Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

17Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

De Dyson krultang is veelzijdig. Hij wordt geleverd met veel verschillende opzetstukken. Met de opzetstukken is het mogelijk het haar te föhnen, te draaien en te borstelen met slechts één apparaat. Terwijl andere fabrikanten hiervoor verschillende apparaten combineren, maakt een Dyson krultang alles in één keer mogelijk.

Met onze grote Dyson krultang test 2023 willen we je helpen de beste Dyson krultang voor jou te vinden. We hebben verschillende Dyson krultangen met elkaar vergeleken en je verschillende hulpstukken voorgesteld. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Dyson krultangen zijn in verhouding duur. Voor ongeveer € 500 zijn ze bijzonder geschikt voor mensen die regelmatig een krultang gebruiken.
 • Dyson krultangen worden geleverd in een set en hebben veel verschillende opzetstukken. Ze kunnen gebruikt worden om te föhnen, te kammen en te krullen.
 • Reserve-onderdelen en andere hulpstukken zijn ook verkrijgbaar en kunnen apart worden gekocht.

Dyson krultang: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor krultangs van Dyson

Maximum temperatuur

Hoe heter een krultang wordt, hoe sneller je haar de gewenste vorm aanneemt. Je moet er echter op letten dat je Dyson krultang niet te heet is ingesteld, want hoe heter je haar wordt, hoe sneller het zal breken.

Dikker haar weegt meer en moet daarom meestal op een hogere temperatuur behandeld worden. Dun haar, daarentegen, heeft niet zulke hoge temperaturen nodig.

Let er bij het kiezen van een haardroger op dat de temperatuur instelbaar is of dat de temperatuur aan je haar is aangepast.

Grootte

Het gaat bij een Dyson krultang meestal niet om de grootte van de krultang, maar om de grootte van de opzetstukken.

Dyson krultangen hebben vaak verschillende maten opzetstukken.

Grote opzetstukken zijn geweldig om grote krullen te maken, terwijl kleine opzetstukken geweldig zijn voor kleinere krullen. De grootte van je krullen hangt uitsluitend af van je persoonlijke keuze. Vaak worden grote krullen gekozen voor lang haar.

Hulpstukken

Sommige Dyson krultangen hebben meerdere hulpstukken. Hiermee kun je verschillende krullen maken. Op sommige krultangen kun je ook opzetstukken krijgen, zoals borstels. Een ander kenmerk is een haardroger. Dyson krultangen bieden een grote verscheidenheid aan functies en hulpstukken, zodat ze voor elk doel gebruikt kunnen worden.

Prijs

De prijs van een Dyson krultang hangt af van verschillende factoren. We hebben een paar factoren voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

 • Temperatuur
 • Verstelbaarheid
 • Aantal bijlagen
 • Maat

Je kunt de juiste Dyson krultang kiezen voor je behoeften.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voordat je een Dyson krultang koopt

Wat maakt Dyson krultangen anders dan andere fabrikanten?

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten heeft de Dyson krultang meerdere opzetstukken. Deze stellen je in staat de Dyson krultang op verschillende manieren te gebruiken.

Andere fabrikanten bieden echter verschillende producten aan voor verschillende functies.

Terwijl de Dyson krultang dus een föhn, een krulhulpstuk en een borstel heeft, bieden andere fabrikanten deze producten apart aan. Een Dyson krultang is tamelijk duur, maar de vele functies maken hem tegelijk een goede keus en geschikt voor bijna elke situatie.

Dyson Lockenstab-1

Veel fabrikanten hebben verschillende toestellen voor verschillende functies.
(Afbeelding bron: 123rf.de / Suria)

Welke soorten krultangen biedt Dyson aan?

Dyson biedt een verscheidenheid aan krultangen aan. Ze worden meestal in een set verkocht en hebben verschillende opzetstukken.

Dyson krultang met borstelopzetstuk

Dyson krultangen worden in sets verkocht en bevatten vaak verschillende borstelopzetstukken. De borstels zijn gemaakt van verschillende vormen en worden daarom voor verschillende doeleinden gebruikt.

Ronde borstels worden gebruikt als krullen geföhnd moeten worden.

Het haar wordt om de ronde borstel gewikkeld en in een ronde vorm geföhnd.

Gladde borstels, daarentegen, worden gebruikt om het haar te drogen. Veel mensen met pluizig haar gebruiken de hitte van de föhnborstel om het haar glad te maken en knopen te voorkomen. De hitte helpt het haar lang zijn vorm te behouden.

Voordelen
 • Optimaal voor losse krullen
 • Er worden twee activiteiten tegelijk gedaan
Nadelen
 • De krullen zijn vaak niet zo mooi als met een krultang

Dyson krultang met krulopzetstuk

Niet alleen föhn opzetstukken worden gebruikt om krullen te maken, maar ook de speciale krulverlengstukken. Deze zijn vooral goed om krullen te maken. Krulopzetstukken zijn er in verschillende maten en worden gebruikt voor verschillend haar enerzijds, en voor krullen van verschillende grootte anderzijds.

Je kunt het krulhulpstuk kiezen dat bij je past en gewoon uitproberen wat je het prettigst vindt.

Voordelen
 • Je kunt prachtige krullen draaien
 • Verschillende maten bieden variatie
Nadelen
 • Meer tijdrovend dan föhnen

Dyson krultang met föhnfunctie

Met een föhnfunctie wordt een Dyson krultang vooral gebruikt om het haar te drogen. De Dyson krultang is zeer krachtig en daarom ideaal om het haar snel te drogen. Het bijzondere van de föhnfunctie is dat het haar naar binnen gezogen wordt en dat er dus minder warmte nodig is dan bij een gewone föhn.

Bovendien kan het haar goed behandeld worden door verschillende extensions, maar vaak wordt föhnen als basis gebruikt. De aanzet wordt dan veranderd en het eigenlijke stylen kan beginnen.

Voordelen
 • Er wordt nauwelijks hitte gebruikt
Nadelen
 • Zelfs geringe hitte kan bij veelvuldig gebruik het haar doen lijden

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor de Dyson krultang?

Dyson biedt een ruime keuze aan reserveonderdelen en accessoires voor zijn krultangen. Tot de accessoires behoren vooral de opzetstukken, zoals een haardroger, een borstel en een krulhulpstuk.

Deze hulpstukken kosten meestal ongeveer € 35 per stuk. Accessoires zijn bijvoorbeeld opzetstukken voor föhns, opzetstukken voor borstels en diverse krulhulpstukken.

Tegen welke prijzen worden Dyson krultangen verkocht?

De prijs van een Dyson krultang hangt af van de omvang van de krultang. Zo zijn krultangen met veel opzetstukken duurder dan krultangen zonder opzetstukken.
Model Prijs
Krultang met hulpstukken 430€ – 500€
Krultang zonder hulpstukken Niet nieuw verkrijgbaar
Hulpstukken Ongeveer 35€ per stuk

Welke alternatieven zijn er voor een Dyson krultang?

In principe zijn er veel alternatieven voor een Dyson krultang. Deze zijn echter vaak onderverdeeld in afzonderlijke toestellen en hebben niet veel variatie.

Gebogen stijltangen

Veel stijltangen hebben afgeronde randen, waarmee je krullen kunt draaien. Het haar wordt niet noodzakelijk om de staaf gewikkeld, maar eerder door de stijltang getrokken. Hiermee bouw je spanning op de rondingen op en zo ontstaat de krul. Hij is niet bijzonder moeilijk in het gebruik, maar mensen die vaak krullen willen hebben geven vaak de voorkeur aan een klassieke krultang.

Föhnborstel

Een alternatief voor de Dyson krultang is, bijvoorbeeld, de föhnborstel. Deze is rond en heeft aan de buitenkant veel punten als een kwast. Föhnen warmt het haar op en de ronding geeft het vorm. Vaak is de temperatuur niet zo hoog als bij een krultang en dus niet zo schadelijk voor het haar.

Krultang

Krultangen zijn eerder een verouderd alternatief voor een Dyson krultang en worden tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt.

Krulspelden worden meestal ‘s nachts gebruikt.

Nat haar wordt om de ronde spoelen gewikkeld en een nacht laten drogen.

De volgende ochtend worden de rollers eruit gehaald en is het haar gekruld. Ze worden niet met hitte behandeld en doen het haar weinig kwaad. Het juiste gebruik van krulspelden vereist wat oefening om het perfecte resultaat te bereiken.

Dyson Lockenstab-2

Krulspelden worden in het haar gerold om de vorm strakker te maken.
(Image source: 123rf.co.uk / ninamalyna)

Hoe zet ik mijn Dyson krultang goed klaar voor gebruik?

De eerste stap is het kiezen van het juiste hulpstuk. Dit kan dan gemakkelijk op de krultang geklikt worden. De andere instellingen hangen af van de bijlage. Met de haardrogerfunctie kunnen bijvoorbeeld de temperatuur en de sterkte van de zuigkracht ingesteld worden. De temperatuur kan ook ingesteld worden voor het krullen. Hetzelfde geldt voor poetsen.

Kan ik mijn Dyson krultang zelf ombouwen?

Omdat een Dyson krultang gemakkelijk in gebruik is en verschillende opzetstukken heeft, kan hij vrij gemakkelijk omgebouwd worden. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken en je kunt het hulpstuk dat je al gebruikt gemakkelijk verwijderen. Je kunt dan een ander hulpstuk kiezen en het op het toestel vastklemmen.

Welke garantie geeft Dyson me op mijn Dyson kruller?

Er is meestal garantie als je een Dyson krultang koopt. Dit is echter soms gebaseerd op verschillende tijden. De meeste Dyson krultangen hebben tussen de twee en vijf jaar garantie. Het precieze aantal wordt vermeld als je een product koopt. Voordat je koopt, moet je nagaan hoe lang de garantie voor het product is.

Beeldbron: Dudchenko/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies