Laatst bijgewerkt: 03-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

24Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

115Verzamelde opmerkingen

Bustehouders, elke vrouw kent ze, elke vrouw heeft ze nodig. Maar het zoeken naar het geschikte stuk is vaak moeilijk. Maar om van bh winkelen weer een plezier te maken, steunen we je.

De keuze tussen de verschillende soorten is bijna eindeloos, zowel qua vormgeving als qua kleurvariaties. Zowel smaak als de ideale pasvorm zijn van cruciaal belang.
Koopcriteria: Waar moet je op letten bij het kopen van bh-liften voor vrouwen

Zoals we allemaal weten is er heel wat te kiezen, dus is het maar al te begrijpelijk dat de keuze voor een bepaald model niet gemakkelijk is. We hebben nu echter de belangrijkste koopcriteria voor je op een rijtje gezet, waarmee je beslist rekening moet houden voor je een aankoop doet.

Het gaat om de volgende punten

  • Maat
  • Ontwerp
  • Functionaliteit
  • Kleur
  • Materiaal

We gaan dan dieper in op de genoemde kenmerken.

Maat

Het criterium waarmee rekening gehouden moet worden voordat je een bh-lift voor vrouwen koopt, is de juiste maat. Het ontwerp raakt op de achtergrond als de beha te groot of te klein is.

Het is belangrijk te weten dat er in verschillende landen verschillende manieren zijn om de maat van bh’s aan te geven. In Duitsland is het gebruikelijk te meten van 70 tot 95 in stappen van 5, terwijl Italianen de cupmaat meten van 1 tot 6. Let dus bij bh-winkelen in het buitenland goed op de daar gangbare maatvoering.

In het algemeen kan gezegd worden dat bij het kiezen van de maat van een bh voor vrouwen de borstomvang en de onderborstomvang van belang zijn. Als je niet zeker weet welke maat je het beste past, raden we je aan naar een winkel te gaan voor advies.

Ontwerp

Om het ontwerp te vinden dat het beste bij je past, zul je wat onderzoek moeten doen naar de modellen die op de markt zijn. Welk model voor vrouwen als het mooiste wordt beschouwd is natuurlijk subjectief en kan niet in algemene termen beantwoord worden.

Bij bustehouders voor dames kun je eerst onderscheid maken tussen modellen met of zonder beugel. Er zijn ook driehoeksbh’s, halve cup bh’s, push-up of super-push-up bh’s en strapless bh’s. Zoals ik al eerder zei, bestaat er niet zoiets als het “beste model”, maar je moet de beslissing nemen naar je eigen oordeel.

Behalve smaak is het ook belangrijk rekening te houden met de bedoeling van de dames-bh. Als de beha bijvoorbeeld bij een off-the-shoulder top of jurk gedragen moet worden, is een strapless beha aan te bevelen. Als de nadruk echter op een mooi decolleté ligt, raden we een push-up of super push-up beha aan, afhankelijk van de borstomvang. Voor vrije tijd daarentegen zijn driehoeksbh’s en halve cup bh’s voor vrouwen een gezellig alternatief.

Functionaliteit

Het doel van de dames-bh moet eigenlijk de belangrijkste rol spelen bij de aankoopbeslissing. Want dit moet helpen het materiaal van de beha te bepalen.

Ademende materialen die speciaal voor sportactiviteiten gemaakt zijn, zijn bijzonder geschikt. Als de bh voor dames voor een speciale gelegenheid, zoals een bal, gedragen moet worden, is het eerste waar je op moet letten de kleur, zodat de bh voor dames niet onaangenaam opvalt. Je moet ook overwegen of de beha al dan niet bandjes moet hebben.

Voor een compromis over bandjes zijn er nu bh’s met afneembare bandjes.

Kleur

Net als vormgeving is kleur grotendeels een kwestie van smaak. Er zijn nu beha’s voor vrouwen in alle denkbare kleuren. Bij het samenstellen van je outfit moet je echter ook rekening houden met de kleur van de beha. Want een donker uitpuilende dames-bh onder een wit topje verpest al snel de outfit.

Daarom zijn felle kleuren voor vrouwenbeha’s meestal minder aan te bevelen, omdat ze vaak onbedoeld afsteken tegen de rest van de outfit. Populaire kleuren zijn zwart, wit en beige, en niet zonder reden. Deze kleuren zijn neutraal en vallen niet onaangenaam op onder de rest van de kleding.

Materiaal

Er zijn ook een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij de keuze van het materiaal. Er zijn nu beha’s voor vrouwen van een grote verscheidenheid aan materialen. De meest voorkomende zijn katoen, kant, satijn en bamboe.

Wat materialen betreft kun je eigenlijk niets anders doen dan uitproberen welk materiaal je het meest comfortabel vindt. Toch wordt het uiterlijk ook bepaald door het materiaal. Het is algemeen bekend dat een kanten beha er eleganter uitziet dan een klassieke katoenen beha.

Beste BH Dames: Onze selectie

Brassieres voor vrouwen: De belangrijkste vragen beantwoord

Omdat het moeilijk is een keuze te maken met de grote keuze aan dames-bh’s, hebben we de meest relevante vragen over bh’s voor je uitgezocht en beantwoord.

Welke soorten bh’s voor vrouwen zijn er?

Zoals in het vorige hoofdstuk kort vermeld, zijn er veel verschillende modellen. Dit kan een brede waaier van smaken bevredigen, maar het kan ook een last zijn bij het nemen van een aankoopbeslissing. Alle bh modellen voor vrouwen staan hieronder.

  • Driehoekige bh: Deze bh voor vrouwen wordt gekenmerkt door een vrij lage halslijn en driehoekige cups. De buste wordt slechts licht ondersteund. Daarom is dit model geschikt voor kleine, stevige borsten. We raden dit model aan als je van een basic model houdt en alleen lichte ondersteuning wilt.
  • Halve cup bh: Ook deze heeft een lage halslijn en benadrukt het decolleté. Bovendien wordt de buste aan de basis ondersteund met een beugel. Deze vorm is te herkennen aan de klassieke, “brilvormige” beugel. De halve-cup bh voor vrouwen is geschikt voor grote borsten.
  • Push-up/ Super Push-up: Hier wordt de buste benadrukt door de damesbeha die ze optilt en naar het midden duwt. Het volume wordt ook vergroot door opvulling. Aanbevolen als je het decolleté wilt benadrukken met extra volume. Deze modellen zijn of licht of super gevoerd, en zijn er zowel met als zonder beugel.
  • Strapless beha: De zogenaamde bandeau beha kan ook zonder bandjes. Dit model is ook verkrijgbaar met push-up. Deze damesbeha wordt ook gekenmerkt door een siliconen elastische band, die voor een goede pasvorm zorgt. De damesbeha is ideaal bij strapless kleding.

Als je niet zeker weet welk model het beste bij je past, raden we je aan om het in een modewinkel te testen. Omdat theorie en praktijk vaak verschillen, is het de moeite waard om te passen voor je koopt.

Hoe maak ik mijn damesbeha schoon en hoe verzorg ik hem?

Het is belangrijk de wasvoorschriften bij het betreffende model te volgen. Normaal gesproken mogen bh’s voor vrouwen niet op meer dan 30° Celsius gewassen worden. Bij bijzonder delicate modellen is zelfs handwas aan te bevelen.

Welke beha is het beste voor vrouwen?

We raden je aan al onze tips op te volgen en dan uit te proberen welk model voor jou persoonlijk het beste is. Je moet echter rekening houden met de functie van de beha voor dames, en ook met de kleur. Ongewenste aandacht voor de bustelift kan snel ongemakkelijk worden.

Conclusie

Vrouwenbeha’s zijn een kledingstuk waar een vrouw bijna niet helemaal zonder kan. De ideale bustehouder moet gebaseerd zijn op de beoogde functie, zowel wat model als kleur betreft. De kleur van het ondergoed mag echter niet onaangenaam afsteken tegen de rest van de outfit.

Afhankelijk van je smaak kan de beha uitsluitend functioneel zijn, of speels of sexy. De juiste pasvorm en optimaal draagcomfort moeten echter de hoogste prioriteit hebben.

Artikel afbeelding: unsplash.com/ Pablo Heimplatz

Recensies