Laatst bijgewerkt: 01-06-2022

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

74Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

234Verzamelde opmerkingen

Een haarbehandeling is een behandeling die je haar voorziet van de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond en glanzend te zijn. Dit kan diepgaande conditionering, proteïnebehandelingen, of gladmakende/straightening behandelingen omvatten.
Beste Haarbehandeling: Onze selectie

Haarbehandeling: Vaak gestelde vragen

Welke soorten haarbehandeling zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten haarbehandelingen. De meest gebruikelijke zijn shampoos, conditioners en diepwerkende maskers. Deze producten zijn in elke drogist of supermarkt te vinden voor een heel lage prijs (rond $ 5). Er is echter ook de mogelijkheid om naar een salon te gaan waar ze je meer gespecialiseerde diensten aanbieden, zoals Keratine Behandelingen ($200+), Brazilian Blowouts ($300+) en Haarkleuring ($50-$150), onder andere.

De kwaliteit van een haarbehandeling wordt bepaald door de concentratie en de werkzaamheid van de actieve bestanddelen. Een goede haarbehandeling moet ten minste 3% Minoxidil bevatten, waarvan bewezen is dat het effectief is bij de behandeling van haaruitval. Het moet ook andere belangrijke ingrediënten bevatten, zoals biotine, vitamine C of E, die essentieel zijn voor een gezonde hoofdhuid en sterk haar.

Wie moet een haarbehandeling gebruiken?

Iedereen die zijn haar gezond en glanzend wil houden.

Op basis van welke criteria moet je een Haarbehandeling kopen?

De beste manier om een haarbehandeling te kiezen is er zo veel mogelijk over te weten te komen (lees bijvoorbeeld de recensies over haarbehandelingen). Er zijn ook veel andere factoren waarmee je rekening moet houden bij de keuze van je haarbehandeling. Er zijn bijvoorbeeld zo veel verschillende soorten haarbehandelingen verkrijgbaar die verschillende voordelen bieden; kies er dus een die bij je behoeften en budget past.

De twee belangrijkste factoren die je in overweging moet nemen bij het vergelijken van haarbehandelingen zijn “werkt het?” en “is het veilig?”. Je moet altijd een haarbehandeling zoeken die doet wat je nodig hebt, gemaakt wordt door een gerenommeerd bedrijf, goede beoordelingen heeft van andere gebruikers/deskundigen. Het is ook heel belangrijk dat je je bewust bent van de ingrediënten die in je haarproducten worden gebruikt (ingrediënten kunnen een verder prima product vaak maken of breken).

Wat zijn de voordelen en nadelen van een haarbehandeling?

Voordelen

Haarbehandelingen zijn bedoeld om je haar een diepe conditionerende behandeling te geven. Ze kunnen zo vaak als je wilt gebruikt worden en laten je haar zacht, glad en gezond aanvoelen.

Nadelen

De nadelen van een haarbehandeling zijn dat ze niet blijvend is en dat de resultaten tijdelijk kunnen zijn. Ook kunnen sommige behandelingen je haar beschadigen als je de instructies niet nauwkeurig volgt of een allergie hebt voor een ingrediënt in het product.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Moroccanoil
  • REVLON PROFESSIONAL
  • REVLON PROFESSIONAL

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Haarbehandeling in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 79 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies