Wenkbrauwpotlood
Laatst bijgewerkt: 03-02-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

15Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Is het je ook opgevallen dat als je je social media feeds en de foto’s van influencers bekijkt dat ze allemaal zulke perfecte wenkbrauwen hebben? Als je dit bekend voorkomt, en je ook wel zulke wenkbrauwen zou willen hebben, dan ben je op de juiste plaats. We hebben wat onderzoek gedaan en ontdekten hun best bewaarde geheim: wenkbrauwpotlood.

Wenkbrauwen bepalen je gezicht, een vorm en kleur die perfect bij je gezicht past is daarom van groot belang. Als je de beste trucs wilt weten om je wenkbrauwen op een snelle en gemakkelijke manier op te maken, lees dan verder, vandaag vertellen we je er alles over!
Belangrijk om te weten

 • De laatste tijd is wenkbrauwmake-up erg in de mode. En dat is geen toeval, want met de hoeveelheid producten waaruit je kunt kiezen, is het gemakkelijker dan ooit om perfecte wenkbrauwen te creëren.
 • Zodra je leert hoe je het moet gebruiken, en met een paar simpele trucjes, zal het wenkbrauwpotlood je beste bondgenoot worden. Bovendien zijn de resultaten zo goed dat het bijna niet te geloven is!
 • Om je ideale wenkbrauwenpotlood te kopen, moet je rekening houden met aspecten zoals type, kleur of waterbestendigheid. Op deze manier zal het succes verzekerd zijn.

Onze selectie: De beste wenkbrauwpotloden op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
AffiliateLink
5,19 EUR
AffiliateLink
8,49 EUR
AffiliateLink
9,95 EUR
AffiliateLink
8,49 EUR
AffiliateLink
9,95 EUR
AffiliateLink
8,69 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over wenkbrauwpotloden

Het is een goed idee dat je voordat je een wenkbrauwpotlood koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

jonge vrouw maakt haar zelf thuis

Hou een potlood verticaal langs je neusvleugel en duid het punt aan waar je wenkbrauw moet beginnen.
(Bron: Ferli: 110696569/ 123rf.com)

Welke soorten wenkbrauwpotloden zijn er?

Hoewel er tegenwoordig een ruime keuze is aan wenkbrauwpotloden, omdat steeds meer cosmetica- en make-upmerken zich bij deze nieuwe mode aansluiten en dit type product in hun assortiment opnemen, kunnen we twee hoofdtypen onderscheiden:

 • Houten wenkbrauwpotlood: Dit is het traditionele wenkbrauwpotlood. Ze zijn er in verschillende tinten. Ze zijn zeer nauwkeurig, goedkoop en gemakkelijk in het gebruik.
 • Intrekbaar wenkbrauwpotlood: is de vorm waarin meestal de nieuwste modellen komen. Het bevat een borsteltje en zorgt voor een meer natuurlijke look, aangezien de streepjes niet zo gemarkeerd zijn. Ze zijn wel iets duurder dan de traditionele potloden.

Ook zijn er wenkbrauwpotloden met een ingebouwde poederstift, een soort oogschaduw. Hiermee kun je je wenkbrauwen opvullen, zodat het er natuurlijker uitziet. Je moet soms meedere modellen uitproberen om te bepalen welke je het prettigste vindt.

Hoe gebruik je een wenkbrauwpotlood?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het gebruik van een wenkbrauwpotlood heel eenvoudig, net als een eyeliner. Natuurlijk vergt het oefening en naarmate je het gebruikt, zullen de resultaten steeds beter worden. Dit zijn de eenvoudige stappen die je moet volgen:

 • Het eerste wat je moet doen is je wenkbrauwen voorbereiden. Kam ze (met de kam die in het potlood is verwerkt of met een kam die je hebt) altijd in de richting van de haargroei. Op die manier kun je duidelijk zien wat de zwakke punten zijn waarop je je moeten concentreren.
 • Als je wenkbrauwen perfect gekamd zijn, epileer dan alle uitstekende haartjes met een pincet, zowel bovenaan als onderaan.
 • Neem nu je wenkbrauwpotlood en begin met het opvullen van de gaten om een meer consistente look te creëren.
 • Ga door met het potlood tot je het verwachte resultaat hebt. Dat is alles!

Zie je dat het echt heel makkelijk is? Al vraag je je misschien af hoe je weet welke vorm je wenkbrauwen moeten hebben om er op hun best uit te zien. Maak je geen zorgen, dit wordt beantwoord in de volgende vraag.

Schoonheidsgezicht van Aziatische vrouw door wenkbrauwpotlood toe te passen, het meisje is make-up haar gezicht met wenkbrauwpotlood, Zachte en gladde gezichtshuid door cosmetica en foundation en make-upborstel op het gezicht.

Het traditionele houten wenkbrauwpotlood is er in verschillende tinten. Ze zijn zeer nauwkeurig, goedkoop en gemakkelijk in het gebruik.
(Bron: Naykirin: 114048213/ 123rf.com)

Welke soorten wenkbrauwen zijn er en hoe kan ik het beste uit mijn wenkbrauwpotlood halen?

Om de wenkbrauwen te krijgen die het beste bij je passen, moet je eerst weten welke verschillende soorten wenkbrauwen er zijn. Op die manier weet je hoe je ze moet tekenen en kun je het meeste uit je wenkbrauwpotlood halen:

Vorm wenkbrauwen Soort gezicht waar ze het meest geschikt voor zijn
Afgeronde wenkbrauwen Aanbevolen voor vrouwen met zeer uitgesproken trekken, omdat het deze verzacht.
Rechte wenkbrauwen Ideaal voor mensen die niet te veel risico’s wil nemen, de hoek is nauwelijks waarneembaar.
Gebogen wenkbrauwen Voor ronde of enigszins vierkante gezichten is dit het type wenkbrauw dat het meest flatteus is, omdat het alle vormen verzacht.
Hoekige wenkbrauwen Ideaal om de uitdrukking te markeren, want ze verfijnen en verlengen het gezicht.

Nu we de belangrijkste vormen die je wenkbrauwen kunnen hebben hebben vastgesteld, is het het beste om te kijken wat de exacte vorm is die je wenkbrauwen moeten hebben, afhankelijk van je specifieke kenmerken. Om dit te doen, raden experts aan deze stappen te volgen:

 • Om te weten waar je wenkbrauw moet beginnen, moet je hem op één lijn brengen met het begin van je neus, aan de buitenkant. Om dit te doen, kun je het potlood zelf op de neusvleugel plaatsen en een verticale lijn trekken naar het begin van de wenkbrauw.
 • Om het hoogste punt van je wenkbrauw te vinden, waar we de boog of kromming zullen maken, moeten we de diagonaal bepalen die door het midden van het oog loopt. Dat wil zeggen, we plaatsen het potlood zoals voorheen, maar nu verplaatsen we het totdat het je oog kruist. Op het punt waar het de wenkbrauw raakt, plaatsen we het hoogste punt.
 • Tenslotte, om te zien waar de wenkbrauw eindigt, verplaats je het potlood nog een beetje meer, dit keer naar het einde van je oog. Als je haartjes dat punt niet bereiken, kun je met het wenkbrauwpotlood de ontbrekende ruimte opvullen.

Hoe weet ik welke kleur wenkbrauwpotlood het beste is voor mij?

Dit is een van de belangrijkste punten als we het hebben over wenkbrauwpotloden, want een andere reden waarom veel vrouwen ze niet durven te gebruiken, is omdat ze denken dat het resultaat niet natuurlijk is. Naast de kwaliteit van het product is het, om de beste afwerking te krijgen, van essentieel belang om de juiste kleur te kiezen.

Om dit te doen, moet je eerst kijken naar je haarkleur en één of twee tinten daaronder kiezen. Het is belangrijk dat het wenkbrauwpotlood iets lichter is dan het haar, omdat het vet van je huid de kleur donkerder maakt.

Deze truc werkt echter niet voor blond haar, want je wilt geen wenkbrauwen die bijna onzichtbaar zijn. Kies in dit geval een iets donkerdere kleur dan je haar, maar wel een die niet te veel opvalt. Het is ook essentieel dat de kleur van je wenkbrauwen bij je huidskleur past:

Huidskleur Aanbevolen kleur wenkbrauwpotlood
Licht getinte huidskleur Kies voor een asblonde kleur.
Gebruinde huid Lichtbruine tinten.
Donkere huid Bruine tinten.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een wenkbrauwpotlood om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het wenkbrauwpotlood dat je nodig hebt:

Type en kleur

Allereerst moet je natuurlijk weten welk type en welke kleur wenkbrauwpotlood je nodig hebt. Wat het type betreft, kunnen zowel het houten potlood als het intrekbare potlood heel doeltreffend zijn en zeer goede resultaten opleveren, als je tenministe weet hoe je ze moeten gebruiken, natuurlijk.

Daarom zal dit aspect uitsluitend van je smaak afhangen. De keuze van de kleur is echter iets ingewikkelder. Vergeet niet om te kijken naar de tint van je haar en je huid om de kleur wenkbrauwpotlood te vinden die het beste bij je past en waarmee je meer natuurlijke resultaten zult krijgen.

Jonge vrouw met wenkbrauwcorrectieprocedure in de schoonheidssalon

Er zijn wenkbrauwpotloden met een ingebouwde poederstift. Hiermee kun je je wenkbrauwen opvullen, zodat ze er natuurlijker uitzien.
(Bron: Belchonock: 101032679/ 123rf.com)

Duurzaamheid

Een andere belangrijke factor die meespeelt bij het kopen van een wenkbrauwpotlood is de duurzaamheid van het potlood. Je wilt natuurlijk graag weten hoe lang het aangebrachte wenkbrauwpotlood blijft zitten. In dit geval hebben we het niet over microblading, het tatoeëren van wenkbrauwen of het opmaken van wenkbrauwen met langdurige behandelingen.

We hebben het hier gewoon over traditionele wenkbrauwpotloden, zowel houten als intrekbare. De gemiddelde duur van dit soort producten is ongeveer acht uur, zodat je ze gedurende de dag niet hoeft bij te werken. Er zijn er echter veel die minder lang blijven zitten. Als je je hierover geen zorgen wilt maken, moet je hier ook op letten.

Samenvatting

Droom je van volle, mooie en altijd perfecte wenkbrauwen? Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel geworden bij het opmaken van je gezicht. De laatste jaren is er steeds meer focus gekomen op de wenkbrauwen en de make-up hiervoor. Een voorbeeld hiervan is het wenkbrauwpotlood.

Je zou het misschien niet denken, maar ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken en je kunt er geweldige resultaten mee behalen. Kies de kleur die het beste bij je past en begin te oefenen. Zeker weten dat het elke keer beter gaat!

Vond je onze shopgids over wenkbrauwpotloden interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Есипенко: 126262459/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies