Laatst bijgewerkt: 01-06-2022

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

72Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

221Verzamelde opmerkingen

Een infrarood gladstrijkijzer is een soort stijltang die infrarode hitte gebruikt om het haar steil te maken. De technologie werd voor het eerst ontwikkeld in Japan en wordt daar al jaren gebruikt, maar is hier in de Verenigde Staten pas onlangs populair geworden.
Beste Infrarood stijltang: Onze selectie

Infrarood stijltang: Vaak gestelde vragen

Welke soorten infrarood gladstrijkijzers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten infrarood gladstrijkijzers. Het eerste is het traditionele stijlijzer, dat een enkele plaat heeft die het haar plat maakt terwijl het over je hoofd gaat. Dit type strijkijzer kan op alle haarlengtes en -texturen gebruikt worden, maar het duurt langer om het te gebruiken dan andere modellen omdat je het verschillende keren heen en weer over elke sectie moet laten gaan voor je naar een andere plek gaat. Het vraagt ook meer onderhoud omdat je de platen na elk gebruik moet schoonmaken zodat ze geen residu opbouwen of snel doorbranden door overmatige blootstelling aan hitte. De tweede optie is een ovaalvormig gladstrijkijzer met twee afzonderlijke platen; één om glad te strijken, terwijl de andere helpt volume te creëren bij je haarwortels door bij het in model brengen van krullen of golven de lokken van je hoofdhuid weg te tillen (deze stijl werkt het best als je al wat natuurlijke krul in je lokken hebt). Tenslotte zijn er strijkijzers met dubbel voltage, zoals de BaBylissPRO Nano Titanium Miracurl Professional Curling Iron , waarmee je kunt wisselen tussen 110v/60Hz instellingen voor thuisgebruik en 220v/50Hz instellingen voor op reis naar het buitenland zonder dat je extra omvormers hoeft te kopen – dit maakt ze tot ideale opties als je van plan bent vaak naar het buitenland te reizen.

Een goed infrarood gladstrijkijzer moet snel kunnen opwarmen, een langdurig effect hebben en je haar niet beschadigen. Het is ook belangrijk dat het strijkijzer een regelbare temperatuurinstelling heeft, zodat je het aan je behoeften kunt aanpassen.

Wie moet een infrarood gladstrijkijzer gebruiken?

Iedereen die zijn haar glad wil maken en pluis wil verwijderen. Dit strijkijzer is geschikt voor alle haartypes, vooral voor mensen met stug of beschadigd haar dat een beetje extra TLC nodig heeft. Het is ook goed voor iedereen die thuis de salonlook wil krijgen zonder tijd voor de spiegel te hoeven doorbrengen.

Op basis van welke criteria moet je een infrarood gladstrijkijzer kopen?

Kwaliteit, duurzaamheid en prijs zijn de drie belangrijkste criteria om in een infrarood gladstrijkijzer te zoeken. Het is echter ook goed om naar de garantiedekking van een product te kijken voordat je het koopt.

De prijs is een belangrijke factor, maar ook de eigenschappen van een Infrarood Strijkijzer moeten in aanmerking genomen worden. Als je een goed Infrarood Strijkijzer voor thuis wilt vinden, dan is niet alleen de prijs van belang. Je moet er zeker van zijn dat er voldoende functies en mogelijkheden zijn om op den duur aan al je behoeften te voldoen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een infrarood gladstrijkijzer?

Voordelen

Infrarood gladstrijkijzers zijn ontworpen om het haar van binnenuit te verwarmen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het beschadigen van je haarschubben of over jezelf verbranden. Ze helpen ook om pluis en statische elektriciteit bij krullende haartypes te verminderen door ervoor te zorgen dat elke streng gelijkmatig verwarmd wordt voor hij door de platen van een strijkijzer gaat. Het resultaat? Gladde, glanzende lokken met minder breuk.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een infrarood gladstrijkijzer is dat het niet op alle haartypes gebruikt kan worden. Als je haar erg dik of krullend is, krijg je met dit type stijltang misschien niet de resultaten die je wilt. Het duurt ook langer om te gebruiken dan een traditioneel stijltang, omdat het voor elke passage door je haar eerst moet opwarmen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Remington
  • FURIDEN 2IN1
  • Conair

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Infrarood stijltang in onze review kost ongeveer 32 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 180 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies