Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

12Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

38Verzamelde opmerkingen

Welkom! De wenkbrauw werkt als een omlijsting voor de ogen en maakt het verschil in de make-up. Juist daarom is het van fundamenteel belang dat hij uitgelijnd en foutloos is. Om dit te garanderen is er de wenkbrauwgel, een product waar we het vandaag over gaan hebben.

De wenkbrauwgel is een cosmetisch product dat verschillende functies heeft. Het kan de lokken uitlijnen, invullen en zelfs de wenkbrauwen kleuren. Dankzij dit alles is dit product een must-have voor veel vrouwen en als je er meer over wilt weten, lees je dit artikel gewoon tot het eind.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn kleurloze en gekleurde wenkbrauwgel mogelijkheden.
 • Het is te vinden in pastavorm of met een applicator die lijkt op een wimpermasker.
 • Dit product is gemakkelijk aan te brengen, maar er moet voorzichtig omgesprongen worden met de kleur en de hoeveelheid product die op de lokken wordt aangebracht.

Beste Wenkbrauw Gel: Onze selectie

Er zijn veel mogelijkheden voor wenkbrauwgel die je kunt kopen. Er zijn gekleurde, transparante en opties die een reeks functies toevoegen. Er zijn er onder die er uitspringen en we laten je hieronder de beste zien.

Koopgids

Wenkbrauwen zijn een fundamenteel deel van het gezicht en in de loop der jaren zijn ze sterk veranderd. Er was een tijd dat ze superdun waren, toen wonnen de dikke aan bekendheid en tegenwoordig krijgen ze speciale aandacht, vooral in de make-up.

En een product dat ze nog meer kan laten opvallen is de gel voor wenkbrauwen. Ideaal voor gebruik bij alle wenkbrauwkleuren en -vormen, kan het je nieuwe bondgenoot worden en om je er alles over te laten zien hebben we deze koopgids gemaakt.

Na foto uma mulher deitada de lado com a mão na boca.

De gel voor wenkbrauwen vult de wenkbrauw op en lijnt de strengen uit, als aanvulling op de oogmake-up. (Bron: Atikh Bana/ Unsplash)

Waarvoor wordt een wenkbrauwgel gebruikt?

Wenkbrauwgel is een betrekkelijk nieuw product dat meerdere functies heeft. Een ervan is om de lokken uit te lijnen en ze de hele dag op de juiste plaats te houden. De andere is om ze op te vullen, waardoor ze een volumineuzer en onberispelijker aspect krijgen.

Er zijn twee varianten van dit product. De eerste heeft een applicator als een wimpermasker. Deze dienen om de strengen uit te lijnen en, afhankelijk van de kleur, te kleuren en gaten op te vullen. De andere versie is in pastavorm, die lijkt op een gel eyeliner. Deze is alleen aangewezen voor het inkleuren en opvullen van gebreken.

Wat zijn de voor- en nadelen van wenkbrauwgel?

Wenkbrauwgel combineert een aantal positieve punten en maakt daarom deel uit van de necessaire van veel vrouwen.

Een van de voordelen is dat het de wenkbrauw de hele dag in één lijn laat staan, en zo voorkomt dat sommige haartjes uit de pas gaan lopen of rommelig worden. Het kan ook onvolkomenheden wegwerken, waardoor deze streek bewijskrachtig en mooier wordt.

Dankzij zijn werking kan de gel voor wenkbrauwen een uitstekende omlijsting van de ogen vormen en elke make-up accentueren, van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide.

Een ander positief punt is dat dit product in verschillende versies te vinden is. Deze verscheidenheid maakt het mogelijk opties te vinden voor alle behoeften en smaken. Bovendien is het heel gemakkelijk aan te brengen.

Een minpunt is dat sommige modellen gel voor wenkbrauwen een dikkere textuur hebben, die een zwaar aspect aan de strengen kan geven.

Voordelen
 • Laat de strengen in één lijn staan
 • Vult gaten op
 • Zet de wenkbrauw in de kijker
 • Helpt de oogmake-up te accentueren
Nadelen
 • Als het te dik is kan het een zwaar aspect achterlaten

Hoe gebruik je wenkbrauwgel?

Het aanbrengen van wenkbrauwgel is een heel eenvoudige handeling die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd, afhankelijk van de gekozen optie.

Het gemakkelijkst aan te brengen is die met een applicator en met hetzelfde formaat als een wimpermasker. Deze moet zo op de lokken aangebracht worden, dat ze in de gewenste stand gekamd worden. Nadat je de wenkbrauw helemaal uitgelijnd hebt gelaten, wacht je gewoon tot het droog is.

De gelpasta, op zijn beurt, moet met een borsteltje aangebracht worden en daarvoor volg je gewoon de onderstaande stappen:

 1. Kam de wenkbrauwstrengen in het gewenste formaat.
 2. Neem een klein kwastje met een lichte hoek en zet het over de gel.
 3. Breng de gel op de lokken aan met de groeirichting mee, op een lichte manier, en vul zo alle gaten op.
 4. Als er vlekken op komen, maak je ze gewoon schoon met een flexibele stok.
 5. Wachtna het invullen van de hele wenkbrauw tot het droog is.

Na foto uma pessoa aplicando um produto na sobrancelha de outra.

Paste eyebrow gel moet met een borsteltje aangebracht worden. (Bron: Engin Akyurt/ Pexels).

Gel, potlood of schaduw: welke is het beste voor de wenkbrauw?

Het make-up universum is vol met producten die een soortgelijke functie hebben, maar verschillend gepresenteerd worden. Met wenkbrauwartikelen is dat niet anders en ze zijn te vinden in gel, potlood en oogschaduw formaten.

Hoezeer deze drie mogelijkheden ook de functie hebben de wenkbrauw mooier te maken, ze hebben elk positieve en negatieve punten.

De wenkbrauwgel dient om de haartjes uit te lijnen, ze in te vullen en er meer volume aan te geven.

Zoals gezegd dient de wenkbrauwgel om de haartjes uit te lijnen, ze in te vullen en er meer volume aan te geven, en is daarmee een heel complete optie. Het is gemakkelijk in gebruik, maar, vooral bij de pasta-versies, moet je oppassen dat je niet te veel product aanbrengt.

Het potlood daarentegen lijnt de haartjes niet uit en dient alleen om af te bakenen waar de wenkbrauw begint en eindigt, naast het opvullen van onvolkomenheden. Deze is het eenvoudigst aan te brengen, maar sommige opties laten een gewaxt aspect achter op de lokken, wat sommige mensen niet bevalt.

De schaduw, net als de gel voor wenkbrauwen in pasta, moet met een borsteltje aangebracht worden. Het belangrijkste voordeel ervan is dat het een natuurlijker en rokeriger effect geeft aan de lokken, maar het kan ze niet uitgelijnd laten.

Koopcriteria: Hoe de wenkbrauwgel mogelijkheden vergelijken

De wenkbrauw is een heel belangrijk deel van het gezicht, dus hem mooi laten en accentueren is essentieel. Om dit effect te bereiken is de wenkbrauwgel ideaal, maar een keuze maken uit zovele is geen gemakkelijke opgave.

Maar het is mogelijk dit keuzeproces eenvoudiger te maken door rekening te houden met de onderstaande criteria.

Nu zullen we ze elk in detail behandelen, zodat je je niet vergist.

Productpresentatie

De wenkbrauwgel is er in twee versies: in pasta of in de vorm van een wimpermasker. Wat het aanbrenggemak betreft zijn de versies die al met een kwastje geleverd worden het beste, niet te vergeten dat het product tijdens het aanbrengen de lokken al kamt.

De pasta optie vereist het gebruik van een kwastje en vereist grotere precisie bij het aanbrengen. Het positieve ervan is dat het de zwakke plekken en de lokken opvult, maar het negatieve is dat er te veel product op kan komen.

Daarom moet je bij het kiezen analyseren wat je wilt en welk model daar het beste bij past.

Na foto um gel para sobrancelhas aberto.

Het model wenkbrauwgel met een wimpermasker applicator is het gemakkelijkst aan te brengen. (Bron: Bru-nO/ Pixabay)

Transparant of gekleurd

Een andere variatie van de wenkbrauwgel is in de kleuren waarin ze ontwikkeld wordt. Er zijn transparante en gekleurde mogelijkheden, die verdeeld zijn in tinten voor blondines, brunettes en zelfs roodharigen.

De transparante zijn alleen gericht op de fixatie en de uitlijning van de lokken. Ze worden aanbevolen voor mensen die geen gebreken in hun wenkbrauwen hebben en hun kleur niet willen veranderen of benadrukken.

De gekleurde kunnen de haartjes uitlijnen en ook leemtes opvullen of er kleur aan geven. Deze zijn zeer compleet, maar komen het meest voor in de pastavariant.

Kleur

Kies je voor een gekleurde wenkbrauwgel, dan kies je de tint die het meest overeenkomt met de natuurlijke kleur van de haartjes. Dit is echter niet zo eenvoudig en op dit moment is het nodig er veel aandacht aan te besteden om geen fout te maken.

Blondines en roodharigen zijn degenen die de meeste moeite hebben om de juiste kleur gel voor wenkbrauwen te vinden. Dit komt omdat lichtere tinten moeilijk te vinden zijn om te kopen. Daarom is het ideaal dit product te testen voor je het koopt.

Voor wie donkere wenkbrauwen heeft, is de tip altijd in te zetten op een lichtere tint. Wie bijvoorbeeld donkerbruine wenkbrauwen heeft, kan beter een lichtbruine gel kopen, want zo wordt het resultaat natuurlijker en niet zo sterk.

Bovendien is het niet aan te raden een zwarte gel te kopen. Dit is omdat het dan te zwaar wordt.

Een tip is om een kleurverloop te maken met de kleuren van de wenkbrauwgel. Hiervoor kun je een lichtere tint gebruiken op het binnenste deel en een donkerder op de buitenste punt.

Extra functies

Een ander aspect aan de wenkbrauwgel dat de moeite waard is om aandacht aan te besteden, is of het enkele differentiëlen heeft die positief voor je kunnen zijn.

Er zijn mogelijkheden van dit product die de haartjes hydrateren, andere helpen bij de groei, sommige zijn watervast en er zijn er ook die volume aan de wenkbrauw geven. Al deze extra functies zijn erg interessant en als je een van deze dingen nodig hebt, wed dan op een optie die dit biedt.

(Bron van de gemarkeerde afbeelding: marctran / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies