Laatst bijgewerkt: 22-09-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Panasonic scheerapparaten zijn hoogwaardige en effectieve apparaten voor persoonlijke verzorging. Voor een instapprijs voldoen de elektrische folie scheerapparaten aan elke styling eis.

Zowel nat als droog scheren kan voorzichtig gebeuren dankzij de moderne technologie. Afhankelijk van het soort apparaat kunnen de compacte scheerapparaten het haar zeer effectief verwijderen en trimmen, of zelfs als haarontwerper gebruikt worden.

Met ons grote Panasonic scheerapparaat artikel 2022 willen we je helpen het scheerapparaat te vinden dat aan je verwachtingen voldoet en je ondersteunt bij het creëren van je gewenste stijl en het vervullen van je schoonheidsideaal.

We hebben de Panasonic toestellen vergeleken, de karakteristieke eigenschappen samengevat, de belangrijkste onderscheidende kenmerken en gebruikstips verzameld, en de voor- en nadelen van de toestellen op een rijtje gezet. Dit zou je aankoopbeslissing moeten vergemakkelijken.
Belangrijk om te weten

 • De elektrische scheerapparaten van Panasonic bieden de hoogste kwaliteit voor een instapprijs. Dankzij hun huidige technologie scheren ze zacht, doeltreffend en precies.
 • De apparaten zijn geschikt voor nat en droog scheren en worden meestal aangedreven door een oplaadbare batterij.
 • De scheerapparaten van Panasonic combineren verschillende haarstylingsfuncties. Daarom kan een onderscheid worden gemaakt tussen apparaten die scheren en trimmen of scheren, trimmen en stylen. Voorts kunnen de scheerapparaten worden onderscheiden door het ontwerp van het scheerhoofd.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Panasonic scheerapparaat koopt

Om het je gemakkelijker te maken het juiste scheerapparaat voor je te vinden, presenteren we in dit deel de karakteristieke eigenschappen van Panasonic apparaten en hun alternatieven.

Wat maakt Panasonic scheerapparaten anders dan andere fabrikanten?

Panasonic produceert elektrische scheerapparaten van hoge kwaliteit, meestal voor instapprijzen. Zowel de standaard als de premium versie bieden het hoogste comfort en beloven kapperskwaliteit voor thuis.

Panasonic Rasierer-1

De elektrische scheerapparaten van Panasonic brengen nat en droog scheren van kapperskwaliteit bij je thuis.
(Image source: unsplash.com / Guus Baggermanns)

De apparaten met scheerkopsysteem en diverse slimme functies bieden precisie, maximaal snijvermogen en een bijzonder snelle en gladde scheerbeurt. Ze kunnen flexibel gebruikt worden en zijn zacht voor de huid. Lichaamshaar wordt op een betrouwbare en comfortabele manier verwijderd. De combinatie van functies, batterijen met lange levensduur, reinigingsgemak en een elegante vormgeving maken de ontharingsproducten compleet.

Panasonic is een specialist in de fabricage van scheerapparaten voor mannen.

Alle Panasonic elektrische scheerapparaten zijn geschikt voor zowel droog als nat scheren. Zo kun je elke dag kiezen tussen praktisch en tijdbesparend droog scheren en verwennerij met nat scheren. Over het geheel genomen hebben Panasonic’s folie scheerapparaten de volgende voor- en nadelen in vergelijking met andere producten:

Voordelen
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Zacht en efficiënt scheren
 • Nat en droog scheren mogelijk
Nadelen
 • Minder hoogwaardig ontwerp
 • Minder lokale distributie

Welke scheerhoofden ontwerpt Panasonic in hun scheerapparaten?

Panasonic biedt scheerapparaten met verschillende langwerpige foliescheerhoofden, die scheerfolies en scheermesjes bevatten.

Scheerhoofden worden gekenmerkt door hun bewegingsmogelijkheden en het aantal scheerelementen.

Hoe flexibeler de scheerkop, hoe meer hij zich aan de huiddelen kan aanpassen. Op het gebied van haarverzorging voor mannen, waarin Panasonic zijn scheerapparaten gespecialiseerd heeft, worden verschillende bewegingsmogelijkheden geboden:

 • 0 D
 • 2 D
 • 5D
 • 8 D
 • 16 D

Het scheerapparaat met de meest flexibele scheerkop kan dus in 16 richtingen gebogen worden (16 D). Zachte zacht glijdende rollers in sommige toestellen geven extra steun bij de beweging. Ze zitten tussen de scheerelementen en glijden soepel en zacht over de huid.

Panasonic Rasierer-2

Met de flexibele scheerhoofden van Panasonic kun je je baard zacht stylen en irritatie voorkomen. Zowel het haar als de huid zien er daardoor onweerstaanbaar verzorgd uit. Elke styling kan bereikt worden.
(Image source: unsplash.com / Jonathan Borba)

Het enige elektrische scheerapparaat dat Panasonic voor vrouwen aanbiedt, is helemaal vast en kan dus alleen door de houding aan de verschillende zones aangepast worden. Dit komt overeen met een 0 D scheerhoofd. Scheerhoofden worden ook onderscheiden door het aantal mesjes dat ze hebben. Panasonic verkoopt varianten met 1-5 mes-scheerblad combinaties.

Welke scheerfolies en mesjes worden gebruikt in Panasonic scheerapparaten?

Panasonic scheerapparaten zijn foliescheerapparaten. De messen van de toestellen zijn daarom verborgen achter schaarfolies of beschermfolies. Hoewel dit voorkomt dat de snij-elementen direct contact met de huid hebben, kan toch een heel glad scheerresultaat bereikt worden.

Het oppervlak van de boogvormige folie zorgt ervoor dat de haartjes gepositioneerd en uitgelijnd worden. Het messenblok snijdt dan de haren af. De methode is zacht voor de huid. Om het nauwkeurig verwijderen van ongewenste haartjes te intensiveren, gebruikt Panasonic verschillende varianten van het scheerblad. We hebben ze hier voor je samengevat:

Scheerfolietype Functie
Verende scheerfolie Verhoogt de aanpassing aan de huid
Fijngesneden scheerfolie Vangt korte en weerbarstige haren, zelfs op moeilijke plaatsen
Quick lift scheerfolie / Ultra contact scheerfolie Vangt vastzittende haren

De mesjes onder de boogvormige folie zijn gemaakt van ultrascherp, nano-gepolijst, Japans roestvast staal en zijn 30° puntig. Dit maakt Panasonic scheerapparaten tot de scherpste elektrische scheerapparaten. Nauwkeurig, glad scheren en minder huidirritatie worden mogelijk. De meeste Panasonic apparaten hebben nikkelvrije mesjes.

Hoe worden Panasonic scheerapparaten van stroom voorzien?

Panasonic gebruikt een lineaire motor in zijn elektrische scheerapparaten. Afhankelijk van het type apparaat oscilleert deze motor 10.000-14.000 keer per minuut en genereert de snijdende beweging van de messen. Deze draaibeweging verwijdert het haar. De fundamentele motor wordt grotendeels aangedreven door een oplaadbare batterij.

De batterij van het apparaat wordt opgeladen met een oplaadstation of een netsnoer. De werktijd varieert van 21 minuten tot 50 minuten. Het enige scheerapparaat dat Panasonic voor vrouwen aanbiedt, werkt op batterijen.

Hoe zwaar zijn Panasonic scheerapparaten?

Panasonic streeft ernaar haar scheerapparaten zo ergonomisch mogelijk te ontwerpen om het gebruik zo comfortabel en moeiteloos mogelijk te maken. Het gewicht van de apparaten hangt af van het soort scheerapparaat.

Type apparaat gewichtsbereik
2-in-1 Panasonic scheerapparaat ca. 120 – 215 gram
3-in-1 Panasonic scheerapparaat ca. 155 gram

Panasonic scheerapparaten die zowel scheren als trimmen hebben een groter gewichtsbereik dan de alleskunner.

Wat zijn de alternatieven voor Panasonic scheerapparaten?

Panasonic is een van de kleinere bedrijven in de haarverzorgingssector. Dit resulteert in instapprijzen, maar ook in een kleinere keuze aan toestellen. Panasonic scheerapparaten zijn allemaal elektrisch en geschikt voor zowel nat als droog gebruik. Er worden alleen foliescheerapparaten gemaakt.

Behalve deze elektrische scheerapparaten zijn er ook roterende scheerapparaten. Om je een overzicht te geven van de eigenschappen van beide soorten en je te helpen het meest geschikte toestel te kiezen, stellen we ze in de volgende paragrafen kort voor.

Folie-scheerapparaten

Folie-scheerapparaten werken met scherende folies. Deze pakken de haren op, die dan door vibrerende messen worden ingekort. Omdat de mesjes onder de folie verborgen zijn, kunnen ze heel scherp zijn en intensief werken zonder de huid te beschadigen.

De langwerpige vorm van de scheermesjes maakt ze bijzonder geschikt voor nauwkeurig scheren. Samengevat hebben foliescheerapparaten de volgende voor- en nadelen:

Voordelen
 • Krachtig snijden
 • Zacht voor de huid
 • Kleine oppervlakken zijn gemakkelijk te scheren
Nadelen
 • Luider gezoem en sterkere trilling
 • Langzamer scheren van grotere oppervlakken

Naast Panasonic biedt bijvoorbeeld ook Braun foliescheerapparaten aan. Als fabrikant van de best verkochte elektrische scheerapparaten, een bedrijf met een lange traditie en officiële partner van FC Bayern München, omvat het assortiment niet alleen het middenprijssegment, maar ook duurdere, zeer stijlvolle apparaten.

Roterende

scheerapparaten Roterende scheerapparaten werken met 3 flexibele roterende koppen die snel en over een groot oppervlak scheren en zich aanpassen aan de contouren van het gezicht. De messen komen in direct contact met de huid.

Voordelen
 • Sterke aanpassing aan de vorm van het gezicht
 • Snel scheren door de werking op grote oppervlakken
 • Stil en weinig trillingen
Nadelen
 • Weinig precisie
 • Mogelijk irritatie van de huid door direct contact

De bekendste verkoper van roterende scheermesjes is Philipps. De firma produceert een breed gamma ontharingsapparaten met verschillende eigenschappen. Minder bekende fabrikanten zijn ProfiCare en Remington.

Besluit: Welke soorten Panasonic scheerapparaten zijn er en welke is geschikt voor jou?

De folie scheerapparaten van Panasonic zijn er in verschillende uitvoeringen. Ze verschillen in hun scala aan functies. Om je een overzicht te geven van de afzonderlijke versies, stellen we ze aan je voor en sommen we hun voor- en nadelen op. Dit zal het je gemakkelijker maken te kiezen.

Wat onderscheidt de 2-in-1 scheerapparaten van Panasonic en wat zijn hun voor- en nadelen?

Panasonic produceert meestal 2-in-1 apparaten die een scheerapparaat en een trimmer combineren. Dit maakt het mogelijk om zowel precieze als efficiënte haarverwijdering en -vormgeving te bereiken.

Nauwkeurig, snel en met maximale snijkracht, kun je met de haarverwijderaars je verzorgde uiterlijk creëren. Het assortiment omvat standaard en premium versies. Panasonic maakt het dus mogelijk om scheerapparaten voor mannen te kopen voor alle eisen.

Voordelen
 • Scheren en trimmen met één apparaat
 • Hoogste kwaliteit en nieuwste scheertechnologie
Nadelen
 • Verder stylen van het haar niet mogelijk

Wat onderscheidt de 3-in-1 scheerapparaten van Panasonic en wat zijn hun voor- en nadelen?

Met zijn 3-in-1 scheerapparaten biedt Panasonic de mogelijkheid om te scheren, trimmen en stylen in één apparaat. Dit wordt geïmplementeerd via hulpstukken die de bestaande functies uitbreiden. De 3-in-1 versies maken elke stylingvariatie mogelijk. Bij hen staat niets je individuele look in de weg.

Voordelen
 • Scheren, trimmen en stylen met één apparaat
 • Hoogwaardige scheertechnologie
Nadelen
 • Zeer beperkte keuze aan apparaten

Naast het 3-in-1 scheerapparaat biedt Panasonic ook 3-in-1 trimmers aan, die dezelfde functies uitvoeren maar geen scheerfolie hebben die het mesje bedekt.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Panasonic scheerapparaten te vergelijken en te evalueren.

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele Panasonic scheerapparaten. De criteria die je kunt gebruiken om Panasonic scheerapparaten te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat op elk gebied belangrijk is.

Scheerhoofd en mesjes

Panasonic scheerapparaten verschillen in bewegingsvrijheid en in het aantal mesjes in het scheerhoofd. De beschikbare afmetingen hangen af van het type toestel.

Type apparaat Flexibiliteit van scheerkop Aantal mes-scheerblad combinaties
2-in-1 Panasonic scheerapparaten 0 D – 16 D 1 – 5
3-in-1 Panasonic scheerapparaten 0 D 3

Terwijl de scheerapparaten met een langharige trimmer tot 16 bewegingsrichtingen van de scheerkop toelaten, heeft de 3-in-1 versie een vaste scheerkop. Hier is de geleiding van het scheerapparaat ongeveerd en afhankelijk van de handbeweging. Een soortgelijk beeld ontstaat als we naar het aantal bladen kijken.

Dit varieert bij de Allrounder (3-in-1) minder dan bij de andere versies van Panasonic scheerapparaten. In de versies met 5 mes-scheerblad combinaties verhogen de zachte glijrollen de bescherming van de huid. Verschillende stylingprojecten kunnen zo voorzichtig uitgevoerd worden.

Verder verschillen de mesjes in die zin dat sommige nikkelvrij zijn, waardoor de respectieve scheerapparaten ook geschikt zijn als je allergisch bent voor nikkel. Panasonic voorziet in elke scheerbehoefte met een verscheidenheid aan apparaten.

Baarddichtheidssensor

Behalve het ontwerp van het scheerhoofd helpt een baarddichtheidssensor ook om de huid te beschermen. Dit is ingebouwd in sommige Panasonic apparaten.

Hij meet de dichtheid van de baardharen en stemt de oscillaties van het mes er in real time op af.

Dit resulteert in hoge prestaties als het haar dicht is, en verminderde werking op reeds geschoren of minder behaarde plaatsen. De huid wordt doeltreffend beschermd.

Nat / droog gebruik

Doorslaggevend bij de aanschaf van een scheerapparaat is vaak of het apparaat droog en/of nat scheren ondersteunt. Beide varianten hebben verschillende voor- en nadelen. Bijvoorbeeld snelheid bij droog ontharen en grondigheid als het scheerapparaat bij nat weer wordt gebruikt.

Panasonic Rasierer-3

Panasonic scheerapparaten zijn de juiste keuze voor liefhebbers van zowel nat als droog scheren. De toestellen zijn ontworpen om waterdicht te zijn en ondersteunen beide varianten van ontharen.
(Image source: unsplash.com / Supply)

De elektronische versies van Panasonic zijn alleskunners op dit gebied. Elk model is waterdicht en kan dus zowel met als zonder vocht gebruikt worden. Dit geeft je extreme flexibiliteit om te beslissen welke scheerbeurt je in verschillende situaties wilt uitvoeren.

Turbo reinigingsstand

Scheerapparaten moeten gereinigd worden om ze in goede staat te houden. (We leggen uit hoe je ze schoonmaakt in het hoofdstuk “Panasonic scheerapparaten schoonmaken”) Om het schoonmaken zo min mogelijk tijd en moeite te laten kosten, biedt Panasonic sommige van haar scheerapparaten aan met een turboreinigingsstand en/of een reinigingsstation.

Zowel de turbo reinigingsstand als het reinigingsstation maken het reinigen van de scheerapparaten gemakkelijker.

Kenmerkend voor de turboreinigingsstand is dat het apparaat door een reinigingsvenster met stromend water en vloeibare zeep gereinigd kan worden. In het reinigingsstation wordt het toestel automatisch gereinigd door een druk op de knop. Zo blijven de messen langer scherp.

Stroomvoorziening

Panasonic elektronische scheerapparaten worden op 2 verschillende manieren gevoed:

 • Batterij opladen via een laadstation
 • Batterij opladen via een netsnoer

Ongeacht de soort stroomvoorziening kunnen de apparaten alleen gebruikt worden als ze niet op het lichtnet zijn aangesloten. Dit betekent dat de scheerapparaten alleen werken als ze niet in het oplaadstation liggen of met de stroomvoorziening verbonden zijn, en dat ze voor gebruik opgeladen moeten worden.

Panasonic scheerapparaatbatterijen gaan lang mee en kunnen na opladen ongeveer 20 – 50 minuten gebruikt worden. Dit betekent dat je altijd 100% uit je scheerbeurt kunt halen. Je kunt zelf beslissen of een oplaadkabel of een oplaadstation het meest geschikt voor je is. Voor dames is alleen batterijvoeding beschikbaar.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies