Laatst bijgewerkt: 04-09-2021

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

21Bestede uren

43Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Er zijn specifieke damessportsokken voor praktisch elke soort sport. Of het nu is voor een rondje hardlopen in het bos met je vrienden of een intense tenniswedstrijd. De bijpassende damessportsokken geven optimale steun, beschermen tegen blaren en zorgen voor een aangenaam gevoel aan de voeten.

De grote keuze aan verschillende sportsokken voor dames maakt het moeilijk om een bepaald model te kiezen. Laat je hierdoor niet afschrikken, wij helpen je de dames sportsokken te vinden die bij je passen.
Beste Sportsokken Dames: Onze selectie

Sportsokken voor dames: De belangrijkste vragen beantwoord

Het kiezen van de juiste damessportsokken is niet altijd eenvoudig. We hebben daarom de belangrijkste vragen over dames sportsokken voor je beantwoord.

Welke soorten sportsokken voor dames zijn er?

Verschillende damessportsokken zijn geschikt voor verschillende gebruiksgebieden. De verschillende damessportsokken hebben verschillende functies en eigenschappen. Hier hebben we de belangrijkste soorten damessportsokken en hun bijzondere eigenschappen samengesteld.

  • All-round sportsokken: Met hun lichte demping zijn deze damessportsokken geschikt, bijvoorbeeld voor fitness-sessies of sportlessen op school. Het hoge absorptievermogen zorgt ervoor dat de voet altijd aangenaam droog blijft en er geen blaren ontstaan.
  • Hardloopsokken: Hardloopsokken voor vrouwen hebben meestal compressie. De compressie kan de benen ondersteunen en de snelheid verhogen. Bovendien geven hardloopsokken voor dames een stabiele steun in de schoen.
  • Voetbalsokken: Samen met scheenbeschermers beschermen deze sokken tegen schoppen van medespelers. Dames voetbalsokken zijn er in verschillende kleuren, passend bij het shirt van je favoriete ploeg.
  • Tennissokken: Tennis belast de voeten en gewrichten zwaar. Des te belangrijker is daarom een damessportsok met veel demping en een hoge steunfunctie.
  • Skisokken: Skiën wordt een plezier met de juiste dames skisokken. Thermische sokken van de fijnste wol zorgen voor warme voeten, zelfs bij ijzige temperaturen.
  • Wandelsokken: Wandelsokken voor dames beschermen je voeten tegen blaren tijdens lange wandelingen. Het hoge absorptievermogen zorgt ook voor aangenaam droge voeten.

Van welk materiaal moeten vrouwensportsokken gemaakt zijn?

De optimale materiaalsamenstelling van damessportsokken ondersteunt het draagcomfort. De combinatie van katoen en synthetische vezels zorgt voor een aangenaam gevoel aan de voeten en voorkomt zweetvoeten. Elastaan is nodig zodat de sportsokken voor dames na verloop van tijd hun vorm behouden.

Hoeveel demping hebben mijn damessportsokken nodig?

Hoe meer stress je voeten en gewrichten te verduren krijgen tijdens je sportactiviteiten, hoe meer demping de sportsokken voor dames die je draagt moeten hebben. Als je bijvoorbeeld tennis speelt, moet je beslist sokken dragen die speciaal voor dit doel ontworpen zijn. De snelle richtingsveranderingen en glijdende bewegingen leiden tot hoge spanning. Voor een wandeling in het bos of in de heuvels heb je minder dempende sokken nodig.

In welke maat moet ik dames sportsokken kopen?

Dames sportsokken zijn verkrijgbaar in gangbare maten, meestal beginnend met maat 35. Afhankelijk van de fabrikant zijn sommige modellen iets smaller of breder gesneden. Daarom raden we je aan je damessportsokken te passen voor je ze koopt. Zo voorkom je rompvorming, die tot onaangename blaren kan leiden.

Hoe herken ik hoogwaardige dames sportsokken?

De hierboven genoemde samenstelling van het materiaal is erg belangrijk voor de kwaliteit van damessportsokken. De kwaliteit van damessportsokken is ook gemakkelijk te herkennen aan de hielzone.

Hoogwaardige damessportsokken hebben een zogenaamde “echte” hak. Dit is te herkennen aan de L-vorm van de sokken en alle naden (met steekgeleiding) van de sokken in het hielgebied.

Sokken van mindere kwaliteit hebben een zogenaamde “valse” hiel. Dit wordt door thermische nabehandeling in de sportsokken voor dames verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de damessportsokken door het wassen bijzonder gevoelig zijn voor gaatjes in het hielgebied.

Hoe reinig en verzorg ik mijn damessportsokken?

De meeste fabrikanten geven aanbevelingen voor het reinigen en verzorgen van je damessportsokken. Je kunt deze aanbeveling wat verzorging betreft het beste opvolgen.

In principe raden we aan alle damessportsokken – ongeacht of ze als voetbalsokken of wandelsokken gewassen worden – op maximaal 40 graden te wassen. Sokken met een gehalte aan merinowol moeten op maximaal 30 graden gewassen worden, afhankelijk van de fabrikant, om de functionaliteit van het materiaal niet te beschadigen.

Conclusie

De juiste sportsokken voor dames maken trainen tot een waar genoegen. Afhankelijk van de soort sport en de belasting die erbij komt kijken, zijn er specifieke sportsokken voor dames die je een goed gevoel geven.

Als je regelmatig aan sport doet, mag je niet zonder geschikte en hoogwaardige damessportsokken. De juiste tennissokken zijn een absolute must, vooral bij sporten als tennis, waarbij voeten en gewrichten aan veel stress worden blootgesteld. Zo kun je blessures en vervelende blaren voorkomen.

Artikel afbeelding: Jeffrey F Lin / unsplash

Recensies