Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

26Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Wie zei dat schoonheid altijd duur moet zijn? Tegenwoordig zijn er honderden cosmetische behandelingen die je kunnen helpen er stralend uit te zien, en ja, sommige daarvan kunnen erg duur zijn. Daarom stellen we je voor aan een van de meest revolutionaire schoonheidsgadgets van het moment, de jade roller.

Met dit kleine hulpmiddel is het mogelijk de gezichtshuid te revitaliseren en een frisser, jonger en stralender uiterlijk te krijgen. Hoewel de jade roller een nieuwe uitvinding lijkt, wordt hij in Chica eigenlijk al honderden jaren gebruikt. Wil je meer weten over dit fascinerende natuurlijke schoonheidsproduct? Lees dan verder!
Belangrijk om te weten

 • De jade roller is een apparaat dat ontworpen is om de spieren van het gezicht en de hals te masseren. De vormgeving maakt het mogelijk de bloedsomloop te stimuleren en de huid te verstevigen en ontstekingen te verminderen. Het is ideaal voor gebruik in de dagelijkse schoonheidsroutine.
 • De kleur van de jade steen kan per natuur verschillen. Op de markt vind je verschillende kleuren jade rollers, zoals groen, roze of paars. Hoewel hun hoofdfunctie dezelfde is, kun je, afhankelijk van de soort steen, verschillende resultaten krijgen.
 • Het is belangrijk rekening te houden met factoren als echtheid, ontwerp, soort snit en zelfs verpakking, voordat je je aankoop doet. Elk van deze brengt voordelen met zich mee die heel nuttig zijn voor de prestaties van het product, dus houd ze in gedachten bij je keuze.

Beste Jade Roller: Onze selectie

Wat je moet weten over jade rollers

We willen dat je over alle informatie en criteria beschikt die je nodig hebt om de juiste keuze te maken wanneer je een aankoop doet. Hier vertellen we je alle feiten die je moet weten voor je een jade roller koopt, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Vernieuw je gezicht met de jade roller (Foto: lightfieldstudios / 123rf.com)

Wat is een jade roller en wat zijn de voordelen ervan?

De beroemde jade roller, ook wel jade roller genoemd, is een apparaat dat ontworpen is om de gezichts- en halsspieren te masseren. De vormgeving bestaat uit een gepolijste ovaalvormige gebeeldhouwde steen, waardoor hij gemakkelijk glijdt.

Jade steen wordt sinds de 7de eeuw door Chinese vrouwen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Er worden verschillende geneeskrachtige werkingen aan toegeschreven en het wordt al honderden jaren gebruikt. Het masseren van het gezicht met deze steen helpt de bloedsomloop te activeren en verbetert het uiterlijk van de huid door fijne lijntjes te doen vervagen.

Het gebruik van dit apparaatje is ideaal om op te nemen in je dagelijkse gezichtsverzorging en reinigingsroutine. Als je het afkoelt voor je het gebruikt, krijg je betere resultaten. Daarom raden we je aan het in de koelkast te zetten voor je met je massage begint. Het helpt ook de absorptie van de producten die je op je gezicht gebruikt te maximaliseren.

Voordelen
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Helpt fijne lijntjes glad te strijken
 • Versnelt de absorptie van andere producten zoals crèmes
 • Toont de huid
 • Vermindert roodheid
Nadelen
 • Moet dagelijks gebruikt worden om resultaat te zien
 • Er wordt heel gemakkelijk een namaak jade roller verkocht
 • Soms is het niet gemakkelijk om

Groene, roze of lavendel jade roller te vinden – Waar moet je op letten?

Jade is een steen die van nature in verschillende kleuren voorkomt. Hier zijn de drie meest voorkomende rollers die je op de markt vindt en die zich onderscheiden door de kleur van de jade. Hoewel hun hoofddoel en werkwijze hetzelfde is, kun je, afhankelijk van de soort steen, verschillende resultaten krijgen

 • Groene jade rol. Voor groene jade wordt vaak jadeiet en nefriet gebruikt. Een van de grootste kwaliteiten van deze stenen is dat ze helpen om het zenuwstelsel te ontspannen en dat men gelooft dat ze de concentratie verbeteren.
 • Roze jade rol. Deze kleur van jadeiet is het meest gangbaar voor gebruik in juwelen, want hij wordt beschouwd als een van de mooiste halfedelstenen. Aan dit materiaal worden ontgiftende effecten op de huid toegeschreven, die het uiterlijk van de huid verbeteren.
 • Paarse of lavendel jade rol. Deze soort jade verlicht pijn en trauma. Men gelooft dat het een positief energiemateriaal is dat vrede doorgeeft. Deze steen is een natuurlijke ontstekingsremmer en helpt om overtollig water uit de huid te laten lopen en af te voeren.
Groene jade roller Roze jade roller Paarse of lavendel jade roller
Werking Ontspannend Ontgiftend Ontstekingsremmend
Meest voorkomend gebruik Beelden en vaten Sieraden Versiering
Hardheid van het mineraal 6.5/7 6/7 6/7 N

Aankoopcriteria

Roljade heeft de laatste tijd een revolutie teweeggebracht in de cosmetica-industrie, hoewel het al eeuwenlang door andere culturen gebruikt wordt. Daarom kun je een oneindig aantal producten op de markt vinden, maar je moet de volgende aspecten in overweging nemen voor je er een kiest

 • Authenticiteit
 • Ontwerp
 • Cut
 • Verpakking

Authenticiteit

Er zijn veel rollen die als jade verkocht worden en dat in werkelijkheid niet zijn. Soms is het heel duidelijk of de steen jadeiet is of niet, maar soms is het verschil bijna niet waarneembaar. Als je er zeker van wilt zijn dat je een 100% natuurlijk jade product koopt, raden we je aan rekening te houden met het volgende

 • Kleur. Ongeacht de kleur van de jade steen, die groen, geel, violet, donkerrood, oranje of grijs kan zijn, moet de tint zacht en gedempt zijn. Je zult nooit een jade steen vinden met heldere kleuren. Zorg ervoor dat de kleur niet helemaal verkleurd is, anders is het waarschijnlijk een geverfde steen.
 • Doorzichtigheid. Tegen het licht kun je zien dat de jade een licht doorschijnend effect heeft, dat lijkt op honing. Bovendien zul je er waarschijnlijk kleine draadjes in kunnen zien. Namaak jade bevat soms luchtbelletjes binnenin, wat te wijten is aan het feit dat het een vervaardigd materiaal is.
 • Hardheid. Volgens de schaal van Mohs ligt de minerale hardheid van jade tussen 6.0 en 6.5 (de maximumwaarde is 7.0). Dit betekent dat het een tamelijk harde steen is, dus moet hij goed bestand zijn tegen krassen. Je kunt het testen met een scherp voorwerp. Als het gemakkelijk krast, is het waarschijnlijk geen jade.
 • Lust en temperatuur. Natuurlijke jade heeft een glasachtig uiterlijk en lijkt zelfs een beetje op was. De stenen op de rollen zijn gepolijst, zodat ze allemaal een glans hebben. Je kunt echter ook de temperatuur ervan voelen, als die koel is, is het hoogstwaarschijnlijk jade. Als het heet aanvoelt is het dat waarschijnlijk niet.

Design

De vormgeving van de roller bepaalt specifiek op welke delen van het gezicht je dit product kunt gebruiken. We raden je aan hiermee rekening te houden, want de ergonomische vormgeving kan het verschil maken voor hoe je het toestel kunt gebruiken

 • Eenvoudig. Deze rollen zijn het eenvoudigst en bevatten maar één steen. De grootte van de steen maakt het meestal niet mogelijk de fijnere en kleinere delen van het gezicht te masseren. Het kan echter zuiniger zijn dan het dubbele.
 • Dubbel. Deze rollers bevatten twee koppen met stenen van verschillende grootte om het gezicht en de meer kwetsbare delen, zoals de neus en de ogen, te masseren. Ze zijn het nuttigst omdat ze de te bewerken gebieden beter bedekken. Bovendien vind je in dit type vormgeving meer variatie.

Geslepen

De meeste jade rollen die in de handel zijn, zijn van gladde stenen gemaakt. Als je goed genoeg zoekt, kun je echter ook andere soorten geslepen stenen vinden. Deze kunnen je helpen om sommige effecten op de huid te maximaliseren

 • Originele snede. Hij bestaat uit een ovale of afgeronde steen, glad en gepolijst. De textuur is heel zacht en mild voor de gezichtshuid, die vaak gevoelig kan zijn.
 • Acupunctuur doorgesneden. De vormgeving met kleine, iets puntige reliëfjes maakt een acupunctuurachtige massage mogelijk, die de elasticiteit van de huid bevordert en veroudering tegengaat.
 • Andere bezuinigingen. Je vindt rollers waarvan sommige koppen in vormen zijn gesneden om de bloedsomloop te masseren en te stimuleren. Deze vormen kunnen variëren.

Wacht niet langer en probeer de wonderen van deze rollerball! (Iuliia Doga / 123rf.com)

Verpakking

Je denkt misschien dat verpakking een totaal onverschillig aspect is. We raden je echter aan er rekening mee te houden dat je de rollers door hun formaat overal mee naartoe kunt nemen. Het is belangrijk dat je hem beschermt en veilig en comfortabel vervoert.

Een van de aanbevelingen die gedaan worden om betere resultaten te krijgen bij het gebruik van de roller is hem gekoeld te bewaren, zodat hij bij gebruik koeler is. Dit apparaat moet beschermd worden tegen kruisbesmetting, dus is een verpakking aan te bevelen die gekoeld kan worden zonder vocht op te nemen en te bederven.

(Featured Image Photo: Iuliia Doga / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies