Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

13Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

39Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over L’oréal shampoo, een essentieel product voor de haarverzorging.

Shampoo is een onmisbaar schoonheidsmiddel, het verwijdert onzuiverheden uit het haar en maakt het lichter en klaar voor de volgende behandelingen, zoals hydratatie en voeding. Omdat het zo’n belangrijk voorwerp in ons dagelijks leven is, is het belangrijk het ideale product te kiezen.
Daarom tonen we je hieronder de beste L’oréal shampoos, en leggen je ook uit hoe je de juiste keuze voor je haar kunt maken.
Belangrijk om te weten

  • Elke L’oréal shampoo is geschikt voor één haartype.
  • Voor een bevredigend resultaat is het belangrijk je haar op de juiste manier te wassen.
  • De temperatuur van het water interfereert met de esthetiek van het haar.

Beste L’oréal Shampoo: Onze selectie

Koopgids

Er zijn zoveel soorten shampoos dat het vaak moeilijk is de eigenschappen van dit product te begrijpen.

Daarom laten we je vanaf nu de belangrijkste eigenschappen van L’oréal shampoo zien. Bekijk het maar!

Imagem de uma moça com a cabeça dentro de um lavatório de salão de beleza com os cabelos ensaboados

Begrijp de eigenschappen van shampoo (Bron: Freepik.com)

Wat is het verschil tussen de shampoos van L’oréal en die van andere merken?

L’oréal is een gerenommeerd merk dat voortdurend in onderzoek investeert om steeds effectievere producten voor haarbehandeling te ontwikkelen. Velen kennen het merk van zijn meest populaire producten, zoals Elseve, Garnier of Niely Gold.

De L’oréal groep heeft echter een uitgebreid portfolio van internationale merken, waaronder Kérastase en Redken. Hoewel het een referentie is als het over haarbehandeling gaat, er zijn immers mogelijkheden voor alle soorten haar en behoeften, heeft het merk ook cosmetische lijnen voor huid, make-up en meer.

Hoe breng je L’oréal shampoo op de juiste manier aan?

Bij het wassen van het haar is het belangrijk niet agressief over de hoofdhuid te wrijven, maar het haar zachtjes te wassen. Dit zorgt ervoor dat de talgklier niet gestimuleerd wordt, waardoor de hoofdhuid geen overtollig talg meer produceert.

Daarnaast raden de dermatologen aan de wortel/ hoofdhuid een zachte massage te geven. Dit stimuleert de bloedsomloop, wat helpt bij de groei en de celvernieuwing.

Wat is de ideale temperatuur om je haar te wassen?

Een ander belangrijk punt is de watertemperatuur. Het komt voor dat erg heet water het haar uitdroogt, de vettigheid verhoogt en zelfs dermatitis en seborrhea kan veroorzaken. Anderzijds heeft koud water de neiging je lokken niet helemaal te ontvetten.

Koud water is echter welkom als je lokken al helemaal schoon zijn. Dit komt omdat een waterstraal bij deze temperatuur helpt om de haarschubben te sluiten en zo je haar extra glans te geven. Daarom kun je, als het geen winter is, ervoor kiezen de conditioner te verwijderen met water van een lagere temperatuur.

Hoeveel shampoo moet ik gebruiken om mijn haar te wassen?

Het lijkt eenvoudig om de juiste hoeveelheid shampoo te bepalen, maar veel meisjes raken op dit moment uiteindelijk toch in de war. Dit komt omdat de hoeveelheid varieert naar gelang de textuur en de lengte van het haar. En alleen wie de verkeerde hoeveelheid heeft aangebracht, weet hoe dit de esthetiek en de kwaliteit van de streng beïnvloedt.

Als je te weinig shampoo doet, is je haar niet zo schoon als het zou moeten zijn, maar als je overdrijft, wordt het waarschijnlijk droog. Omdat beide opties niet prettig zijn, is het ideaal het equivalent van een theelepel te gebruiken als je fijn of kort haar hebt, en het equivalent van een walnoot als je dikker of langer haar hebt.

Hoe vaak moet ik de shampoo verversen?

Je hebt sommige mensen misschien horen zeggen dat als je een product lang op je haar gebruikt, het uiteindelijk zijn werking verliest, nietwaar? Welnu, deze informatie heeft geen wetenschappelijk bewijs, integendeel, sommige merken zeggen dat langdurig gebruik van een bepaald product de resultaten juist versterkt, omdat de voordelen zich opstapelen.

Het verlies van de werkzaamheid van de shampoo op het haar heeft dus niets te maken met het feit dat het haar verslaafd is aan het product, maar met uitwendige veranderingen, zoals hormonale schommelingen, haarbreuk, gebrek aan hydratatie en ophoping van producten, zoals finishers. Met andere woorden, het product stopt niet met werken, wat er gebeurt is dat met de tijd je haarbehoeften veranderen.

Daarom, als je merkt dat je haar meer hydratatie nodig heeft, kies dan voor een vochtinbrengende shampoo. De diepreinigende shampoo, op zijn beurt, moet gebruikt worden als je haar een ophoping van producten heeft, maar wees voorzichtig, deze shampoo mag maar af en toe gebruikt worden, hooguit twee keer per maand.

Is het juist om shampoos en conditioners van verschillende merken te gebruiken?

De shampoos en conditioners moeten hun werkingen combineren, daarom is het gemakkelijker om producten van hetzelfde merk met elkaar te associëren. Ze zijn immers vanaf het begin ontwikkeld om samen op te treden. Daarom is het ideaal om beide producten niet alleen van hetzelfde merk, maar ook van dezelfde lijn te gebruiken.

Het is echter niet verboden om shampoos en conditioners van verschillende merken te gebruiken, maar pas wel op dat ze met elkaar praten. Bijvoorbeeld, als je een shampoo voor vet haar gebruikt, kies dan een conditioner die je haar niet verzwaart.

Als je haar echter voeding nodig heeft, moeten beide producten oliën in hun samenstelling hebben.

Imagem com dois frascos amarelos de shampoos sob uma superfície branca

De werking van de conditioner moet de werking van de shampoo aanvullen (Bron: Topntp26/ Frepik.com)

Aankoopcriteria: Waar moet je op letten voor je een L’oréal shampoo koopt

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten voor je een L’oréal shampoo koopt. Dit komt omdat elk haartype een eigen soort verzorging nodig heeft.

Van nu af aan zullen we je laten zien wat deze punten zijn, zodat je weet hoe je een betere keuze kunt maken.

Hieronder leggen we elk punt meer in detail uit, want elk ervan heeft belangrijke informatie voor je keuze.

Haartype

Het eerste punt dat je moet analyseren voor je een shampoo koopt is je haartype. Immers, als je droog haar hebt en een shampoo voor vet haar kiest, zal het resultaat nog droger haar zijn. Als je vet haar hebt en kiest voor een voedende shampoo die uit verschillende plantaardige oliën bestaat, zul je uiteindelijk zwaar en vet haar krijgen.

Bovendien is het ook belangrijk na te gaan of de shampoo geschikt is voor steil, golvend, krullend of pluizig haar. Controleer daarom altijd de aanduiding op het etiket.

Het is van essentieel belang een shampoo te kopen die voor je haartype is aangegeven (Bron: parilovv/ 123rf.com)

Ingrediënten

In het algemeen hebben parelmoerachtige shampoos de neiging meer vochtinbrengend te zijn en de transparante elimineren vettigheid en reinigen diep. Dus is de eerste optie aangewezen voor droog haar en de tweede voor vet haar.

Maar zoals elke regel zijn er uitzonderingen, probeer niet alleen op dit criterium te letten, maar kijk ook op het etiket van het product.
Shampoos samengesteld uit plantaardige oliën zoals argan en kokosnoot hebben een voedende werking, dus zijn ze bestemd voor droog haar. In het algemeen heeft het haar dat deze ingrediënten het meest nodig heeft de types 3 en 4, d.w.z. krullend en pluizig haar. Dit komt omdat krullend haar gemakkelijk uitdroogt, vooral aan de punten, wat pluis en breuk veroorzaakt.

Anderzijds belanden haartypes 1 en 2, dat wil zeggen steil en golvend haar, te zwaar met voedende shampoos, vooral als ze dun zijn. Daarom, als je haar hydratatie nodig heeft, kies dan voor shampoos met pantenol en vitaminen in de samenstelling. Als het vet is, kies dan een shampoo die samengesteld is uit zeewier en plantenextracten die het teveel aan talg bestrijden.

Voordelen aangeboden

Behalve reinigend, promoten veel shampoos extra voordelen, zoals een matterende werking, bestrijding van roos, bestrijding van haaruitval en er zijn er zelfs die aangewezen zijn voor diegenen die net een chemische haarbehandeling hebben ondergaan.

Let daarom, als je in een van deze groepen past, bij het kopen van een L’oréal shampoo niet alleen op je haartype, maar ook op de extra verzorging die de shampoo biedt.

Geur

Een ander belangrijk punt om te analyseren is de geur. Veel mensen zijn erg gevoelig voor zoete geuren, bijvoorbeeld, terwijl anderen er juist verliefd op zijn.

Er zijn nog steeds mensen die de voorkeur geven aan citrusgeuren, omdat ze een verfrissend aroma hebben. In elk geval is het belangrijk dat je de verpakking of de website van het merk op deze informatie controleert, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Kosten-baten

De kosten-baten verhouding is ook een item om te analyseren als je je L’oréal shampoo kiest, want het is niet altijd mogelijk om veel uit te geven aan cosmetica.

Omdat het een merk is dat een breed assortiment heeft, zal het niet moeilijk zijn een product te vinden dat grote voordelen biedt en toch een waarde heeft die in je zak past.

(Bron van het gemarkeerde beeld: Freepic.diller/ Freepik.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies