Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

114Verzamelde opmerkingen

Om de perfecte look te vinden doen we veel gekke dingen. Er zijn creatieve vrouwen die lepeltjes of creditcards gebruiken om hun wimpers te laten krullen. Anderen gaan zelfs nog verder en nemen hun toevlucht tot valse wimpers. Maar om je eigen wimpers mooi te laten uitkomen, is het ideaal om een wimperkruller te gebruiken.

Hoewel sommigen ze een beetje eng vinden, zijn wimperkrullers niet moeilijk te gebruiken. Integendeel, het is een stuk makkelijker dan het lijkt, en als je de juiste vindt, kun je niet meer zonder. Als je een onvergetelijke oogopslag wilt hebben, lees dan verder. We hebben een gids opgesteld om je te helpen de beste wimperkruller te kiezen.
Belangrijk om te weten

  • De wimperkruller heeft de mogelijkheid om je een jeugdige en frisse oogopslag te geven zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot make-up. Maar je moet wel de juiste weten te kiezen. Er zijn de traditionele, die de vorm van een tangetje hebben en de thermische of elektrische. Het belangrijkste is dat je ze gemakkelijk kunt gebruiken.
  • Veel vrouwen durven nog steeds geen kruller te gebruiken of hebben er geen goede ervaringen mee. Dit is grotendeels omdat ze niet weten hoe ze het moeten gebruiken. Je moet het altijd vóór de mascara gebruiken en voldoende druk uitoefenen om te krullen zonder ze te beschadigen. Ook moet je de rubbertjes regelmatig verwisselen om een infectie te voorkomen.
  • Voordat je je aan de aankoop van een kruller waagt, raden we je aan om bijzondere aandacht te besteden aan bepaalde criteria. De grootte van de boog, de kwaliteit van het rubber, de grip, het materiaal en de reserve onderdelen zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden.

Onze selectie: De beste wimperkrullers op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste wimperkrullers die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte wimperkruller een stuk eenvoudiger.

Onze favoriete wimperkruller met 3 siliconen pads

De wimperkruller van Allures creëert volumineuze krullende wimpers voor een stralende look. De wimperkruller is klein van formaat en daarom zeer gemakkelijk mee te nemen. Het ontwerp is geschikt voor alle oogvormen en maten.

De wimperkruller heeft 3 extra siliconen pads die fijn in gebruik zijn en de wimpers niet beschadigen. Je wimpers blijven de hele dag mooi gekruld zitten. De zwarte krultang heeft een ergonomische handgreep en een stijlvol design.

De wimperkruller met het beste gebruikscomfort

De O.TWO.O Classic Lash Curler is licht van gewicht en van compact formaat, waardoor de kruller comfortabel in de hand ligt. De extra brede ronding is geschikt voor alle typen ogen en bereikt moeiteloos elke wimper, van oudere, hangende ogen tot aziatische en amandelvormige ogen.

Het beschermende, flexibele en siliconen rubber zijn mild en veilig voor de wimpers. De kruller ligt perfect tegen ooglid aan en trekt geen wimpers mee.

De beste thermische wimperkruller

De premium Wimperkrultang van AA Commerce past op natuurlijke wijze in je hand voor maximaal comfort en gebruiksgemak. De kruller maakt lang aanhoudende styling mogelijk in slechts enkele seconden. Het compacte ontwerp van de wimperkruller past makkelijk in je make-uptasje.

Je versterkt de natuurlijke krul van alle wimperhaartjes vóór mascara erover gaat met deze wimperkrultang. De wimpelkruller wordt geleverd in een set van 2 stuks.

De beste klassieke wimperkruller

Deze bewezen bestseller van Tweezerman is ontwikkeld door experts voor de mooiste en krullendste wimpers. Het elegante ontwerp is geschikt voor alle oogvormen en zorgt in een handomdraai voor een intensieve en duurzame krul, voor expressieve ogen en een onweerstaanbare blik.

Het siliconenkussen geeft de wimpers een natuurlijke krul en een zachte ronding zonder ze te rimpelen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over wimperkrullers

Het is van groot belang dat je voordat je een wimperkruller koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

girl

De krultang geeft je wimpers een zeer vrouwelijke, ovale vorm.
(Bron: Maridav: 87123222/ 123rf.com)

Wat is een wimperkruller precies?

De wimperkruller is een schoonheidsinstrument dat je helpt je wimpers te krullen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Hoewel veel vrouwen het niet als een onmisbaar element beschouwen, geeft het een interessant effect.
Met vollere wimpers ziet de oogopslag er ruimer en opvallender uit.

De wimperkrullers werden voor het eerst gezien in 1930, en ze verschilden niet veel van de traditionele modellen die vandaag de dag op de markt worden verkocht. In de loop van de tijd hebben ze het ontwerp van de handgreep van het instrument verbeterd en de pads zijn zachter en delicater. De laatste tijd zijn elektrische of thermische wimperkrullers populair geworden omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn.

Welke soorten wimperkrullers zijn er?

In de loop der jaren is het assortiment aan apparaten om je wimpers te verfraaien breder en gevarieerder geworden. Hieronder laten we de verschillende soorten krullers zien met hun voor- en nadelen:

Types Voordelen Nadelen
Traditionele metalen kruller Het is zeer effectief om volume te creëren en gaat lang mee. Het kan op het eerste gezicht intimiderend zijn en sommige vrouwen raken niet gewend aan het mechanisme ervan.
Traditionele siliconen kruller Het materiaal helpt het contact tussen je vingers en het instrument te dempen. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat dit materiaal niet de stevigheid biedt die ze zoeken.
Traditionele thermische kruller Genereert genoeg warmte om meer volume te geven zonder je wimpers te beschadigen. Het duurt even voordat het warm is.
Thermische kruller in de vorm van een borstel Het mechanisme is eenvoudiger dan dat van een traditionele wimperkruller. Het verwarmen kost een tijdje en sommige gebruikers vinden dat het minder volume creëert.

De wimperkruller is een must in je make-up tasje.
(Bron: Olena Kachmar: 99577862/ 123rf.com)

Kan het kwaad om elke dag een wimperkruller te gebruiken?

Sommige vrouwen denken dat als ze dit instrument vaak gebruiken, hun wimpers beschadigd zullen raken of uit zullen vallen. Volgens de experts heb je niets te vrezen. Als je een product van goede kwaliteit gebruikt en de bovenstaande aanbevelingen opvolgt, heeft de krultang geen negatief effect op je wimpers.

Er zijn nog andere factoren die de kwaliteit van je wimpers aantasten, bijvoorbeeld als je niet genoeg vitaminen en eiwitten binnenkrijgt. Aan de andere kant kan het overmatige gebruik van mascara -waarbij de kwaliteit van het product belangrijk is- leiden tot droogte. Bovendien worden de wimpers bij het ouder worden dunner. Niets dat een goede wimperkruller niet kan oplossen.

Silvia PellissaCreatief directeur van NYX Professionele Make-up
“Het dragen van mascara zonder je wimpers te hebben gekruld is als het aanbrengen van haarlak op je haar zonder je haar eerst te hebben gekamd. Het resultaat is totaal verschillend.”

Hoe gebruik je een traditionele wimperkruller?

Een veel voorkomende fout is het gebruik van de traditionele kruller na het aanbrengen van mascara. Om dit instrument te kunnen gebruiken, moeten de wimpers schoon zijn, zodat ze niet worden beschadigd. Bij gebruik na mascara hebben sommige wimpers meer kans om aan de krultang vast te komen zitten. Ook zal je eindigen met klonters en krijg je geen natuurlijk effect.

Plaats je wimpers in de kruller en probeer enige afstand tot je huid te houden om te voorkomen dat je je bezeert. Druk vervolgens het handvat een paar seconden naar binnen om de wimpers vorm te geven. Open ten slotte de kruller langzaam om te voorkomen dat er aan de wimpers wordt getrokken. Je kunt deze procedure op verschillende delen van de wimpers herhalen.

Wat je moet doen Wat je niet moet doen
Probeer het te gebruiken na het douchen en met schone wimpers.

Gebruik bij voorkeur een langdurige mascara na de krultang.

Gebruik de kruller aan de basis en de buitenrand van de wimpers.

Druk het handvat minstens tien seconden in bij het gebruik van de krultang.

Breng geen mascara aan voordat je de wimperkruller gebruikt.

Oefen niet meer kracht uit dan nodig, een goede krultang heeft dat niet nodig.

Verwarm de krultang niet met een haardroger, je zult de temperatuur niet kunnen regelen.

Zorg ervoor dat je de banden vervangt wanneer dat nodig is.

Hoe gebruik je een elektrische wimperkruller?

Er zijn twee soorten elektrische wimperkrullers, een die lijkt op de traditionele krultang, met het bijkomende voordeel dat deze heet is; en een andere meer geëvolueerd, in de vorm van een borstel of kam. Beide werken op batterijen en moeten enkele seconden worden verwarmd. Over het algemeen geeft een rood en groen licht aan wanneer het klaar is voor gebruik.

De elektrische krultang die op de traditionele krultang lijkt, moet worden gebruikt voordat de mascara wordt aangebracht. De procedure is dezelfde als bij het traditionele model, maar dan met het voordeel dat er warmte wordt afgegeven en dat de duur van het proces langer is. De elektrische kruller in de vorm van een borstel kan voor of na mascara worden gebruikt en wordt in de vorm van een kam gebruikt, van onderaf.

Hand holding variation of object

De elektrische wimperkruller die op de traditionele krultang lijkt, moet worden gebruikt voordat de mascara wordt aangebracht.
(Bron: Rawpixel: 95181295/ 123rf.com)

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik een wimperkruller gebruik?

Als je de juiste wimperkruller koopt en de basisvoorzorgsmaatregelen neemt, zal het krullen van je wimpers gemakkelijk zijn en niet veel tijd in beslag nemen. Je moet een hoogwaardige wimperkruller gebruiken en niet te hard op het rubber drukken zodat het je wimpers niet beschadigt. Als je een traditioneel instrument gebruikt, moet je het regelmatig met water en zeep schoonmaken.

Bovendien is het raadzaam om de pads om de twee maanden te vervangen, zelfs als ze in goede staat zijn. Vuile kompressen kunnen ooginfecties veroorzaken. Om dezelfde reden, moet je de wimperkruller niet met anderen delen. Sommige mensen verwarmen hun wimperkruller met een haardroger voor betere effecten, maar dit wordt niet aanbevolen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een wimperkruller om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de wimperkruller die je nodig hebt:

Grootte van de krulboog

Het eerste waar je naar moet kijken voordat je je keuze voor een wimperkruller maakt, is de grootte van de krulboog. Hoewel het voor de hand ligt, zijn veel gebruikers teleurgesteld over hun krultang omdat deze niet al hun wimpers bedekt. Om de krul gelijkmatig en compleet te maken, moet je deze factor niet onderschatten.

Als je oog amandelvormig en klein is, moet je een kruller kopen met een minder geprononceerde boog. Aan de andere kant, als je ogen groot en rond zijn, zullen rondere krullers voor je zijn. Als je een instrument kiest met een heel kleine boog voor je, zullen sommige wimpers glad zijn en andere krullen. Een te grote zal je minder volume geven.

Rubber

Als je hoorde dat een vriendin van een vriendin een paar wimpers verloor door een wimperkruller, was het waarschijnlijk veroorzaakt door het rubbertje. Het rubbertje is het deel van de kruller dat je beschermt tegen het plastic of metalen deel. Het is belangrijk dat het zacht genoeg is zodat je wimpers niet beschadigd raken, of iets meer dan normaal als je een beginner bent.

Het rubber moet ook niet te zacht zijn; het moet sterk genoeg zijn om je wimpers te vormen zonder dat het vervormd wordt. Het is belangrijk dat het van goede kwaliteit is, zodat het niet in een paar dagen kapot gaat. Fabrikanten besteden steeds meer aandacht aan deze factor – neem de tijd om de juiste keuze te maken!

Handgreep

Hoewel je al weet dat de wimperkruller niet zo’n gevaarlijk object is als sommige mensen denken, is het belangrijk dat je deze kunt beheersen. Om dit te doen, heb je een handgreep nodig die comfortabel in je hand past. Je moet de juiste druk kunnen uitoefenen om volume aan je wimpers te geven zonder de mobiliteit te verhinderen die je nodig hebt voor een grotere precisie.

Er zijn krullers waar je je vingers in kunt steken en andere waarbij dat niet het geval is. Als je vingers erg dik zijn, kan het zijn dat je je comfortabeler voelt met de optie waar je vingers niet ingestoken worden. Als je liever meer stevigheid hebt, kies er dan één die die optie wel heeft. Er zijn ook wimperkrullers met twee handgrepen op de markt voor een betere controle, dus kies er één die voor jou het meest comfortabel is.

Materiaal

Oorspronkelijk zijn wimperkrullers van metaal, maar sinds kort zijn er nieuwe materialen op de markt gekomen. Het hangt allemaal af van wat je zoekt. Als een lange levensduur belangrijk voor je is, kies dan voor een roestvrijstalen wimperkruller. Als je liever met design en innovatie speelt, kies dan voor een kunststof of siliconen exemplaar.

Siliconenkrullers zijn over het algemeen zachter en dempen het contact tussen je vingers en het instrument. Er is niet slechts één correct materiaal. Probeer er één te kiezen die bijdraagt aan een goede krulbeheersing. En hoe mooier hij er uitziet, hoe minder intimiderend het zal zijn en hoe meer je de kruller zult willen gebruiken.

Reserveonderdelen

Zoals we al eerder zeiden, is één van de belangrijkste aspecten van een wimperkruller het onderhoud ervan. Het is nutteloos om het beste instrument dat er te koop is te hebben als je het niet goed gebruikt en schoonmaakt. Vergeet niet dat je ogen zeer delicaat zijn en dat het essentieel is om het rubbertjes of de pads van je wimperkruller regelmatig te vervangen.

Zorg er daarom voor dat de wimperkruller die je kiest met reserve onderdelen wordt geleverd. Bij sommige zijn er één, drie of zelfs vijf extra pads inbegrepen. Hoewel dit een voordeel is, zou het niet de beslissende factor moeten zijn bij de aankoop. Het belangrijkste is dat je de mogelijkheid hebt om de onderdelen gemakkelijk bij te kopen.

Samenvatting

Nu ben je klaar om de beste wimperkruller op de markt te kopen! Nu weet je dat, hoewel deze instrumenten op het eerste gezicht erg op elkaar lijken, dat niet het geval is. De kleine verschillen in de modellen geven totaal verschillende ervaringen. Durf je oogopslag te revitaliseren zonder je toevlucht te nemen tot chemicaliën.

Had je een slechte ervaring bij het gebruik van een wimperkruller? Waarschijnlijk was de kruller die je gebruikte niet de juiste voor je of heb je hem niet op de juiste manier gebruikt. We hopen dat we je met deze shopgids op weg geholpen hebben bij de aankoop van de beste wimperkruller voor je!

Vond je ons artikel over wimperkrullers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte wimperkruller kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Belchonock: 95487310/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies