Laatst bijgewerkt: 02-06-2022

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

68Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

221Verzamelde opmerkingen

Een dagcrème is een vochtinbrengende crème die je overdag draagt. Hij is meestal lichter dan een avond- of nachtcrème en bevat SPF om je huid tegen zonneschade te beschermen. Dagcrèmes worden ook wel “lotion” genoemd, wat verwarrend kan zijn omdat lotion meestal verwijst naar bodylotions (die niet op het gezicht gebruikt worden).
Beste Dagcrème: Onze selectie

Dagcrème: Vaak gestelde vragen

Welke soorten dagcrème zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel verschillende soorten dagcrème verkrijgbaar, zoals anti-aging crèmes en hydraterende lotions. Anti-aging dagcrèmes bevatten ingrediënten die het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes helpen verminderen en tegelijk de huid hydrateren. Vochtinbrengende dagcrème is een lichtgewicht formule die bedoeld is voor mensen met een gevoelige of vette huid die een extra boost in hydratatie willen zonder vettig of zwaar aan te voelen op hun gezicht.

Een goede dagcrème moet licht en hydraterend zijn. Hij mag niet zwaar aanvoelen op de huid, maar moet ook voldoende vocht geven zodat je gezicht er aan het eind van een lange werkdag niet droog of schilferig uitziet. Je wilt iets dat licht genoeg is om onder je make-up te dragen zonder het gevoel te hebben dat je te veel product op je gezicht hebt, maar dat toch hydraterend genoeg is om je huid in de loop van de dag niet uit te drogen.

Wie moet een dagcrème gebruiken?

Dagcrèmes zijn geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige en acnegevoelige huid. Ze kunnen zowel door mannen als vrouwen van elke leeftijd gebruikt worden.

Op basis van welke criteria moet je een Dagcrème kopen?

De beste dagcrème voor je huid hangt af van de volgende factoren:

1. Huidtype – Droog, Vettig of Gecombineerd? Heb je een droge huid dan is een goede vochtinbrengende crème essentieel om haar gehydrateerd en soepel te houden. Heb je daarentegen een vette huid, zoek dan een olievrije formule die glans helpt beheersen zonder de poriën te verstoppen. Voor de gemengde huid kies je een lichtgewicht hydraterende lotion met SPF bescherming tegen zonneschade, die zowel als ochtend- als nachtcrème gebruikt kan worden, afhankelijk van hoeveel tijd je ‘s morgens hebt voor je het huis uitgaat.

2. Leeftijd – Dagcrèmes worden speciaal samengesteld met het oog op verschillende leeftijdsgroepen zoals tieners (15-20), vrouwen boven de 20 jaar enz., dus zorg ervoor dat je iets kiest dat geschikt is op basis van je leeftijdsgroep. Vergeet ook niet een dermatoloog te raadplegen, die je in elke levensfase producten zou aanraden die passen bij je individuele behoeften.

3. Huidzorgen – Zijn er specifieke zorgen zoals rimpels rond de ogen, donkere kringen onder de ogen/opgeblazen gezicht door slaapgebrek of acne vlekken? Koop dan gespecialiseerde anti-verouderingscrèmes die ingrediënten als vitamine C & E bevatten samen met

Het belangrijkste aspect om op te letten is de ingrediëntenlijst. Een goede dagcrème moet boordevol anti-verouderende en huidvoedende ingrediënten zitten, zoals hyaluronzuur, peptiden en vitamine C. Ook moet de crème een SPF bescherming hebben van minstens 15 of hoger (SPF 30+ als je veel blootgesteld gaat worden). Je kunt ons artikel over hoe je je zonnebrandcrème kiest hier lezen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een dagcrème?

Voordelen

Een dagcrème is een lichte vochtinbrengende crème die hydrateert en beschermt tegen de zon. Het is perfect voor dagelijks gebruik, vooral als je een vette huid hebt of in een warm klimaat woont.

Nadelen

Antwoord: Er zijn geen nadelen aan het gebruik van een Dagcrème. Het heeft alleen niet dezelfde eigenschappen als een Anti-Ageing Nachtcrème en moet dus samen met een dagcrème gebruikt worden om een optimaal resultaat te bereiken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Dr. Hauschka
  • Estée Lauder
  • SVATV

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Dagcrème in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 39 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies