Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

26Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

We dragen kleding om ons lichaam te beschermen. Zo dragen we schoenen voor onze voeten. Maar hoe beschermen we onze huid eigenlijk? Onze huid is een van de belangrijkste organen voor een goede werking van ons lichaam. Het regelt de lichaamstemperatuur, de vochtbalans en dient als bescherming tegen de buitenwereld. Het is echter volledig blootgesteld aan factoren van buitenaf. Zonnestraling en andere externe factoren kunnen onze huid iedere dag beschadigen.

Een van de belangrijkste gevolgen hiervan is de zogenaamde fotoveroudering: vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt door blootstelling van de huid aan intense en/of langdurige blootstelling aan zonlicht en UV-straling in het algemeen. Hierdoor krijg je meer rimpels, vlekken en een minder soepele huid. Voor het bestrijden van deze effecten, bestaat er gelukkig een oplossing. Je kunt gebruik maken van vitamine C-serums. Wil je meer weten over dit nuttige cosmetische product? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Gezichtsserums behandelen de gezichtshuid met een grote hydraterende kracht. Het heeft een hoge concentratie aan actieve ingrediënten en werkt door tot in de diepste lagen van de huid.
 • Vitamine C is een krachtige antioxidant. Het bestrijdt vrije radicalen en vertraagt de veroudering van de huid.
 • Vitamine C serums hebben een grote anti-verouderingskracht. Ze helpen bij het verminderen en voorkomen van rimpels, fijne lijntjes en vlekken. Bovendien stimuleren ze de synthese van collageen.

Onze selectie: De beste vitamine C-serums op de markt

Hieronder vind je een selectie met de 5 beste vitamine C-gezichtsserums op de markt. Aan de hand van deze lijst kun je de serums goed met elkaar vergelijken en zul je al snel ontdekken welk product het beste bij je past. Dit zijn de beste vitamine C-serums voor elk budget.

Het beste vitamine C-serum met Vitamine E & Hyaluronzuur

Het SIMIA™ serum heeft een hoge concentratie aan vitamine C, in combinatie met vitamine E en hyaluronzuur. Het serum helpt om de eigenschappen van een vermoeide en gestreste huid te verminderen. Het is een harmonische mix van waardevolle bestanddelen die ieder hun eigen unieke werking hebben op de huid. Voor het optimale resultaat raden we aan het serum op een schone huid te gebruiken. Bewaar het product op een koele en donkere plek.

Het beste vitamine C-serum voor gezicht, decolleté en oogcontouren

Het anti-aging serum van Florence voor gezicht, decolleté en oogcontouren is ideaal voor de behandeling van rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en ouderdoms- of zongerelateerde vlekken. De formule heeft een verstevigend effect, helpt rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen en zorgt voor een frisse en stralende huid.

Florence’s vitamine C-serum bevat de hoogste kwaliteit organische vitamine C in combinatie met puur, veganistisch hyaluronzuur om de huid effectief te verjongen en de huid te beschermen tegen factoren van buitenaf. De neutrale pH-waarde, samen met het hoge gehalte aan in water oplosbare organische ingrediënten, maken dit serum de perfecte keuze voor mensen met elk type huid.

Het beste vitamine C-serum voor een jonge uitstraling

Ben je op zoek een manier om je huid te verjongen? Dan is het SkinTreat Vitamine C-serum iets voor jou. Het serum bestaat uit een combinatie van een aantal effectieve ingrediënten dat de huid zuiver en egaal houdt. We waarderen het SkinTreat-product vooral vanwege de hoge kwaliteit en effectiviteit van het product. Tekenen van een verouderde huid zoals ouderdomsvlekken zullen al na een paar dagen gebruik verminderen.

Het beste vitamine C-serum voor de droge en gevoelige huid

Heb je veel last van acne, puistjes, mee-eters of rimpels? Het vitamine C-serum Mabox helpt de huid bij het op een natuurlijke wijze produceren van meer collageen en zo om acne en andere huidproblemen tegen te gaan. Het serum heeft een heerlijke sinaasappelgeur dat direct vrijkomt bij het openen van het flesje. Voor het beste resultaat, raden we aan dit product dagelijks aan je beauty-routine toe te voegen. Dit product doet wat het belooft.

Het meest zuiverende vitamine C-serum

Het Sylk vitamine C-serum mag niet ontbreken in onze lijst. De antioxidantformule van het Sylk-serum combineert de hoogste kwaliteit vitamine C, vitamine E en hyaluronzuur, wat zorgt voor een zuiver en transparant serum. Het serum trekt diep door tot in de huid. Je huid zal er direct na gebruik goed uitzien en fijn aanvoelen. Wees niet verbaasd als de mensen om je heen je jonger in gaan schatten dan dat je bent. Wij zeggen: Geniet ervan!

Shopgids: Alles wat je moet weten over vitamine C-serums

Het is essentieel om de belangrijkste aspecten van dit product te kennen, voordat je een vitamine C-serum uitkiest. Hieronder hebben we de meest relevante aspecten van dit product opgenomen, zodat je je van tevoren goed kunt informeren. Door de antwoorden op de meest gestelde vragen van gebruikers over vitamine C-serums te lezen, zul je al snel ontdekken welk serum het beste bij je past.

Girl applying anti wrinkle serum

Het wordt aanbevolen om het serum met cirkelvormige bewegingen op de huid aan te brengen, om zo de opname te verbeteren.
(Bron: Svetlana Mandrikova: 51170131/ 123rf.com)

Wat is een gezichtsserum precies?

Een gezichtsserum is een cosmetisch product dat bedoeld is voor het gezicht, met als belangrijkste doelen om de huid van je gezicht te hydrateren en herstellen. Een gezichtsserum wordt gekenmerkt door een lichte textuur. Hierdoor kan het serum tot in de diepste lagen van de huid doordringen, tot het bij de dermis komt. Dit onderscheidt gezichtsserums van andere hydraterende crèmes.

Een ander kenmerk van gezichtsserums is de verhoogde concentratie van actieve ingrediënten. Deze eigenschap maakt het serum een cosmetisch product met een sterk hydraterende kracht. Al met al, vult het gebruik van een serum de effecten van andere gezichtsverzorging producten aan.

Veel vrouwen maken gebruik van gezichtsserum in hun dagelijkse schoonheidsroutine.

Welke soorten gezichtsserums zijn er?

Vandaag de dag bestaan er veel verschillende soorten gezichtsserums. Je kunt de serums het beste op basis van hun functionaliteit en de bijdrage die ze onze huid bieden indelen. Afhankelijk van de samenstelling en kenmerken van het product kun je een serum voor ieder type huid vinden. Het is belangrijk om het serum te kopen dat het beste bij je behoeften past.

De anti-verouderingsserums zijn op dit moment misschien wel het populairst. Het bestrijdt rimpels en andere verouderingstekens op een effectieve manier. Er bestaan ook serums die speciaal voor de nacht, of juist voor overdag ontworpen zijn. Tot slot kun je ook serums vinden die helpen om vlekken te verminderen en de huid te verzachten.

Aangeraden wordt om het vitamine C-serum 2 keer per dag te gebruiken. De inname van het serum is erg eenvoudig.

Aan de andere kant, past het ene serum beter bij een bepaald huidtype dan het andere. Op basis hiervan kun je de serums dus ook op basis van het huidtype van elkaar onderscheiden. Er zijn serums voor vettige, droge en gemengde huidsoorten. Iedere soort huid heeft andere behoeften. In de volgende tabellen vind je de belangrijkste soorten serums. Ze zijn gegroepeerd op basis van hun eigenschappen en het type huid waar ze geschikt voor zijn.

Eigenschappen van het serum Kenmerken
Anti-veroudering Rijk aan vitamine C en hyaluronzuur.

Stimuleren de aanmaak van collageen en elastine.

Verminderen rimpels en fijne lijntjes.

Bescherming overdag Hoog gehalte aan antioxidanten en organische oliën.

Beschermen de huid tegen agressieve factoren van buitenaf.

Geven een stralende huid.

Herstellen “s nachts Stimuleert de reparatie en regeneratie van cellen.

Bevordert de absorptie van andere cosmetische producten.

Geeft een uitgerust en gezond uiterlijk aan de huid.

Micro-scrub Verwijdert de dode huid en andere onzuiverheden.

Bevordert de regeneratie van cellen.

Maakt de huid zacht, soepel en gezond.

Anti-vlekken Verzachten gezichtsvlekken dankzij de depigmenterende kracht.

Zorgen voor een homogeen en glad gezicht.

Hieronder vind je de tweede tabel, waarin je het verschil tussen de serums op basis van de verschillende huidtypen vindt:

Huidtype Kenmerken van het serum
Vette huid Bevatten minder olie en vetten.

Niet-comedogene producten: producten zonder ingrediënten die poriën verstoppen.

Ze verkleinen de poriën en reinigen de huid.

Droge huid Bevatten veel hydraterende bestanddelen.

Rijk aan voedingsstoffen die gunstig zijn voor de huid.

Revitaliseren de huid en geven die een stralend uiterlijk.

Gemengd Zijn hydraterend, hebben geen vette textuur.

Balanceert de talgproductie en houdt de huid soepel.

Wat is vitamine C en welke voordelen biedt het?

Als je van plan bent om een vitamine C-serum te kopen, is het belangrijk dat je bekend bent met de kernmerken van de vitamine zelf. Vitamine C is een voedingsstof die diverse functies voor ons lichaam biedt. In tegenstelling tot andere vitaminen, maakt het lichaam zelf geen vitamine C aan. Om de hoeveelheid vitamine C in je lichaam te verhogen, moet je deze dus van buitenaf innemen.

Vitamine C valt vooral op door de effecten die het onze huid biedt. Het beschermt de huid zowel van binnen- als van buitenaf. Dermatologen geven aan dat vitamine C een zeer krachtig antioxidant is. Je neutraliseert er vrije radicalen mee, die anders schadelijk voor de huid zijn. Op deze manier krijg je een gezondere huid.

Orange Essential Oil

Een gezichtsserum breng je na de reiniging van je gezicht en voor het aanbrengen van ieder ander soort crème aan.
(Bron: Nikolay Litov: 53674924/ 123rf.com)

Bovendien voorkomt het gebruik van een vitamine C-serum de veroudering van de huid en vermindert het huidvlekken. Alsof dit nog niet voldoende is, bevordert het serum ook de aanmaak van collageen. Dit geeft een extra anti-rimpel effect, waardoor rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden verminderd. Een vitamine C-serum is de ideale anti-verouderingshulp.

Wat zijn de ingrediënten van een vitamine C-serum?

Wat betreft de samenstelling, is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat de serums niet alleen maar vitamine C bevatten. Normaal gesproken worden er nog andere ingrediënten aan het product toegevoegd, die de kracht van vitamine C en het anti-verouderingseffect versterken. Op die manier krijg je een completere en effectievere formule.

Zo is bijvoorbeeld hyaluronzuur een veelgebruikt aanvullend ingrediënt van vitamine C. Het ingrediënt staat bekend vanwege zijn anti-rimpel effect. Op dezelfde manier kan er ook collageen aan de formule toegevoegd worden.

Andere ingrediënten die aan vitamine C-serums toegevoegd worden zijn glycolzuur en vitamine E. Beide stoffen hebben antioxidante en herstellende eigenschappen.

Waarom wordt het gebruik van een vitamine C-serum aanbevolen?

Het gebruik van een vitamine C-serum biedt veel voordelen voor onze huid. Als je een vitale en stralende huid wilt, is het een goed idee om het serum te gebruiken. Bovendien is het opnemen van vitamine C via de huid een praktische, comfortabele en effectiefe manier. Als je een vitamine C-serum gebruikt, zal je huid beschermd zijn tegen zonnestraling en andere externe factoren.

Ook helpt het serum bij de vertraging van het verouderingsproces van de huid. Het voorkomt en vermindert rimpels, fijne lijntjes en zelfs vlekken op de huid. Dit zijn allemaal tekenen van veroudering, die het serum dankzij allerlei krachtige bestanddelen op een effectieve manier bestrijdt. Al met al zal je huid dus een gezonde, stralende en jonge uitstraling krijgen.

Voor wie is het gebruik van een vitamine C-serum aan te raden?

Zoals we eerder al aangaven, is het gebruik van een vitamine C-serum vooral effectief bij de behandeling van de veroudering van de huid. Om deze reden wordt het gebruik ervan vooral aangeraden voor mensen met een rijpere huid. Er bestaat geen vaste leeftijd om met het serum te beginnen, aangezien dit per persoon en per huidtype kan verschillen. Echter, stellen veel deskundigen dat het het beste is om er mee te beginnen als je ongeveer 30 jaar oud bent.

Huidexperts geven aan dat vanaf de leeftijd van 30 jaar de huid aan elasticiteit en stevigheid begint te verliezen. Verouderingstekenen zoals rimpels en fijne lijntjes zullen dan duidelijker worden. Om dit te voorkomen en het verouderingsproces te vertragen, wordt het aangeraden om vanaf je 30e voldoende producten te gebruiken die rijk zijn aan vitamine C.

Wist je al dat er verschillende soorten vitamine C-serums bestaan? Het meest geschikte serum kies je op basis van je huidtype en de eigenschappen van het serum zelf.

Hoe gebruik je een vitamine C-serum?

Om de gewenste resultaten te krijgen, is het belangrijk om het vitamine C-serum op de juiste manier aan te brengen. Om te beginnen moet je eerst de huid van je gezicht goed schoonmaken, om de werking van actieve ingrediënten te vergemakkelijken. Vervolgens kun je het serum aanbrengen. Kijk goed naar de aanwijzingen op de verpakking om te bepalen hoeveel van het product je aan moet brengen. Zeer kleine hoeveelheden zijn meestal al voldoende.

Dit is te danken aan de hoge concentratie van actieve ingrediënten die de serums bevatten. Je kunt kleine druppeltjes op het gezicht aanbrengen en ze met je vingertoppen verspreiden. We raden aan om dit met cirkelvormige bewegingen te doen om de opname van het product te bevorderen. Je kunt het product ook op je hals en decolleté aanbrengen.

Face Skin Care. Woman Receiving Serum Treatment In Beauty Salon

Om het verouderingsproces van je huid te voorkomen of te vertragen, is het aan te raden om vanaf je 30e producten te gebruiken die rijk zijn aan vitamine C.
(Bron: Puhhha: 61051993/ 123rf.com)

Wanneer moet je een vitamine C-serum gebruiken?

Als je eenmaal doorhebt hoe je het vitamine C-serum gebruikt, moet je alleen nog weten wanneer je het product het beste kunt gebruiken. Binnen je schoonheidsroutine is het het beste om het serum na de gezichtsreiniging en voor het gebruik van ieder ander soort crème aan te brengen. Om de actieve ingrediënten optimaal te laten werken, moeten ze direct in contact komen met de huid, zonder dat er een ander product voor zit dat de opname van het serum moeilijker maakt.

Na het serum, kun je de dag- en zonnebrandcrème aanbrengen. Deze 2 producten zijn onmisbaar voor een complete gezichtsverzorging. Tot slot is het belangrijk om te weten hoe vaak je het vitamine C-serum aan moet brengen. Over het algemeen wordt het aanbevolen om het serum 2 keer per dag te gebruiken, één keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds.

Waar moet je mee opletten bij het gebruik van een vitamine C-serum?

Vitamine C-serums zijn over het algemeen erg veilig. Omdat je het op de huid aanbrengt, is het geen invasieve behandelmethode. Vitamine C beschermt de huid. Toch zijn niet alle vitamine C-producten op de markt hetzelfde. Hetzelfde geldt voor de verschillende huidtypen die er zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij vitamine C fotosensibiliserende eigenschappen had en de huid gevoeliger maakte voor blootstelling aan de zon.

Om deze reden is het belangrijk om naast het serum altijd zonnebrandcrème te gebruiken. Het serum beschermt je namelijk niet tegen de zon. Op deze manier bestrijd je de symptomen van ‘foto-allergie’ op een effectieve manier. Verder kunnen sommige serums bestanddelen bevatten die de huid irriteren of allergieën oproepen. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Oil serum in glass bottle with pipette and leaves. Concept natur

Vitamine C valt vooral op door de vele voordelen die het onze huid biedt.
(Bron: Olha Kozachenko: 123173828/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een vitamine C-serum?

Zoals hierboven in de gids blijkt, bieden vitamine C-serums veel voordelen voor de gezondheid en het uiterlijk van onze huid. Tegelijkertijd gaat dat niet helemaal zonder nadelen, zoals het geval is bij de meeste cosmetische producten. In de tabel hieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van een vitamine C-serum:

Voordelen
 • Bestrijdt de symptomen van &#8216
 • foto-allergie”: schade door blootstelling aan zonlicht
 • Verzwakt verouderingstekenen
 • Verzacht vlekken in het gezicht
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Lichte textuur
 • Hoge concentratie aan actieve ingrediënten
Nadelen
 • Beschermt niet tegen de zon
 • Fotosensibilisering
 • Bevat mogelijk irriterende en allergene stoffen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een vitamine C-serum wilt kopen, is het belangrijk dat je van tevoren een aantal aankoopcriteria beoordeelt. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste factoren die je in je achterhoofd moet houden bij het selecteren van een serum. Op die manier zul je zeker het product vinden dat het beste bij jou en je behoeften past.

 • Huidtype
 • Leeftijd
 • Doelstelling
 • Samenstelling

Huidtype

Iedere huid is anders en heeft dus andere behoeften. Ook zijn niet alle vitamine C-producten op de markt hetzelfde. Je huidtype bepaalt voor een groot gedeelte welke cosmetische producten je nodig hebt. Dit geldt ook voor het vitamine C-serum. Als je een vette huid hebt bijvoorbeeld, is het het beste om op zoek te gaan naar een licht product, dat weinig vetten en oliën bevat.

De serums met een gel-achtige textuur zijn in dat geval de beste keuze. Voor een droge huid daarentegen, wordt het aanbevolen om een serum met een verhoogd hydraterend effect te zoeken. Om deze reden gaat de voorkeur in deze gevallen naar crème-achtige serums uit. Tot slot, zijn er nog de gemengde huiden. Dit type huid combineert vette met droge gebieden. Hiervoor wordt het gebruik van een vitamine C-serum dat tussen een gel en crème ligt aanbevolen.

MolièreFrans dichter
“De schoonheid van het gezicht is fragiel, het is een voorbijgaande bloem, maar de schoonheid van de ziel is stevig en veilig.”

Leeftijd

Het vitamine C-serum biedt meerdere voordelen voor de huid, met name vanwege de anti-verouderingskracht. Om deze reden is het gebruik ervan vooral geschikt voor rijpere huiden en niet zozeer aanbevolen voor gebruik bij jonge huiden. Dermatologische experts adviseren om het serum vanaf een leeftijd van 30 jaar te gebruiken.

Het is dus niet nodig om voor die leeftijd een vitamine C-serum te gebruiken. Als je 30 jaar of ouder bent, kun je voor een serum met specifieke ingrediënten kiezen. Er bestaan bijvoorbeeld serums die speciaal ontworpen zijn voor de oudere huid, met zeer effectieve anti-verouderingseffecten.

Je leeftijd bepaalt dus grotendeels welk soort vitamine C-serum je nodig hebt.

Doelstelling

Vandaag de dag zijn er veel verschillende serums op de markt. Ieder serum heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Dankzij de variëteit, hebben we de luxe om te kiezen voor een product dat het beste past bij het effect dat je wilt krijgen. Als je bijvoorbeeld rimpels en fijne lijntjes wilt voorkomen of verminderen, zijn anti-verouderingsserums de beste optie.

Dit soort serums combineren vitamine C met andere ingrediënten die rimpels bestrijden, zoals hyaluronzuur. Als je het serum vooral wilt gebruiken om vlekken in je gezicht te verminderen, raden we een anti-vlek serum aan. Deze producten combineren vitamine C met andere depigmenterende stoffen die helpen om de huidtint meer uniform te maken. Voor een gladde en zachte huid adviseren we micro-scrubserums.

Portrait of young woman applying cosmetic elixir in bathroom

Er bestaat een groot aanbod aan verschillende gezichtsserums. Kies er één die het beste bij je huidtype past.
(Bron: Citalliance: 29004514/ 123rf.com)

Samenstelling

Het is tot slot ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de samenstelling van het serum. Ten eerste is het raadzaam om de concentratie van de vitamine C te controleren. Het serum is effectief als het tenminste 8% vitamine C bevat. Overmatige concentraties van meer dan 30%, zullen geen extra effecten leveren en kunnen mogelijk juist gaan irriteren.

Ook is het goed om de overige ingrediënten van het serum te controleren. Bepaalde bestanddelen van een serum kunnen een irriterend effect hebben. Bovendien is het essentieel om stoffen uit te sluiten die allergische reacties of overgevoeligheid kunnen veroorzaken. Er zijn bepaalde stoffen die je beter kunt vermijden, afhankelijk van jouw huid en met name de gevoeligheid daarvan.

Samenvatting

Als je 30 jaar of ouder bent, is een vitamine C-serum een onmisbaar element in je dagelijkse gezichtsverzorging ritueel. Vitamine C is een krachtige antioxidant die de gezondheid van je huid verbetert, zowel van binnen- als van buitenuit. Het bestrijdt effectief verouderingstekenen zoals rimpels, fijne lijntjes en vlekken. Met een vitamine C-serum houd je je huid gezond en jong.

Ben je het zat om anti-rimpel producten te proberen, zonder enig resultaat? Maar vind je wel dat je huid er vermoeid uitziet? Stop dan met zoeken! Alles wat je nodig hebt is een vitamine C-serum. Er zijn veel verschillende soorten op de markt. Op basis van je huidtype en de eigenschappen van het serum, kies je het soort dat het beste bij je past. Probeer het uit en deel hieronder je ervaringen met ons. We zijn benieuwd!

Als je onze shopgids over vitamine C-serums interessant vond, deel het dan op social media met je vrienden en familie of laat hieronder je reactie achter. We beantwoorden je vragen graag.

(Bron van de header afbeelding: Nikolay Litov: 53674922/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies