Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Manicure sets bieden je de mogelijkheid om een professionele manicure, d.w.z. nagelverzorging, uit te voeren, direct thuis of zelfs op reis. In tegenstelling tot de aanschaf van losse instrumenten, biedt een manicureset je de belangrijkste instrumenten, meestal geleverd in een mooi koffertje, zodat je alles op orde hebt.

Met onze manicure set test 2021 willen we je helpen de perfecte manicure set te vinden voor jou en je nagels en handen. Elektrisch of met de hand, voor op reis of voor het hele gezin, we tonen je verschillende manicuresets die perfect geschikt zijn voor jouw toepassingsgebied.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Met manicuresets kun je van thuis uit een professionele manicure/pedicure uitvoeren. Ze bevatten de belangrijkste hulpmiddelen die je nodig hebt voor een manicure / pedicure in een heel compacte vorm.
 • In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen een manicure set met handbediening en een manicure set met elektrische bediening. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een willekeurig aantal gereedschappen en uiteindelijk ook de prijs.
 • Manicure sets zijn bijzonder geschikt voor de behandeling van natuurlijke nagels. Elektrische manicuresets zijn meer geschikt voor pedicures en de behandeling van kunstnagels zoals gelnagels.

Manicureset: Onze selectie

Manicuresets: koop- en beoordelingscriteria

Wil je weten welke criteria je als leidraad kunt gebruiken bij het kopen van een manicureset?

De belangrijkste criteria staan hieronder:

Wat dit precies betekent kun je in de volgende paragraaf lezen.

Leveringsomvang

Manicuresets kunnen uit verschillende onderdelen / hulpmiddelen bestaan. Daarom is het belangrijk dat je precies weet waarvoor je een manicureset nodig hebt, voordat je hem koopt.

Een manicure set moet de volgende basisgereedschappen bevatten

 • Nagelschaartje
 • Nagelvijl
 • Pincet

Als je een elektrische manicureset koopt, let er dan op dat hij het volgende bevat

 • Saffier schijf (fijn),
 • Saffier schijf (grof),
 • Saffier hoornvliespolijster,
 • Saffieren kegel,
 • Vilten kegel,
 • Cilindersnijder
 • Vlammenknipper

Je ziet dus dat de twee manicuresets verschillen in de onderdelen en dat je op verschillende dingen moet letten.

Materiaal van de instrumenten

Net zoals de leveringsomvang van een manicureset verschillend kan zijn, kunnen de instrumenten in een set van verschillende materialen gemaakt zijn. Let er echter op dat het materiaal roestbestendig en duurzaam is.

Voor elektrische sets kunnen de opzetstukken gemaakt zijn van chirurgisch staal, saffier, keramiek of diamant.

Bij een manuele set wordt onderscheid gemaakt tussen roestvrij staal, saffier en diamant.

Gebruik

Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen een elektrische en een manicure set

De handmatige manicureset is geschikt voor iedereen die zijn natuurlijke nagelvorm wil perfectioneren. Dat betekent dat het niet uitmaakt welk geslacht of welke leeftijd. De elektrische manicureset is vooral geschikt voor het bewerken van kunstnagels. Het kan echter ook gebruikt worden voor een intensieve pedicure.

Eén ding is echter voor beide hetzelfde, de verschillende gereedschappen worden voor verschillende behandelingen gebruikt. In onze latere FAQ beantwoorden we de vraag wat voor wat gebruikt moet worden.

Volume van een elektrische manicureset

Je moet er dus voor zorgen dat er tijdens het gebruik geen onaangenaam geluid is.

Dan is zelfs een pedicure van thuis uit niet leuk meer.

Vooral bij de aanschaf van een elektrische manicure set is het belangrijk om het geluidsniveau van het apparaat in overweging te nemen bij je aankoopbeslissing. Wie wil er immers een manicure / pedicure uitvoeren met het volume van een stofzuiger?

Manicuresets: Veelgestelde vragen en antwoorden

In het volgende beantwoorden we vragen die je je kunt stellen bij het kopen of zelfs al gebruiken van je manicureset. We hebben een lijst met vragen voor je samengesteld en die kort en bondig beantwoord. Na het lezen van de gids weet je waar je op moet letten bij het kopen van een manicureset.

Wat is een manicureset?

Manicure is de cosmetische behandeling en verzorging van de handen. Bijgevolg is een manicureset een groep cosmetische instrumenten die gebruikt worden voor handverzorging.

Om thuis een professionele manicure uit te voeren, is een manicureset aan te bevelen. Vooral tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om thuis een manicure te kunnen uitvoeren.

