Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

30Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

83Verzamelde opmerkingen

De huid van ons gezicht is niet alleen zichtbaar voor de mensen om ons heen, maar is ook een van de meest gevoelige delen van ons lichaam. Onze gezichtshuid regelt onze temperatuur en beschermt ons tegen infecties en andere externe factoren. Juist om deze reden is het belangrijk om er goed voor te zorgen en er de nodige aandacht aan te schenken.

Er zijn verschillende factoren die onze huid kunnen beschadigen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel producten op de markt om ons te helpen deze problemen te bestrijden. Een van die producten is CC cream, een grote trend in de wereld van de cosmetica. Deze crème kan worden gebruikt om de huid te hydrateren en is tegelijkertijd een perfect make-up supplement.
Belangrijk om te weten

 • CC cream, ook bekend als ‘Color Correcting’ of ‘Complexion Correcting’ cream, is een van de nieuwste uitvindingen in de wereld van de beauty en make-up. Het is een vochtinbrengende crème met kleur, die bescherming biedt tegen de zon en tegelijkertijd onvolkomenheden in het gezicht corrigeert. Voor veel vrouwen is het tegenwoordig een onmisbaar product.
 • CC cream biedt ongelooflijk veel voordelen voor het gezicht. Het bedekt vlekken en voedt de huid met mineralen en vitamine E. Bovendien bevatten sommige CC crèmes functies die het verschijnen van rimpels bestrijden.
 • Er zijn veel verschillende soorten CC creams verkrijgbaar. Iedere soort crème legt de focus op een ander zorgpunt. Als je een CC cream koopt, moet je daarom goed opletten welk huidprobleem het product bestrijdt. Om je bij je keuze te helpen, vind je in deze shopgids een selectie met de beste CC creams op de markt en de belangrijkste criteria waar je rekening mee moet houden bij je aankoop.

Onze selectie: De beste CC creams op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete CC creams die op de markt verkrijgbaar zijn. Je vindt een gedetailleerde beschrijving van elk van hen, zodat je de producten kunt analyseren en met elkaar kunt vergelijken. We hopen je keuze zo te vergemakkelijken en je te helpen het product te vinden dat het beste bij je past.

De CC cream met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De CC cream van Bourjois speelt met kleuren om een perfecte teint te krijgen. De effecten blijven maximaal 16 uur lang zitten. De crème heeft een innovatieve formule die verschillende corrigerende pigmenten combineert waarmee je een gladde, vlekkeloze huid zonder imperfecties krijgt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, namelijk geel om donkere cirkels te verbergen en je een rustgevende uitstraling te geven, paars om de huid helder te maken en groen, dat roodheid neutraliseert.

De beste 7-in-1 CC cream

De CC cream van Olaz is geschikt voor lichte tot medium gekleurde huidtinten. De crème biedt bescherming tegen de zon met SPF 15. Het poeder geeft een vlekkeloze tint aan je huid. De crème bestrijdt de 7 tekenen van veroudering voor een stralende en mooie huid. De 7 voordelen in 1 product helpen om een gelijkmatige teint te krijgen. De crème voedt de huid en vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels.

De meest geëlaboreerde CC cream

XXXX

De beste CC cream tegen rode vlekken

L’Oréal Nude Magique CC Cream werkt met je natuurlijke toon om rode plekken te neutraliseren. De Smart Pigment Capsules in een vederlichte groene hydrator transformeren in foundation bij contact met de huid. De crème ziet er natuurlijk uit: een perfecte nude-look met een goede dekking. De crème biedt een perfect egale huidtextuur. Je huid voelt na het gebruik direct zacht aan en ziet er meteen verzorgd uit.

Shopgids: Alles wat je moet weten over CC cream

Voordat je CC cream koopt, is het erg belangrijk om de belangrijkste aspecten van dit product te kennen. Hieronder hebben we de meest relevante functies over CC Cream opgenomen, zodat je alles te weten komt over dit handige beauty-product. Ook vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen van gebruikers.

girl looking herself in the mirror

Een van de voordelen van CC cream is dat het de vettigheid van de huid reguleert.
(Bron: Dmitriy Shironosov: 57363537/ 123rf.com)

Wat is CC cream?

Je komt het overal tegen, maar wat is het nou eigenlijk, CC cream? De afkorting “CC” komt van de term “Color Correcting” of “complexion correcting”: correctie van je kleur of teint. Het is een nieuwe en verbeterde versie van BB Cream, dat staat voor “Blemish Balm Cream” of “Beauty Balm Cream”. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een soort combinatie van een crème en een make-up product, dat een dekking geeft die vlekken en ongewenste lijntjes en rimpels bedekt.

CC cream heeft niet alleen een cosmetisch effect, maar beschermt de huid ook tegen de zon, hydrateert en zorgt voor een heldere tint. Over het algemeen zijn CC creams in verschillende tinten verkrijgbaar, van helder tot donker, zodat ze zich zonder problemen aanpassen aan de kleur van elke huid.

Voordelen
 • Verzorgt de huid en verbergt onvolkomenheden
 • Reguleert de textuur van je huid
 • Sluit verwijde poriën
 • Voorkomt de vorming van rimpels en acne
 • Beschermt tegen de zon
Nadelen
 • Dekt geen grote onvolkomenheden, omdat de dekking daar over het algemeen te licht voor is

Wat is het verschil tussen BB cream en CC cream?

Het belangrijkste kenmerk dat BB cream onderscheidt van CC cream is de mate van dekking en correctie van onvolkomenheden. CC cream dekt iets beter dan een BB-crème maar is nog steeds lichter dan foundation. In tegenstelling tot BB cream is CC cream in staat om grote oneffenheden zoals littekens en verschillende soorten brandwonden onzichtbaar te maken. BB-crèmes zijn meer gericht op verzorging en het voorkomen van huidproblemen, terwijl CC-crèmes onzuiverheden verdoezelen en je teint corrigeren.

Bovendien biedt CC-crème bescherming tegen de zon, raken poriën minder verstopt, werkt het beter als je last hebt van een vale huid of ouderdomsvlekjes, heeft het een lichtere textuur en zitten er geen oliën en vetten in. Hieronder vind je een vergelijkende tabel tussen BB en CC cream, zodat je je eigen conclusies kunt trekken.

Kenmerk BB cream CC cream
Waar staat het voor Blemish Balm of Beauty Balm. Colour correcting of complexion correcting.
Meest geschikt Voor de droge huid. Voor de vette huid.
Gebruik Voor een jonge huid of een huid met weinig onvolkomenheden. Voor een rijpe huid of een huid met meer imperfecties.
Soort make-up Aanbevolen voor een meer natuurlijk effect. Aanbevolen voor make-up met een grotere dekking.
Textuur Romig en hydraterend. Licht en snel absorberend.

Wat is DD cream en wat is het verschil met CC cream?

DD cream, oftewel ‘Daily Defense’ of ‘Dynamic Do-all’ cream, is een product met een hoge bescherming tegen de zon, dat de huid gehydrateerd houdt en een egale huidtint creëert. Deze crèmes werden in eerste instantie vooral gebruikt om ellebogen, knieën en hielen te hydrateren. Tegenwoordig worden ze meestal gemaakt om vlekjes te bedekken, striae te voorkomen en een donkere kleurtint te krijgen.

In tegenstelling tot CC cream zijn deze crèmes niet alleen voor het gezicht bruikbaar. DD creams kunnen voor het hele lichaam worden gebruikt. Bovendien is de kleurconcentratie hoger, wat het zelfbruinende effect verklaart. Let daarom goed op het soort crème dat je koopt, om er zeker van te zijn dat je het juiste product in handen hebt.

Cheerful young woman squeezing cream base on arm skin

CC creams zijn licht en snel absorberend.
(Bron: Olena Yakobchuk: 81367887/ 123rf.com)

Hoe moet je CC cream aanbrengen?

Een CC cream corrigeert de kleur van je huid tot je een gezonde uitstraling krijgt. Denk hierbij aan minder roodheid in je gezicht of een dof uitziende huid. Het is belangrijk om de cream gelijkmatig aan te brengen, met je vingers, een make-up spons of een kwast. Idealiter breng je in het begin een dunne laag aan tot je het juiste niveau voor je huid en de resultaten hebt gevonden die je wilt bereiken.

Hieronder vind je de stappen die je kunt nemen om de crème op de juiste manier aan te brengen:

 • Schud de tube voor gebruik.
 • Reinig je huid goed voordat je de crème aanbrengt.
 • Gebruik je vingers, een make-up spons of een kwast om het product op de huid aan te brengen.
 • Breng het product in het midden van je gezicht aan.
 • Verspreid het goed door de crème zachtjes zijwaarts uit te wrijven.
 • Vergeet niet je huid ‘s avonds opnieuw goed te reinigen. Gebruik daarna je gebruikelijke nachtcrème.

Aanbevelingen

 • Als je een vette huid hebt, raden we je aan om de CC cream na een reinigingstonic aan te brengen.
 • Heb je een droge huid, gebruik de crème dan na een hydraterende lotion.
 • Voordat je de crème opnieuw aanbrengt, moet je deze een paar minuten laten inwerken zodat de toon op je huid rust en er natuurlijk uitziet.
 • Voor een licht make-up effect kun je na de CC cream direct afpoederen met een poeder in de kleur van je huid en de normale make-up aanbrengen.
 • Voor meer uitgebreide make-up kun je de CC cream als gezichtscrème gebruiken en vervolgens je gebruikelijke basis aanbrengen.

Moet ik een make-upremover gebruiken nadat ik CC cream heb gebruikt?

Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Zoals eerder beschreven, bevat CC cream pigment om vlekken te bedenken en fijne lijntjes en rimpels op te vullen. Het is daarom, ondanks dat het een hydraterende crème is, ook een make-up product. En make-up moet je altijd ‘s nachts vóór het slapengaan verwijderen.

De reden waarom je make-up voor het slapengaan moet verwijderen, is vanwege het proces van celvernieuwing. ‘s Nachts herstelt je huid en vernieuwt het zichzelf. Als je je make-up niet verwijdert, wordt dit herstelproces tegengehouden. Overdag gebruikt het lichaam de ‘s nachts geactiveerde middelen om er gezond uit te zien en te vechten tegen schadelijke stoffen.

Martina McBrideCountry-zangeres
“Ik vind het heel ontspannend om mezelf op te maken en speel voor een show met verschillende looks.”

Hoe vaak en vanaf welke leeftijd kun je CC cream gebruiken?

Als je de CC cream niet alleen als make-up dekking wilt gebruiken en ook wilt profiteren van de anti-verouderings-, hydraterende of anti-vlekeigenschappen, wordt het aanbevolen om de crème elke dag gedurende minimaal 8 weken te gebruiken. De exacte duur vind je terug op het label van het desbetreffende product. Hierbij geldt, net zoals bij de meeste beauty-producten, dat constantheid de sleutel is.

Wat betreft de aanbevolen leeftijd om CC cream te gebruiken, raden we aan de crème met een leeftijd van 18 tot 60 jaar te gebruiken.

Wat is de SPF van CC creams?

De Sun Protection Factor of beschermingsfactor, gewoonlijk afgekort tot SPF, is een maat voor de doeltreffendheid van zonnebrandcrèmes en -lotions bij het tegenhouden van UV-B-straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. Het is een waarde die wordt verkregen uit Europese regelgeving die is gestandaardiseerd en gereguleerd.

De beschermingsfactor is een verhouding tussen de minimale energie die nodig is om een brandwond te produceren met en zonder de bescherming. Dat wil zeggen, een SPF 20 betekent dat je 20 keer meer zonne-energie nodig hebt om een brandwond te produceren. Alles zal ook afhangen van hoe snel je huid rood wordt of verbrandt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een CC cream wilt kopen, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die je moet overwegen voordat je de crème koopt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste beslissing neemt en het product kiest dat het beste bij je past.

SPF

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D en is in die zin belangrijk voor je gezondheid. Vitamine D is essentieel voor ons fysieke en mentale welzijn. Een teveel aan zonlicht kan echter schadelijk zijn en brandwonden of zelfs huidkanker veroorzaken. Het gebruik van een zonnebrandcrème is daarom essentieel. Als je geen zonnebrandcrème gebruikt, kunnen vlekken op je huid, een rode huid en rimpels bovendien erger worden.

De nodige SPF-factor is afhankelijk van de tijd van het jaar, de hoeveelheid blootstelling aan de zon en je huidtype, en of je bijvoorbeeld last hebt van vlekken, rimpels, brandwonden of een rode huid. Om je te helpen de juiste factor te vinden, vind je hieronder een tabel met de nodige SPF-factoren.

Factor Zomer Winter
Een lange tijd directe blootstelling aan de zon SPF 50 SPF 30
Enkele uren directe blootstelling aan de zon SPF 30 SPF 15
Huid met oneffenheden SPF 50 SPF 30
Huid zonder oneffenheden SPF 30 SPF 15

Leeftijd

CC creams  zijn een goede combinatie van huidverzorging, make-up, anti-aging en zonverzorging. Afhankelijk van je leeftijd heb je wel of niet een anti-aging crème nodig. Sommige CC creams leggen de focus op de werking tegen fijne lijntjes en rimpels. Als dit belangrijk voor je is, raden we je aan altijd goed het etiket te controleren, omdat niet alle crèmes dit element bevatten.

Het wordt aanbevolen om met anti-rimpel producten te beginnen als je ongeveer 25-26 jaar bent. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker dit criterium wordt bij het zoeken naar een crème. Zoals je eerder in deze shopgids kon lezen, is het ook erg belangrijk om het product constant te blijven gebruiken, om de effecten ervan op te merken.

Woman applying facial cream on her face

De meeste CC creams beschermen je tegen de zon.
(Bron: Goodluz: 50065485/ 123rf.com)

Soort huid

Als je last hebt van oneffenheden, brandwonden, een rode huid of andere huidproblemen, kan CC cream een uitkomst zijn, omdat het corrigerende effect zal helpen onvolkomenheden beter te dekken dan andere vergelijkbare producten op de markt, zoals bijvoorbeeld BB cream, dat lichter is en minder dekking biedt.

Als je een jonge huid hebt, met niet al teveel onvolkomenheden, kun je de crème ook gebruiken vanwege zijn hydraterende eigenschappen en zonnebescherming. We raden echter aan om in dat geval een zachter, lichter en minder invasief product te kiezen, omdat je huid dan geen dikke coatinglaag nodig heeft.

Tyra BanksSupermodel
“Ik hou van de zekerheid die make-up me geeft.”

Samenvatting

De huid van het gezicht is een van de meest gevoelige delen van ons lichaam, die speciale zorg en aandacht vereist. Over het algemeen wordt het dagelijks blootgesteld aan veel externe factoren die het kunnen beschadigen zoals de zon of slecht weer. Ook factoren als stress of onvoldoende rust worden weerspiegeld in onze teint.

Als je er altijd mooi en stralend wilt uitzien, vereist dit veel tijd en discipline. CC creams zijn de oplossing voor een algehele, stralende teint. Deze crèmes zijn een goede combinatie van huidverzorging, make-up, anti-aging en zonverzorging. Het is elke ochtend de perfecte metgezel voor alle eigenschappen die het biedt in slechts één product.

Vond je onze shopgids over CC creams interessant? Deel het dan op social media met je vrienden of laat hieronder een reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Roman Samborskyi: 63553981/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies