Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Welkom! Schoonheid is een gebied vol verschillende stijlen en voorkeuren, en voor elk daarvan zijn er hulpmiddelen en accessoires waarmee iemand zijn of haar attributen kan accentueren. Voor de ogen zijn er bijvoorbeeld wimperverlengingen.

Als het op make-up aankomt, kan het zijn dat je natuurlijke talenten niet genoeg versterkt worden om de uitstraling te bereiken die je wilt. Wimpers, bijvoorbeeld, kunnen te kort zijn om je ogen te laten uitkomen zoals je van plan bent, en extensions kunnen je helpen ze nog groter te laten lijken dan ze gewoonlijk doen.

Als het op wimperextensions kopen aankomt, kun je het moeilijk vinden te kiezen door de grote verscheidenheid op de markt, dus leert het volgende artikel je alles wat je moet weten over wimperextensions.
Belangrijk om te weten

  • Een wimperverlenging is, in het kort, een cosmetisch accessoire of complement, dat bestaat uit vals haar met een lengte die langer is dan die van gewone wimpers, dat op het ooglidgebied, waar de natuurlijke wimpers zitten, wordt aangebracht, waardoor de draagster haar blik kan versterken en verdiepen.
  • Er zijn veel verschillende soorten wimperextensions op de markt, maar het populairst zijn 1D en 2D extensions, die klassieke effecten creëren zoals mascara en eyeliner. Bij 1D breidt het oog zich uit met een effect dat lijkt op dat van mascara, terwijl 2D wimperverlengingen een fijne en elegante afwerking bereiken, als eyeliner.
  • Alvorens de beslissing te nemen en je ideale model wimperextensions te kopen, moet je rekening houden met bepaalde factoren die je in staat stellen vergelijkingen te maken tussen de ene en de andere optie, zodat je zonder ongeluk de juiste aankoop kunt doen. Aspecten als effect, dikte, hechting en sterkte zijn essentieel.

Beste Wimperextensions: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over wimperextensions

Nadat je de beste modellen op de markt kent, aan de hand van de beoordelingen van klanten en de kwaliteit van elke productpresentatie, kun je al een vrij duidelijk idee hebben van wat je wilt kopen. Er zijn echter verschillende termen en factoren die je moet kennen voor je tot aankoop overgaat, zodat het product het juiste is.

De juiste wimperextensions kunnen je uiterlijk totaal veranderen, waardoor je een diepere en vrouwelijker uitstraling krijgt. (Foto: Aliaksandr Barouski / 123rf.com)

Wat zijn wimperverlengingen en wat zijn de voordelen ervan?

Een wimperverlenging is in principe een kunstmatig of halfnatuurlijk cosmetisch accessoire, waarmee de wimpers van het oog langer en opvallender kunnen lijken door zich op de ooglidhuid te hechten op de plaats van de natuurlijke wimpers. Ze zijn handelbaar net als natuurlijke wimpers, dus het gebruik van mascara kan worden toegepast.

Een van de meest relevante voordelen is dat, omdat de belangrijkste functie ervan is de wimpers optisch te verlengen, ze het oog laten opvallen en breder laten lijken, dus helpt het om dit gelaatstrekje heel gemakkelijk te accentueren.

Hoewel het een perfect product lijkt, is de waarheid dat alle producten voor- en nadelen hebben, die je volledig moet kennen, zodat je zeker weet wat je werkelijk koopt. Bedenk dat het feit dat ze nadelen hebben ze nog niet tot een slecht product maakt, maar het is wel goed ze te kennen.

Voordelen
  • Ze verfraaien het oog
  • Ze zijn zuinig
  • Ze zijn meestal gemakkelijk aan te brengen.
Nadelen
  • Ze kunnen er met water afvallen, afhankelijk van het model
  • Sommige kunnen er erg kunstmatig uitzien
  • Als ze niet goed aangebracht worden, vallen ze eraf.

1D en 2D wimperextensions: waar moet je op letten?

