Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

We zijn ons bewust van je persoonlijke verzorging, vooral met je huid, en daarom namen we de taak op ons om onderzoek te doen naar een product dat je huid houdt zoals ze verdient, dat klopt, we verwijzen naar de beroemde douchegel. Na het geprobeerd te hebben zul je niet meer kunnen stoppen met het te gebruiken.

Bij ReviewBox vinden we het belangrijk dat je, telkens als je een aankoop wilt doen, dat op de best geïnformeerde manier doet, waarbij je elk aspect kent van het product dat je wilt aanschaffen. Als je al een tijdje nieuwe verzorgingsproducten wilt uitproberen of als je gewoon wilt veranderen omdat je niet tevreden bent met wat je gebruikt, dan ben je hier op de juiste plaats.
Belangrijk om te weten

 • Douchegel is een reinigend product in de categorie persoonlijke verzorging. Het wordt tijdens het baden gebruikt terwijl de huid nat is om de huid te reinigen en te hydrateren. Bovendien is het een uitstekende keuze voor mensen met een droge huid, want de lage PH tast de huid niet aan.
 • Er zijn verschillende soorten huidreinigers en ze worden door gebruikers vaak verward. De voornaamste zijn douchegel, body wash en zeep in staafvorm. Het is belangrijk te weten dat elk verschillende eigenschappen en functies heeft.
 • Enkele van de belangrijkste factoren die je moet overwegen voor je je aankoop doet zijn; de geur van de douchegel, de presentatie die hij heeft of de aanvullende ingrediënten waarmee hij gemaakt is.

Beste Douchegel: Onze selectie

Koopgids

Nu zullen we de belangrijkste eigenschappen van een douchegel uitleggen, zodat je weet hoe het werkt en wat het belangrijkste doel is van dit beroemde product. We bespreken ook de aanbevolen aankoopprijs en waar je ze kunt krijgen, dus blijf kijken!

De douchegel is erg populair geworden bij vrouwen vanwege het gebruiksgemak. (Foto: Olena Yakobchuk / 123rf)

Wat is douchegel?

Douchegel is een product voor persoonlijke verzorging dat uitsluitend tijdens het baden gebruikt wordt. Net als staafzeep en body wash werkt douchegel om de huid te reinigen terwijl ze nat is. Het is een alternatief voor mensen met een droge huid, omdat het minder PH bevat dan gewone zeep en de huid minder uitdroogt.

Wat zijn de voordelen?

Douchegel heeft veel voordelen, het eerste is dat de ingrediënten in dit product, in tegenstelling tot staafzeep, ervoor zorgen dat de huid minder snel uitdroogt. Herinner je hoe je huid aanvoelt na het schrobben met zeep, ze voelt wel schoon maar tegelijk ruw aan, dat is precies wat de douchegel vermijdt.

Anderzijds is de douchegel veel gemakkelijker in het gebruik dan staafzeep, om de eenvoudige reden dat hij in een plastic potje zit dat je alleen zachtjes hoeft in te drukken om de vloeistof eruit te halen, terwijl je de staafzeep in je douche moet rangschikken zodat hij niet wegglijdt en ongelukken veroorzaakt.

Voordelen
 • Hydrateert en verzorgt de droge huid
 • Minder PH dan traditionele zeep
 • Gemakkelijk in gebruik dankzij de verpakking
Nadelen
 • Minder milieuvriendelijk
 • Sommige producten zijn gemaakt van aardolie

Douchegel, body wash en bar soap – waar moet je op letten?

Ok, voor je verder gaat moet je weten dat douchegel niet hetzelfde is als bar soap of de bekende body wash en veel gebruikers hebben de neiging de twee met elkaar te verwarren. Wat ze echter wel delen is hun functie, want alle drie de producten worden gebruikt om je huid te reinigen terwijl je baadt, maar laten we de verschillen eens nader bekijken.

Douchegel. De douchegel ziet er, zoals de naam al doet vermoeden, veel meer uit als een douchegel. Van de drie producten is de douchegel het product met de dikste consistentie en wordt daarom aanbevolen voor gebruik op warme plaatsen, omdat het bij gebruik zijn textuur niet verliest. De belangrijkste functie is de huid te reinigen en te hydrateren.

Body wash. Aan de andere kant is er de body wash die een veel minder dichte textuur heeft, waardoor hij perfect is voor koude plaatsen omdat de vloeistof niet te hard wordt. De geur is ook een ander verschil, want de body wash is niet zo sterk als de douchegel.

Bar soap. Hier valt weinig over uit te leggen, het is het exemplaar waar je moeder je vroeger mee baadde toen je nog een klein onschuldig kind was. De vorm van deze cleanser is stevig in staafvorm en heeft een hogere PH dan douchegel en body wash. Qua geur is het flauw in de meeste versies.

Douchegel Lichaamsreiniging Barzeep
Textuur Dense Lichtgewicht Stijf
Verpakking Stijf plastic Plastic stijf Plastic of kartonnen zak
Geur Sterk Teerlijk Teerlijk
PH Van 5 tot 6 Van 5 tot 6 Tussen 7 en 8

Hoeveel kost een douchegel?

De douchegel is een product dat sterk in prijs varieert, maar zeker, voor de functie die het heeft, kan het als hoog beschouwd worden, gezien de producten die dezelfde functie vervullen. De prijs van de douchegel wordt in wezen beïnvloed door de verwerking van exotische ingrediënten zoals oliën en extracten van zaden of planten.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen douchegel kunt vergelijken en kwalificeren

Tenslotte gaan we de verschillende factoren en aankoopcriteria toelichten waarmee je rekening moet houden als je een douchegel gaat kopen. Als we hier niet op letten, zijn de producten die we kopen niet wat we verwachtten of vinden we ze gewoon niet mooi. Zonder verder oponthoud, hier is wat je moet overwegen

 • Soort geur
 • Presentatie
 • Aanvullende ingrediënten

Soort geur

Het lijkt alsof de geur van de douchegel van ondergeschikt belang is, maar nee, dat is het niet en zal het ook nooit zijn. Stel je voor dat dit de geur is die je huid een groot deel van de dag zal afgeven en die mensen die dicht bij je staan zeker zullen kunnen waarnemen. Nu is het belangrijker dat de geur van je parfum of lotion bij die van je parfum past.

Citrusgeuren. Vooral ontworpen voor jonge mensen die een essentie van frisheid aan hun persoon willen geven. Je kunt de geur van je douchegel aflezen aan de verpakking, maar er worden vooral citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en grapefruit gebruikt. Als je lichte parfums hebt passen ze er perfect bij.

Planten/bloemen geuren. Je zou kunnen zeggen dat dit type geur bestemd is voor meer behoudende mensen die een meer ingetogen geur willen hebben en toch lekker willen ruiken. Net als bij citrusgeuren gaat deze soort goed samen met sterkere parfums of lotions en vult een geur aan die uniek voor jou is.

De geur van de douchegel kan zowel fruitig als kruidig zijn, vergeet niet dat je zelf je geur kiest. (Foto: belchonock / 123rf)

Presentatie

Een andere factor waarmee je rekening moet houden als je op het punt staat je douchegel te kopen, is de presentatie ervan. Wat bedoelen we daarmee? In principe of het voor vrouwen of voor mannen gemaakt is. We hebben niets tegen het universeel gebruik van producten, maar je weet dat marketing inspeelt op de rolverdeling tussen mannen en vrouwen en als je je daar iets van aantrekt, wil je wel opletten.

Vrouwelijke presentatie. Verreweg de meeste douchegels die je op de markt ziet, hebben een meer vrouwelijke presentatie en dat komt omdat het juist vrouwen zijn die dit product het meest gebruiken. Je kunt deze presentatie onderscheiden door het gebruik van ingrediënten zoals bloemen en kleuren zoals roze of geel.

Mannelijke presentatie. Anderzijds zijn er ook presentaties die op mannen gericht zijn, in de hoop dat zij beetje bij beetje steeds meer van dit product zullen kopen. In tegenstelling tot de vrouwelijke presentatie gebruikt de douchegel ingrediënten als munt of pepermunt en de kleur van de presentatie neigt naar blauw of grijs.

Aanvullende ingrediënten

Tenslotte moet je er ook op letten dat de douchegel die je wilt kopen bepaalde ingrediënten heeft die als “aanvullend” beschouwd worden om de textuur van de vloeistof te helpen als nieuw te blijven. In dit gedeelte moet je weten dat de douchegel zowel planten- als olie-extracten kan bevatten.

Plantenextracten. In essentie zijn oliën afkomstig van planten of zelfs zaden. Veel hiervan, en ook smaakstoffen, helpen de consistentie van de vloeistof op peil te houden, maar zorg ervoor dat je voor geen van de ingrediënten allergisch bent en voorkom dat je onnodig moet wrijven of, erger nog, netelroos krijgt.

Petroleum. Petroleum is het andere ingrediënt dat gewoonlijk gebruikt wordt om de textuur van douchegel in de loop van de tijd hetzelfde te laten blijven. Maar niet alle gebruikers gebruiken graag petroleumderivaten op hun huid en gezien de huidige schade aan het milieu is het nul vriendelijk voor onze planeet.

Dus nu weet je het, onthoud de volgende keer dat je een douchegel wilt kopen wat je in dit overzicht geleerd hebt. We nemen voorlopig afscheid, maar niet voordat we je uitnodigen onze andere recensies te lezen en je een prettig winkelen toewensen. Tot de volgende keer!

(Uitgelichte foto: easterbunnyuk / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies