Laatst bijgewerkt: 21-02-2022

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

79Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

124Verzamelde opmerkingen

Haarkrijt is een tijdelijke haarkleur die met shampoo wordt uitgewassen. Het is er in vele kleuren en kan zowel op licht als donker gekleurd haar gebruikt worden.

Hair Chalk is een tijdelijke haarkleur die opgaat met het gemak van gewoon krijt. Het wast gemakkelijk uit en beschadigt je haar niet.
Beste Haarkrijt: Onze selectie

Haarkrijt: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Haarkrijt zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten haarkrijt, tijdelijk en semi-permanent. Tijdelijk Haarkrijt is een pigment op waterbasis dat er met één shampoobeurt weer uitwasemt. Semi-permanent Haarkrijt is een verfstof op alcoholbasis die tot 6 weken blijft zitten als je je haar goed verzorgt (geen warmtestyling of verven). De kleur kan na verloop van tijd vervagen, maar ze wast niet uit zoals de tijdelijke variant doet.

Een goed haarkrijt is er een dat gemakkelijk aan te brengen is, lang blijft zitten en je haar niet beschadigt. Het moet ook gemakkelijk met shampoo of alleen met water te verwijderen zijn. De beste zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige kleurstoffen en essentiële oliën, zodat je niet bang hoeft te zijn dat schadelijke chemicaliën je hoofdhuid raken.

Wie moet een Haarkrijt gebruiken?

Iedereen die een beetje plezier en kleur aan zijn haar wil geven. Het is perfect voor iedereen die iets nieuws met zijn look wil proberen, of dat nu op het strand is of gewoon in de stad.

Op basis van welke criteria moet je een Haarkrijt kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je een Haarkrijt koopt. Je moet er zeker van zijn dat het veilig is voor je haar, gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar. Als het product in een van deze drie criteria niet goed genoeg is, dan heeft het geen zin er geld aan uit te geven.

De kwaliteit van de haarkrijtjes is een van de belangrijkste factoren om op te letten. Je moet nagaan of ze van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn en of er al dan niet schadelijke chemicaliën in zitten. Ook moet je kijken hoe lang ze op je haar blijven zitten voor ze er helemaal afgewassen zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Haarkrijt?

Voordelen

Haarkrijt is een tijdelijke haarkleur die met één shampoo uitwasbaar is. Het is geweldig voor kinderen die plezier met hun haar willen hebben, maar niet houden van de verplichting van permanente kleurstoffen of semi-permanente kleuren. Je kunt het ook gebruiken op je wenkbrauwen en wimpers.

Nadelen

Het grootste nadeel van haarkrijt is dat het niet erg lang blijft zitten. Het vervaagt na een paar wasbeurten, en het kan zijn dat je de kleur telkens opnieuw moet aanbrengen als je haar nat wordt. Ook vinden sommige mensen dat hun hoofdhuid geïrriteerd kan raken door de chemicaliën in deze producten.

Heb je extra uitrusting nodig om een Haarkrijt te gebruiken?

A. Nee. Alles wat je nodig hebt is een föhn om de kleur te harden, en je vingers om hem aan te brengen.

Welke alternatieven voor een Haarkrijt bestaan er?

Haarkrijt is het enige product in zijn soort dat op de markt is. Er zijn tijdelijke haarverven, maar die blijven niet zo lang zitten en kunnen schadelijk zijn voor je haar als je ze te vaak gebruikt. Je kunt ook een gewone stift of krijt (niet uitwasbaar) gebruiken, dat helemaal niet gemakkelijk uitwasbaar is.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Desire Deluxe
  • Kalolary
  • PhiLuMo

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Haarkrijt in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 14 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies