Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

14Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Een stijlborstel combineert de functie van een stijltang met die van een haarborstel. Het is geschikt voor de meeste haartypes en lengtes. Of je haar nu kort of lang is, fijn, dik, beschadigd of golvend, een straightening borstel geeft je haar een natuurlijke, gelijkmatige glans.

Bovendien kun je met het gebruiksgemak van de stijlborstel je haar snel steil maken. Met ons steilborstel artikel 2022 willen we je helpen de beste steilborstel voor jou te vinden. Om dit te doen hebben we de belangrijkste kenmerken van een stijlborstel onder de loep genomen en verschillende modellen met elkaar vergeleken.

Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
Belangrijk om te weten

 • Met een stijlborstel kunt u uw haar tegelijkertijd stijl maken en kammen. Met een keramisch gecoate verwarmingsplaat en gedeeltelijk verwarmde borstelharen wordt uw haar gelijkmatig steil gemaakt. Dit geeft je haar een natuurlijke glans en een gezonde uitstraling.
 • Een straightening borstel is geschikt voor de meeste haarlengtes en haartypes. Gebruik voor kort haar een borstel met een smaller borstellichaam. Fijn, beschadigd, dik, lang of licht krullend haar kan gemakkelijk worden steilgemaakt met een steilborstel. Een stijlborstel mag echter niet worden gebruikt om nat haar te drogen.
 • In vergelijking met een stijltang biedt een stijltang vele voordelen. Het is zachter voor het haar, geeft een natuurlijk resultaat met meer volume in het haar, is gemakkelijk te gebruiken en verkort de styling tijd. De stijltang is meer geschikt voor sterke krullen en bijzonder weerbarstig haar.

Koop- en beoordelingscriteria voor rechtrichtborstels

Hieronder stellen we de belangrijkste aspecten voor die je moeten helpen bij het kiezen van de juiste rechtrichtborstel. De criteria die je kunt gebruiken om rechttrekkende borstels te vergelijken zijn:

Hieronder leggen we uit wat elk criterium is.

Werkwijze

De meeste rechtrichtborstels hebben een snoer en kunnen dus alleen via het lichtnet worden bediend. Dit betekent dat je in de buurt van een stopcontact moet zijn om een stijlborstel te gebruiken. Als alternatief zijn er ook snoerloze rechtrichtborstels die hun stroom uit batterijen halen en voorzien zijn van een oplaadbare batterij.

Het grote voordeel hier is dat je je stijlborstel flexibel kunt gebruiken, ook als je onderweg bent. De keuze aan snoerloze stijlborstels is echter nogal klein.

Materiaal en structuur van de borstelharen

De behuizing van een straightening borstel is meestal van kunststof. De borstelharen daarentegen kunnen helemaal van kunststof of grotendeels van keramiek gemaakt zijn. Modellen met kunststof borstelharen zijn vaak goedkoper, bestand tegen hitte en maken het haar sneller steil.

Een stijlborstel op keramische basis geeft je haar meer glans en vermindert statische elektriciteit.

Stijlborstels waarvan de borstelharen op keramiek gebaseerd zijn en afgeschermd door delen van kunststof zoals siliconen of rubber hebben daarentegen een zeer goede geleiding. Dit betekent dat de warmte optimaal over het hele oppervlak van de borstel wordt verdeeld, zodat je haar gelijkmatig en zacht wordt steil gemaakt.

Behalve de textuur is ook de structuur van de borstelharen van belang voor je steilmaakresultaten. Parallelle borstelharen zijn beter voor dik, erg pluizig haar. Gestekelde borstelharen zijn effectiever in het ontklitten van het haar, maar kunnen in sommige gevallen stijfheid veroorzaken bij het steilen.

Voor hetbeste rechtmakende effect gebruik je rechtmakende borstels met rijen borstelharen en borstelvlakken die dicht bij elkaar liggen.

Ook moeten de verwarmingsoppervlakken op de borstelharen vlak en relatief breed zijn. Zorg er ook voor dat de verwarmingsoppervlakken van de stijlborstel goed afgeschermd zijn om bij huidcontact brandwonden te voorkomen.

Temperatuur

In veel gevallen kan de temperatuur van rechttrekkende borstels geregeld worden via verschillende temperatuurniveaus. Het aantal instellingen hangt af van het model. Sommige modellen hebben maar drie standen, terwijl andere er tien of meer hebben. Bovendien zijn er rechtrichtborstels waarbij de temperatuur via een digitaal display voortdurend veranderd kan worden.

Behalve de temperatuurniveaus speelt ook de temperatuurhoogte een belangrijke rol bij de keuze van het product. De meeste stijlborstels bereiken een temperatuur tussen 80 en 230 graden Celsius.

Temperaturen boven 200 graden Celsius zijn alleen aan te bevelen voor extreem krullend of weerbarstig haar.

Je stelt de temperatuur in volgens de textuur en dikte van je haar. Als je haar fijn, dun of beschadigd is, is een temperatuur van ongeveer 120 tot maximaal 170 graden Celsius voldoende. Als je dik of pluizig haar hebt, zal je haar pas goed steil worden vanaf 180 graden Celsius.

Bij zeer hoge temperaturen bestaat het gevaar je haar te beschadigen. Dankzij een breed temperatuurbereik kun je de stijlborstel voorzichtig gebruiken. Je kunt je haar op de eerste dag van gebruik steil maken en het de volgende dag op een lagere temperatuur steilen.

Opwarmtijd

De opwarmtijd geeft aan hoe lang een stijlborstel nodig heeft voor hij voor het rechttrekken gebruikt kan worden. Een korte opwarmtijd is wenselijk. De beste modellen hebben maar 30 seconden nodig.

De meeste modellen steilborstels hebben ongeveer 90 seconden nodig om op te warmen.

Er zijn echter modellen die er langer dan 2 minuten over doen om op te warmen. Bedenk ook dat hoe hoger je de temperatuur op je stijlborstel instelt, hoe langer het duurt voor hij warm wordt.

Er zijn aanzienlijke verschillen in opwarmtijd tussen goedkope en iets duurdere stijlborstels. Inde regel doen goedkope toestellen er veel langer over om op te warmen.

Als je vaak haast hebt bij het stylen, moet je bij je beslissing beslist rekening houden met de opwarmtijd.

Gewicht

Lang, dik, erg krullend of weerbarstig haar vereist langer gebruik van de steilborstel. Het is een voordeel als de stijlborstel niet meer dan 300 tot 400 gram weegt. Een zware steilborstel vermoeit sneller je armen en kan daardoor het resultaat van het steilen beïnvloeden. Behalve het geringe gewicht, kan een bredere borstelkop je helpen je haar sneller recht te borstelen. Dit brengt ons bij het volgende criterium.

Borstelbreedte

De breedte van een stijlborstel hangt af van de lengte van het haar dat je wilt steilen. Hoe breder de borstel, hoe minder ruimte je hebt om de uiteinden van je haar vast te houden. Een bredere borstelkop is goed voor lang haar, want een groter gebied van het haar kan tegelijk rechtgetrokken worden.

Dit versnelt het rechtzetten. Stijlborstels voor kort haar hebben een smallere borstelkop. Houd je haar tijdens het stylen lichtjes strakgetrokken om het beste resultaat te bereiken.

Lengte van de kabel

Let bij het gebruik van een richtborstel met een kabel op de lengte van de kabel. Een lang snoer vergroot je reikwijdte en maakt het gemakkelijker je haar steil te maken. De meeste stijlborstels hebben een snoerlengte tussen 1,7 en 3 meter.

Als het snoer minder dan 2 meter lang is, kun je moeilijkheden ondervinden bij het stylen van je haar.

Bovendien moet je nagaan of een richtborstel helemaal om zijn eigen as gedraaid kan worden, d.w.z. 360 graden. Dit geeft je absoluut gebruiksgemak en maakt het rechttrekken veel gemakkelijker.

Ion-technologie

De meeste stijlborstels zijn uitgerust met ion-technologie en bereiken zo een anti-frizz effect. Het resultaat is glanzend, glad en sluik uitziend haar. Tegelijk is je haar beschermd en heeft het na gebruik een gezonde uitstraling.

De ionische functie voorkomt dat je haar elektrostatisch geladen wordt tijdens het steilen.

De ionische functie is vooral nuttig bij natuurlijke krullen of weerbarstig haar. Bij sommige rechtrichtborstels kun je zelfs de ion functie vrij kiezen volgens je behoeften.

Automatische uitschakelfunctie

Omdat je bij het gebruik van een stijlborstel met hoge temperaturen werkt en stijlborstels geruisloos opwarmen, is veilig hanteren uiterst belangrijk om verwondingen en brandgevaar te voorkomen.

Daarom is de automatische uitschakelfunctie een noodzakelijk veiligheidscriterium bij de keuze van een stijlborstel. De automatische uitschakelfunctie zorgt ervoor dat de stijlborstel na een bepaalde tijd vanzelf uitschakelt.

De tijd waarna een stijlborstel automatisch uitschakelt varieert meestal van 20 tot 60 minuten. Bij sommige toestellen is dat pas na 2 uur.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je vergeet je stijltang uit te zetten. De automatische uitschakelfunctie voorkomt ook dat het borstellichaam een te hoge temperatuur bereikt, wat het risico op brandwonden aanzienlijk vermindert.

Besluit: Welke soorten stijlborstels zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn verschillende soorten rechtrichtborstels, en één model kan verschillende eigenschappen combineren. Welke stijlborstel voor jou relevant is, hangt af van je behoeften en de textuur van je haar. Om je te helpen beslissen, hebben we hieronder de drie belangrijkste soorten producten op een rijtje gezet.

Type Voordelen Nadelen
Keramische stijlborstel Maakt het haar gelijkmatig steil en is zacht voor het haar Geen
Kunststof stijlborstel Goedkoop en hittebestendig Kan statische lading veroorzaken en het haar beschadigen
Ionen stijlborstel Voorkomt statische lading op het haar Geen

In het volgende gedeelte gaan we meer in detail in op deze drie soorten rechtstrijkborstels.

Keramik-Glättbürste

Keramische gladstrijkborstel

De keramische gladstrijkborstel is een klassieker onder de gladstrijkborstels. In dit type stijlborstel zijn de verwarmingsplaat en sommige van de borstelharen gemaakt van keramiek. De uiteinden van de borstelharen zijn meestal geïsoleerd met plastic. Dit beschermt je hoofdhuid tegen verbranding.

Sommige modellen hebben extra plastic borstelharen. Dit maakt het gemakkelijker om je haar te kammen. Het grote voordeel van een keramische stijlborstel is dat de warmte optimaal over je haar verdeeld kan worden. Het resultaat is gelijkmatig en zacht steil gemaakt haar met een glanzende textuur.

Tegelijk wordt je hoofdhuid beschermd en wordt statische opeenhoping in je haar verminderd. Een ander voordeel is dat keramiek zeer hittebestendig is en heel gemakkelijk warmte geleidt zonder veel elektriciteit te verbruiken. Deze eigenschap verkort de opwarmtijd van een keramische straightening borstel aanzienlijk.

Voordelen
 • Zacht voor het haar
 • Maakt het haar gelijkmatig glad
 • Vermindert statische opeenhoping op het haar
 • Gemaakt van sterk geleidend en hittebestendig materiaal
Nadelen
 • Geen

Keramische technologie is goedkoop en praktisch voor fabrikanten. Er zijn geen nadelen, dus de meeste stijlborstels zijn keramisch.

Kunststoff-Glättbürste

Kunststof gladstrijkborstel

Dit slaat niet op de behuizing, die bij de meeste gladstrijkborstels van kunststof is. Het belangrijkste verschil is dat de borstelharen van een plastic stijlborstel niet van keramiek zijn, maar allemaal van kunststof. Kunststof borstelharen zijn goedkoop, hittebestendig en laten je toe snel te werken.

Kunststof borstelharen kunnen er echter voor zorgen dat het haar statisch geladen wordt. Zorg er daarom voor dat zo’n model een ionische functie heeft om het opladen van het haar tegen te gaan. Een ander nadeel is dat de schubbenlaag van je haar beschadigd kan worden. Hierdoor wordt je haar bij het steilen meer belast. Een mogelijk gevolg hiervan zijn gespleten haarpunten.

Voordelen
 • Goedkoop in aanschaf
 • Gemaakt van hittebestendig materiaal
 • Hiermee kun je snel werken
Nadelen
 • Bevordert statische elektriciteit in het haar
 • Kan het haar beschadigen en gespleten haarpunten veroorzaken

Als je bereid bent af te zien van een keramische stijlborstel en geld wilt besparen, is een plastic stijlborstel een goed alternatief voor jou.

Ionen-Glättbürste

Ionische stijlborstel

Net als haardrogers en stijltangen voorkomt een stijlborstel met ionen dat statische elektriciteit, of fly-aways, zich op je haar ophoopt. Met ionische technologie wordt de lucht in de stijlborstel verrijkt met negatief geladen deeltjes. Deze komen op hun beurt via de luchtstroom op je haar terecht, waar ze de positief geladen deeltjes neutraliseren. De positief geladen deeltjes zijn verantwoordelijk voor de vliegende haren.

De beste modellen steilborstels combineren keramische coating met ionische technologie.

De ionische technologie geeft je haar een zachte, glanzende en verzorgde look. Als je krullend of weerbarstig haar hebt, is een stijlborstel met ionen zeer aan te bevelen.

Voordelen
 • Voorkomt statische ophoping in het haar
 • Geeft een prachtige glans en laat het haar er gezonder uitzien
 • Ideaal voor krullend en licht weerbarstig haar
Nadelen
 • Geen

Bijna alle stijlborstels hebben een ionische functie, zodat je er niet per se meer geld voor hoeft uit te geven dan voor keramische stijlborstels. Bij sommige toestellen kun je ook de ionische functie kiezen.

Gids: Veelgestelde vragen over het rechttrekken van borstels in detail beantwoord

Voordat je een rechttrekkende borstel koopt, heb je waarschijnlijk een paar vragen die je eerst beantwoord wilt hebben. In onze grote gids over het rechttrekken van borstels hebben we de belangrijkste en meest gestelde vragen van klanten geselecteerd en ze duidelijk beantwoord. Onze gids moet je helpen de voor jou perfecte stijlborstel op de markt te vinden.

Wat is een straightening borstel?

Een straightening borstel combineert de functie van een stijltang met die van een gewone haarborstel. Hiermee kun je je haar in één stap zowel kammen als steil maken. Met deze combinatie kun je je haar sneller stylen.

Een stijlborstel is ideaal om je haar snel steil te maken en te stylen.

In principe is een stijlborstel voorzien van verwarmingsplaten die temperaturen van meer dan 200 graden Celsius kunnen bereiken. Bovendien worden delen van de borstelharen verwarmd, zodat het gladmakende effect bereikt wordt door het kammen tussen de borstelharen. De borstelharen zorgen er ook voor dat je haar ontklit wordt en er natuurlijk steil uitziet. De meeste producten hebben een bescherming tegen verbranding.

De bovenste delen van de borstelharen zijn bijvoorbeeld van kunststof en isoleren zo de warmte. De behuizing is ook van plastic. Je kunt de borstel aan het handvat aanzetten en de temperatuur instellen. Veel apparaten tonen ook de temperatuur op een display.

Je kunt een stijlborstel voorzichtig gebruiken op beschadigd haar en je kapsel opfrissen na het stijlen. Met deze elektrische borstel staat niets je meer in de weg om mooie gevlochten en opgespelde kapsels uit te proberen.

Hoe gebruik ik een stijlborstel?

Een stijlborstel is gemakkelijk in het gebruik. Merk op dat je het alleen op droog haar gebruikt. Gebruik op nat haar kan je haar beschadigen omdat het gevoeliger is.

Houd de stijlborstel nooit onder stromend water als je hem schoonmaakt.

Hier zie je hoe je in een paar stappen een mooi steil resultaat met een steilborstel kunt bereiken:

 1. Kam je haar voor: Kam je droge haar voor met een haarborstel om te voorkomen dat de stijlborstel in je haar blijft steken.
 2. Stel de temperatuur in : Zet de stijlborstel aan en stel de gewenste temperatuur in met behulp van een display of een plus of min toets. In principe moet de temperatuur zo laag mogelijk zijn om het gewenste resultaat te bereiken.
 3. Wacht tot het toestel opgewarmd is: Wacht tot het toestel de ingestelde temperatuur bereikt heeft. Dit kan binnen een paar seconden gebeuren. Sommige modellen hebben meer dan een minuut nodig om op te warmen. Apparaten van hoge kwaliteit met een display geven meestal aan wanneer ze klaar zijn voor gebruik.
 4. Breng hittebescherming aan : Als je een hoge temperatuur gekozen hebt, breng dan een hittebeschermend product aan voor je de stijlborstel gebruikt.
 5. Het haar steil maken: Laat de stijlborstel langzaam door het haar gaan, van de wortels naar de uiteinden. Verdeel het haar in grote lokken. Houd elke streng lichtjes met je hand vast. Laat de warmte op elke streng ongeveer 2 seconden staan. Voor een natuurlijk gladstrijkend resultaat zijn maximaal 2 slagen door het haar voldoende. Als je volume aan je wortels wilt geven, houd je de stijlborstel verder weg. Pas op dat je de verwarmingsoppervlakken niet aanraakt met je vingers, gezicht of oren.
 6. Zet je haar vast: Na het steilen kun je je haar fixeren met haarlak, haarwas of haarmousse, bijvoorbeeld, om je stijl langer te laten duren.
 7. Schakel de rechtzetborstel uit: Zet de stijlborstel na gebruik uit en leg hem op een veilige plaats om af te koelen. Vermijd oppervlakken die kunnen smelten of verbranden.
 8. Maak je stijlborstel schoon: Maak je stijlborstel na elk gebruik schoon, laat hem drogen en berg hem dan op.

Soms kan het nodig zijn om je kapsel te perfectioneren met een stijltang. Vooral pony’s en uiteinden zijn voor verbetering vatbaar.

Voor welke haartypes en haarlengtes is een stijlborstel geschikt?

Om de beste stylingresultaten te bereiken, is het goed te weten voor welke haartypes en haarlengtes een stijlborstel bijzonder geschikt is. Als algemene regel geldt dat je geen stijlborstel moet gebruiken om je haar te drogen. Door de bijzondere gevoeligheid van nat haar, kan het snel beschadigd raken. Gebruik de stijltang alleen op droog haar.

Haarlengte

Om een stijlborstel effectief te gebruiken, moet je haar minstens 10 centimeter lang zijn. Zo kun je de afzonderlijke lokken met de ene hand vasthouden terwijl je met de andere hand de borstel langzaam door je haar beweegt.

Glättbürste-1

Een stijlborstel kan ook goed zijn voor kort haar. Zorg ervoor dat je een smallere borstelbreedte gebruikt om een goed rechtmakend resultaat te bereiken.
(Image source: unsplash.com / Mubariz Mehdizadeh)

Als je kort haar hebt, kun je met een smallere stijlborstel de uiteinden van je haar beter vasthouden. Als je haar erg kort is, kun je het gewoon door de borstel laten glijden zonder eraan te trekken.

Haartypes

In principe is een stijlborstel geschikt voor allerlei haartypes. Zelfs bij het steil maken van haar dat al steil is, kun je een verzorgde, zijdeachtige look bereiken. Om je haar te beschermen, moet je de temperatuur van het apparaat individueel aanpassen aan je haartype.

De regel is dat pluizig en krullend haar een hogere temperatuur nodig heeft dan gestresst, fijn of dun haar om het gewenste steile resultaat te bereiken. De temperatuur moet echter niet te hoog worden ingesteld, want dat beschadigt je haar. Bij bijzonder weerbarstig en erg krullend haar kan een touch-up met een stijltang helpen.

Glättbürste-2

Voor een overtuigend steil resultaat moet je bij krullend of weerbarstig haar een hogere temperatuur gebruiken.
(Image source: unsplash.com / Tim Mossholder)

We raden je aan de temperatuur van je stijlborstel als volgt in te stellen op je haartype:

Maximale temperatuur Haartype
150°C Zeer dun of sterk gebleekt haar
170°C Normaal gekleurd of gehighlight haar
190°C Licht golvend, normaal haar
210°C Golvend, dik haar
230°C Zeer krullend of dik haar

Deze algemene aanbeveling geldt misschien niet voor alle haartypes. Je kunt het beste verschillende temperatuurinstellingen uitproberen, beginnend met een lagere temperatuur en verhoog naar behoefte.

Rechte borstel vs stijltang – Wat is beter?

Of een stijlborstel of een stijltang beter voor je is, hangt af van je haartype en de stylingresultaten die je wilt bereiken. Om je te helpen beslissen hebben we hier de voor- en nadelen van beide producten voor je op een rijtje gezet.

Stijlborstel

Gemakkelijk te gebruiken, ook achter op het hoofd; Maakt sneller stylen mogelijk; Creëert een natuurlijk en gelijkmatig resultaat met volume in het haar; Strijkt het haar zachtjes glad en is zachter voor het haar; Geschikt voor verschillende haarsoorten en -lengtes Bereikt een lager steil effect; Niet geschikt voor zeer krullend of weerbarstig haar

Stijltang

Geeft een sterker steil effect; Maakt het gemakkelijker om de aanzet, de pony en de uiteinden van het haar steil te maken; Ideaal voor zeer krullend of weerbarstig haar Kan een harde, onnatuurlijke look geven; Vereist meer tijd om te steilen A

ls je heel dun of plat haar hebt, is een steilborstel beter voor jou. Je haar wordt steil gemaakt terwijl het een lichte veerkracht behoudt. Het resultaat ziet er natuurlijk uit. Een straightening brush werkt ook goed bij lichte golven. Bovendien bespaar je kostbare tijd bij het stylen van je haar. Maar als je erg sterke krullen hebt, is het raadzaam een stijltang te gebruiken. Hetzelfde geldt als je je haar heel steil wilt krijgen.

Welke bekende fabrikanten van stijlborstels zijn er?

Er zijn veel fabrikanten die stijlborstels en alternatieve producten zoals stijltangen aanbieden. We hebben hier de bekendste merken voor je geselecteerd.

 • Remington
 • MiroPure
 • BaByLiss
 • ghd
 • ikoo
 • ACEVIVI
 • Braun

Deze fabrikantenmerken zijn online verkrijgbaar op verkoopplatforms zoals Amazon en eBay, en ook in elektronicawinkels zoals MediaMarkt of Saturn. Ze verschillen vooral in vormgeving en in de textuur en structuur van de borstelharen.

De meeste modellen combineren verwarmingsoppervlakken op keramische basis met ionische technologie. Bovendien hebben de meeste stijlborstels veiligheidsfuncties, zoals een automatische uitschakelfunctie.

Wat zijn de alternatieven voor een stijltang?

Er zijn verschillende alternatieven voor een stijltang op de markt. Het meest voor de hand liggend is de stijltang. Er zijn ook zogenaamde hete lucht borstels en de gewone föhn. Je kunt de stijlborstel combineren met alternatieve producten zoals de stijltang en de haardroger om een perfecte styling te bereiken.

In het volgende gedeelte geven we je een kort overzicht van deze alternatieven met hun belangrijkste voor- en nadelen. Elk van deze alternatieven heeft bepaalde voordelen die niet genegeerd kunnen worden. De straightening brush lijkt echter in veel opzichten superieur aan de andere producten.

Je kunt bijvoorbeeld een snel, natuurlijk gladstrijkend resultaat bereiken met een stijlborstel. De borstel is ook heel gemakkelijk in het gebruik en is zachter voor het haar dan bijvoorbeeld een stijltang.

Kan ik krullen maken met een stijlborstel?

Helaas is een stijlborstel net zo ongeschikt als een stijltang om krullen of golven te maken. De stijlborstel is te breed en heeft geen afgeronde randen waardoor het mogelijk wordt krullen in het haar te maken. We raden je aan je haar niet om een stijlborstel te wikkelen. Je loopt het risico dat je haar verstrikt raakt in de verhitte borstelharen en uitgetrokken wordt. Ook is het zinloos je haar op een kruller te wikkelen nadat je het met de borstel recht gemaakt hebt, want de hitte in je haar koelt snel af.

Hoe maak ik een stijlborstel schoon?

Na het stylen kan er zich residu op je stijlborstel ophopen. Ook haren, huidschilfers en ander vuil kunnen op de stijlborstel zitten. Daarom is het belangrijk de stijlborstel na elk gebruik schoon te maken.

Gebruik geen te agressieve schoonmaakmiddelen. Ze kunnen aan de borstelharen blijven kleven en in je haar terechtkomen.

Goed schoonmaken houdt het apparaat in goede conditie. Tegelijk kan geen oude huidschilfers of residu zich door je pas gewassen haar verspreiden als je het de volgende keer gebruikt. Deze 9 stappen zijn de beste manier om je stijltang schoon te maken:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact voor je de stijltang schoonmaakt.
 2. Verwijder eerst het grove vuil, bijvoorbeeld haren en roos.
 3. Trek het haar tussen de gekoelde borstelharen uit met je vingers of haal een kam met grove tanden door de borstelharen van je stijlborstel.
 4. Verwijder de haarschubben door de stijlborstel te draaien en op de behuizing te tikken.
 5. Je kunt je borstel ook afvegen met een licht vochtige microvezeldoek.
 6. Een licht vochtige tandenborstel of tandenstoker kan helpen om de groeven tussen de borstelharen schoon te maken.
 7. Gebruik voor zwaardere vlekken een nagellakverwijderaar.
 8. Veeg het gladmakende penseel af met een wattenschijfje of wattenstaafje dat in de nagellakremover gedoopt is. Als alternatief kun je een glaskeramische reiniger of glasreiniger gebruiken.
 9. Vergeet niet het lichaam van je stijlborstel schoon te maken om vastplakken te voorkomen.
 10. Om het schoon te maken kun je een microvezeldoek gebruiken met een beetje water en afwasmiddel.
 11. Laat je stijlborstel na het schoonmaken op een geschikte plaats drogen.
 12. Wacht tot het penseel helemaal droog is voor je het opnieuw gebruikt. Zet het toestel niet op een verwarming, want dat kan de rechtzetborstel beschadigen.
 13. Bewaar je stijlborstel op een plaats waar hij niet vuil wordt, bijvoorbeeld in een lade.
 14. Idealiter kun je je stijltang in een opbergtas doen, die bij veel modellen wordt geleverd.

Een rechtstrijkborstel moet na elk gebruik schoongemaakt worden. Dit verlengt de levensduur van het toestel. Het geeft je ook het beste steile resultaat bij het volgende gebruik, zonder residu achter te laten op je verse haar.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies