Laatst bijgewerkt: 09-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

27Bestede uren

10Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Als jij iemand bent die iedere ochtend een schoonheidsritueel volgt, weet je dat je hier steeds meer verschillende soorten producten voor kunt gebruiken. Reinigende gels, tonic, vochtinbrengende crèmes voor dag en nacht, en serum en crèmes die specifiek voor je ogen bedoeld zijn. Theoretisch gezien heeft elk van deze producten een specifieke cosmetische functie. Het is daarom meestal niet mogelijk het ene door het andere product te vervangen.

De groeiende variëteit aan producten heeft echter ook scepticisme gewekt bij gebruikers. Zijn ze allemaal wel echt nodig of is het misschien slechts een commerciële strategie? Opvallend genoeg komt dit debat vooral vaak op als het om oogcontourcrème gaat. Wil je de ware rol van dit veelbesproken product leren kennen? Lees dan snel verder!
Belangrijk om te weten

 • De huid rond de ogen heeft een aantal bijzonderheden die het anders maken dan de rest van je huid. Het heeft daarom speciale zorg nodig.
 • Je kunt niet zomaar een vochtinbrengend product aanbrengen als oogcontourcrème. Het is belangrijk dat het product de juiste kenmerken en samenstelling heeft, die het stukje huid rond de ogen nodig heeft.
 • Oogcontourcrème heeft naast een hydraterend effect nog andere eigenschappen. Zo heeft het onder andere anti-rimpel, antioxiderende en ontstekingsremmende functies.

Onze selectie: De beste oogcontourcrèmes op de markt

Hieronder vind je een lijst met de 5 beste oogcontourproducten die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit kan je helpen om te beslissen welk soort oogcontourcrème het beste bij je past.

De beste oogcontourcrème in de strijd tegen wallen

De Nivea CELLular Radiance Oogcontourcrème vermindert donkere kringen en de zichtbaarheid van wallen. Handig als je bijvoorbeeld net moeder bent geworden of om andere redenen korte nachten maakt. De crème bevat gekleurde pigmenten en zorgt voor een egalere teint met Lumicinol. Het vermindert rimpels bij een regelmatig gebruik en geeft je een frisse blik. De crème smeert gemakkelijk uit en is zuinig in gebruik. Kopers raden de aanschaf van dit product aan anderen aan.

De meest verzorgende oogcontourcrème

De verstevigende oogcontourcrème van Weleda draagt het Natuurcosmetica-keurkmerk dat garandeert dat een deel van de ingrediënten natuurlijk is. Synthetische geur- en kleurstoffen zijn hiermee uitgesloten. De fabrikant raadt aan ’s ochtends en ’s avonds een hoeveelheid ter grootte van een parel zachtjes op de huid rondom je ogen te kloppen. Zo wordt je huid versterkt en huidveroudering afgeremd. Deze fijne crème smeert lekker uit en geeft geen irritatie op de gevoelige huid.

De beste oogcontourcrème met natuurlijke ingrediënten

De Happy Eyes instant eyelift oogcontourcrème werkt direct na 2 minuten. De crème helpt rimpels, een vermoeide blik en wallen of kringen onder de ogen te voorkomen. Het product bevat alleen natuurlijke ingrediënten en geen siliconen, parabenen of andere ongewenste stoffen. De twee soorten silicaten zorgen voor een onmiddellijke verstrakking van de huid. De crème blijft goed zitten en doet precies wat je verwacht. Doe voor het beste effect eerst een dagcrème op.

De beste oogcontourcrème voor een opvallend jonger uitziende huid

De Olaz Regenerist Liftend Serum oogcontourcrème vermindert fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen. De crème hydrateert, exfolieert, egaliseert en zorgt voor een stralende huid. Het vervaagt fijne lijntjes en rimpels rondom de oogcontouren voor een gelift uitziende huid. De crème is zacht, geeft een verfrissende look en is geschikt voor iedere leeftijd. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend in orde. Wij zijn fan!

De meest huidvriendelijke oogcontourcrème

Het oogcontourserum van Amanprana bevat een anti-aging effect voor de oogcontour en het gezicht. Het serum is ietsje duurder dan het gemiddelde oogcontourproduct, maar wees niet bang, dit zal zich uitbetalen in kwaliteit. Het serum bestaat voor 100% uit natuurlijke en biologische ingrediënten. Amanprana gelooft: ‘Al wat je niet kan eten, gebruik je niet op de huid.’ Het bevat olie-extracten van planten, vruchten en kruiden. Er is geen alcohol of water aan het product toegevoegd. Elk element in Shangri-la draagt bij tot de verzorging van de opperhuid van het gezicht. Dit serum wordt daarom ook wel het ‘serum voor de eeuwige jeugd’ genoemd.

Shopgids: Wat je moet weten over oogcontourcrème

Als je een oogcontourcrème wilt kopen, is het belangrijk om de belangrijkste kenmerken van dit product te kennen. Alleen zo kun je een gefundeerde en coherente beslissing nemen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen van andere gebruikers. Door de antwoorden te lezen heb je voldoende informatie om een goede aankoop te kunnen doen.

Oogcontourcrème is een handig, effectief en betaalbaar middel met zeer weinig nadelige effecten.
(Bron: Ariwasabi: 16663417/ 123rf.com)

Wat is oogcontourcrème precies?

Oogcontourcrème, ook wel gewoon oogcrème genoemd, is een gezichtscosmetica product. Het is een crème die speciaal is ontworpen voor een heel specifiek deel van het gezicht: de oogcontouren. Misschien vraag je je af waarom je een speciale crème nodig hebt voor deze regio. Het antwoord is simpel. Aangezien het stukje huid rondom de ogen een speciaal gebied is met hele specifieke eigenschappen, heeft het een beetje extra zorg nodig.

De huid rond de ogen is anders dan de rest van de gezichtshuid. Dit wordt tevens bevestigd door huidexperts. De huid rondom de ogen is fijner en delicater en kan al snel worden beïnvloed door kleine veranderingen in de omgeving. Oogcontouren zijn moeilijk te hydrateren, het is het droogste gedeelte van het gezicht.

Deze kenmerken maken het gebied rondom de ogen, het gebied dat het eerst veroudert.

Het zijn deze bijzonderheden van de huid rond onze ogen die het gebruik van een specifiek product noodzakelijk maken. Oogcontourcrèmes zijn speciaal ontworpen om de zwakheden van dit gebied te dekken. Bovendien bieden deze cosmetica andere schoonheidseigenschappen die we verderop in dit artikel zullen beschrijven.

Wat voor schoonheidseigenschappen hebben oogcrèmes?

Oogcontourcrèmes hebben niet alleen een hydraterende functie. Hun rol gaat veel verder. Het langdurig gebruik van een oogcrème biedt een anti-rimpelfunctie, waardoor fijne lijntjes worden voorkomen. Bovendien maakt de hydraterende kracht het mogelijk om de tekenen van veroudering die al bestaan te verzachten.

Deze crèmes bestrijden ook donkere kringen en wallen onder de ogen, dankzij de cafeïne en andere ingrediënten. Dit product voorkomt de beschadiging van de huid die optreedt bij het ouder worden.

De resultaten, hoewel progressief, zijn langdurig en goed zichtbaar. Een oogcontourcrème is bovendien een gemakkelijke en niet-agressieve behandeling voor onze gezondheid.

Welke ingrediënten moet een oogcontourcrème bevatten?

De bijzonderheden van de huid rond de ogen vereisen het gebruik van specifieke componenten om het zo goed mogelijk te behandelen. Oogcontourcrèmes zijn alleen effectief als ze de juiste ingrediënten bevatten. Je kunt kiezen uit producten met verschillende formuleringen, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken.

Als het je prioriteit is om de tekenen van veroudering te bestrijden, raden we aan een product met een antirimpeleffect te kiezen, zoals bijvoorbeeld met derivaten van retinezuur, vitamine C en peptiden of hyaluronzuur. Anderzijds, als het je prioriteit is om donkere kringen en zakjes onder je ogen te corrigeren, raden we de aanschaf van producten met cafeïne aan.

In de onderstaande tabel vind je de belangrijkste componenten van oogcontourcrème en hun functies:

Ingrediënt Functie
Retinol Bevordert een gezonde celdeling, anti-rimpel effect
Vitamine C  Anti-rimpel effect, bestrijdt donkere kringen
Ceramiden Hydratatie
Hyaluronzuur Anti-rimpel effect
Zonbescherming  Voorkomt beschadiging door de zon
Caffeïne Ontstekingsremmend, vermindert de zakken onder je ogen
Peptiden  Anti-rimpel effect
Groene thee-extract  Ontstekingsremmend, vermindert de zakken onder je ogen, bestrijdt donkere kringen

Vanaf wanneer moet ik een oogcontourcrème gebruiken?

Een frequente twijfel bij gebruikers is vanaf wanneer ze een oogcrème dienen te gebruiken. Dit hangt vooral af van het effect dat je met de crème wilt bereiken. Oogcontourcrèmes hebben namelijk niet maar één functie. Ze hebben meerdere eigenschappen om de huid rondom je ogen zo delicaat mogelijk te behandelen. Jouw behoeften voor één of meerdere van de effecten bepalen de beslissing over vanaf wanneer je de crème gaat gebruiken.

Als we ons concentreren op de anti-rimpel eigenschappen, is het raadzaam om de oogcontourcrème te gebruiken vanaf een leeftijd van 25 jaar. Dit is de gemiddelde leeftijd waarop de eerste tekenen van veroudering bij zowel mannen als vrouwen verschijnen. Het belangrijkste is om het te gebruiken voordat de eerste rimpels verschijnen. Het is beter en effectiever om te voorkomen dan te genezen.

Als je grootste probleem echter de donkere kringen en zakjes onder je ogen zijn, zit dit anders. In dat geval is er geen vastgestelde leeftijdsgrens om te beginnen met het gebruik van een oogcontourcrème. Je kunt de crème gewoon gebruiken wanneer je denkt deze nodig te hebben. Als je erg veel last hebt van donkere kringen of zakjes onder je ogen, is het goed om snel te beginnen met het gebruik ervan, om zo het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Oogcontourproducten helpen je om donkere kringen en vervelende opgezwollen zakjes onder je ogen te bestrijden.
(Bron: Bochkarev: 15565594/ 123rf.com)

Hoe breng je oogcontourcrème aan?

De juiste toepassing van oogcontourcrème is van fundamenteel belang om goede resultaten te verkrijgen. In je dagelijkse schoonheidsroutine pas je de oogcrème toe na de gezichtsreiniging. Pas het altijd toe vóór je een serum en een dagcrème gebruikt. Je dient de crème ‘s ochtends en’ s avonds te gebruiken.

Je brengt de oogcontourcrème als volgt aan. Breng een kleine hoeveelheid product aan rond de ogen en oogleden. Wrijf de crème zachtjes in met een masserende beweging vanaf de binnen- naar de buitenkant van het oog. Blijf ronddraaiende bewegingen maken tot het product volledig is geabsorbeerd. Je kunt daarna nog even lichtjes op je huid kloppen met je vingers, om zo de bloedsomloop extra te activeren.

Specialisten in de dermatologie en cosmetica bevelen het dagelijks gebruik van een oogcontourcrème aan.
(Bron: StrenInikova: 64397574/ 123rf.com)

Het is belangrijk om te benadrukken dat de manier waarop je de crème aanbrengt kan verschillen, afhankelijk van het probleem dat je wilt behandelen. Om opgezwollen zakjes onder je ogen te bestrijden, breng je de crème met kleine aanraking van buiten naar binnen in het oog aan (van het jukbeen tot de traanbuis). Dit helpt om overtollige vloeistof uit de zakjes te verwijderen. Bij donkere kringen onder je ogen is de richting van de toepassing precies omgekeerd: wrijf van de binnen- naar de buitenkant van het oog.

Kun je iedere crème als oogcontourcrème gebruiken?

Er zijn veel mensen die overwegen of het niet al voldoende is om een vochtinbrengende crème als oogcontourmiddel te gebruiken. Het antwoord is kort en duidelijk: Dat is het niet. Sterker nog, het wordt geadviseerd om de toepassing van moisturizers rond de ogen te vermijden. Ze zijn niet ontworpen om de oogcontour te hydrateren. Sommige producten kunnen de ogen irriteren of zelfs beschadigen.

Bovendien moet je weten dat de huid rond de ogen speciale kenmerken heeft. En als de huid anders is, zou ook de moisturizer anders moeten zijn.

Hydraterende dagcrèmes missen de noodzakelijke componenten voor een adequate behandeling van de oogcontouren.

Waarom zou je wel of niet een oogcontourcrème gebruiken?

Er worden zeer weinig schadelijke effecten geassocieerd met de toepassing van oogcontourproducten. Het is een niet-invasieve behandeling. Dit betekent dat er geen nadelige effecten zijn van operaties of andere procedures om de oogcontouren te behandelen. Dat maakt dat er eigenlijk maar weinig redenen zijn om geen gebruik te maken van een oogcontourcrème.

Zoals bij alle cosmetische producten het geval is, kan het wel zijn dat er overgevoeligheids- of allergische reacties ontstaan. Er zijn mensen die allergisch zijn voor (bepaalde bestanddelen van) oogcontourcrème. We raden daarom altijd aan om de samenstelling van het product goed te controleren voordat je het koopt en er zo voor te zorgen dat geen van de componenten schadelijk zijn.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende voor- en nadelen van oogcontourcrème.

Voordelen
 • Corrigeert de tekenen van veroudering
 • Antioxidanten
 • Ontstekingsremmend
 •  Repareert de huid
 •  Corrigeert donkere kringen en opgezwollen zakjes onder de ogen
 • Niet-invasieve behandeling
Nadelen
 • Mogelijke allergische reacties
 • Overgevoeligheid

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als het gaat om het kopen van een oogcontourcrème, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aspecten. Op die manier kun je het product kiezen dat het beste bij je past. Hieronder vind je de meest relevante factoren die je kunt overwegen bij de aanschaf van oogcontourcrème:

 • Doelstelling
 • Samenstelling
 • Formaat
 • Kwaliteit
 • Prijs

Doelstelling

Zoals we eerder al opmerkten, heeft een oogcontourcrème verschillende eigenschappen. Voordat je een oogcontourcrème koopt, is het daarom handig om jezelf af te vragen welk effect je ermee wilt bereiken. Zo zijn er bijvoorbeeld oogcontourproducten die zich richten op het anti-rimpel effect. Andere crèmes richten zich meer op het corrigeren van donkere kringen onder de ogen.

Samenstelling

Dit criterium hangt nauw samen met het vorige. Afhankelijk van de resultaten die je wenst te verkrijgen, heeft de oogcontourcrème die je kiest bepaalde ingrediënten nodig. Er is geen standaard samenstelling voor alle oogcontourcrèmes. De ingrediënten en hun verhoudingen variëren afhankelijk van het doel van het product.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een product dat de tekenen van huidveroudering tegengaat, is het belangrijk dat de crème anti-rimpelmiddelen bevat, zoals vitamine C, peptiden, ceramiden of hyaluronzuur. Echter, als het je prioriteit is om de zakjes onder je ogen te behandelen, heb je een oogcontourcrème met cafeïne of groene thee-extract nodig.

De samenstelling van het product staat ook in relatie tot de mogelijke nadelige effecten ervan. Het is belangrijk om, voordat je een product koopt, goed te controleren of het geen schadelijke ingrediënten voor jou bevat. Er zijn mensen die gevoeliger zijn voor bepaalde componenten. Dit is een criterium dat altijd in gedachten moet worden gehouden bij de aanschaf van een oogcontourcrème.

Formaat

Het formaat is een bijzonder belangrijk aspect als het gaat om oogcontourcrème. Sommige effecten van het product hangen zelfs af van het formaat en de manier waarop het product is verpakt. Er is een grote verscheidenheid aan producten met zeer verschillende verpakkingen op de markt. Het is daarom belangrijk te weten dat je degene kiest die het beste bij je past.

Sommige crèmes hebben de vorm van een roll-on applicator met een verkoelend effect. De stalen kop verlicht de vochtretentie door deze naar de binnenkant van het oog te bewegen. Ook zijn er meer bolvormige applicatoren. Ze helpen je om gemakkelijk de gewenste hoeveelheid crème aan te brengen en zijn nuttig voor het masseren van het gebied waar je de crème voor gebruikt.

Kwaliteit

Dit criterium is de sleutel tot een goed cosmetisch product. Houd er rekening mee dat de oogcontourcrème op het meest kwetsbaar gedeelte van onze huid wordt aangebracht. Het is daarom belangrijk dat de producten die je kiest van hoge kwaliteit zijn. Een product van slechte kwaliteit kan desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van je huid.

Hoe je kunt weten of een product van goede kwaliteit is? Er zijn verschillende manieren om hier achter te komen. Als het een product van een erkend en ervaren cosmetica merk is, zul je al snel goed zitten. Je kunt ook naar de ingrediënten en de herkomst van het product kijken. Ten slotte kunnen de meningen van andere gebruikers in dit opzicht ook erg nuttig zijn.

Prijs

De prijs is altijd een belangrijk criterium voor ons, wat voor product we ook kopen. De cosmeticasector biedt een breed scala aan producten met sterk uiteenlopende prijzen. Vergeet niet dat een hogere prijs niet noodzakelijk synoniem staat voor een hogere kwaliteit. Kies het product dat het beste bij je behoeften en budget past.

Samenvatting

Samenvattend kunnen we zeggen dat het altijd goed is om een oogcontourcrème mee te nemen in ons dagelijkse schoonheidsroutine. De huid rond onze ogen heeft bepaalde kenmerken die speciale zorg vereisen. Aan deze specifieke behoeften kan niet worden voldaan door een normale vochtinbrengende crème. Oogcontourcrème zorgt niet alleen voor een goede hydratatie van de huid, maar biedt nog veel meer voordelen.

Met een oogcontourcrème bestrijd je de beginnende tekenen van veroudering of die vervelende zakjes of donkere kringen onder je ogen. Je ogen zullen meer glanzen en er jonger en gezonder uitzien. Het dagelijks gebruik van dit product wordt aanbevolen door specialisten in de dermatologie en cosmetica. Dus, heb je last van donkere kringen onder je ogen en weet je niet hoe je ervan af komt? Probeer eens een oogcontourcrème!

Als je ons artikel over oogcontourcrème interessant vond, laat dan hieronder een reactie achter, of deel het met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de beste oogcontourcrème kunnen kiezen.

(Bron van de header afbeelding: Dibartolo: 41178899/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies