Laatst bijgewerkt: 22-09-2021

Of het nu om kracht of stijl gaat, mannen dragen al tientallen jaren ringen van zilver en andere materialen. Het zijn stijlbepalende accessoires, of ze nu formeel of casual zijn, afhankelijk van het ontwerp. Ze staan ook voor belangrijke levensverhalen, zoals een huwelijk, een graad of een broederlijke band. Hoe dan ook, ze zijn een uitstekend accessoire. Daarom vertellen we je er in de volgende paragrafen alles over.

Alles over zilveren ringen voor mannen

Sterling zilver is een van de goedkoopste edelmetalen op de markt. Het valt op door zijn glans, maar ook door zijn eigenschappen.

In feite zegt men dat dit materiaal sommige ziekten voorkomt.

Een interessant detail van sterling zilver is dat het niet 100% zuiver gebruikt kan worden omdat het erg zacht is. Daarom vind je meestal 925 sterling zilveren ringen, wat betekent dat het voor 92.5 % uit zilver en voor 7.5 % uit legering bestaat. Daarom zijn ze resistenter. Is het percentage zilver lager, dan wordt het niet meer als fijn zilver beschouwd.

Welke soorten zilveren ringen voor mannen zijn er?

 • Culturele ringen: Culturele ringen verwijzen naar ringen die symbolen zijn van culturele of religieuze verbanden, zoals een huwelijk .
 • Affiliatie ringen: Dit is een ring die symbool staat voor een band tussen twee of meer mensen voor een gezamenlijke overtuiging of prestatie. Bijvoorbeeld ringen die een broederschap symboliseren of afstudeerringen.
 • Familieringen: Een van de meest voorkomende familieringen sinds honderden jaren is de zegelring, waarop vaak familiewapens of emblemen staan afgebeeld.
 • Aangepaste ringen: Deze ring kan elke vorm hebben. De populairste ontwerpen zijn dikke, gegraveerde of sculptuurachtige ringen.

  Hoe kan ik brede zilveren ringen dragen?

  Ontwerpen die niet meer zijn dan een dikke ring zijn ideaal voor de grote teen. Terwijl complexere ontwerpen, zoals een gepersonaliseerde ring, het best aan de middel- of wijsvinger gedragen worden. Hoewel, als je ring een zegelring is, staat hij om etiquette en esthetiek het mooist aan de pink. We nodigen je echter uit om ze te ontdekken en te dragen hoe jij je er prettig bij voelt.

  Rocker of niet, ringen geven uitdrukking aan onze persoonlijkheid. Je kunt tegelijkertijd een of meerdere van de soorten dragen waarover we je verteld hebben. Natuurlijk hebben die met meer ingewikkelde motieven de neiging een vleugje rebelsheid te geven. Als je tenslotte “fijn” zilver zoekt, houd er dan rekening mee dat je ring van 925 of beter moet zijn. Nu ben je klaar om te kopen!

  Recensies