Laatst bijgewerkt: 20-09-2021

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

47Bestede uren

40Beoordeelde onderzoeken

155Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle 3-in-1 kinderwagens voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste 3 in 1 kinderwagen voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan.

Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke informatie waarvan je op de hoogte moet zijn als je een 3 in 1 kinderwagen wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Als een 3-in-1 kinderwagen wordt aangeboden, is dat een set die bestaat uit een kinderwagen, reiswieg en autostoeltje.
 • Het autostoeltje in de set is zo ontworpen dat het ook aan het frame bevestigd kan worden. Dit geeft je veel meer flexibiliteit met de kinderwagen als de baby in de auto in slaap gevallen is.
 • De 3-in-1 kinderwagen is verkrijgbaar met zwenk- en vaste wielen. Welke van de varianten voor jou bijzonder praktisch is, hangt af van de gebruiksgebieden.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een 3-in-1 kinderwagen koopt

Wie moeteen 3-in-1 kinderwagen kopen?

Als er een baby op komst is, groeit de lijst van dingen die je vóór de geboorte wilt kopen. Een van die dingen is de kinderwagen. Hier is de keuze nu zo groot dat het helemaal niet gemakkelijk is om een overzicht te krijgen. De combinatiekinderwagen moet niet verward worden met de 3-in-1 kinderwagen.

In hoeverre een 3-in-1 kinderwagen zinvol voor je is, hangt af van hoe flexibel je wilt zijn en of je een auto hebt. (Image source: 123rf.com / 64663537)

De 3-in-1 kinderwagen is een praktisch hulpmiddel voor de eerste levensjaren van een kind. Het is een set die bestaat uit een frame en drie verschillende opzetstukken. Je krijgt dus een kinderwagen met een reiswieg, een kinderwagenbevestiging en een autostoeltje.

Als je een auto hebt, kun je bij de set ook een autostoeltje voor het eerste levensjaar krijgen. Bij de keuze van een autostoeltje is het echter belangrijk te kijken naar hoe goed de stoeltjes in tests gepresteerd hebben. Een combinatiekinderwagen heeft een frame met een reiswieg of reiswieg en een sportzitje. Hier ontbreekt het autostoeltje.

De combi kinderwagen wordt beschouwd als een klassieker. Maar, vooral voor mensen die voor het eerst een auto kopen, kan het ook zinvol zijn te zoeken naar een set waarin een autostoeltje is inbegrepen.

Wat zijn de afzonderlijke onderdelen van een 3-in-1 kinderwagen?

Om te kunnen beoordelen of een 3-in-1 kinderwagen nuttig voor je is, moet je de afzonderlijke onderdelen van de set kennen:

Frame

Het frame vormt de basis van de hele set. Hij is zo ontworpen dat de afzonderlijke hulpstukken snel en gemakkelijk gemonteerd kunnen worden. Afhankelijk van het model zijn ze voorzien van verende, luchtbanden of zelfs kunststof banden.

Babybadje

De sets bevatten meestal een babybadje. Dit kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Hij heeft stevige wanden en is gemakkelijk te hanteren. Sommige varianten hebben ook een reiswieg. Deze is veel lichter dan de reiswieg.

Kinderwagenbevestiging

Als je baby de zitleeftijd bereikt heeft, kan hij of zij in de kinderwagen zitten en de wereld voorbij zien gaan. Dit gaat heel snel en gemakkelijk met de 3-in-1 kinderwagen, want het zitje klikt eenvoudig op zijn plaats. Bij de meeste modellen kan hij in beide richtingen bevestigd worden.

Autostoeltje

Het derde onderdeel van de set is het autostoeltje. Het is ontworpen voor gebruik in de auto en kan ook vanaf de geboorte gebruikt worden. Maar het feit dat het autostoeltje op het frame geklikt kan worden is bijzonder praktisch.

Dit betekent dat als je baby in de auto in slaap valt maar je wilt boodschappen doen, je het autostoeltje gewoon aan de auto kunt vastmaken. Vaak bevatten de sets ook losse accessoires, zoals een regen- of parasolhoes en een luiertas. Dit hangt echter af van de fabrikant.

Besluit: Welke soorten 3-in-1 kinderwagens zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je vier verschillende soorten / types 3-in-1 kinderwagens onderscheiden:

 • Kinderwagen 3 in 1 met reiswieg
 • Kinderwagen 3 in 1 met reiswieg
 • Kinderwagen 3 in 1 met zwenkwielen
 • Kinderwagen 3 in 1 met vaste wielen

De verschillende soorten hebben elk hun voor- en nadelen. Afhankelijk van wat je verkiest, is een ander type geschikt voor je. Het volgende gedeelte is bedoeld om je te helpen beslissen.

Wat zijn de kenmerken van een 3 in 1 kinderwagen met reiswieg en wat zijn de voor- en nadelen?

De 3-in-1 kinderwagen met reiswieg komt niet veel voor, maar hij kan zijn charmes hebben. Bij deze variant is het gedeelte waarin de baby vanaf de geboorte kan liggen een zachte reiswieg. Het wordt op het sportstoeltje gelegd en kan gebruikt worden tot de baby kan zitten.

De reiswieg is aangenaam licht, wat het bijzonder gemakkelijk maakt om de baby mee in huis of flat te nemen als hij nog slaapt. Hij biedt echter ook niet zo veel ruimte als een reiswieg dat doet.

Voordelen
 • Gemakkelijk in gebruik – gewoon de kinderwagen omdoen
 • Licht van gewicht
 • Gemakkelijk om de baby te vervoeren
Nadelen
 • Niet zo veel ruimte voor de baby
 • Kan snel te klein worden, vooral voor grote kinderen

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van een 3-in-1 kinderwagen met reiswieg en wat zijn de voor- en nadelen?

De reiswieg komt veel vaker voor in de sets. Het is robuust en biedt de baby een zeer goede bescherming tegen weer en wind. Ze is ook vaak erg groot. Dit betekent dat kinderen meer ruimte hebben en zo lang mogelijk in bad kunnen blijven voor ze overstappen op de kinderwagen. De reiswieg is echter nogal zwaar en onhandelbaar. Als je baby nog slaapt als je thuiskomt, kan het moeilijk zijn hem of haar in bad te dragen.

Voordelen
 • Zeer veel ruimte voor de baby
 • Bijzonder robuust
 • Kan lang gebruikt worden
Nadelen
 • Hoog gewicht
 • Onhandig te dragen

Waarin onderscheidt een 3-in-1 kinderwagen met zwenkwielen zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Voor veel ouders zijn zwenkwielen nu een onmisbaar kenmerk bij de aanschaf van een kinderwagen. De voorwielen kunnen vergrendeld worden of ook beweegbaar blijven. Dit maakt het gemakkelijk de kinderwagen om hoeken te duwen. De wielen zijn echter vaak niet zo groot en niet zo robuust. Als je er een kiest, is het belangrijk er zeker van te zijn dat hij een goede vering heeft.

Voordelen
 • Zwenkwielen bieden gemakkelijke hanteerbaarheid van de kinderwagen
 • Ze kunnen ook vergrendeld worden
 • Hoogwaardige modellen hebben vering
Nadelen
 • Luchtwielen zijn niet meer zo gebruikelijk bij zwenkwielen
 • Soms zijn de wielen vrij klein

Wat onderscheidt een 3 in 1 kinderwagen met vaste wielen en wat zijn de voor- en nadelen?

Vaste wielen kunnen niet los gezet worden. Als je de kinderwagen een hoek om wilt sturen, moet hij iets opgetild worden. Vaste wielen zijn echter vaak met lucht gevuld. Daardoor veren ze automatisch in en bieden ze een hoog comfort tijdens het rijden.

Ophanging is vooral belangrijk als de baby in de draagzak op de kinderwagen vervoerd wordt. Hiermee moet rekening gehouden worden bij de keuze van een kinderwagen.

Voordelen
 • Zeer goede vering
 • Hoog comfort bij het rijden
 • Grote wielen en daardoor ook goed geschikt voor oneffen paden
Nadelen
 • Sturen kan wat moeilijker

Koopcriteria: Deze factoren kun je gebruiken om 3-in-1 kinderwagens te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om 3-in-1 kinderwagens te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde 3-in-1 kinderwagen geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Type banden
 • Kwaliteit van de kinderwagen
 • Vastzetten in de kinderwagen
 • Kijkrichting in de kinderwagen

In de volgende paragrafen leggen we uit wat bij de afzonderlijke criteria belangrijk is om je aankoopbeslissing gemakkelijker te maken.

Soort banden

Bij het zoeken naar een goede 3-in-1 kinderwagen is het belangrijk te weten hoe de banden geplaatst zijn. Hier kun je eerst nagaan of het luchtbanden of kunststofbanden zijn. Pneumatische banden hebben het voordeel dat ze zelfophoudend zijn. Ze zijn echter meestal vrij groot en de luchtdruk moet regelmatig gecontroleerd worden.

Het voordeel van kunststof banden is dat ze heel stabiel en stevig zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Een andere interessante vraag is of de wielen kunnen zwenken.

Meestal kunnen ze met een kleine hendel neergeklapt worden, zodat ze gemakkelijk vast of los te maken zijn. Zwenkwielen zijn veel praktischer als je veel over verschillende routes reist, want dit geeft je meer flexibiliteit bij het duwen.

Kwaliteit van het kinderwagentje

Het kinderwagentje wordt meestal gemaakt door de fabrikant van de kinderwagen. Het is daarom belangrijk dat je de kwaliteit controleert en nagaat hoe de babydragers in tests gepresteerd hebben. Baby-autostoeltjes worden gebruikt om vanaf de geboorte in de auto vervoerd te worden. Ze moeten een inzetstuk voor pasgeborenen hebben, zodat ze veilig in het autostoeltje kunnen liggen.

In sommige gevallen kun je ook andere kinderdraagzakken op het frame monteren, als je de juiste adapters hebt. Deze informatie is interessant voor je als je een combinatie kinderwagen koopt en de draagzak apart wilt kopen.

De wandelwagen vastzetten

Als de tijd gekomen is dat je baby van het badje naar de wandelwagen kan, is het belangrijk dat je de wandelwagen vastzet. Vooral als je kind erg oplettend is en de wereld wil ontdekken, is het van essentieel belang dat hij of zij goed vastzit.

Een 5-punts gordel is in dit geval ideaal. De 5-puntsgordel gaat over de schouders en rond de heupen en kan in omtrek versteld worden.

Bovendien hebben veel sportopzetstukken een stang. De stang biedt extra bescherming en verhoogt ook het comfort omdat je kind zijn armen hier op kan laten rusten als het rechtop zit. Speelgoed kan ook aan de stang bevestigd worden.

Kijkrichting in de kinderwagen

Wil je dat je kind naar je kijkt als het in de kinderwagen zit, of moet het naar voren kijken? Ouders stellen zich deze vraag bijzonder vaak. Vooral als je kind nog heel jong is, kan het zinvol zijn om hem of haar naar je te laten kijken. Zo hebben ze jou als veilige haven wanneer ze de wereld gadeslaan. Sommige kinderen zijn echter bijzonder nieuwsgierig en kijken graag vooruit. Dit lukt als de 3-in-1 kinderwagen zo ontworpen is dat het kinderzitje in beide richtingen kan worden bevestigd.

Het is bijzonder praktisch als je zelf kunt bepalen in welke richting je baby moet liggen. (Image source: 123rf.com / 52404894)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies