Laatst bijgewerkt: 04-09-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

28Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

139Verzamelde opmerkingen

Een damesbontmuts is een zeer warme, winterse hoofdbedekking. Een bontmuts met rand wordt ook wel een bontmuts genoemd. Een damesbontmuts is verkrijgbaar met verschillende bontsoorten, van berenvel tot imitatiebont. Tegenwoordig zijn ze er in allerlei kleuren, zoals felroze. Echt bont is erg teer en kan niet gewassen worden. Dit geldt niet alleen voor petten, maar in het algemeen.
Koopcriteria: Waar je op moet letten bij het kopen van bontmutsen voor vrouwen

Bij het kopen van een bontmuts voor vrouwen moet je rekening houden met enkele koopcriteria. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de volgende koopcriteria:

Ontwerp

Er zijn verschillende ontwerpen met verschillende kleuren. Als je wilt opvallen, kun je een opzichtig rode of gewoon een heel pompeuze jas kopen. Hou je van effen zodat een zwarte of bruine bontmuts goed bij je zou passen?

Materiaal

Zoals je misschien al gelezen hebt, zijn bontmutsen verkrijgbaar in verschillende bontsoorten, zowel van dieren als van kunstbont. De prijs varieert naargelang het dierenbont en of het kunstbont is. Dankzij de moderne technologie zijn bontsoorten in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Style

Er zijn een paar verschillende stijlen op de markt. Bontmutsen met oren en pom poms aan beide kanten zijn erg populair. Deze dames bontmutsen zijn erg leuk en houden de oren lekker warm.

Beste Bontmuts Dames: Onze selectie

Bontmutsen voor dames: De belangrijkste vragen beantwoord

We hebben een aantal vragen over bontmutsen verzameld en ze voor je beantwoord. Deze vragen en antwoorden moeten je helpen de juiste damesbontmuts voor jou te kiezen.

In welke stijlen zijn bontmutsen voor vrouwen verkrijgbaar?

We hebben een paar stijlen bontmutsen voor vrouwen op een rijtje gezet om je te helpen je bontmuts te kiezen.

  • Speciale Russische bontmutsen voor dames: De Russische bontmutsen voor dames zijn voorzien van een insigne. Deze badges kunnen ook apart gekocht worden en dan aan de bontmuts bevestigd worden.
  • Damesmutsen van echt bont: Een muts van echt bont voor dames is een luxueuze en uiterst warme muts voor erg koude dagen.
  • Damesmutsen met imitatiebont: Bontmutsen met imitatiebont zijn niet van echt dierenbont gemaakt. Ze zijn gemaakt van polyester en daarom minder duur dan echte bontmutsen. Helaas zijn ze niet zo warm als mutsen van echt bont.
  • Bontmutsen voor dames met oren: Bontmutsen voor dames met oren zijn veel warmer dan gewone bontmutsen, omdat ze de oren specifiek en volledig bedekken. Bovendien bedekken ze, wanneer ze samengebonden zijn, de halsstreek en de kin.

Deze lijst moet je een inzicht geven in de voornaamste stijlen damesbontmutsen en je helpen bij je keuze.

Waar moet je op letten als je een dames bontmuts koopt?

Bij het kopen van een bontmuts voor dames moet je bedenken of je een muts van echt bont wilt kopen of een van synthetisch materiaal, en welke stijl het beste bij je persoonlijk past. Er zijn er met of zonder oren, die je kunt kiezen naargelang je voorkeur.

Hoe maak ik mijn damesbontmuts schoon en hoe verzorg ik hem?

Echte huiden kunnen niet gewassen worden. Ze mogen alleen gelucht worden. Bijgevolg is altijd voorzichtigheid geboden bij het hanteren van echt bont. Kunstbont, daarentegen, kan met de hand gewassen worden of op een wolprogramma in de wasmachine. Ook hier moet je voorzichtig zijn, zodat de vacht altijd mooi blijft en je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

[kb_/faq]

Stylingtips voor bontmutsen voor vrouwen: Zo krijg je de perfecte bontmuts look

  1. Dames bontmutsen bieden een knusse, luxueuze uitstraling in combinatie met een warme winterjas.
  2. De bontmuts voor dames moet passen bij de kleur van de rest van de outfit.
  3. Je kunt een damesbontmuts ook combineren met een parka en een dikke sjaal.
  4. Bontmutsen zijn ook goed te combineren met een knusse trui als het buiten niet te koud is.
  5. Als je een opvallende kleur gekozen hebt, kun je je outfit dienovereenkomstig in dezelfde kleur kiezen of ga een andere kant op en gebruik de damesbontmuts als statement en houd de juiste outfit eenvoudig en onopvallend om niet de show te stelen van de damesbontmuts.

Conclusie

Bontmutsen voor vrouwen bieden optimale bescherming tegen de winterkou. Er zijn verschillende soorten bontmutsen voor vrouwen. Die met insignes, die de oren beschermen en ze warm houden. En er zijn er ook die gewoon op het hoofd zitten zonder de oren te beschermen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is belangrijk echt bont te verzorgen, want het kan alleen gelucht worden en niet in de wasmachine of met de hand gereinigd. De situatie is anders met synthetisch bont, dat voorzichtig met de hand of met een zacht programma in de wasmachine gereinigd kan worden.

(Image source: Alan Bajura / Unsplash)

Recensies