Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

42Bestede uren

38Beoordeelde onderzoeken

161Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote tweeling buggy test 2022. Hier stellen we alle tweelingbuggy’s voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen de perfecte buggy voor je kinderen te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een tweelingbuggy wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Een tweelingbuggy biedt genoeg ruimte en comfort voor twee kinderen en is toch klein op te vouwen.
 • De tweelingbuggy kan heel goed vanaf de zitleeftijd gebruikt worden en overtuigt door zijn lage gewicht.
 • Bij de keuze van een geschikt model moet je letten op veiligheid in de vorm van gordels en een zitbeugel.

Tweelingbuggy: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een tweelingbuggy koopt

Wanneer gebruik je een tweelingbuggy?

Of een tweelingbuggy echt nodig is, hangt van veel factoren af. Veel ouders besluiten een combinatiebuggy te kopen. Deze is zo ontworpen dat kinderen er normaal in gereden kunnen worden vanaf de geboorte tot drie jaar.

De tweelingbuggy is licht en wendbaar en meestal heel klein op te vouwen. (Afbeelding bron: 123rf.com / famveldman)

Combinatie kinderwagens hebben een sportopzetstuk en een reiswieg of een reiswieg. Ze zijn meestal zeer goed uitgerust en van hoge kwaliteit, maar in dit verband zijn ze ook zwaar en niet zo wendbaar.

Zitten de kinderen samen in één ruimte?

Een tweelingbuggy heeft meestal twee aparte zitplaatsen. Het hangt ervan af welk model je kiest.

Met een tweelingbuggy, waar de zitjes achter elkaar staan, zijn de kinderen meer van elkaar gescheiden. Welk model beter is voor jou en je kinderen is een geheel individuele beslissing.

Als het een buggy is waar de zitplaatsen naast elkaar staan, zijn ze meestal maar een klein beetje van elkaar gescheiden. Elk heeft zijn eigen luifel en soms zijn eigen veiligheidsstang.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een tweelingbuggy?

Om uit te zoeken welke tweelingbuggy bij je past, is het vooral belangrijk om de afzonderlijke kenmerken te vergelijken en na te gaan welke bij je eisen passen. Er zijn een paar dingen die een goede tweelingbuggy moet hebben. De nadruk ligt hier vooral op veiligheidsaspecten. Maar je moet ook rekening houden met enkele kenmerken die te maken hebben met comfort voor jou en de kinderen.

Eigenschap Voordelen
Mogelijke aanpassingen in de zithoek De buggy is een belangrijke plaats voor kinderen. Ze brengen hier veel tijd door, vooral als ze winkelen, een wandeling of een wandeling maken. Daarom is het des te belangrijker dat ze het zich gemakkelijk kunnen maken. verschillende verstelmogelijkheden van de rugleuning zijn nuttig. Afhankelijk van de kinderwagen zijn er hier verschillende niveaus die je kunt gebruiken.
Vouwmechanisme De tweelingbuggy is natuurlijk iets groter dan een buggy voor één kind. Moderne modellen kunnen echter heel gemakkelijk opgevouwen worden, en een vergelijking geeft je informatie over het respectieve vouwmechanisme en de resulterende pakmaat.
Bescherming tegen zonlicht De kinderen slapen en de zon straalt uit de hemel? Dan is het belangrijk dat je een doeltreffende bescherming tegen de zon hebt, die in het geval van een tweelingbuggy geboden wordt door een grote zonnekap. Het is goed om na te gaan of er voor beide zitjes een luifel is, of dat elk zitje een luifel heeft. Beide opties kunnen praktisch zijn.
Vorm- en lengte-instellingen voor de kinderwagen Duw je liever met twee handgrepen of geef je de voorkeur aan de doorlopende handgreep? De tweelingbuggy is er in beide versies, en de instellingen voor de lengte van het stuur moeten bij het maken van een keuze niet onderschat worden. Het is hier handig als de lengte van de duwer verschillende keren ingesteld kan worden.
Veiligheid voor de kinderen Het is bijzonder belangrijk dat je de kinderen goed kunt beveiligen. Ze worden altijd vastgemaakt met een harnas, waarbij een vijfpuntsgordel het veiligst is. Bovendien hebben sommige tweelingbuggy’s een zitstang, die helemaal over de buggy kan gaan of aan elk zitje bevestigd wordt.

Besluit: Welke soorten tweelingbuggy’s zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je zes verschillende soorten tweelingbuggy’s onderscheiden:

 • Dubbele buggy met zij-aan-zij zitjes
 • Dubbele buggy met zitplaatsen achter elkaar
 • Dubbele buggy met doorlopende duwers
 • Dubbele buggy met gedeelde duwstang
 • Tweeling buggy vanaf de geboorte

Wat is een tweelingbuggy met zitplaatsen naast elkaar en wat zijn de voor- en nadelen?

Als de zitplaatsen van een tweelingbuggy naast elkaar staan, heeft dit het voordeel dat de kinderen elkaar kunnen zien. Deze variant is ook verkrijgbaar in een versie die als broertjes en zusjes buggy gebruikt kan worden. Het hierboven genoemde model heeft een sportstoel.

Een baby-autostoeltje kan ook aan de andere kant bevestigd worden. Niet alle ouders gebruiken deze oplossing graag. De tweeling kinderwagen met de zitjes naast elkaar is vrij breed gehouden, ook al zijn er hier al enkele smalle modellen. Dit kan heel moeilijk zijn, vooral in nauwe ruimten.

Voordelen
 • Kinderen kunnen elkaar zien
 • Samen spelen tijdens het rijden is mogelijk
Nadelen
 • Relatief breed
 • Kinderen kunnen zich met elkaar bemoeien

Wat is een tweelingbuggy met zitplaatsen achter elkaar en wat zijn de voor- en nadelen?

Een andere variant is de dubbele buggy met zitplaatsen achter elkaar. Het is veel smaller en elk kind heeft zijn eigen zitje. Het voordeel is dat de kinderen meer rust hebben en dat de buggy gemakkelijker door smalle ruimtes te duwen is. Maar niet alle kinderen willen apart van hun broers of zussen zitten.

Voordelen
 • Zeer smalle modellen mogelijk
 • Vrij gemakkelijk te hanteren en te besturen
Nadelen
 • Kinderen kunnen elkaar nauwelijks zien
 • Tweelingbuggy wordt naar voren toe vrij lang gehouden

Waar gaat een tweelingbuggy met doorlopende glijbaan over en wat zijn de voor- en nadelen?

De kinderwagen heeft een grote invloed op het comfort van een tweelingbuggy. Je duwt twee kinderen, wat al heel wat gewicht betekent. Het is niet gemakkelijk de kinderwagen goed te sturen. De duwer moet daarom zeer stevig zijn en gemakkelijk vast te pakken. Veel buggy’s hebben een stuur over de hele lengte. Dit heeft als voordeel dat je de kinderwagen soms met één hand kunt besturen.

Voordelen
 • Gemakkelijk te hanteren bij het sturen
 • Sturen kan ook met één hand
Nadelen
 • De grootte bij het opvouwen kan beïnvloed worden door een doorlopende duwer

Wat is een tweelingbuggy met een gedeelde duwer en wat zijn de voor- en nadelen?

De tweelingbuggy met een gedeelde glijbaan wordt minder vaak aangeboden, maar het kan ook een voordeel zijn. Je voelt je misschien meer op je gemak als er een handvat voor elke hand is. In dat geval is deze versie een heel goede oplossing. Mensen hebben echter vaak kritiek op het feit dat het sturen met deze greep niet helemaal zo gemakkelijk gaat.

Voordelen
 • Optimaal gripoppervlak voor de handen
 • Kleinere pakmaat door het ontbreken van een doorlopende handgreep
Nadelen
 • Sturen kan moeilijker zijn

Wat is een tweelingbuggy vanaf de geboorte en wat zijn de voor- en nadelen?

Je bent misschien geïnteresseerd in de vraag wanneer tweelingen of broers en zussen in de buggy geplaatst kunnen worden. Als een tweelingbuggy vanaf de geboorte goedgekeurd wordt, moet hij een vlak ligvlak bieden. In dit geval kunnen de baby’s erin gelegd worden. Het is echter beter om daarnaast een reiswieg of een reiswieg te gebruiken.

Voordelen
 • Gebruik de kinderwagen vanaf de geboorte
 • Wendbare kinderwagen – ideaal voor in de stad
Nadelen
 • Kan niet goed zijn voor de rug van de baby

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om tweelingbuggy’s te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om tweelingbuggy’s te vergelijken en te evalueren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te beslissen of een bepaalde tweelingbuggy geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Gewicht
 • Ziteenheden
 • Comfort
 • Veiligheid

Gewicht

Gewicht speelt een zekere rol in elke kinderwagen. Er kunnen altijd momenten zijn waarop je de tweelingbuggy moet dragen, opbergen en ergens weer tevoorschijn halen, zoals uit de kofferbak. Hoe lichter de buggy, hoe beter hij voor je is. Met een tweelingbuggy is de kans dat hij een vrij laag gewicht heeft ook vrij groot. Zo kun je de kinderwagens vergelijken en het gewicht tegen elkaar afzetten. Verschillen van enkele kilo’s zijn zeker te vinden.

Ziteenheden

Een buggy voor twee kinderen heeft natuurlijk ziteenheden nodig die voldoende ruimte bieden. Toch moet de buggy zo compact mogelijk zijn. Daarom is het interessant dat je vraagt wat hier de oplossing is. Afhankelijk van of de zitjes naast elkaar of achter elkaar komen te staan, heb je verschillende mogelijkheden voor de kinderwagens.

Comfort

Als het op comfort aankomt, zijn er verschillende punten waarmee je rekening moet houden

 • Ophanging
 • Schuifgedeelte
 • Verstelbaar ligvlak

De vering is een bijzonder aspect. Vooral als je met de tweelingbuggy niet alleen over gladde trottoirs rijdt, kan het voor de kinderen erg oncomfortabel zijn als de vering onvoldoende is.

Comfort is ook belangrijk voor de ouders die de tweelingbuggy voort duwen. Daarom is het raadzaam na te gaan wat voor soort kinderwagen er is en of die ook in hoogte versteld kan worden.

Om ervoor te zorgen dat je kinderen rustig kunnen slapen of de wereld voorbij kunnen zien gaan, moet je ook de rugleuning bekijken. Kan het in verschillende fasen ingesteld worden? Het is praktisch als er een recht liggend oppervlak is.

Veiligheid

Als het gaat om de veiligheid van de kinderen in de tweelingbuggy, moet je vooral letten op de veiligheidsgordel. Een goede buggy moet een gordel hebben om te voorkomen dat de kinderen in de buggy gaan staan of er zelf uitstappen. Veel fabrikanten gebruiken een 5-punts gordel die over het bekken en de schouders gaat.

Een ander aspect van bescherming is de zitbeugel. De kinderen kunnen zich eraan vasthouden en hebben het moeilijker om zelf uit de auto te stappen. (Image source: unsplash.com / Micael Widell)

Maar er zijn ook buggy’s met alleen heupgordels. Dit geldt vooral voor de tweelingbuggy’s, die ontworpen zijn als een stokbuggy.

Ondanks de zitbeugel moeten kinderen altijd vastgebonden zijn in de buggy.

Interessante feiten over tweelingbuggy

Kun je sporten met een tweelingbuggy?

Je wilt fitter worden na je zwangerschap of gewoon de tijd met je kinderen gebruiken om iets voor je lichaam te doen? In dit geval rijst natuurlijk de vraag of dit überhaupt mogelijk is met een tweelingbuggy. Hier is het heel duidelijk dat een tweelingbuggy niet geschikt is om aan sport te doen. Veel ouders houden ervan om te gaan joggen of snel te lopen.

Bij hogere snelheden kan het echter gevaarlijk zijn. Als de buggy niet geremd kan worden of omkiept, bestaat er gevaar voor verwonding van de kinderen. Als je dus ook met de buggy wilt sporten, moet je op zoek naar een speciaal model, zoals een twin jogger.

Voor kinderen van welke leeftijd is een tweelingbuggy geschikt?

De buggy wordt vaak gebruikt als vervolgwagen voor de kinderwagen. Als je kinderen kunnen zitten, is een verschoning meestal geen probleem. De situatie is anders als de kinderen de zittende leeftijd nog niet bereikt hebben. Het gebruik van een tweelingbuggy is niet aan te bevelen als hij niet uitdrukkelijk bedoeld is voor gebruik vanaf de geboorte.

Wat betekent dit? Sommige modellen zijn ontworpen om vanaf de geboorte gebruikt te worden. Dit zijn echter tweeling buggy’s die ofwel helemaal in ligstand geplaatst kunnen worden, ofwel aangevuld kunnen worden met een babybadje. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat het kind veilig in de buggy zit.

Beeldbron: 123rf.com / famveldman

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies