Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

45Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Hoofdmassagers worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor ontspanning en welzijn thuis, maar hebben ook veel positieve effecten op de gebruikers. De voordelen kunnen zeer gevarieerd zijn, zowel voor mensen als voor dieren.

Na een drukke dag helpen ze om stress te verlichten en dragen ze bij tot persoonlijk welzijn. De hoofdmassagetest 2022 moet het je gemakkelijker maken het beste hoofdmassageapparaat voor je te vinden.

Of de hoofdmassager elektrisch of manueel moet zijn, hangt af van persoonlijke voorkeur. De volgende test vergelijkt beide soorten en somt de voor- en nadelen van elk type op. Dit moet het je gemakkelijk maken te beslissen wat je gaat kopen.
Belangrijk om te weten

 • Hoofdmasseerders zijn apparaten die gebruikt kunnen worden om het hoofdgebied te masseren. Ze worden over het algemeen gebruikt om het lichamelijk welzijn te verbeteren en zijn verkrijgbaar met verschillende effecten.
 • Er wordt een basisonderscheid gemaakt tussen elektrische en manuele hoofdmassagetoestellen, waarbij beide varianten verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen en prijsklassen.
 • Hoofdmasseerders zijn er in materialen als hout, metaal en kunststof.
 • Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het gewenste effect, kun je kiezen uit verschillende varianten.

Beste Hoofd massager: Onze selectie

Hoofdmasseurs: koop- en beoordelingscriteria

Koop- en beoordelingscriteria kunnen verschillen naargelang de persoonlijke reden om te kopen. De belangrijkste koop- en beoordelingscriteria worden hier opgesomd:

Om een beter overzicht van hoofdmassagetoestellen te krijgen, worden de criteria hier in detail uitgelegd.

Materiaal

Welk materiaal is het meest populair voor een hoofdmassager? Dit is een vraag die je je vaak stelt voor je een hoofdmassageapparaat koopt. Mogelijke materialen zijn: Hout, plastic, metaal.

Hout, plastic of metaal zijn de meest typische materialen.

Natuurlijk hangt het af van je persoonlijke voorkeur en welk materiaal het beste bij je past. Hout is een natuurlijk materiaal en is bijzonder populair bij milieubewuste mensen. Plastic is overtuigend door zijn eenvoudige hantering.

Het is heel gemakkelijk schoon te maken en breekt niet snel. Metal kan vooral punten scoren met zijn flexibiliteit en prijs. Het is ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Natuurlijk moet je zelf beslissen welk materiaal je de meeste voordelen biedt en welk materiaal in het gewenste ontwerp verkrijgbaar is. De vormgeving van een hoofdmassager kan variëren van elektrisch tot manueel.

Voordeel/effect

In welke specifieke behoeften voorziet het hoofdmassageapparaat? Deze vraag kan beantwoord worden door het gewenste voordeel en het te bereiken effect te beschouwen. Wil je je bloedsomloop stimuleren en heb je een gezondheidsdoel of misschien gewoon lekker achterover leunen en ontspannen na een dag hard werken? Er is een geschikt hoofdmassageapparaat voor zowat elke wens.

In het algemeen draagt een hoofdmassageapparaat bij tot het persoonlijk welzijn en heeft het een heel specifiek nut voor elke persoon die het gebruikt.

Een hoofdmassagetoestel is echter niet alleen populair bij mensen; er zijn ook speciale hoofdmassagetoestellen voor dieren, zoals honden en katten, die een ontspannende werking hebben op de viervoeters. In het algemeen moet iedereen voor zichzelf uitmaken welk hoofdmassageapparaat het beste effect biedt.

Aantal massageprogramma’s

Het hangt ervan af aan welke persoonlijke behoeften je met het hoofdmassageapparaat wilt voldoen en of het apparaat met de hand of elektrisch wordt bediend.

Het elektrische model heeft een ruime keuze aan programma’s.

Het aantal massageprogramma’s kan sterk variëren, afhankelijk van het hoofdmassageapparaat.

Met een manueel bediende hoofdmassager heb je praktisch maar één programma. Het apparaat wordt met de hand bediend en de gewenste massagekracht varieert al naar gelang de gemaakte bewegingen.

Bij een elektrisch hoofdmassageapparaat, dat in vele modellen verkrijgbaar is, is er meestal een ruime keuze aan programma’s. Je hebt hier een hele reeks keuzemogelijkheden. De massageprogramma’s zijn meestal in verschillende sterktes verkrijgbaar en elk programma is voor een andere toepassing ontworpen. Persoonlijke voorkeur speelt hier een belangrijke rol.

Bedienbaarheid

Kan de gewenste hoofdmassager met de hand of elektrisch bediend worden? Deze vraag moet je je ook stellen bij de aanschaf van een hoofdmassager.

Gebruiksvriendelijkheid in de vorm van gebruiksgemak speelt hier een belangrijke rol.

Manuele hoofdmassagers worden met de hand bediend en vergen fysieke inspanning. Elektrische hoofdmassagers daarentegen werken automatisch. Bij de laatste moet men echter batterijen plaatsen of ze op een stroombron aansluiten om de batterij op te laden. Ieder moet voor zichzelf beslissen welk hulpmiddel voor hem of haar het beste voordeel biedt.

De gebruiksaanwijzing van elk apparaat moet zorgvuldig gelezen worden om eventuele onduidelijkheden op te helderen. (niet te veel aankoopcriteria)

Hoofdmasseurs: Veelgestelde vragen en antwoorden

Hier staan de meest gestelde vragen over hoofdmassagetoestellen, die hieronder ook direct beantwoord worden. Voor je een hoofdmassager koopt, kan het nuttig zijn deze vragen door te lezen om goed geïnformeerd te zijn over dit product.

Wat is de bedoeling van een hoofdmassager?

Een hoofdmasseur wordt gebruikt om het hoofd te masseren. Het persoonlijk welbevinden kan door een hoofdmassage aanzienlijk verhoogd worden en het is gemakkelijker om te ontspannen.

Natuurlijk is er een ruime keuze aan verschillende hoofdmassagers, die ook verschillende effecten hebben

Sommige hoofdmassagers worden vooral gebruikt om een gezondheidsdoel te bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld de bloedsomloop stimuleren of migraine en hoofdpijn verlichten. Andere hoofdmassagers zijn bedoeld om je te ontspannen. Na een turbulente dag helpen ze om af te schakelen en te ontspannen. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste voordelen die zo’n apparaat biedt:

 • Vervulling van een gezondheidsdoel
 • Ontspanning
 • Stimuleren van de bloedsomloop op de hoofdhuid
 • Stimuleren van de haargroei
 • Vergroten van het welzijn

Hoofdmassagetoestellen zijn echter niet alleen populair bij volwassenen, er zijn ook speciale apparaten voor kinderen en dieren. Vrijwel iedereen kan dus tegenwoordig van een hoofdmassager genieten als hij of zij dat wil.

Welke soorten hoofdmassagers zijn er?

Er zijn twee soorten hoofdmassagetoestellen waaruit je kunt kiezen als je er een koopt: elektrische en manuele hoofdmassagetoestellen. De tabel hieronder geeft een overzicht van de voor- en nadelen van de twee soorten en kan je hopelijk helpen beslissen welke je gaat kopen:
soort voordeel nadeel
manuele hoofdmassager gemakkelijk te gebruiken, kan zonder elektriciteit, flexibel je moet kracht gebruiken, afhankelijk van de beweging kan het vermoeiend zijn
elektrische hoofdmassager je hoeft geen bewegingen te maken, grotere ontspanningsfactor je hebt elektriciteit nodig om hem op te laden of batterijen, meestal zwaarder

Het grote voordeel van de manuele hoofdmassager is dat je niet afhankelijk bent van een stroombron of batterijen om hem te gebruiken. Het werkt gewoon de hele tijd! Je moet het echter met je eigen handen gebruiken of, afhankelijk van het apparaat, heb je hulp nodig om het te gebruiken. Manuele hoofdmassagetoestellen zijn meestal veel lichter dan elektrische en kunnen ook gemakkelijk meegenomen worden op reis.

kopfmassagegeraet

Hoofdmasseurs maken deel uit van de massage-apparatuur en dienen dus ook het lichamelijk en geestelijk welzijn en helpen bij het verminderen van stress. (Image source: cottonbro / Pexels)

Elektrische hoofdmasseerders werken automatisch en er is geen fysieke inspanning nodig om van een hoofdmassage te genieten. Dit resulteert in een grotere ontspanningsfactor. Batterijen of aansluiting op een stroombron zijn echter noodzakelijk om het toestel te gebruiken. Afhankelijk van het apparaat kan dit ingewikkeld zijn als je je hoofdmassagetoestel buiten je eigen vier muren wilt gebruiken. In de meeste gevallen wegen elektrische hoofdmassagetoestellen ook meer dan manuele.

Waar kan ik hoofdmassagetoestellen kopen?

Hoofdmassagetoestellen zijn zowel op het Internet als bij geselecteerde handelaars verkrijgbaar. Afhankelijk van de kwaliteit kunnen de prijzen sterk variëren. Ze zijn een stuk duurder in de speciaalzaak dan online. Hier zijn enkele online winkels waar je een hoofdmassagetoestel kunt kopen:

 • amazon.de
 • otto.de
 • pearl.de
 • ebay.de

Op deze pagina vind je enkele directe links naar online winkels. Als je een hoofdmassager prettig vindt, kun je die direct kopen.

Wat zijn de alternatieven voor een hoofdmassager?

Hoofdmasseerapparaten zijn niet de enige apparaten of toepassingen die je kunt gebruiken om van een hoofdmassage te genieten.

kopfmassagegeraet

Een populair alternatief voor een hoofdmasseur is een hoofdmassage door een professionele masseur. Bovendien dragen de atmosfeer en de geur van de massageolie bij tot ontspanning. (Image source: Gundula Vogel / pixabay)

Je behoeften en eisen zijn doorslaggevend voor welke van de manieren om te ontspannen je kiest. Tijd en geld spelen ook een belangrijke rol. In de volgende tabel staan drie alternatieven voor een hoofdmassager.

type beschrijving
hoofdmassage door een masseur medische beroepsbeoefenaars masseren het hoofdgebied
elektrisch hoofdmassagekussen een kussen dat elektrische impulsen uitzendt en zo een massagefunctie biedt
diy hoofdmassage met de eigen handen worden zonder apparatuur cirkelvormige bewegingen uitgevoerd in het hoofdgebied

Elk alternatief biedt bepaalde voordelen, maar een hoofdmassager lijkt nog steeds het meest gebruiksvriendelijk en ook het meest geschikt voor privégebruik. Het is niet zonder reden dat hoofdmasseerders tegenwoordig zo populair zijn.

Hoe gebruik ik een elektrisch hoofdmassageapparaat op de juiste manier?

Het specifieke gebruik kan variëren, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing. Daarom is elk elektrisch hoofdmassageapparaat anders in de manier waarop het gebruikt kan worden.
Elektrische apparaten hebben batterijen of een stroombron nodig.

Bijna alle elektrische hoofdmassagers hebben een aan/uit knop.

Deze toets wordt gebruikt om het apparaat te starten. In de meeste gevallen kun je direct na het starten van het apparaat uit een groot aantal programma’s kiezen.

Het programma dat het beste bij je persoonlijke behoeften past kun je dan indrukken of instellen en de hoofdmassage moet dan beginnen. De gebruiksaanwijzing van het betreffende apparaat moet zorgvuldig gelezen worden om mogelijke onduidelijkheden uit de weg te ruimen.

Als je nog vragen hebt die zelfs met de gebruiksaanwijzing niet beantwoord kunnen worden, biedt het Internet goede mogelijkheden om de vragen te beantwoorden op speciale portaalsites en ook de dealers.

Hoe gebruik ik een manueel hoofdmassageapparaat correct?

Het gebruik van een manueel hoofdmassageapparaat kan ook variëren. Manuele hoofdmasseerders zijn met de hand te gebruiken.

Ook hier is het nodig de gebruiksaanwijzing te volgen. De meeste manuele hoofdmassagers hebben een handvat of apparaat dat perfect in de hand past om het apparaat te bedienen. Met een manuele hoofdmassager hoef je geen speciaal programma te kiezen, maar kun je hem meteen uit de doos gaan gebruiken.

kopfmassagegeraet

Een massager met metalen kop overtuigt zowel door zijn gemakkelijke hanteerbaarheid als door zijn goede prijs-prestatie verhouding en ongecompliceerde reiniging. (Image source: Aqvamarine / pixabay)

Je kunt de gebruiksaanwijzing van het handapparaat lezen om er zeker van te zijn dat je het op de juiste manier gebruikt. Meestal wijst het gebruik van een manueel toestel zich vanzelf en kun je het meteen na het uitpakken uitproberen.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten hoofdmassagers, die verschillen in werking, bruikbaarheid en effect. Afhankelijk van je doelen moet je een toestel kiezen dat aan je persoonlijke eisen voldoet. Welke functie of voordeel moet het hebben? Je moet naar de aankoop- en evaluatiecriteria kijken voor je een hoofdmassager koopt.

Of je nu een hoofdmassager van hout, metaal of kunststof kiest, het is belangrijk de gebruiksaanwijzing te lezen. Handmatige en elektrische apparaten verschillen sterk, vooral in prijs. Beeldbron: Popov/ 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies