Laatst bijgewerkt: 23-09-2021

Een halsketting is altijd het ideale accessoire bij elke outfit. Het geeft een vleugje vrouwelijkheid dat onze outfit compleet maakt, hoe eenvoudig die ook lijkt. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan modellen die de moeite waard zijn om eens te bekijken. In deze gids vertellen we je over ze.

Alles over halskettingen voor vrouwen

Dit seizoen zagen we de meest stijlvolle experts verschillende halskettingen van verschillende lengte tegelijk combineren, een trend waar we dol op zijn. Maar het is niet de enige optie. Gelukkig zijn er verschillende soorten met verschillende materialen, voor elk wat wils.

Welke soorten halskettingen voor vrouwen zijn er?

  • Eenvoudige halskettingen: Dit type accessoire heeft in principe een ketting en een hanger-element. Dunnere modellen worden minimalistische halskettingen genoemd. In het algemeen hebben ze verschillende lengtes, zodat ze boven elkaar gedragen kunnen worden (tussen twee en vier).
  • Maxi halskettingen: Dit zijn robuuste halskettingmodellen. Een van de populairste zijn de kettingen met grote schakels in de beste bling bling stijl, die meestal de lengte hebben van de kraag van een T-shirt. Ongetwijfeld een accessoire dat in het oog springt en zelfs de eenvoudigste outfit verrijkt.
  • ChokersDe kralen zijn halskettingen die om de hals passen en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en materialen. In stof, metaal en zelfs plastic, bijvoorbeeld. Het zijn accessoires die bovenaan de trends staan bij de “it girls”, liefhebbers van mode en street style.

Van welke materialen zijn halskettingen gemaakt?

  • Metalen halskettingen: Ze kunnen van verschillende soorten metalen gemaakt zijn, kostbaar of niet. De drie meest gebruikte metalen zijn zilver, goud en staal. De goedkoopste stukken zijn gemaakt van koper, messing of zamak. De laatste drie zijn meestal verguld of verzilverd om ze een meer verfijnde afwerking te geven.
  • Kettingen met natuurlijke stenen: Stenen kunnen in twee categorieën worden ingedeeld: edelstenen en halfedelstenen. Edelstenen worden gecategoriseerd als fijne juwelen, omdat ze duurder zijn door hun zeldzaamheid en schaarste. Anderzijds zijn halfedelstenen algemener en goedkoper. Agaat, jade, onyx en turkoois zijn er enkele van.
  • Halskettingen voor fantasiejuwelen: Voor de vervaardiging van dit soort halskettingen worden verschillende materialen gebruikt, zoals textiel, nylon, elastische draden of draden. Het is ook heel gewoon om composities te vinden die gemaakt zijn met plastic kralen van verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen.

Samenvatting

Kettingen zijn de perfecte sluiting voor de perfecte outfit. Dus, zoals de ontwerper Gianni Versace eens zei, “Beslis wat je bent, wat je wilt uitdrukken met de manier waarop je je kleedt en de manier waarop je leeft”. Als je het eenmaal duidelijk hebt, kies je, rekening houdend met de informatie die we je zojuist gegeven hebben, je halskettingen uit en, laten we stralen!

Recensies