Binnen de sectie cosmetica zijn er, als we het over wimperextensions hebben, bepaalde soorten waarvan je op de hoogte moet zijn voor je je ideale model koopt. In dit geval zijn er twee heel relevante soorten waarmee je rekening moet houden, namelijk de 1D en 2D wimperverlengingen.

1D Verlenging: Met dit model wimperverlenging kun je, kort gezegd, een mascara of mascara effect opwekken, zonder dat je het hoeft te gebruiken, alles met alleen de vorm van de verlenging.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit type verlenging is de gekrulde vorm. Zoals we al zeiden, moet het effect zijn alsof er mascara op aangebracht is, dus wordt deze soort verlenging gebogen en versterkt, om deze schijn op te wekken.

2D verlenging: Dit model wekt een ander effect op dan de vorige. Terwijl met de 1D het effect lijkt op dat van mascara, wordt met de 2D de “eyeliner” of oogschaduw opgewekt, waardoor niet alleen het oog opvalt, maar ook een make-up effect ontstaat dat er eigenlijk niet is.

Het verschil is dat de 2D normaal twee wimperhaartjes heeft voor elk punt, terwijl de 1D maar één haartje heeft. Door de toevoeging lijkt het voor het oog alsof er make-up op zit.

 

1D uitbreiding 2D uitbreiding
Aantal haren Een per punt Twee per punt
Effect Mascara of mascara Eyeliner of eyeliner
Fijnheid Middelmatig fijn Zeer fijn, want ze zijn dubbel
Duurzaamheid Ongeveer een maand Tussen 3 en 4 weken

Koopcriteria: factoren die je in staat stellen modellen wimperextensions te vergelijken

Als laatste punt is het belangrijk dat je bepaalde aspecten kent die je in staat stellen vergelijkingen te maken tussen het ene model en het andere, zodat je het model kunt kiezen dat helemaal aan je behoeften voldoet en je tevreden laat zijn over het eindresultaat.

Effect

Hoewel eyeliner en mascara effecten het populairst en bekendst zijn, zijn er andere veel volumineuzere effecten die je moet kennen, want afhankelijk van je stijl en smaak kies je het effect dat het beste bij je past.

“Cat Eye” effect: Bij wimperextensions met dit effect krijgen je ogen een middellange lengte en diepe stijl, die lijkt op de blik van een katachtige (vandaar de naam).

“Kim” effect: Geïnspireerd door de iconische Kim Kardashian, simuleert dit model wimperextensions de wimpers die de ster gewoonlijk draagt. Met een stompe blik laat hij het oog helemaal opvallen. Gepaard met Nude make-up is het perfect.

Schaduweffect: Het schaduweffect kan gemakkelijk verward worden met het eyeliner effect, maar er zijn verschillen die ze elk uniek maken. Het schaduweffect verdiept en verdiept het niveau van de schaduw op de wimpers, terwijl het eyeliner effect de illusie van een lijntje op het oog creëert.

Door het juiste effect aan te brengen kun je die blik en stijl creëren waar je al lang van droomt. (Foto: Puhhha / 123rf.com)

Dikte

Afhankelijk van het model en het effect dat je hebt, heeft elke wimperverlenging zijn eigen dikte. Dit beïnvloedt direct het uiterlijk dat je krijgt, want de extensie kan dik en opvallend zijn, of dun en fijn.

Hoe sterker en volumineuzer het uiteindelijke effect, hoe dunner de extensies meestal zijn. Dit komt omdat ze meestal verdubbeld worden, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Die met een diameter van 0.10 mm zijn meestal tussen 1D en 2D, en geven effecten als mascara, eyeliner of Kim.

Als je effecten zoekt zoals “Shadow” of Cat eye, dan is de diameter van het verlengstuk dunner, namelijk 0.07 mm. Er bestaan nog volumineuzere wimpers, en zelfs een diameter van 0.06 mm wordt gebruikt.

Weerstand

Iets heel belangrijks dat je bij de wimperverlengmodellen moet beoordelen is de weerstand, en het hangt van deze eigenschap af hoe lang de aangebrachte wimpers meegaan.

Hoewel het waar is dat dit soort cosmetische aanvulling meestal voor speciale gelegenheden gebruikt wordt, is het toch zo dat je de duurzaamheid van het model moet evalueren, evenals de externe agentia waartegen het een hoge weerstand heeft.

12 uur en 24 uur: Deze zijn bedoeld voor speciale gelegenheden, waarbij je de wimperverlenging voor één nacht maakt. Als je klaar bent met het gebruik ervan moet je ze verwijderen, waarbij je erop moet letten er niet mee te slapen om infectiegevaar te voorkomen.

Semi-permanent: Deze modellen zijn voor als je het uiterlijk langere tijd wilt behouden. Gewoonlijk gaan deze extensions 15 dagen mee, nog langer, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

De voornaamste externe agentia waartegen een wimperverlenging goed bestand moet zijn, zijn water en stof, daarom is het, afhankelijk van je budget en de gebruiksfrequentie die je aan de extensions geeft, aan te bevelen om waterbestendige te gebruiken.

Hechting

Er zijn manieren om de extensions aan het ooglid te hechten, en afhankelijk daarvan zal het meer of minder comfortabel en duur zijn. Daarom is het goed om de twee belangrijkste soorten wimperaanzetstuk te analyseren, zodat je naar behoefte de juiste keuze kunt maken.

Lijmaanzetstuk: Dit model is de klassieke. Wimperextensions gebruiken een speciale lijm die, wanneer ze op de uiteinden van de extensions aangebracht worden, ze direct aan het ooglid vastmaakt. Dit is een veilige manier om ze te bevestigen, want ze kunnen er heel moeilijk uitvallen, tenzij je ze verwijdert.

Het is belangrijk op te merken dat verkeerd aangebrachte lijm en verlengstuk allergieën kunnen veroorzaken, en ook oogziekten zoals bindvliesontsteking. Daarom moet de lijmverlijming verwijderd worden als de extensions klaar zijn, om zulke complicaties te voorkomen.

Magnetische verlijming: In dit geval wordt de taak van het verlijmen van de wimpers veel eenvoudiger en minder riskant. Met micro-magneettechnologie worden de extensies snel direct op het ooglid bevestigd, zonder dat er een soort product aan te pas komt om ze aan de huid te helpen hechten.

Dit type wimpers mag dan wel duurder zijn dan de klassieke; het wordt echter gerechtvaardigd door het gemak dat het biedt bij het aanbrengen, naast het feit dat het risico van infectie vermindert doordat er geen extra product gebruikt wordt, zoals in het eerste geval gebeurt.

Materiaal

Het materiaal waarvan de verlengstukken gemaakt zijn beïnvloedt direct factoren als prijs en uiterlijk. Daarom is het belangrijk dat je weet welke de voornaamste zijn die je op de markt vindt, zodat je er een kunt kiezen die het beste past bij wat je zoekt.

Natuurlijke extensions: Ze zijn het meest begeerd en leveren de mooiste afwerkingen op, omdat ze gemaakt zijn van een natuurlijke samenstelling (haar, zijde, enz.); als ze aangebracht zijn zien ze er uiterst echt uit, waardoor ze onopgemerkt kunnen blijven, alsof het je natuurlijke wimpers zijn. Hun prijs kan hoog zijn voor de kwaliteit die ze bieden.

Kunstmatige verlengstukken: Ze zijn heel gemakkelijk te vinden, en erg goedkoop. De afwerkingen zijn niet echt netjes, maar ze zijn wel functioneel. Ze zijn meestal van synthetisch materiaal gemaakt. Het effect kan er kunstmatig uitzien als het goed gedetailleerd is.

(Uitgelichte foto: Aliaksandr Barouski / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies