Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

97Verzamelde opmerkingen

Het lijkt erop dat over make-up alles al een keer geschreven is. We zoeken de beste producten die zowel perfecte resultaten geven als ook onze huid verzorgen. Wat we echter vaak over het hoofd zien is dat, om onze huid gezond en schoon te houden, een make-up remover essentieel is. En vandaag gaan we je er alles over vertellen.

Tijdens de nacht, na een lange dag verstopt te zijn door make-up, moeten de poriën uitrusten. Daarom is het kiezen van de juiste make-up remover voor jouw huid belangrijk. En heb je het perfecte reinigingsproduct gevonden, dan begin je in een paar stappen met jouw ideale schoonmaak ritueel. Hieronder doen we het allemaal uit de doeken.
Belangrijk om te weten

 • Tijdens de nacht maakt het lichaam zichzelf schoon door gifstoffen af te voeren terwijl we slapen. Dit gebeurt vooral tussen 2 uur en 4 uur ‘s nachts.
 • Een van de sleutels tot een goede gezichtsverzorging is de reiniging. Zo komt je huid in de nacht tot rust en ontwaakt ze stralend in de ochtend.
 • Op het moment dat je een make-up remover gaat kopen, dan is het handig om na te denken over een aantal factoren, zoals jouw huidtype, de ingrediënten van het product en de functie van de make-up.
 • Vandaag de dag bestaan er veel verschillende soorten make-up removers. Denk aan reinigingsdoekjes, reinigingsmelk, reinigingsschuim en micellair water.

Onze selectie: De beste make-up remover op de markt

Er is een grote variatie aan gezichtsreinigingsproducten op de markt. Dit heeft een positieve en een negatieve kant. De positieve kant is dat er altijd een product voor jouw huid bestaat, de negatieve kant is dat er zoveel producten bestaan, dat het moeilijk kiezen is. We hebben daarom een selectie van 5 make-up removers gemaakt. De beste make-up removers in de huidige markt.

Biodermal Reinigingsmousse

De Reinigingsmousse van Biodermal is speciaal ontwikkeld om de huid met frisheid en gemak diep te reinigen en make-up te verwijderen zonder de huid uit te drogen. De huid voelt na gebruik fris en schoon aan. De make-up remover is dermatologisch getest & pH huidneutraal.

Het product reinigt, hydrateert en verfrist. ‘s Ochtends en ’s avonds 1 tot 2 schuimbollen in de hand pompen en zacht inmasseren op een vochtige huid van gezicht en hals. Afspoelen met lauw water. Gebruik hierna je dagelijkse gezichtsverzorging.

Clinique Take The Day Off Makeup Remover

De make-up remover voor ogen & lippen van Clique is 100% parfumvrij. Ook is het product door oogartsen getest en is geschikt voor contactlens-dragers. Take The Day Off is een volledig zeepvrije make-up remover in twee-fasen, die moeilijk verwijderbare oog- en lippenmake-up snel wegneemt.

Het product lost langhoudende make-up op, zelfs waterproof mascara. De remover irriteert of prikt niet. De make-up remover is op allergie getest. Inhoud van de verpakking is 125 ml. Volgens de reviews is dit product zeer doeltreffend.

NIVEA Double Effect Oogmake-up Remover

De NIVEA Double Effect Oogmake-up Remover verwijdert extreem waterproof mascara en andere make-up snel. Wrijven is niet nodig. Het gevoelige gebied rond de ogen wordt mild en efficiënt gereinigd en de wimpers beschermt doordat de formule Korenbloemextract bevat.

Na gebruik laat het geen vettig laatje achter. Het product is op huidvriendelijkheid dermatologisch en ophthalmologisch goedgekeurd. Het heeft een zachte geur die niet irriteert. Een uitstekend product van een traditioneel en degelijk merk.

Garnier Skinactive Face SkinActive – Micellair Reinigingswater

Garnier Micellair Reinigingswater is een 3-in-1 oplossing met een zachte, geurloze formule en is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de meest gevoelige huid. Het Micellair water is verrijkt met micellen die afkomstig zijn uit de farmacie.

Het zijn reinigende deeltjes die als een magneet onzuiverheden, make-up en talg op de huid aantrekken en zo van de huid verwijderen, zonder te wrijven. De 3-in-1 oplossing reinigt, verwijdert make-up en verzacht in één beweging het gezicht, de ogen en de lippen zonder af te spoelen.

Fabcare make-up remover microvezel-doekjes

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Make-up verwijderen was nog nooit zo eenvoudig. 3-delige set, premium microvezel, 40 x 18 cm, hypo allergene gezichtsreinigingsdoek, zacht, wasbaar en herbruikbaar. Make-up verwijderen en puistjes voorkomen. Verwijdert make-up en onzuiverheden met alleen water, geheel zonder chemicaliën.

Deze premium cosmetica-doekjes bestaat uit 80% polyester en 20% polyamide, waardoor ze resistenter zijn dan stoffen van 100% polyester. De make-up doek is hypo allergeen en dankzij de fijne structuur zeer huidvriendelijk – optimaal voor de dagelijkse gelaatsreiniging van de gevoelige en geïrriteerde huid. Wasbaar en opnieuw te gebruiken, dus duurzaam.

Shopgids: Alles wat je moet weten over make-up remover

Het is niet eenvoudig om onze eigen huid met al zijn zorgbehoeften te leren kennen. Ook niet om daar dan de juiste make-up remover bij te zoeken. Helemaal niet als er veel te kiezen valt, zoals tegenwoordig. Daarom geven we hieronder antwoord op een aantal veel gestelde vragen die opkomen op het moment dat je een make-up remover gaat kiezen.

Een make-up remover is een onmisbaar product in jouw dagelijkse gezichtsreiniging.
(Bron: Dan Grytsku: 113837539/ 123rf.com)

Wat is een make-up remover en welke voordelen heeft het voor mijn huid?

Een make-up remover is een onmisbaar product in onze dagelijkse gezichtsreiniging. Dankzij dit soort producten kunnen we de make-up van ons gezicht halen en bereiden we de huid voor op het vernieuwingsproces dat plaatsvindt tijdens onze slaap. Ook al hebben we er niet zoveel zin in als we moe zijn, we zouden onszelf eigenlijk moeten verplichten alle make-up van ons gezicht te halen voor we gaan slapen.

Het is belangrijk dat de huidporiën kunnen ademen tijdens de nacht. Verder heeft make-up remover nog meer voordelen voor onze routine. Bijvoorbeeld, make-up remover producten halen naast make-up ook vuil en zwarte puntjes weg en voorkomen daarmee puistjes.

Welke soorten make-up remover zijn er?

Veel. Soms te veel. Vooral als we willen kiezen wat het beste bij ons past. Het is niet alleen het geval dat er veel merken bestaan, er bestaan ook allerlei soorten en vormen make-up remover. Kijk alleen al naar de producten waarover we je hierna vertellen. We laten je kennismaken met de belangrijkste soorten make-up remover en lichten kort de voordelen van ieder product toe.

 • Reinigingsmelk: wanneer je een droge of gevoelige huid hebt, dan is dit product ideaal. Reinigingsmelk droogt de huid niet uit en helpt je om jouw huid altijd fris te houden.
 • Micellair water: deze waterige oplossing reinigt het gezicht en verwijdert onzuiverheden, zonder de huid vet te maken of uit te drogen. Een ideale balans voor ieder huidtype.
 • Reinigingszeep: het frisse en schone gevoel dat je hebt na het gebruik van een reinigingszeep maakt het de moeite waard om er een te kopen welk huidtype je ook hebt, vooral voor de vettere huid, omdat deze vaak moeilijker schoon te maken is.
 • Twee fasen make-up remover: samengesteld uit een mix van een make-up remover en een olie, om echt ieder type make-up te verwijderen, zelfs de meest waterbestendige soort.
 • Reinigingsdoekjes: deze zijn handig in gebruik wanneer we niet veel tijd hebben om onze huid te reinigen. Er zijn verschillende soorten doekjes, afgestemd op iedere huid.

Wanneer we de make-up van ons gezicht halen en bereiden we de huid voor op het vernieuwingsproces in de nacht. 
(Bron: raphae lovaski: 583262/ unsplash.com)

We hebben je niet voor de gek gehouden toen we je vertelden dat er veel te kiezen was. Nu dan, het geheim van het maken van de juiste keuze make-up remover is het kennen van je eigen huidtype en het soort make-up dat je gebruikt. Als je dit helemaal helder hebt, zul je met make-up remover het schoonste resultaat bereiken.

Welke huidtypes bestaan er en wat is mijn huidtype?

Het kennen van onze eigen huid ligt aan de basis van het gebruik van de cosmetica die is afgestemd op onze behoeften. Zoals we hierover nadenken bij het kopen van een gezichtscrème, zo moeten we hier ook bij stilstaan wanneer we een make-up remover gebruiken. Er bestaan 4 huidtypes: droog, normaal, vet of gemengd.

Huidtype Uitstraling Behoeften
Droge huid Ruw, voelt trekkend aan en is dof Make-up removers met hydraterende eigenschappen.
Normale huid Noch droog, noch vet Make-up removers die de huidbalans in stand houden
Vette huid Glanst en de poriën zijn zichtbaar Make-up removers met scrub elementen
Gemengde huid Vet op het voorhoofd, de neus en de kin, droog op de wangen Make-up removers die gespecialiseerd zijn in deze huid, die niet uitdrogen of vet bevatten

Om jouw eigen huidtype te bepalen kun je onderscheid maken tussen huidtype en de staat van de huid. Jouw huidtype verandert niet, terwijl de staat van jouw huid onderhevig is aan externe facturen zoals vervuiling, het weer of stress. Daarom kijk je naar jouw huid op verschillende momenten en onder verschillende omstandigheden.

Welke stappen moet ik volgen bij het reinigen van mijn gezicht?

Deze vraag wordt heel vaak gesteld. Veel mensen hebben twijfels welke stappen ze moeten volgen om op de juiste manier make-up te verwijderen. Moet ik altijd dezelfde volgorde aanhouden? Waar begin ik? Precies over deze dingen willen we ons licht laten schijnen, want als we een gezonde en stralende huid willen hebben, dan moeten we stap voor stap onze gezichtsreinigingsroutine volgen elke dag.

 1. Maak je gezicht vochtig. Op deze manier haal je al een klein laagje vuil weg en kan je de make-up remover beter aanbrengen.
 2. Begin met het schoonmaken van je ogen. Als een wattenschijfje niet genoeg blijkt te zijn, gebruik dan gerust een wattenschijfje per oog.
 3. Vervolg met de rest van je gezicht. Gebruik een nieuw wattenschijfje voor de reiniging van je gezicht. Gebruik niet dezelfde als voor je ogen. Als je je gezicht met je handen schoonmaakt, was ze dan tussendoor, voor een diepere reiniging.
 4. Gebruik een gezichtszeep of reinigingsschuim. Om de gezichtsreiniging af te ronden gebruik je een gezichtszeep of reinigingsschuim om de allerlaatste restjes achtergebleven vuil weg te nemen.
 5. Eindig met een tonic. Sluit af met een tonic. Een tonic helpt om de poriën te sluiten en de opname van voedingsstoffen te bevorderen.

Wat zijn de meest gemaakte fouten?

Mensen zijn gewoontedieren, en hoewel we wel wat proberen te leren over een goede make-up reiniging, vaak begaan we nog steeds fouten zonder dat we daar erg in hebben. Een paar van de meest gemaakte fouten zijn het gebruiken van een make-up remover die niet bij ons huidtype past en het overslaan van de hals.

Het lijkt erop dat we onze hals niet vergeten als we ons opmaken, maar wel wanneer we ons gezicht schoonmaken. Je kent vast het trucje wel om de kleur foundation af te stemmen op de huidskleur van de hals. Deze aanpak voorkomt het zo onflatteuze masker-effect. Als je dit ook toepast op de gezichtsreiniging, dan vergeet je deze zone niet meer.

Het kennen van ons eigen huidtype ligt aan de basis van het kiezen van cosmetica die voorzien in de behoeften van onze huid.
(Bron: 5882641: 2498668/ 123rf.com)

Andere veel gemaakte fouten zijn het gebruik van water dat te warm of te koud is, of het niet goed afspoelen van het gezicht. En hoewel het minder vaak voorkomt, ook vergissen we ons in de manier waarop we ons afdrogen. We moeten niet hard met de handdoek over ons gezicht wrijven, maar eerder ons gezicht zacht droog deppen.

Wat is het beste moment om mijn make-up te verwijderen?

Het tijdstip op zichzelf maakt niet zoveel uit. Wel maakt het verschil om het elke dag te doen. In het algemeen maken mensen hun gezicht schoon vlak voordat ze gaan slapen. Dit is een ideaal moment, want dan bereiden we onze huid voor op het herstel gedurende de nacht.

Het is schadelijk om met make-up op je gezicht te gaan slapen, omdat het je poriën verstopt en je huid onvoldoende kan ademen. Het overslaan van de gezichtsreiniging kan een overduidelijke aanleiding zijn voor het verschijnen van vlekken, het zichtbaar worden van de poriën, huidschilfers en het uitvallen van wimpers.

Tatiana van DijkDermatoloog
“Breng de make-up remover voorzichtig aan, wacht even tot het de huid goed indringt en was daarna je gezicht met een speciale zeep voor jouw huidtype. Doe dit iedere dag.”

Is het aan te raden een product aan te brengen na de make-up remover?

De producten die je kunt aanbrengen na je reinigingsritueel zijn een huidtonic en hydraterende crèmes. Een huidtonic hydrateert, brengt de huid terug in balans en sluit de poriën. Met deze voordelen voor de huid is het jammer dat dit cosmetische product in de vergetelheid is geraakt.

Een hydraterende crème is als een kers op de taart. De textuur, de hydraterende eigenschappen en ontspannende effecten sluiten jouw dagelijkse ritueel af en zetten een punt achter jouw gezichtsreiniging. Uiteraard is het zinvol om ook voor deze producten, een tonic en een hydraterende crème te kiezen die passen bij ons huidtype.

Hoe weet ik of ik allergisch ben voor een make-up remover?

Soms merk je dat je huid niet goed reageert op een make-up remover, zonder dat we dan stil staan bij de oorzaak van de reactie. Een prikkend gevoel of rode huid. In dit geval kan het zijn dat het product dat je gebruikt je een allergische reactie heeft gegeven. Meestal zijn de gevolgen gelukkig niet ernstig.

We hebben soms niet in de gaten dat het om een allergische reactie van de huid gaat. De meest voorkomende symptomen zijn het verschijnen van puistjes, ontstekingen, irritaties, vlekken, korstjes of schilfers op de huid. Soms merk je alleen een licht onprettig of brandend gevoel.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je aan een cosmetica product denkt ter referentie, zoals een make-up remover, dan is dat omdat je, toen je het product kocht, goed na hebt gedacht over de verschillende factoren. Verderop laten we je de belangrijkste factoren zien waar je aan moet denken wanneer je een make-up remover gaat kopen. Zo ben je er zeker van dat jouw keuze een goede keuze is.

 • Huidtype
 • Soort make-up
 • Samenstelling
 • Kwaliteit
 • Behoeften

Huidtype

We schreven al dat jouw huidtype belangrijk is bij het kiezen en gebruiken van een make-up remover. Daarom moet dit je allereerste overweging zijn wanneer je gaat kopen. Omdat niet ieder huidtype hetzelfde is en reageert, moet je een make-up remover kopen die goed past bij wat jouw huid nodig heeft en de verschillende voordelen levert die je zoekt in een goede gezichtsverzorging.

Het is onmisbaar om de behoeftes van je eigen huid te kennen. Zo ga je zeer vette make-up removers uit de weg op het moment dat jouw huidtype vet is, of laat je make-up removers links liggen die de huid uitdrogen en trekkend maken als je een droge huid bezit. Let goed op het huidtype waarvoor het aangeboden product bedoeld is.

Soort make-up

Een andere factor om rekening te houden als je een make-up remover gaat kopen is het soort make-up dat je gebruikt. Het eerste dat in ons opkomt is bijvoorbeeld waterproof make-up. Deze make-up is veel moeilijker te verwijderen dan andere make-up en vereist het gebruik van een speciale make-up remover.

Ook zou je rekening moeten houden met het verschil tussen oog- en lip-producten. Als we slechts een soort make-up gebruiken, dan is het afdoende om een make-up remover te kopen voor dit gebied.

We raden je af om oogmake-up remover als algemene make-up remover te gebruiken.

Samenstelling

Ook gerelateerd aan jouw huidtype is de samenstelling van de make-up remover. Houd er rekening mee dat je het dagelijks gebruikt en dat het product in aanraking komt met je gezichtshuid, een van de meest kwetsbare delen van de huid. Daarom moeten de ingrediënten van jouw make-up remover zo natuurlijk mogelijk zijn.

Probeer make-up removers te kopen die hypo allergeen zijn en dermatologisch getest. Zo voorkom je gevoeligheid en allergische reacties. Het is helemaal mooi meegenomen als de make-up remover hydraterende eigenschappen bevat, omdat dit het huidherstel bevordert.

Kwaliteit

Kwaliteit is een andere belangrijke overweging bij een aankoop, helemaal van een gezichtsverzorgingsproduct. Je kunt de kwaliteit en de prijs loskoppelen, want er bestaan geweldige producten tegen een zeer lage prijs. Het belangrijkste is dat de kwaliteit van jouw make-up remover getest is.

Dermatologische testen zijn belangrijk instrument om de kwaliteit van een make-up remover te bepalen. De gezichtshuid is delicaat en daarom kun je beter voorkomen dan genezen, bijvoorbeeld roodheid of allergie. Je kunt naar de productsamenstelling kijken en naar adviezen van huidspecialisten luisteren.

Behoeften

Hoewel het fijn is om een voorbeeldproduct te hebben, is het soms nodig om te variëren. Zo mag je een vloeibare make-up remover niet altijd meenemen in het vliegtuig. Om dit probleem op te lossen kies je een make-up remover met een andere textuur.

Jouw behoeften kunnen ook afhangen van de hoeveelheid tijd die je hebt. Je doet een complete reinigingsroutine met vloeibare make-up remover als je veel tijd hebt en een kort ritueel met een reinigingsdoekje wanneer je haast hebt of buitenshuis bent. Hoe het ook zij, maak je gezicht elke dag schoon. De huid ontgift tijdens de nacht en daar moet je de huid op voorbereiden.

Samenvatting

Een make-up remover is een onmisbaar product in jouw dagelijkse ritueel voor gezichtsreiniging. Maar, niet iedere make-up remover doet ertoe. Je kiest voor een make-up remover die tegemoetkomt aan de behoeften van jouw huid en op jouw huidtype is afgestemd. Het dagelijks gebruiken van een make-up remover ondersteunt de verzorging van de huid en bevordert de ontgifting tijdens de nacht.

Tussen de vele producten in de huidige markt moet je goed opletten om een goede keuze te maken. Neem een passende make-up remover op in jouw schoonheidsritueel en kijk hoe jouw huid erop vooruitgaat. Zodra je ontwaakt, zul je dan een huid hebben die klaar is voor een nieuwe dagmake-up.

Als je deze gids over make-up removers interessant vond, deel hem dan via jouw sociale netwerken. Een commentaar achterlaten hieronder kan ook. Vertel ons over jouw persoonlijke gezichtsreinigingsritueel.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Sarah comeau: 351935/ unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies