Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

17Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Concealer is onmisbaar om donkere kringen onder de ogen te verbergen, puistjes te camoufleren en andere vlekken op het gezicht te verdoezelen. Maar daarvoor is het belangrijk dat je weet hoe je de beste concealer kiest volgens je huidtype en teint. En dat ontdek je in het artikel van vandaag.

Hieronder laten we je zien hoe je concealer op de juiste manier gebruikt en wat voor jou de beste keus is qua textuur, kleuren en formaat.
Belangrijk om te weten

 • Concealer is een grote bondgenoot van de make-up, want het helpt vlekken en oneffenheden op het gezicht te verdoezelen.
 • Tegenwoordig zijn er concealers met verschillende formaten, textuur en kleur.
 • De beste concealer is die met de ideale formule voor je huidtype.

Beste Concealer: Onze selectie

Koopgids: alles over concealer

Omdat er zo’n grote variatie in concealers is, kun je in de war raken als het gaat om het kiezen van de beste.

Mulher sorrindo.

Concealer is een joker om de perfecte huid achter te laten. (Bron: Kim Carpenter/ Unsplash)

Wat komt eerst: foundation of concealer?

Concealer is een essentieel onderdeel van elke make-up. Het verbergt vlekken en oneffenheden. Maar hoewel het gezond verstand zegt dat concealer op de huid aangebracht moet worden vóór de foundation, zijn make-up artiesten het hier niet mee eens.

Volgens deze deskundigen ter zake moet de concealer in het spel komen als het gezicht al bedekt is met de foundation.

Op die manier geeft de concealer de afwerking op plaatsen waarvan je vindt dat ze een grotere dekking verdienen om onvolkomenheden te verhullen, zoals bij donkere kringen onder de ogen.

Paleta colorida de corretivos.

Voor de deskundigen is het ideaal dat de concealer na de foundation gebruikt wordt. (Bron: talitasoaresblogger/ Pixabay)

Anders zou bij het aanbrengen van de foundation over de concealer een deel van het product verdwijnen, waardoor het gewenste resultaat verstoord wordt.

Als je bovendien concealer na foundation aanbrengt, blijft je make-up langer zitten zonder dat je hoeft bij te werken, en het helpt ook het creperende effect te voorkomen, dat vaak optreedt als je te veel foundation of concealer op het gezicht aanbrengt.

Hoe kies je de tint van concealer?

De eerste stap bij het kopen van concealer is het kiezen van de juiste tint. Een veel voorkomende fout is om een lichtere kleur te kiezen dan je huid. En feit is dat dit bijna altijd een ongewenst effect geeft, waardoor je huid te wit wordt.

De enige gelegenheid waarbij je een lichtere tint concealer dan je huid moet gebruiken, is om sommige delen lichter te maken. Maar als je doel is donkere kringen, vlekken en puistjes te verbergen en te verhullen, kun je beter een concealer kopen met een toon die lijkt op die van je foundation.

Om je niet nog meer te vergissen, kijk je in de tabel hieronder naar de twee soorten concealers die verschillen naar toon:

Correctie concealer Verhelderende concealer
Hij dient voor Het bedekken van vlekken en donkere kringen Het oplichten van sommige delen van het gezicht
Tomhx Hetzelfde als de basis Tot twee tonen lichter

Getinte concealer: waar is elke kleur voor bedoeld?

Behalve de verschillende tinten vind je ook gekleurde concealers. Met de variatie aan kleuren is het mogelijk onvolkomenheden op een meer natuurlijke manier te verbergen, zonder een erg zwaar effect op de make-up.

Zo is elke kleur verantwoordelijk voor het neutraliseren van een soort smet. Bekijk hieronder de gebruiksaanwijzing van elk van hen

 • Gele concealer: Ideaal om donkere kringen onder de ogen of paarse vlekken te verdoezelen;
 • Zalm/oranje concealer: aangegeven om de grijze en blauwe toon van donkere kringen te neutraliseren
 • Groene concealer: De beste kleur om acne en rode vlekken te verdoezelen;
 • Rode concealer: Perfect om groenige vlekken te verbergen;
 • Lila concealer: Wordt gebruikt op melasmasvlekken en gelige onvolkomenheden.

Hoe gebruik je concealer op de juiste manier?

Het grote probleem met concealer is dat je, als je te veel gebruikt of de verkeerde tint voor je huidskleur gebruikt, uiteindelijk meer opvallende expressielijntjes en nog duidelijker zichtbare poriën krijgt. Om deze problemen te vermijden, volg je enkele tips die we voor je apart hebben gezet

 1. Overdrijfniet: Weet hoe je de hoeveelheid concealer die je op het gezicht aanbrengt moet doseren, anders krijg je een zwaar en gebarsten effect;
 2. Diversifieer: gebruik ten minste twee tinten concealer. Zoals we zagen, moet een ervan van dezelfde tint zijn als je huid, om onvolkomenheden te verbergen. De andere, lichter, dient om sommige punten van het gezicht te verlichten;
 3. Opkloppen: De beste manier om concealer aan te brengen is met een licht klopje met je vingertoppen of een sponsje;
 4. Hydrateren: Voor je met je make-up begint, is het raadzaam je huid goed te hydrateren. In het geval van donkere kringen onder de ogen kun je zelfs een specifieke crème voor deze zone gebruiken. Dit zal ook helpen om de concealer beter op de huid te fixeren.
 5. Contourendefiniëren: De concealer kan ook als contour gebruikt worden. Gebruik daarvoor een optie met een tint boven je huidskleur en breng die aan op het neusbeen, het midden van het voorhoofd en de slapen.

Koopcriteria: Hoe vergelijk je soorten concealer

Heb je al de beste tint concealer gekozen en de kleuren waarmee je je huidonvolkomenheden kunt verdoezelen? Goed. Maar laat het daar niet bij. In het geval van camouflagestiften is het nodig nog enkele andere punten te evalueren, als het de bedoeling is de beste van allemaal te kopen. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Textuur en dekking

Eerst en vooral moet je de textuur van de concealer goed kiezen. Afhankelijk van de textuur kan het toepassingseffect zwaarder of lichter zijn en kunnen onvolkomenheden in meer of mindere mate bedekt worden.

In dit verband zijn er twee mogelijkheden te koop: vloeibare en crèmige concealer. En dit verschil heeft ook alles te maken met je huidtype. Bijvoorbeeld, als je gezicht vet is, is het het meest aan te bevelen een concealer te gebruiken die een drogere textuur heeft en lang houdt.

Als je een droge huid hebt, kun je beter een crèmige concealer kopen. Bovendien bepaalt dit verschil in textuur het dekkend vermogen van de concealer. Bekijk de belangrijkste verschillen tussen de twee

 • Crèmige concealer: Met een dikkere textuur geeft deze soort concealer een grotere dekking voor donkerdere en diepere vlekken en vlekken;
 • Vloeibare concealer: met een lichtere textuur is vloeibare concealer uiteindelijk nuttiger voor degenen die meer discrete donkere kringen hebben, omdat hij niet met dezelfde intensiteit dekt als de vorige.

Effect

Let behalve op de textuur ook op het effect dat de concealer biedt. Dit komt omdat, afhankelijk van de formule, elke concealer een andere uitstraling aan je make-up kan geven.

Sommige concealers, bijvoorbeeld, laten de huid een mat, glansloos effect hebben, wat ideaal is voor wie problemen heeft met overmatige vettigheid. Terwijl andere soorten concealers een formule hebben die meer glans en gloed geeft.

Extra ingrediënten

Let bij het analyseren van de beste concealer formule altijd op de ingrediënten die je huid kunnen verzorgen. De beste kunnen bijvoorbeeld hydraterende werkstoffen bevatten, die goed zijn voor zowel de droge als de vette huid.

Andere concealers bevatten ook voedingsstoffen die de gezondheid van de huid verzorgen, zoals hyaluronzuur en vitamine C en E.

En er zijn er zelfs die een zonbeschermingsfactor hebben om de negatieve effecten van zonnestralen te helpen voorkomen.

Formaat

Even belangrijk als de andere criteria is de vorm van de concealer. Dit zal vaak ingrijpen in de textuur van het product en bijna altijd in de manier waarop het aangebracht wordt. Er zijn tegenwoordig concealers die met een kwastje, stokje, tube en die in potjes opgebracht kunnen worden.

Hoewel dit een heel persoonlijke keuze is, is het de moeite waard de belangrijkste verschillen ertussen te begrijpen.

Mulher se maquiando.

De concealer komt in verschillende vormen voor. (Bron: lubovlisitsa / Pixabay)

De concealer in stickvorm is die, die op een lippenstift lijkt en daarom een drogere textuur heeft. De vloeibare wordt meestal geleverd met een aanbrengkwastje en die in een tube wordt rechtstreeks met het tuitje aangebracht.

Daarnaast is er ook de concealer die in een potje komt en, over het algemeen, een dikkere textuur heeft.

Samenvatting

De concealer is een grote bondgenoot van elke vrouw als het erom gaat voor een perfecte make-up te zorgen, vrij van vlekken en oneffenheden op het gezicht, vooral als het de bedoeling is donkere kringen onder de ogen te verbergen. Maar je moet weten hoe je de juiste kleur en kleuren kiest om het gewenste effect te krijgen.

Bovendien is het belangrijk rekening te houden met de beste textuur voor je huidtype, het ideale aanbrengformaat en de extra ingrediënten die je kunnen helpen je huid te verzorgen.

(Zichtbare afbeelding bron: Elena Vagengeim/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies