoudheid moeten meestal van dit materiaal gebruik maken, en dan beginnen ouders achter een leeninhalator aan te hollen. Het beste is om je eigen apparaat thuis te hebben.

Als je meer over ze wilt weten voor je er een koopt, ben je op de juiste plaats. Kom met ons mee!

Wat is een inhalator en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Wie aan ademhalingsziekten lijdt, vooral als de luchtvochtigheid laag is, weet heel goed dat symptomen als kortademigheid, droge hoest, volle borst en verstopte neus aan de orde van de dag worden.

Hoewel orale of injecteerbare medicijnen veel helpen, is een vernevelaar een van de oplossingen die meer resultaat biedt aan wie altijd gegijzeld wordt door longcrises.

Het wordt gebruikt om medicijnen te inhaleren via de damp die ontstaat uit een mengsel van de door de arts voorgeschreven medicijnen en een zoutoplossing.

Het doel is dat de ingeademde damp snel de bronchiën van de long bereikt en zo de symptomen verlicht van ziekten die dit orgaan aantasten, zoals astma, allergieën of bronchitis.

Het interessante van dit apparaat is dat het heel praktisch is en dat je het zelfs thuis kunt gebruiken, bij een griep- of allergische crisis. Momenteel zijn er vernevelaars die met perslucht werken (ook wel pneumatisch genoemd) en die met ultrasoon geluid.

Het voordeel van ultrasone inhalatoren is dat de werking sneller is, omdat ze een systeem hebben dat het geneesmiddel in nog kleinere deeltjes breekt, wat de opname in het lichaam vergemakkelijkt.

Persluchtinhalatoren zijn eenvoudiger en minder geavanceerd, maar ze bieden nog steeds uitstekende resultaten.

Als je kleine kinderen hebt, weet je dat ze een erg lage weerstand hebben, en dat een inhalator meestal erg handig is, vooral in de winter, omdat je hem gemakkelijk kunt gebruiken wanneer je hem nodig hebt.

Deze apparaten zijn gemakkelijk te hanteren en je kunt ze heel gemakkelijk bij je dragen, want ze nemen niet veel plaats in en zijn erg licht.

Ondanks alle voordelen van de inhalator is het erg belangrijk te onthouden dat we onder geen enkele omstandigheid zelfmedicatie moeten nemen, zie je? Vergeet nooit een arts te raadplegen en de aanwijzingen van hem op te volgen.

Voordelen
  • Grote bondgenoot bij het genezen van ademhalingsziekten
  • Praktisch, klein en licht
  • Goede kosten-baten verhouding
  • De ultrasone zijn superstil
Nadelen
  • Sommige zijn erg lawaaierig
  • Ze mogen in geen geval gebruikt worden voordat je een arts geraadpleegd hebt

Inhalator of pomp?

Zoals we hier al gezegd hebben, is het je arts die je de beste soort behandeling voor je ademhalingsziekte moet aangeven. Het is heel belangrijk dat je met een specialist praat voor je een beslissing neemt.

Hoe dan ook, het is interessant om je de belangrijkste verschillen uit te leggen tussen twee heel nuttige hulpmiddelen om de symptomen van bronchitis, astma en zelfs allergische crises te bestrijden: de inhalator en de aerosolpomp.

Inhalator

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt, werkt het door het inhaleren van de damp van het geneesmiddel, die vermengd is met een hoeveelheid fysiologisch serum.

Een masker wordt gebruikt om de “kleine rook” in te ademen, en dit moet ongeveer 10 minuten gedaan worden, voor een beter resultaat. Gewoonlijk zijn er inhalators met twee maten maskers, een voor kinderen en een voor volwassenen.

Ondanks het feit dat het een compact en heel praktisch apparaat is, moet men bedenken dat de gewone inhalator niet zo klein is dat het normaal is dat mensen hem overal mee naar toe dragen, zoals naar hun werk.

Tegenwoordig zijn er modellen van draagbare inhalators in heel kleine maten, maar sommige mensen zeggen dat ze niet zo sterk zijn dat ze de voorkeur krijgen. Dit is een persoonlijke vraag.

Dit apparaat is ook geïndiceerd voor gebruik bij griep of verkoudheid, waarbij de patiënt symptomen heeft als een volle borst en een verstopte neus, weet je?

Het heeft het voordeel dat het niet alleen beperkt is tot astmapatiënten en ook helpt bij de verlichting van meer omvattende ziekten, wat geweldig is.

Vuurkraker

Met de vuurkraker is het een beetje anders. Het is speciaal ontworpen om alleen de symptomen van aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, bronchitis en allergieën, te bestrijden.

Dit apparaat is heel klein en past gemakkelijk in je hand. Hij is perfect om overal mee naartoe te nemen in een tas of rugzak. Een ander positief punt is dat je maar één zuigbeweging nodig hebt om de juiste dosering op te nemen. Het is niet nodig dat je minutenlang aan het apparaat vast blijft zitten.

Foto de uma bombinha para asma, de cor verde petróleo, em um fundo branco.

Aerosolpompen hebben een functie die erg lijkt op inhalators. (Bron: InspiradedImages / Pixabay)

Ondanks deze voorzieningen is het belangrijk dat je begrijpt dat het gebruik van de pomp een beetje ingewikkeld kan zijn, vooral voor kinderen.

In dit hulpmiddel zit het geneesmiddel onder druk in een flesje opgesloten. Als we op het flesje drukken komt precies de juiste dosis vrij om opgezogen te worden, een proces dat slechts 30 seconden duurt.

Het is belangrijk dat je weet hoe je het opzuigen met de straal coördineert, zodat er resultaat is, anders wordt het medicijn niet opgenomen.

Voor wie meer moeite heeft werd een afstandsstuk uitgevonden, dat niets meer is dan een buisje dat tussen de pomp en de mond gekoppeld wordt, en dat helpt bij de coördinatie.

Hieronder hebben we een tabel samengesteld met de kenmerken van elk van beide, zodat je de verschillen beter kunt begrijpen:

Inhalator Pomp
Indicatie Wordt gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen, maar ook bij verkoudheid Wordt alleen gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen
Grootte Klein, maar wordt meestal thuis gebruikt Super klein, ideaal om het overal te gebruiken
Soort inhalatie Medicatie moet ongeveer 10 minuten ingeademd worden Eén aspiratie is genoeg
Leeftijdsbereika Gemakkelijk in gebruik, geweldig voor alle leeftijden Geschikt voor volwassenen, want voor kinderen kan het ingewikkeld zijn

Wat zijn de verschillende vernevelingsmethoden?

Er zijn twee verschillende vernevelingsmethoden, en het is heel belangrijk dat je begrijpt hoe beide werken, zodat je kunt beslissen welk inhaleerapparaat het beste aan de eisen van je gezin voldoet.

Het meest gebruikelijke type is perslucht, ook wel pneumatisch genoemd. Lange tijd was dit de enige op de markt verkrijgbare optie, daarom is hij minder modern.

Hoewel hij goede resultaten geeft, heeft de pneumatische inhalator twee nadelen: hij maakt veel lawaai en hij kan alleen met het hoofd omhoog gebruikt worden.

De ultrasone inhalator is meer bij de tijd en is op beide punten de beste optie.

Hij heeft een systeem dat de medicijndeeltjes in microdeeltjes breekt, wat een superstil apparaat garandeert, en bovendien het medicijn sneller door je organisme doet opnemen, wat snellere resultaten oplevert.

Wat de positie betreft, heeft de ultrasone inhalator geen beperkingen en je kunt hem zelfs gebruiken als je ligt.

Als deze eigenschappen op tafel gelegd worden, lijkt het heel duidelijk dat het ultrasone systeem het beste is, nietwaar? We moeten toegeven dat het in het algemeen zo is, maar er is één superbelangrijk punt waarmee rekening gehouden moet worden.

De ultrasone systemen hebben een beperking in verband met een soort medicijn. Geneesmiddelen zoals ingeademde glucocorticoïden, die veel gebruikt worden bij de behandeling van astma-aanvallen, kunnen met dit apparaat hun werkzaamheid verliezen.

Luister dus heel goed naar de instructies van je arts over het geneesmiddel dat je moet gebruiken, en vraag al je twijfels tijdens het consult, ok?

Hoeveel kost een inhalator?

Als je geïnteresseerd bent in alle voordelen van een goede inhalator, maar je zorgen maakt over de kosten ervan, kun je gerust zijn, want het goede nieuws is dat deze apparaten voor heel betaalbare prijzen verkocht worden.

De ultrasone modellen, die geen geluid maken, zijn meestal de duurste.

Aankoopcriteria: Factoren om inhalatormodellen te vergelijken

Een inhalator is het soort hulpmiddel waar we onze toevlucht toe nemen als we ons niet goed voelen, dus is het erg belangrijk dat hij perfect werkt, nietwaar?

Met dit in gedachten hebben we een lijst samengesteld met waar je op moet letten bij het kiezen van een perfecte vernevelaar, en een die je bij het gebruik niet in de steek zal laten:

Hieronder gaan we in op elk van de opgesomde punten, zodat je een goede keuze maakt voor je eigen vernevelaar.

Imagem de um termômetro, lenços não usados, um lenço usado e um remédio para o nariz.

Het is belangrijk dat je een goede inhalator kiest om te kopen, want je mag hem alleen gebruiken als je je niet goed voelt. (Bron: Capri23auto / Pixabay)

Geluid

Sommige mensen kunnen last hebben van het lawaai dat een inhalator maakt, dus dit is een nogal persoonlijke kwestie.

Zoals we al uitgelegd hebben, zijn de ultrasone modellen het stilst, en als dit voor jou een probleem is, kan het de moeite waard zijn voor dit type vernevelaar te kiezen. Bedenk dat ze iets duurder kunnen zijn dan de pneumatische.

De pneumatische maken een beetje lawaai, maar het is niets overdreven of ondraaglijks. Blijf kalm.

Masker

Het masker is een essentieel onderdeel van een inhalator. Je inhaleert er de nevel door, dus is het heel belangrijk dat het comfortabel op je gezicht past.

Kijk voor je je inhalator koopt hoe groot het masker is en of het van zachter materiaal gemaakt is.

Als je kinderen in huis hebt, is het goed voorrang te geven aan vernevelaars die twee maten maskers bieden, een voor volwassenen en een voor kinderen.

Maat

In het algemeen zijn inhalators klein, licht en praktisch in gebruik. De gewone zijn ontworpen om thuis gebruikt te worden, maar niets belet je ze mee te nemen naar andere omgevingen waar het stopcontact gemakkelijk bereikbaar is.

Als je dit gereedschap echter veel gebruikt, en het mee wilt nemen zonder je al te veel zorgen te maken over het gewicht en de kwestie van de toegang tot elektriciteit, kan een draagbaar model heel interessant zijn.

Deze zijn vrij klein, en zijn ontworpen voor gebruik op straat, in de auto, thuis, op het werk of waar je maar wilt. De meeste werken op batterijen, werken op batterijen of kunnen via een USB-kabel opgeladen worden.

Het nadeel is dat sommige modellen niet zo krachtig zijn als gewone inhalators, maar zoek goed en je vindt goede draagbare inhalators in de buurt.

Antibacteriële bescherming

Hygiëne is toch een essentiële kwestie als we het over gezondheid hebben, nietwaar? Daarom kunnen we niet vergeten de voordelen van antibacteriële bescherming te vermelden.

Het is interessant dat je een vernevelaar met deze technologie kiest, want die zorgt voor extra bescherming tegen bacteriën. Het werkt als een film die alle toebehoren van de inhalator omgeeft, en geeft je uiteindelijk meer veiligheid bij het gebruik.

Natuurlijk vervangt dit niet het wassen en zelfs het gebruik van alcohol voor het schoonmaken, maar dit is een heel belangrijke technologie in de strijd tegen schimmels en bacteriën.

(Bron van opgelichte afbeelding: Myriams-Photos / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies