Laatst bijgewerkt: 04-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

24Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

115Verzamelde opmerkingen

Als je denkt dat je alleen maxi-jurken kunt dragen als je ook lange benen hebt, heb je het mis. Maxi-jurken voor vrouwen kunnen door iedereen gedragen worden, mits je de juiste snit voor je figuur kiest.
Koopcriteria: Waarop letten bij het kopen van maxi jurken voor vrouwen

Maxi jurken voor vrouwen zijn over het algemeen geschikt voor iedereen. Met behulp van de volgende kenmerken kun je verschillende modellen maxi jurken voor vrouwen vergelijken en het juiste stuk voor je vinden

 • Maat en pasvorm
 • Eigen cijfer
 • Gelegenheid

In het volgende leggen we heel kort uit wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria.

Maat en pasvorm

De juiste maat en pasvorm gaan altijd hand in hand met je figuur. Als je lang en slank bent, kun je eerder figuur-knuffelende en opvallende maxi jurken voor vrouwen dragen. In het algemeen kan iedereen elke snit dragen, maar het is aan te raden je eigen pluspunten te benadrukken en te accentueren. Je moet ook geen maxi jurk voor vrouwen kopen die te groot is. Het mag ruimvallend zijn, maar het mag er niet uitzien alsof je een tent draagt.

Je eigen figuur

Of je nu lang en slank bent of rondingen hebt en kort bent: Er is een geschikte maxi jurk voor vrouwen voor elk figuurtype. Heb je bijvoorbeeld een zandloperfiguur, d.w.z. een smalle taille, dan moet je daarop focussen met riemen en getailleerde pasvormen. Voor de peervorm (smal van boven, golvend van onderen en van bovenbenen) zijn dames maxi-jurken met volumineuze schouders of een A-lijn geschikt. Lees hier meer over in de rubriek “Hoe vind ik de juiste dames maxi jurk voor mijn figuur?”.

Gelegenheid

Maxi-jurken voor vrouwen kunnen voor elke gelegenheid gedragen worden. Maar je moet er wel voor zorgen dat de snit en de stijl van de jurk ook bij de gelegenheid passen. Zo zijn maxi-jurken voor vrouwen met tule of glitter minder geschikt om naar het strand te gaan. Je kunt hierover meer te weten komen in de rubriek “Bij welke gelegenheden kan ik maxi jurken voor vrouwen dragen?

Beste Maxi Jurk Dames: Onze selectie

Maxi jurken voor vrouwen: De belangrijkste vragen beantwoord

De juiste vinden uit de grote selectie maxi jurken voor vrouwen is niet eenvoudig. In het volgende verduidelijken we de belangrijkste vragen voor je.

Bij welke gelegenheden kan ik maxi jurken voor vrouwen dragen?

Maxi jurken voor vrouwen kunnen voor verschillende gelegenheden gedragen worden en zijn altijd een blikvanger.

 • Maxi-jurken als elegante avondkleding: Voor bruiloften of andere feestelijkheden is een elegante dames maxi-jurk met tule, glitter of andere elegante applicaties de perfecte keuze.
 • Maxi-jurken voor het strand: Voor het strand moet je dames maxi-jurk van lichte stof gemaakt zijn en mag ze iets wijder zijn. Je kunt het ook wagen om meer doorschijnende stof te dragen, zodat de bikini een beetje doorschijnt.
 • Maxi-jurken voor dagelijks gebruik: Maxi-jurken voor vrouwen zijn ook heel geschikt om dagelijks te dragen, om te winkelen of voor naar kantoor. Vooral in de zomer zijn luchtige, lange jurken veel comfortabeler dan strakke korte broeken.
 • Maxi-jurken voor thuis: De maxi-jurk voor vrouwen voor thuis is zonder veel franje, gemaakt van een luchtige stof en heeft een casual snit. Het motto: Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt.

Zoals je ziet, kun je voor elke gelegenheid de juiste maxi-jurk voor dames vinden en er elegant en stijlvol uitzien.

Hoe vind ik de juiste dames maxi jurk voor mijn figuur?

Zoals al gezegd is er voor elk figuurtype een geschikte maxi-jurk voor dames. Hier kun je uitvinden wat belangrijk is.

 • Voor rondborstige vrouwen: Loszittende maxi-jurken voor vrouwen flatteren je rondingen. Effen kleuren, filigraanpatronen en verticale strepen zijn bijzonder geschikt voor jou. Onthoud je van opzichtige riemen als accessoires.
 • Voor petite vrouwen: Maxi-jurken voor vrouwen met patronen, kant, franjes en bloemenprints geven je meer volume. Je kunt ook halslijnen en uitsnijdingen dragen. Vermijd echter jurken die te vloeiend zijn.
 • Voor lange vrouwen: Draag accenten die in lengte breken om je lichaam vorm te geven. Je kunt dit doen met grove patronen, vesten of riemen op heuphoogte. Vermijd effen, vormloze maxi-jurken voor vrouwen.
 • Voor kleine vrouwen: Een riem onder de buste, een diepe V-hals en hoge hakken doen je lichaam optisch groter lijken. De maxi jurk voor vrouwen moet net boven de enkel eindigen.

Het maakt niet uit wat je figuur is, je kunt een geschikte maxi jurk voor vrouwen vinden. Probeer je pluspunten te benadrukken.

Styling tips voor maxi jurken voor vrouwen: Hoe krijg je de perfecte maxi-jurk look

Maxi-jurken voor vrouwen zijn al een mooi stuk op zich en hebben niet veel extra accessoires nodig. Niettemin kun je met de juiste schoenen, handtassen en sieraden het meeste uit je dames maxi jurk halen.

Maxi-jurken voor vrouwen om ‘s avonds te dragen komen het best tot hun recht met hoge hakken of pumps en een clutch. Als je een V-hals hebt, draag dan een mooie halsketting.

Voor een ontspannen alledaagse look om te winkelen of koffie te drinken met een vriendin, combineer je je maxi-jurk voor vrouwen met een tas, sandalen of espadrilles en een zonnebril.

Voor een maxi-jurk outfit voor op het strand draag je er een bikini of badpak onder, dat ook een beetje kan doorschijnen. We raden ook een grote strandtas aan en een chique, grote strohoed om de zon buiten te houden.

Conclusie

De maxi-jurk voor vrouwen is een kledingstuk dat voor allerlei gelegenheden gedragen kan worden en schittert door elegantie en comfort. Of je nu thuis bent, op stap of elegant voor feestelijke gelegenheden – de maxi-jurk voor vrouwen is een blikvanger die in geen enkele garderobe mag ontbreken.

Beeldbron: Keenan Constance / unsplash.com

Recensies