Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Welkom! Deze keer hebben we het over microdermabrasie toestellen voor thuisgebruik. Dit is een cosmetische procedure die je kan helpen een zachte en gladde huid te krijgen, en problemen zoals acne te verminderen.

Je mag deze bespreking en koopgids voor de beste microdermabrasie machines niet missen, je leert de verschillende mogelijkheden op de markt onderscheiden, je weet waar je ze kunt kopen en wat de prijzen zijn. Natuurlijk laten we je ook de beste op de markt zien. Let goed op!
Belangrijk om te weten

 • Microdermabrasie is een professioneel toegepast systeem om het uiterlijk van de huid te verbeteren door de eerste laag van de huid, waar zich door de zon beschadigde cellen bevinden, af te zuigen, te exfoliëren en te verwijderen. Tegenwoordig kan deze procedure thuis gedaan worden.
 • Er zijn twee soorten microdermabrasie behandeling, de eerste is een ouder systeem met aluminiumoxide kristallen en de tweede is een verbeterde versie met diamanten punten, die beide resulteren in een helderder, gezonder en jonger uitziende huid.
 • Een microdermabrasieapparaat voor thuis is pas van optimale kwaliteit als het gemakkelijk schoon te maken en te gebruiken is, een hoge zuigkracht heeft en alle accessoires heeft die het best bij je passen.

Beste Microdermabrasie: Onze selectie

De beste manier om een perfecte microdermabrasie te krijgen is het gebruik van de ideale machine. Om je te helpen het beeld omtrent dit product te verduidelijken hebben we de 5 beste microdermabrasie machines die momenteel op de markt zijn op een rijtje gezet.

Koopgids: Wat je moet weten over microdermabrasie

De beste manier om tot een effectieve en succesvolle aankoop te komen is een grondig begrip van het product dat je wilt of nodig hebt. Daarom hebben we deze koopgids samengesteld, met relevante informatie over microdermabrasie

Microdermabrasies zijn processen die je helpen je huid er mooi uit te laten zien. (Foto: puhhha / 123rf.com)

Wat is microdermabrasie en wat zijn de voordelen ervan?

Microdermabrasie is een van de meest effectieve systemen om de huid te exfoliëren. Het verwijdert de bovenste laag van de door de zon beschadigde huid en het resultaat is een frisse, gladde en jonger uitziende huid.

Deze procedure wordt professioneel gedaan in schoonheidssalons, maar tegenwoordig zijn er verschillende thuismicrodermabrasie kits ontwikkeld die mettertijd verbeterd zijn; iedereen kan ze gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing en de resultaten zijn hetzelfde.

Voordelen
 • Vermindert verouderingseffecten
 • Pijnloos
 • Verwijdert wit- en mee-eters
 • Geen herstel nodig
 • Verbetert de doorbloeding van de huidhaarvaatjes
Nadelen
 • Risico”s door verkeerde toepassing
 • Huidirritatie door overmatig gebruik
 • Verdonkering van de behandelde huid door overmatige blootstelling aan de zon
 • Infecties door gebrek aan sterilisatie van de machine

Microdermabrasie met diamantpunt of aluminiumoxidekristallen – waar moet je op letten?

Microdermabrasie is een innovatieve, hoogtechnologische procedure. Momenteel zijn er twee manieren om deze behandeling toe te passen: met diamantpunt of met aluminiumoxidekristallen. We vertellen je over deze.

Microdermabrasie met oxide kristallen. De eerste microdermabrasie systemen werkten vroeger alleen met aluminiumoxide kristallen, het is geen slechte of schadelijke procedure, maar er is wel een risico dat er kristallen op je huid achterblijven die irritatie of infectie veroorzaken. Dit type peeling is iets moeilijker onder controle te houden.

Microdermabrasie met diamanten tip. De diamant-tip procedure, daarentegen, is een nieuwere technologie die een verbeterde versie is van de vorige. Daarom geeft het bijna geen risico’s of bijwerkingen. Het is alleen aan jou om het apparaat correct en schoon te gebruiken.

Beide technieken moeten eerst een kop gebruiken om de eerste huidlaag te verwijderen en ten tweede, onmiddellijk daarna of tegelijk, een vacuüm hebben dat de dode cellen van de huid zuigt.

Diamantpunt Aluminiumoxide kristallen
Tijdsduur Snelle procedure Vereist meer tijd
Pijnniveau Vrijwel pijnloos Enigszins pijnlijk
Bijwerkingen Geenbijwerkingen Sporen van kristallen kunnen achterblijven
Voordelen Biedt zowel diepe als oppervlakkige peeling Maakt littekens en huidtags glad

Koopcriteria

Er zijn bepaalde criteria die je moet kennen om het beste product te kiezen, niet alles wat goed is voor de ene persoon, werkt ook goed voor de andere. Laat je niet misleiden door uiterlijke recensies, hier vind je hoe je deze machines kunt vergelijken.

Zuigkracht

Tijdens het microdermabrasieproces worden veel van je huidcellen verwijderd, om te voorkomen dat deze dode huidcellen open poriën verstoppen. Hiervoor moet de zuigkracht zo hoog mogelijk zijn, anders kan dit vuil irritatie en andere huidproblemen veroorzaken.

Deze informatie moet duidelijk op het product of de handleiding vermeld staan. Ze worden altijd geschreven in inches of millimeters per HG (kwik). Professionele machines kunnen tot 20 inch/Hg of meer hebben. Een thuismachine heeft veel minder en varieert van 10-16 inch/Hg.

Accessoires

Als je een microdermabrasie kit koopt, moet die altijd minstens de basistoebehoren bevatten om een behandelingssessie te kunnen beginnen. Deze accessoires bevatten filters die heel belangrijk zijn omdat ze dode huid opvangen. Extra koppen of diamantpunten met verschillende diktes, reistasje, enz.

Een ander soort accessoire dat nuttig kan zijn voor deze machines zijn handvatten en buisjes voor het geval de originele versleten zijn of je er meer dan een wilt hebben voor het geval meerdere mensen ze gebruiken. Let er altijd op dat deze onderdelen compatibel zijn met je apparaat.

Gebruiksgemak

Microdermabrasie behandelingen duren niet zo lang, meestal tussen 20-30 minuten. Je moet er wel op letten dat je machine niet zwaar is en ergonomisch ontworpen om hem zo lang vast te houden zonder je te vermoeien. Dit zal je helpen het gemakkelijker te gebruiken.

Opgemerkt moet worden dat een thuismachine gemakkelijk te gebruiken en te hanteren moet zijn. We raden je echter aan altijd de gebruiksaanwijzing te lezen en tutorials of video’s te bekijken over het gebruik van deze producten en de nazorg. Bedenk dat we het hier over de gezichtshuid hebben.

Schoonmaken

Het schoonmaken van je machine is een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden. Het heeft niets te maken met het soort machine, de kwaliteit of de prijs ervan. Vroeg of laat moet je altijd een beetje aan onderhoud en reiniging doen.

Bedenk dat de kwaliteit van de resultaten die je krijgt het resultaat is van de capaciteit van je machine. Een behandeling die verstopt is door vuil of slechte hygiëne zal een doffe, vlekkerige huid tot gevolg hebben. Helemaal het tegenovergestelde van de werkelijke resultaten van microdermabrasiebehandelingen.

(Zichtbare afbeelding bron: Dmytro Dudchenko/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies