Laatst bijgewerkt: 03-09-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

106Verzamelde opmerkingen

Caps voor vrouwen worden meestal gebruikt op koude winterdagen. Maar nu worden petten niet alleen als functionele kleding beschouwd, ze kunnen ook de blikvanger zijn voor je volgende outfit. Elke kleur, stijl en functie is zeker op de markt te vinden.

Tegenwoordig is er een enorme markt met een zeer gevarieerd aanbod van damesmutsen. Voor welke gelegenheid je ook een pet zoekt, de markt voor damesmutsen heeft vast en zeker een geschikte en bevredigende optie voor je.

Om niet te verdwalen op de markt, hebben we hieronder een paar tips en belangrijke criteria waar je op moet letten bij het kopen van een pet voor dames.
Koopcriteria: Waar je op moet letten als je petten voor dames koopt

Het is gemakkelijk om te verdwalen op de gevarieerde markt van damespetten en geen enkele volgorde meer te herkennen. Het is ook vaak moeilijk om verschillende caps met elkaar te vergelijken. Om het je gemakkelijker te maken bij het kopen van een pet voor vrouwen, hebben we de belangrijkste koopcriteria samengevat.

Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Cut
 • Stijl
 • Stof
 • andere extra’s

Met behulp van deze koopcriteria willen we het je mogelijk maken om bij je volgende aankoop de juiste pet voor je te vinden.

Snit

De snit van de pet wordt beschouwd als een van de belangrijkste criteria bij het kopen van een pet. Vooral op het gebied van damesmutsen heeft zich de laatste jaren een breed scala van verschillende snitten ontwikkeld. Of het nu is voor een modieuze avond uit, sporten of iets daartussenin, er is een geschikte snit voor elke gelegenheid.

Als je eerder een sportieve pet zoekt, is het belangrijk dat de pet strak gesneden is en dus niet voortdurend wegglijdt tijdens het sporten. Verder moet de damesmuts zoveel mogelijk van je gezicht bedekken, want anders krijgen je oren of voorhoofd het snel koud, vooral bij het joggen.

Ben je echter meer in de stemming voor een elegante, chique pet, dan kiezen veel vrouwen eerder voor loszittende petten. Het voordeel hiervan is dat het kapsel onder de kap meestal niet zo erg wordt aangetast. Dit betekent dat petten voor gekledere gelegenheden de oren niet hoeven te bedekken.

Stijl

Als het om stijl gaat, moet je ook goed kijken voordat je een damespet koopt. Elementair belangrijk hiervoor is dat je bedenkt bij welke outfit of gelegenheid je toekomstige pet gedragen zal worden.

Je vindt op de markt zeker wat je zoekt. Behalve de typische sportpetten zijn er tegenwoordig ook veel petten voor een smart walk of een casual look.

 • Casual: Als je een damesmuts zoekt voor dagelijks gebruik, moet je een casual muts zoeken.
 • Modern: Zoek je een hippe beanie die bij het huidige seizoen past? Dan moet je zeker uitkijken naar moderne petten.
 • Basic: Misschien weet je niet helemaal zeker bij welke outfit de beanie moet passen, of misschien wil je dat de beanie bij elk van je outfits past. In dat geval raden we aan een pet in basic stijl te zoeken.
 • Elegant: Je zoekt een bijpassende damesmuts voor bij je avondgarderobe. Elegante petten hebben vaak chique extra’s zoals bont of glitter.
 • Vintage: Als je een oudere, coole pet zoekt, dan moet je beslist in vintage stijl kijken. Je vindt er zeker een coole beanie die je vrienden zullen opmerken als een vintage highlight.

De verschillende materialen waarvan de petten voor vrouwen gemaakt zijn, zijn meestal bepalend voor de stijl.

Stof

De stof of het materiaal waarvan je toekomstige pet gemaakt is, is meestal een doorslaggevend koopcriterium. Op de markt van vandaag vind je zeker bijna elk materiaal; van fleece tot bontmutsen, alles is verkrijgbaar.

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: Hoe warm wil ik dat deze mutsen me houden? Waar heb ik deze hoed voor nodig?

Sportvrouwen grijpen vaak naar fleece mutsen omdat die vooral goed zijn voor het sporten. Terwijl je sport en zweet, absorbeert de fleece stof het zweet en houdt je tegelijkertijd nog steeds warm.

Er wordt vaak veel wol gebruikt voor modieuze mutsen. Het unieke gebreide effect laat je opvallen met je nieuwe muts. Nog een voordeel: wollen mutsen houden je warm, zelfs op de koudste winterdagen, en zijn ook heel behaaglijk.

Andere extra’s

Veel petten bestaan niet alleen uit het essentiële deel dat het hoofd moet bedekken. Intussen bestaan petten, vooral voor dames, uit veel andere onderdelen die onder dit aankoopcriterium moeten vallen.

Extra’s die op damespetten voorkomen zijn vooral pompons, vizieren en ventilatiegaten. Afhankelijk van de extra, varieert ook de stijl van je toekomstige pet. Prenten en hoedenhoezen kunnen ook als extra’s gecategoriseerd worden.

Beste Dameshoed: Onze selectie

Damesmutsen: De belangrijkste vragen beantwoord

Voor of zelfs na de aanschaf van een damesmuts rijzen er meestal veel vragen. We hebben belangrijke en veel gestelde vragen samengevat in de hoop dat we hieronder je onbeantwoorde vragen kunnen beantwoorden.

Welke soorten petten zijn er voor vrouwen?

Bij de aanschaf van de juiste pet rijst al gauw de vraag in welke soorten alle modellen zijn in te delen. Om je een zeker overzicht te geven van het ruime en gevarieerde assortiment damesmutsen, hebben we de grove categorieën voor je samengevat.

 • Oorhoeden: Meestal worden deze oorkappen gebruikt bij sportactiviteiten om de oren warm te houden. Deze petten worden echter steeds meer trendy accessoires. Het voordeel: omdat het hoofd grotendeels vrij blijft, wordt je kapsel eronder niet vernield.
 • Gebreide mutsen: Gebreide mutsen zijn heel geschikt voor langere activiteiten op koude winterdagen. De wol zorgt er niet alleen voor dat je er stijlvol uitziet, maar houdt ook je hele hoofd warm. Vaak zitten er stijlvolle extra’s op de hoeden, zoals pom-poms.
 • Beanies: Deze categorie dankt haar naam aan de snit. De vorm doet vaak denken aan bonen. De kenmerken van deze muts zijn de strakke snit op het hoofd, zodat ze niet wegglijden. Tegelijk ziet dit type er heel casual uit, omdat veel stof van de pet op het hoofd naar beneden hangt. Een aanrader voor een casual look.

Dit is een ruwe indeling van de verschillende aanbiedingen. Misschien kon je bij het lezen van de verschillende categorieën een favoriet passen eruit filteren.

Hoe kan ik zien of mijn pet voor vrouwen goed past?

De pasvorm van de pet wordt meestal gemaakt afhankelijk van je gezichtsvorm. Er zijn snitten die vrouwen met ronde gezichtsvormen neigen te flatteren, maar er zijn ook modellen die ontwerpers en mode-experts aanraden voor smalle gezichten.

 • ronde gezichtsvorm: Voor een ronde gezichtsvorm raden we kapsels aan die een losse snit hebben en veel volume. Om bij het gezicht te passen, werken gebreide mutsen meestal bijzonder goed.
 • hoekige gezichtsvorm: Als je een nogal hoekig gezicht hebt, verkoopt de modemarkt meestal petten met een strakkere snit en een nauwsluitende pasvorm. Zo lijkt de muts niet verloren op je hoofd en benadrukt je gezichtsvorm.
 • hartvormig gezicht: Vrouwen met een hartvormig gezicht hebben meestal een spitse kin en een groot voorhoofd. Om dit te evenaren raden we, net als bij ronde gezichtsvormen, een losse snit en veel volume aan, zodat de kap zich ook aanpast aan de trekken van je gezicht en zo een echt hoogtepunt wordt.

Natuurlijk zijn dit alleen maar aanbevelingen voor jou, maar vrouwen zijn vaak op zoek naar petten die het gezicht aanvullen en bij de gezichtsvorm passen.

Hoe verzorg en reinig ik mijn damesmuts?

Als je je pet de hele tijd draagt, is het gemakkelijk dat hij na verloop van tijd vlekken verzamelt en er niet meer zo fris uitziet als toen je hem kocht. Om je damesmuts weer schoon te krijgen, hebben we hieronder een paar tips voor je samengevat

 • Gevoelige stoffen: zoals wol of vilt moeten meestal met de hand gereinigd worden. Gebruik lauw water en probeer de vlekken voorzichtig schoon te maken.
 • Grovere doppen: Van katoen, bijvoorbeeld, kan meestal in de wasmachine gereinigd worden. Volg de wasaanbevelingen op het etiket van je pet.
 • Drogen: Wees voorzichtig bij het drogen van je pet. Ongeacht de stof moet je de hoed na het wasprogramma losjes te drogen leggen, zodat de stoffen niet kromtrekken. Ophangen wordt om deze reden ontmoedigd.
 • Individuele reiniging: Tenslotte kan gezegd worden dat de reiniging van mutsen helemaal afhangt van de stof. Behandel een fleece muts daarom anders dan een muts van vilt.

We hopen dat deze tips en suggesties je nu in staat stellen om je damesmuts gemakkelijk en op de juiste manier schoon te maken en te reinigen. Kijk echter altijd op het etiket voor wasadvies en neem bij twijfel contact op met je plaatselijke wasserij.

Stylingtips voor damesmutsen: Hoe bereik je de perfecte pet-look

Nu rijst de vraag: hoe combineer ik mijn pet met een geslaagde outfit? Als klein principe kunnen we zeggen: Stem je outfit af op je damespet. Draag je een sportieve pet, dan zijn een sportieve broek en een sportief jack ook aan te bevelen. Als je een elegante pet gekocht hebt, past een slimme jas er super bij, vooral op koude winterdagen.

Je hebt volledige controle over de vormgeving. Moet de nieuwe hoed de blikvanger van de outfit zijn, omdat de rest van de outfit vrij effen gehouden wordt, of moet de hoed vrij effen zijn en niet te veel opvallen. Het effect van je pet bepaal je helemaal zelf.

Conclusie

De pet voor vrouwen is al lang niet meer alleen een gebruiksvoorwerp. Natuurlijk heeft het nog steeds de functie om je hoofd warm te houden, maar tegenwoordig wordt het beschouwd als mode-accessoire en verfraait het je toekomstige outfit. Je hebt volledige controle over het effect dat je nieuwe hoed zal hebben.

Het maakt niet uit of het een muts of een oormuts is. Het maakt niet uit of je een hartvormig of vierkant gezicht hebt. Je bent er zeker van de juiste damesmuts te vinden op de gevarieerde markt. Koopcriteria kunnen samengevat worden als stijl, snit, stof en andere extra’s. Op basis van deze criteria moet je een beslissing nemen.

Beeldbron: Apaha Spi / unsplash

Recensies