Maniküre Set

Manicuresets maken het gemakkelijk om thuis of onderweg een manicure te doen. Zo’n set mag op geen enkele reis ontbreken. (Image source: Sarah Cervantes / unsplash)

Een set bevat de belangrijke gereedschappen die je nodig hebt om een manicure/pedicure uit te voeren. In principe bestaat een manicureset uit een nagelschaartje en een nagelvijl. Maar ook de volgende hulpmiddelen kunnen praktisch en nuttig zijn voor een professionele manicure/pedicure.

 • Nagelstaafje
 • Nagelknipper
 • Pincet
 • Nagelknippers
 • Nagelriemschaar

Of een nagelset meer of minder instrumenten bevat, zegt echter niets over de kwaliteit van de set. Het belangrijkste is dat het alle gebruiksvoorwerpen bevat die je voor je nagels nodig hebt.

Welke soorten manicuresets zijn er?

In deze tabel stellen we de verschillende soorten manicuresets voor, met hun voor- en nadelen.

Type Voordelen Nadelen
Elektrische manicureset Geschikt voor kunstnagels, Het gebruik is niet beperkt tot manicure en pedicure Er kunnen zich sneller verwondingen voordoen, Een zekere oefening is nodig, Voor stroomvoorziening moet gezorgd worden
Manuele manicureset Gemakkelijk te gebruiken voor iedereen, Gemakkelijk schoon te maken, Geen ander gereedschap nodig, Klein en handig, Stevig en stabiel, Duurzaam, Geen stroombron nodig Niet geschikt voor alle nagels en beginners

Maak dus duidelijk waar je de set voor wilt gebruiken en maak dan de aankoopbeslissing tussen de twee hierboven genoemde alternatieven.

Hoeveel kost een manicureset?

Zoals gezegd zijn er twee verschillende soorten manicuresets en de prijzen verschillen. De volgende tabel geeft je een overzicht van de prijzen.

 • Elektrische manicureset: ca. 30 tot 60 Euro
 • Manicure set met de hand: ca. 5 tot 40 Euro

Er zijn ook goedkopere of duurdere natuurlijke manicuresets. De tabel hierboven geeft je slechts een ruwe leidraad die je kunt volgen.

Wat zijn de alternatieven voor een manicureset?

Als je besluit geen manicureset te kopen, moet je weten welke alternatieven er zijn. De volgende tabel moet je een klein overzicht geven.

Alternatief Beschrijving
Nagelschaartje Verwijder overtollige nagels
Nagelschaartje Fijner dan nagelschaartje, Verwijderen van dode huid
Nagelknipper Verwijderen van overtollige nagel
Pincet Verwijderen van stekels of splinters
Nagelvijl Voor het vijlen van de nagel

Je moet dus beslissen of je een hele set nodig hebt of dat afzonderlijke onderdelen voldoende zijn voor je. Het leuke is dat de manicuresets die we je in deze gids voorstellen allemaal in een etui komen, zodat je geen apart tasje hoeft te kopen.

Welk hulpstuk wordt gebruikt voor wat in een elektrische manicureset?

Net als een manicure-set voor manueel gebruik bestaat de elektrische set uit verschillende onderdelen, maar het is moeilijker te onderscheiden wat geschikt is voor wat. We hebben een kort overzicht samengesteld in de volgende tabel.

Hulpstuk Omschrijving
Korundbitje Cilinder voor het opruwen van de nagelplaat, het vijlen van de tip overgang
Diamantbitje Kogel voor het verwijderen van de nagelriem
Diamantbitje Cilinder voor het opruwen van de nagelplaat, Vijlen van de tip overgang
Diamantbit kleine puntige cone voor het verwijderen van nagelriemen
Mandrel met schurende dopjes voor het verwijderen van gel / nagellak

Hoe desinfecteer ik mijn manicureset?

Je moet je manicureset ontsmetten voor je hem voor het eerst gebruikt. De afzonderlijke instrumenten konden gemakkelijk onder warm water gehouden worden.

Daarna afwassen met een desinfecterend doekje of spray. Zorg ervoor dat de onderdelen daarna gedroogd worden, zodat er geen roest kan ontstaan.

Conclusie

Met behulp van een manicureset kun je thuis of onderweg comfortabel een goede en professionele manicure en zelfs pedicure uitvoeren. Bij de aanschaf van een manicureset kun je kiezen tussen een elektrische en een manuele. Het is belangrijk dat je weet waar je het voor wilt gebruiken.

Manicure sets met de hand zijn meer geschikt voor beginners, mannen of kinderen of vrouwen die hun nagels heel natuurlijk willen houden. Elektrische manicuresets zijn daarentegen niet alleen beter voor pedicures, maar ook voor het bewerken van kunstnagels of schellak.

Als je eenmaal besloten hebt tot een manicureset, biedt die je meestal vele mogelijkheden voor goed verzorgde handen en voeten.

Beeldbron: Oksana Mironova / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies