Laatst bijgewerkt: 04-09-2021

Onze selectiecriteria

43Onderzochte producten

21Bestede uren

33Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Een dameshorloge kan de hele outfit direct verfraaien en is een echte blikvanger. Het modieuze sieraad is er in een grote variatie van kleuren en motieven. Een ietwat sportief type voelt zich het prettigst bij een sportief dameshorloge, terwijl een elegantere dame de voorkeur geeft aan een fijn horloge.

In dit artikel zetten we de verschillende koopcriteria op een rij die je in overweging moet nemen voor je een dameshorloge koopt. In een volgende stap bespreken we de belangrijkste vragen en besluiten met handige stylingtips voor dameshorloges.
Beste Dameshorloge: Onze selectie

Koopcriteria: Waar moet je op letten als je een dameshorloge koopt

In dit hoofdstuk zetten we de belangrijkste koopcriteria op een rij, die je in acht moet nemen voor je een dameshorloge koopt.

Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Kleur
 • Riem
 • Automatisch of kwarts
 • Waterbestendigheid

In de volgende paragrafen gaan we dieper in op de hierboven genoemde koopcriteria.

Kleur

Er zijn een groot aantal verschillende kleuren. Voor dagelijks gebruik is een wat eenvoudiger kleur geschikt, zoals goud, zilver of zwart. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren en passen perfect bij elke outfit.

Een iets groter statement kunnen kleurrijke dameshorloges zijn. Kleuren als rood, oranje en groen springen er sterk uit en maken de outfit moderner.

Bovendien kunnen dameshorloges ook met edelstenen gezet worden, zodat een dameshorloge een sieraad wordt. Dit maakt het dameshorloge heel elegant en stijlvol.

Armband

De armband van sommige horloges is verwisselbaar, zodat het dameshorloge variatie brengt. Een armband is er in verschillende kleuren, vormen en materialen. Sommige armbanden zijn van leer, maar metalen armbanden worden beschouwd als de eerste keus. Een leren band ziet er sportiever en ingetogener uit.

Door de dag heen zwelt het lichaam op en kan de armband te strak komen te zitten. Daarom is het belangrijk dat de polsband niet te strak afgesteld wordt. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de armband corrosiebestendig is.

Automatisch of quartz

Een automatisch horloge bevat een onafhankelijk mechanisme. Dit is meestal duurder dan een quartz horloge. Als je alleen een goedkoop horloge wilt dat niet al te hoog van kwaliteit is, is een kwarts horloge een goed alternatief.

In een automatisch horloge grijpen tandwielen in elkaar om het horloge te laten lopen. Dit horloge heeft een hoge graad van complexiteit en een delicate samenstelling van het automatische uurwerk, wat het horloge duurder maakt. Een kwartsuurwerk wordt aangedreven door een batterij. De kwarts geeft het horloge zijn slag.

Waterbestendigheid

De waterbestendigheid van een horloge wordt gemeten in meters en in ATM. 1 ATM komt overeen met 10 meter en 2 ATM komt overeen met 20 meter. Er zij echter op gewezen dat de meters niet overeenstemmen met de waterdiepte. Je moet niet duiken met een dameshorloge dat minder dan 5 ATM belooft. Zo’n horloge is echter bestand tegen spatwater, zodat het ook voor dagelijks gebruik kan dienen. Het risico van het onderdompelen van een dameshorloge dat minder dan 5 ATM belooft, is dat het horloge beschadigd raakt of beslaat.

Dameshorloges: de belangrijkste vragen beantwoord

In dit deel beantwoorden we de belangrijkste vragen over dameshorloges die beantwoord moeten worden voor je een aankoop doet. Na het lezen van dit gedeelte zou je geen vragen meer moeten hebben.

Welke stijlen dameshorloges zijn er?

Er zijn een groot aantal verschillende stijlen dameshorloges. In dit gedeelte zullen we deze verschillende stijlen kort aan je uitleggen.

 • Sportief dameshorloge: Een sportief dameshorloge bevat een resistente kast, waardoor het horloge snel opvalt. Een sportief dameshorloge past bij een moderne en atletische look.
 • Elegant dameshorloge:Een elegant dameshorloge heeft een eenvoudige vormgeving maar is toch een echte blikvanger. Een elegant dameshorloge is verkrijgbaar in subtiele kleuren en vermijdt schreeuwerige kleuren.
 • Slim dameshorloge: Slimme dameshorloges zijn momenteel in de mode. Hun extra functies maken ze niet alleen tot een echte blikvanger, maar ook heel praktisch, want ze kunnen op mobiele toestellen worden aangesloten.

Afhankelijk van je smaak en welk doel een dameshorloge moet dienen, zijn er verschillende perfecte modellen.

Hoe kan ik zien of mijn dameshorloge goed is afgesteld?

In dit deel leggen we uit hoe je kunt testen of je dameshorloge goed is afgesteld. We hebben hieronder wat tips voor je op een rijtje gezet

 • Tijd: Enerzijds kun je testen of het horloge goed loopt door een ander horloge te gebruiken.
 • Pasvorm: Het dameshorloge moet losjes om de pols passen. Het dameshorloge mag echter niet van de hand glijden. Er moet ruimte zijn voor een vinger tussen de band en de pols.
 • Geen drukpunten: Het dameshorloge mag geen drukpunten veroorzaken. Anders zit het dameshorloge te strak.

Je kunt deze tips gebruiken om te zien of het dameshorloge dat je gekozen hebt goed past.

Hoe verzorg en reinig ik mijn dameshorloge?

Afhankelijk van het materiaal waarvan de band van je dameshorloge gemaakt is, is individueel onderhoud nodig. In het algemeen moet je ervoor zorgen dat je dameshorloge niet te lang in de zon blijft liggen. Door de zonnestralen kan het materiaal verkleuren en kunnen er scheuren ontstaan.

Een metalen armband van goud, platina of roestvrij staal kan met een paar middelen gereinigd worden. Voor het schoonmaken kun je helder water en een beetje zeep gebruiken.

Een andere manier om een dameshorloge schoon te maken is het naar een horlogemaker te brengen. Hij maakt het horloge schoon met een ultrasoon apparaat. Dit verwijdert grondig alle vuil. Bovendien kan de armband gepolijst worden, wat het horloge zijn gebruikelijke glans geeft.

Hoe wind ik mijn dameshorloge op?

Na lang dragen kan een mechanisch dameshorloge stilvallen. We hebben voor jou de procedure opgeschreven voor het correct instellen van een mechanisch dameshorloge.

 • Hand-wikkelwerktuig: Met een hand-wikkelwerktuig kun je na ongeveer 10 kroonomwentelingen weerstand voelen.
 • Tweede arreteerstand: De kroon moet helemaal uitgetrokken worden en dan in de tweede arreteerstand gezet worden. Op een waterdicht dameshorloge moet de kroon losgeschroefd worden.
 • Draai de hand naar voren: De wijzer moet nu vooruit gedraaid worden tot de gewenste tijd verschijnt.
 • Kroon in normale positie: De kroon moet dan in zijn normale positie teruggezet worden.

Nu is de tijd op je dameshorloge weer juist ingesteld en weet je hoe je je mechanisch dameshorloge voor de toekomst correct kunt opwinden.

Styling tips voor dameshorloges: Hoe je dameshorloge tot in de perfectie tot zijn recht komt

In het volgende hebben we moderne styling tips voor je samengesteld om je te inspireren tot een stijlvolle look.

 1. Fancy, kleurrijke armbanden kunnen de outfit vele malen mooier maken, waardoor de hele look spannender wordt.
 2. Een elegant dameshorloge kan een harmonieuze metgezel zijn van een kostbare ring of armband, die bij een stijlvolle gelegenheid gedragen kan worden. Merk op dat een gouden horloge gecombineerd moet worden met gouden sieraden om je outfit samenhangend te maken.
 3. Een dameshorloge met een leren bandje ziet er sportiever uit en kan bij je kleding worden gecoördineerd. Er kan een moderne riem of bijpassende schoenen in dezelfde kleur bij gedragen worden.
 4. Het belangrijkste aandachtspunt moet altijd het horloge zijn. Als er te veel juwelen zijn, kan het horloge verloren gaan. Soms is minder meer.

Nu kun je je eigen elegante en modieuze look creëren en de toon zetten voor je dameshorloge.

Conclusie

Een dameshorloge is niet alleen een modestatement, maar ook een praktische metgezel in ons dagelijks leven. Daarom moet je goed voor je dameshorloge zorgen en het goed onderhouden. Ook het dameshorloge moet correct afgedaan worden.

Een dameshorloge kan sportief of elegant zijn. Afhankelijk van hoe het horloge gecombineerd is. De bandjes van een dameshorloge kunnen verwisseld worden om een kleurrijk en opwindend uiterlijk te krijgen. Een dameshorloge verfraait de hele outfit vele malen.

Recensies