Laatst bijgewerkt: 19-10-2021

De trenchcoat is een klassieke jas die nooit uit de mode raakt. Het wordt gekenmerkt door zijn langwerpige houten knopen. Je hebt er als kind waarschijnlijk wel een in je bezit gehad.

In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over trenches jassen voor heren, die er in vele ontwerpen, kleuren, prints en materialen zijn! 

Beste Winterjas heren: Onze selectie

Alles over trenchcoats voor heren

Trenchcoats voor heren zijn erg warme kledingstukken, waardoor ze ideaal zijn voor de winter. Ze vallen ook op door hun esthetiek en veelzijdigheid, dus als je de belangrijkste soorten wilt kennen, neem dan een kijkje!

Welke soorten trenchcoats voor heren zijn er?

  • Verschillende lengtes: De trenques van mannen zijn meestal lang tot aan de heupen of middenbenen. Er zijn echter ook modellen die tot de knieën reiken.
  • Effenof gedessineerd: Hoewel effen modellen het meest voorkomen, zijn er ook heren trenchcoats met verschillende patronen. Ruitpatronen overheersen.
  • Hooded of zonder capuchon: Je vindt heren trenchcoats in beide versies. Hooded modellen zijn een uitstekende keuze om beter bestand te zijn tegen koude, regenachtige en winderige dagen. Ze beschermen het hoofd en, vooral, de oren. Er zijn ook praktische varianten met een afneembare kap. Zo kun je hem alleen dragen als je hem nodig hebt.
  • Van verschillende materialen gemaakt: Trenchcoats kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, die hun kwaliteit, stijl en functionaliteit bepalen. Tot de meest voorkomende behoren wol, laken en katoen.

Hoe combineer je heren trenchcoats volgens je stijl?

Is je stijl meer klassiek, modern of elegant? Afhankelijk van je stijl kun je kiezen uit een groot aantal verschillende heren trenchcoats. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

  • Klassiek: Als je stijl meer klassiek is, kun je kiezen voor rechte heren trenchcoats in bruintinten. Katoen en wol zijn materialen die nooit uit de mode raken. Je kunt ze combineren met een donkere broek en sportschoenen.
  • Trendy: Als je liever vernieuwend bent, kun je kiezen voor trenchcoats met patroon of in gedurfdere kleuren. Er zijn rode, gele, groene of oranje varianten, naast andere tinten. Je zou het kunnen combineren met skinny jeans (misschien gescheurd of versleten). Wat schoeisel betreft staan enkellaarsjes je prachtig.
  • Elegant: In dit geval raden we de knielange stoffen trenchcoat aan. Je kunt kiezen voor neutrale kleuren, zoals zwart of grijs. Combineer ze met een skinny broek en geklede schoenen

Samenvatting

Heren trenchcoats worden al heel lang gedragen. Toch zijn ze vandaag de dag nog steeds in de mode. De redenen? Vooral om hun stijl, functionaliteit en veelzijdigheid. Daarom is deze outfit een must-have voor je outfit. 

(Bron: Unsplash.com/Daniel Bowman)

Recensies