Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

18Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Maxi Cosi dekens zijn een onmisbaar deel geworden van de inventaris van ouders en aanstaande ouders. Daarom bieden steeds meer fabrikanten Maxi Cosi dekens aan voor jou en je baby. Maxi Cosi dekens zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten.

Met zo’n ruime keuze aan producten op de markt is het voor de consument vaak moeilijk om het juiste voor hem te vinden. Maxi Cosi dekens kunnen alledaagse situaties met je baby veel gemakkelijker maken door een behaaglijke omgeving voor je baby te creëren, of je nu thuis bent of onderweg. Met onze grote Maxi Cosi dekens test 2022 willen we je de belangrijkste informatie over Maxi Cosi dekens geven.

We geven je belangrijke informatie over de verschillende soorten dekens en de factoren waarmee je rekening moet houden voor je ze koopt. Met behulp van ons testartikel zou je de juiste Maxi Cosi deken voor jou moeten kunnen vinden. Onze hoogste prioriteit is om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken en je onderweg te helpen.
Belangrijk om te weten

 • Of het nu is om te dragen, te slapen, in de auto of kinderwagen, te spelen, te knuffelen op de bank of als functioneel opbergvlak: de Maxi Cosi deken hoort bij elke eerste set.
 • Het Maxi Cosi dekentje is een constante metgezel voor je kind, vooral in het eerste jaar, dus het is de moeite waard er even bij stil te staan voor en na je aankoop.
 • Dekens van Maxi Cosi zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Om de gewenste omstandigheden voor jou en je baby te bereiken, moet je rekening houden met verschillende factoren zoals grootte, gewicht en materiaal.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Maxi Cosi dekens te vergelijken en te evalueren

Maxi Cosi dekens zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. De afzonderlijke productvarianten kunnen onderscheiden worden volgens de volgende criteria:

In de volgende paragrafen wordt uitgelegd wat voor de afzonderlijke criteria belangrijk is.

Maat

De maat van de Maxi Cosi deken moet een doorslaggevend aspect zijn bij je aankoopbeslissing. De grootte van de Maxi Cosi deken hangt niet alleen af van de grootte van je kind, maar ook van het gebruik van de deken. Je kunt een Maxi Cosi deken niet alleen gebruiken om je kind mee te knuffelen, maar ook in een kinderwagen, Maxi Cosi reiswieg of om mee op de grond te spelen.

De Maxi Cosi dekens zijn echter speciaal ontworpen voor de verschillende producten van het merk Maxi Cosi en passen dus in hun kinderwagens, autostoeltjes of draagzakken. Een Maxi Cosi deken moet niet te groot zijn, anders is hij erg onhandig omdat de rest van de deken moeilijk op te bergen is.

De optimale maat van een Maxi Cosi deken moet daarom tussen 70 cm en maximaal 100 cm zijn. De vorm van het Maxi Cosi deken, vierkant of rechthoekig, is betrekkelijk onbelangrijk.

Gewicht

Het gewicht van de Maxi Cosi deken is afhankelijk van het seizoen. Veel Maxi Cosi dekens die zwaarder zijn stralen vaak meer warmte uit. Deze eigenschap is erg handig bij koudere temperaturen.

In de zomer echter is een dunnere en dus lichtere Maxi Cosi deken het beste voor je baby. Ook de factor gewicht speelt voor jou en je baby een doorslaggevende rol, want verschillende dekens kunnen een verschillend effect hebben op je kind. In dit opzicht kan je baby zich veilig en beschermd voelen.

Kleur/patroon

Je kunt Maxi Cosi dekens kopen in veel verschillende kleuren en patronen. Gekleurd of effen, Maxi Cosi biedt vele variaties voor jou en je kindje. Maxi Cosi biedt veel patronen aan, van sterren tot harten of cirkels.

Dit dekentje past perfect bij Maxi Cosi producten, zoals kinderwagens, draagzakken of autostoeltjes. De keuze van je patroon voor de Maxi Cosi deken hangt bij je aankoopbeslissing alleen af van je smaak. Deze factor beïnvloedt het comfort van je baby op geen enkele manier.

Toepassing

Een Maxi Cosi deken is voor iedereen heel gemakkelijk te gebruiken. Maxi Cosi dekens zijn zo ontworpen dat ze perfect passen in een Maxi Cosi kinderwagen, kinderwagenbak of autostoeltje.

Ze liggen onder je baby en wikkelen hem helemaal om. De deken wordt op zijn plaats gehouden met een klittenbandsluiting of door de Maxi Cosi deken helemaal om je baby te wikkelen.

De Maxi Cosi dekens hebben ook gaten in het midden waar de riemen voor het vastgespen van de draagzak of het autostoeltje doorheen gestoken kunnen worden. Zo kun je je baby ondanks de deken goed vastzetten.

Materiaal

Dekens van Maxi Cosi zijn gemaakt van wafelstof en mousseline, dat heerlijk is voor de zomer en de lente. In tegenstelling tot andere stoffen is dit materiaal heel licht en straalt het geen te hoge temperatuur uit op je baby.

Fleece of microvezel dekens zijn niet zo ademend als katoen of zuiver scheerwol

.

Je baby kan dus meer zweten in zo’n materiaal, want Maxi Cosi dekens van zo’n materiaal warmen heel snel op. Andere Maxi Cosi dekens zijn gemaakt van 100% katoen aan de binnenkant en warm microfleece aan de buitenkant en hebben een lichte vulling. Dit alternatief is een ideale oplossing voor de overgangsperiode en de zomer.

Je baby wordt warm gehouden maar zweet niet in deze stof. Ideaal voor de winter zijn dekens van Maxi Cosi, die gemaakt zijn van een zacht, thermoregulerend dubbel poolvlies. Zo blijft je baby optimaal warm en kan hij in elke situatie veilig, snel en gemakkelijk ingepakt worden.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Maxi Cosi deken koopt

Baby’s hebben ongestoorde slaap nodig, vooral in de eerste maanden, om gezond en levendig op te groeien. Voordat je een Maxi Cosi deken koopt, moet je er wat achtergrondinformatie over leren. We hebben deze informatie in de volgende paragrafen samengevat.

De dagelijkse stress van het krijgen van een baby kan zwaar op je zenuwen werken, maar als je baby naar je lacht, zijn de slapeloze nachten vergeten en komen de gevoelens van geluk op gang.

Maxi Cosi Decke-2

Kinderen en baby’s voelen zich heel veilig als ze tijdens het slapen geknuffeld worden en het gevoel hebben dat ze geknuffeld worden.
(Image source: unsplash.com/ Minnie Zhou)

Daarom moet je je richten op het welzijn van je kind en je kind een zorgeloze start in het leven geven met behulp van Maxi Cosi.

Wat onderscheidt Maxi Cosi dekens van andere fabrikanten?

Het merk Maxi-Cosi is een Nederlands bedrijf en behoort tot het Canadese conglomeraat Dorel Industries. Maxi-Cosi is vooral in Europa bekend om zijn uitgebreide assortiment kinderwagens, kinderzitjes en reiswiegen, en wordt beschouwd als de officiële marktleider in kinderveiligheidsproducten.

Maxi Cosi is de optimale metgezel voor ouders en hun kinderen. De fabrikant hecht er veel belang aan om alledaagse gezinsmomenten nog plezieriger en gelukkiger te maken voor jou en je baby. Maxi Cosi, de fabrikant van kinderwagens, draagzakken, kinderzitjes en bijpassende accessoires, biedt veiligheid, functionaliteit en praktische oplossingen.

Maxi Cosi Decke-3

Voor baby’s is warm en veilig slapen het beste gevoel, want ze voelen zich er veilig ongestoord.
(Afbeelding bron: unsplash.com/ Michal Bar Haim)

Voor welke relaxfauteuils en zitjes is een Maxi Cosi deken geschikt?

Een Maxi Cosi deken is ideaal voor Maxi Cosi kinderwagens, draagzakken, kinderdraagzakken en autostoeltjes. Dienovereenkomstig garandeert Maxi Cosi je een perfecte pasvorm van het deken voor de lig- en zitposities van je baby.

Bovendien hebben de Maxi Cosi dekens op bepaalde punten gaten, zodat de riemen van de Maxi Cosi relaxfauteuils en zitjes er perfect doorheen passen. Zo zit je kind perfect vast en is het ook warm en behaaglijk ingepakt.

Maxi Cosi besteedt alle aandacht aan de veiligheid van je baby en ook aan uitgebreid comfort, zodat je zorgeloos door het dagelijkse leven kunt gaan en je baby niet alleen thuis, maar ook onderweg van een aangename slaap

kan genieten. Deze functies maken het dagelijkse leven met je baby gemakkelijker en versnellen het vervoer van je baby van de ene Maxi Cosi relaxfauteuil en zitje naar de andere.

Wat onderscheidt een Maxi Cosi deken en wat zijn de voor- en nadelen?

Dekens van Maxi Cosi hebben, ondanks hun hoge kwaliteit, zowel voor- als nadelen. Je moet een paar feiten weten voor je je Maxi Cosi deken koopt. In het volgende geven we de belangrijkste voor- en nadelen in tabelvorm weer:

Voordelen
 • Bescherming tegen kou en wind
 • Dikke babykleren zijn niet nodig
 • Veiligheid van je baby dankzij het gordelsysteem
 • Universeel voor Maxi-Cosi draagzakken en autostoeltjes
 • Comfortabel om te dragen
Nadelen
 • Baby”s groeien er snel uit
 • Sterke warmteverdeling in de overgangsperiode
 • Hoge prijs

Je moet de voor- en nadelen van een Maxi Cosi deken voor jou en je kind tegen elkaar afwegen voor je hem koopt en zo beslissen welk Maxi Cosi product voor jou het beste is.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies