Laatst bijgewerkt: 05-09-2021

Leren handschoenen voor dames zijn elegant, praktisch en ronden je outfit af op koudere dagen. Als je van de klassieke look houdt en je vingers in de winter wilt verwennen, mag je de leren dameshandschoenen niet overslaan. Er zijn verschillende stijlen, modellen en kleuren te koop voor elke smaak en gelegenheid.

Om ervoor te zorgen dat je leren dameshandschoenen gedurende lange tijd trouwe metgezellen blijven, moet je bij je aankoopbeslissing een paar aspecten in overweging nemen. Want voor de perfecte, goed afgeronde look zijn niet alleen het uiterlijk en de styling van de leren handschoen doorslaggevend, maar ook de pasvorm en de kwaliteit van het leer.
Beste Leren Handschoenen Dames: Onze selectie

Koopcriteria: Waar op letten bij het kopen van leren handschoenen voor dames

Bij het beslissen welke leren handschoenen je voor dames moet kopen, kan een leek gemakkelijk het spoor bijster raken. Om de perfecte leren handschoen voor je te vinden, zijn er enkele koopcriteria waarmee je rekening kunt houden.

De volgende aspecten kunnen je helpen als je het moeilijk hebt met het kiezen van een model dames leren handschoen

 • Materiaalkwaliteit
 • Voering / Geschiktheid voor het seizoen
 • Fit
 • Ontwerp / Optiek

In de volgende paragrafen kun je ontdekken wat je precies in elk criterium moet zoeken om de perfecte leren handschoenen voor jou te vinden.

Kwaliteit van het materiaal

Bij kledingstukken van leer is de kwaliteit van het materiaal bijzonder belangrijk om op lange termijn van je investering te kunnen genieten. Als je de leerkwaliteit van je handschoenen wilt beoordelen, kun je op een paar aspecten letten.

 • Uiterlijk en gevoel: Met een simpele blik op het materiaal moet het leer van je handschoenen geen gebrekkige scheuren of breuken vertonen. Bij het aanraken van de leren handschoenen zal het bovenmateriaal licht fluweelachtig aanvoelen, maar ook glad en robuust als het leer van hoge kwaliteit is.
 • Zachtheid: Goede leren dameshandschoenen voelen zacht en natuurlijk aan tegen de huid. Ze moeten niet stijf zijn, maar soepel en meegeven aan de bewegingen van je vingers.
 • Impregnering en kleurbescherming: Beschermende impregneerlagen op het leer van je handschoenen maken ze glanzend en soepel, maar ze verliezen ook de natuurlijkheid van het materiaal. Te veel chemische beschermlagen maken leren handschoenen van inferieure kwaliteit – goed leer is van nature al een allrounder.
 • Scheurvastheid en stabiliteit: De stabiliteit en scheurvastheid van het materiaal zijn het bewijs van de hoge kwaliteit van het leer. Vooral deze twee eigenschappen hebben leer eeuwenlang zo populair gemaakt. Zorg er dus voor dat het leer van je dameshandschoenen niet scheurt en stabiel aanvoelt.

Bij het kopen van een leren dameshandschoen moet je er dus in principe op letten of het materiaal aan je kwaliteitseisen voldoet. Hiervoor geldt: Hoe hoger de kwaliteit van het materiaal, hoe langer je plezier zult hebben van je leren handschoenen!

Voering / Geschiktheid voor seizoen

Je moet je model kiezen afhankelijk van de gelegenheid en het seizoen waarvoor je een leren dameshandschoen nodig hebt. Dit komt omdat niet elke handschoen geschikt is voor elke weersomstandigheid, hoewel de leren handschoen met haar ademende en waterafstotende eigenschappen ook in overgangsseizoenen gedragen kan worden.

Maar in de winter moet je aandacht besteden aan een hoger beschermingsniveau voor je handen. Ongevoerde versies van de leren dameshandschoen kunnen je vingers en handen doen bevriezen bij temperaturen onder het vriespunt. Om je in de winter behaaglijk en warm te houden, kun je het beste gaan voor gevoerde leren handschoenen.

Een extra laag materiaal, zoals fleece, kasjmier, lamsvel of wol, maakt de leren handschoen geschikt voor de winter. Wil je een bijzonder hoogwaardige en zachte voering voor je leren dameshandschoenen, dan kun je het beste gaan voor de materialen lamsleer en kasjmier. Zo zijn je vingers in de winter gegarandeerd zacht omhuld en geïsoleerd.

Pasvorm

Ook de pasvorm van je leren handschoenen moet juist gekozen worden. De regel voor elke dameshandschoen van leer is dat ze goed moet passen om gedurende lange tijd comfortabel te blijven. Onjuist gesneden leren handschoenen zijn oncomfortabel en beperken de bewegingsvrijheid van je handen en vingers.

Voor een perfecte pasvorm staat de juiste handschoenmaat centraal. De breedte van je handpalm en de lengte van je vingers zijn doorslaggevend als je je handschoenmaat wilt bepalen bij het kopen van leren handschoenen.

Er zijn op het internet talloze tabellen te vinden waarin je kunt vinden welke handbreedte in centimeters overeenkomt met welke handschoenmaat. De fabrikanten van leren handschoenen geven ook zulke tabellen – zodat je er zeker van bent dat de handschoen je past. Want net als schoenen kunnen ook dameshandschoenen van leer in grootte variëren.

Een leren handschoen past over het algemeen goed als je niet ingesnoerd bent. Een handschoen moet echter ook niet te los passen, want je vingerbewegingen worden beperkt als de stof wiebelt. Beschouw de perfect passende leren handschoen als een tweede huid.

Design / Optics

Last but not least moet je ook aandacht besteden aan het uiterlijk van de leren dameshandschoen. Behalve de basisfuncties van een handschoen, moet ze ook visueel bij je smaak passen.

Dit elegante accessoire is verkrijgbaar voor verschillende seizoenen en gelegenheden – er is een passend model leren handschoen voor elke smaak. Er kan een fundamenteel onderscheid gemaakt worden tussen hoogwaardige leren dameshandschoenen, die het resultaat zijn van een langdurig ontwerpproces, en gewone, minder dure leren handschoenen.

Verschillende knopen, ritssluitingen of klittenbandsluitingen kunnen de leren dameshandschoen versieren. Je kunt dus beslist kiezen tussen gewone en meer fancy modellen leren handschoenen. Volg gewoon je persoonlijke smaak.

Behalve het silhouet van de leren handschoen, staat ook de kleur centraal. Afhankelijk van het kleurenschema in je garderobe, kies je je volgende model leren handschoen voor dames. Als je een blikvanger in je look wilt hebben, passen felle, fancy kleuren bij je.

Leren handschoenen voor dames: De belangrijkste vragen beantwoord

In het volgende hebben we de belangrijkste vragen over leren handschoenen voor vrouwen voor je samengesteld. We willen ze graag kort voor je beantwoorden, zodat het voor jou gemakkelijker wordt een model te kiezen.

In welke stijlen zijn er leren dameshandschoenen verkrijgbaar?

Om aan alle voorkeuren tegemoet te komen, zijn er in principe drie verschillende soorten leren dameshandschoenen. Alle leren handschoen stijlen voor dames worden hieronder samengevat.

 • Vingerhandschoenen: De vingerhandschoen omsluit elke vinger afzonderlijk met stof en biedt dus meer comfort dan eenvoudige wanten. Ze verwarmen de handen en geven tegelijk een grote bewegingsvrijheid aan de afzonderlijke vingers. De leren vingerhandschoenen zijn dus een must-have voor elke winter.
 • Handschoenen met korte vingers: Handschoenen met korte vingers omhullen de vingers met stof en hebben openingen aan de uiteinden. De openingen bij de vingertoppen zorgen voor een zeer grote bewegingsvrijheid van de vingers en een beter tastgevoel.
 • gevoerde handschoenen: Gevoerde leren handschoenen zijn er ook voor de koude dagen van het jaar. In een materiaalcombinatie van leer met kasjmier, lamsvel, wol of fleece zijn je handen optimaal beschermd tegen de kou en zijn je vingers zacht en warm.

Voel je vrij om de verschillende soorten leren handschoenen voor dames te passen en ook verschillende modellen te testen. Als je een dames leren handschoen voor je hebt, kun je zien of de kleur, het ontwerp en de pasvorm je bevallen.

Hoe kan ik zien of mijn leren dameshandschoenen goed passen?

Leren handschoenen zijn er in verschillende maten. Om er dus zeker van te zijn dat je dameshandschoenen van leer goed passen, moet je de juiste maat kiezen. De meeste fabrikanten bieden handschoenmaten XS, S, M, L en XL aan.

Het kiezen van de juiste maat voor je leren dameshandschoenen hangt af van de breedte van je hand. Hiervoor moet je de omtrek van je hand meten. Fabrikanten van leren handschoenen geven meestal een tabel die vermeldt welke handschoenmaat geschikt is voor welke handomtrek.

Als je tussen twee maten in zit, moet je altijd de grotere maat kiezen. Een leren handschoen past goed als ze je niet insnoert, maar als een tweede huid past. Een handschoen mag niet te los zitten. Als de leren dameshandschoenen wiebelen aan je handen en vingers, worden je vingerbewegingen beperkt.

Hoe verzorg en reinig ik mijn leren dameshandschoenen?

Een goede verzorging van je dames leren handschoenen is belangrijk om het accessoire er elegant en verzorgd uit te laten zien. Om te voorkomen dat vuil in het tere leer blijft steken, is het gunstig als je het snel verwijdert.

Een licht vochtige doek is hiervoor meestal voldoende. Wrijf met de doek over de aangetaste plekken en het vuil moet loskomen. Als de leren handschoenen vuiler zijn of een grondige schoonmaakbeurt nodig hebben, kun je ze ook wassen.

Maar wees voorzichtig: Was leren handschoenen niet bij te hoge temperaturen. Gebruik hiervoor lauw water. Gebruik ook geen sterk alkalische wasmiddelen of wasverzachters om te reinigen. Sterke chemicaliën tasten het zachte leer van je handschoenen aan.

Week je leren dameshandschoenen in lauw water en milde kwarkzeep. Daarna kunnen de handschoenen schoongemaakt en uitgewrongen worden met een badstof handdoek. Om te drogen hang je de leren handschoenen aan de vingertoppen en trek je ze vóór het volgende gebruik weer aan, kneed ze licht en breng ze zo in vorm.

Voor langdurige verzorging moet je je leren handschoenen ook met leercrème behandelen. Net als bij leren schoenen houdt dit het materiaal zacht en voorkomt het dat het door invloeden van buitenaf of slijtage gaat barsten.
Zijn

leren dameshandschoenen geschikt voor gebruik met touchscreens?

In het algemeen kunnen aanraakschermen van smartphones en andere mobiele toestellen niet met lederen materialen bediend worden. Als je dus gewone leren dameshandschoenen draagt, is de kans groot dat het aanraakscherm niet te bedienen is.

Vooral bij gevoerde leren handschoenen zijn er twee lagen die het nog moeilijker maken om je mobiele toestel te gebruiken. Maar voordat je elke keer je leren dameshandschoen moet uittrekken om je smartphone te gebruiken, zijn er een paar slimme oplossingen voor dit probleem.

Je kunt bijvoorbeeld je toevlucht nemen tot leren dameshandschoenen die geschikt zijn voor aanraakschermen. Veel fabrikanten bieden nu zulke alternatieven aan. Zulke leren handschoenen hebben een speciale laag met dunne zilverdraadjes erin genaaid, die het aanraakscherm laten reageren bij aanraking.

Een ander alternatief zijn de reeds genoemde handschoenen met korte vingers. De uitsparingen op de vingertoppen zorgen ervoor dat je mobiele toestellen met aanraakscherm niet lang hoeven te wachten.

Stylingtips voor leren dameshandschoenen: Hoe bereik je de perfect elegante look met

leren handschoenen
Leren dameshandschoenen zijn onmisbaar in je garderobe als je van een elegante, klassieke look houdt. Om je te helpen je leren handschoenen moeiteloos te combineren, hebben we wat stylingtips ter inspiratie bij elkaar gezet

 • Jas: Gecombineerd met een wollen jas zien leren handschoenen er bijzonder elegant uit. Vooral aardetinten zoals beige, karamelbruin, donkerbruin, dennengroen of kaki geven een klassieke, chique uitstraling die afgerond wordt door leren dameshandschoenen.
 • andere leren accessoires: Je outfit wordt nog aantrekkelijker als je dezelfde of gelijksoortige materialen weer in verschillende kledingstukken opneemt. Kies bijvoorbeeld een leren handtas die dezelfde kleur en textuur heeft als je leren dameshandschoenen.
 • Chelsea boots: De klassieke Chelsea boots barsten van de elegantie. Als je van een chique uitstraling houdt, combineer je je leren handschoenen met een herfst- of winterschoen die modebewust en chic is. Je kunt ook de kleur van je dameshandschoenen van leer in de schoen kiezen.
 • Coltrui: Een coltrui die onder de moderne jas uitsteekt is tijdloos. De col beschermt je niet alleen tegen wind en kou, maar vult je elegante outfit ook aan met leren handschoenen.
 • Hoed of hoofdband: Wat mag er niet ontbreken bij een elegante look? Dat is juist, een slimme hoed. Je outfit wordt helemaal af als je een klassieke hoed combineert met je dameshandschoenen van leer. Ook hoofdbanden hebben de laatste jaren hun tijdloosheid bewezen. Je kunt dus niet fout gaan met een hoofdband in een bijpassende, aardse tint.

Natuurlijk kun je in principe naar eigen smaak bepalen welke kledingstukken in welke kleuren bij je dameshandschoenen van leer passen. De stylingtips dienen alleen als inspiratie voor je volgende outfit – misschien zit er iets voor je bij.

Conclusie

Leren handschoenen voor vrouwen zijn een stijlvol en elegant modeaccessoire. In de herfst en de winter beschermen deze knusse handschoenen je tegen klamme en koude vingers. Tegelijk zijn leren dameshandschoenen perfect voor koelere seizoenen, want het materiaal is winddicht, waterafstotend en ademend.

Met leren dameshandschoenen kan een vrouw haar elegante outfit afronden en tegelijk haar handen beschermen. Behalve de combinatie met andere kledingstukken en de bijpassende styling, is ook de pasvorm van de leren handschoen belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de dameshandschoen van leer ook op lange termijn comfortabel blijft, moet bij de keuze van een aankoop aandacht besteed worden aan het draagcomfort.

Surces: unsplash & 123rfo

Recensies