Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Hallo! Vandaag zullen we het hebben over een schoonheidsproduct dat veel door vrouwen gebruikt wordt: de ontharingscrème.

Zoals de naam al zegt, is de bedoeling van deze crème een eind te maken aan ongewenst haar. Het is een snelle, praktische en pijnloze manier om je te scheren en te zorgen voor een gladde huid.

Als je geïnteresseerd bent in het product, maar nog steeds niet goed weet hoe het werkt, is onze gids voor jou gemaakt. Hieronder geven we je een compilatie van informatie over de voordelen, nadelen en andere tips over ontharingscrème. Volg ons!
Belangrijk om te weten

 • De ontharingscrème is een product dat zorgt voor snelheid, gemak en pijnloosheid bij het ontharen.
 • Het werkt in op de basis van het haar, desintegreert hun chemische bindingen en laat ze vallen, maar verwijdert ze niet met de wortel, en heeft dus een geringe duurzaamheid van resultaat.
 • Het is belangrijk dat je op de werkingsduur van het product let, want als je de limiet overschrijdt, kun je je huid verbranden.

Beste Ontharingscrème: Onze selectie

Als het op de huid aankomt, kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Omdat we weten dat het kiezen van de ideale ontharingscrème nogal ingewikkeld kan zijn, hebben we super betrouwbare en kwalitatief goede opties uitgezocht.

Koopgids

Ontharingscrème is een van die producten die een probleem op een eenvoudige en snelle manier oplossen. Het garandeert een gladde huid zonder te lijden, en heeft toch een groot kosten/baten verhouding.

Als je het nog niet kent, is het de moeite waard een kijkje te nemen in onze Winkelgids, die we hieronder aan je voorstellen.

Foto de uma mulher sentada com uma das pernas apoiadas no chão e a outra dobrada. Ela está nua, apenas com uma toalha branca no colo, e cabelo preso em um coque.

De ontharingscrème zorgt voor een haarvrije en goed gehydrateerde huid. (Bron: design_12345678 / Pixabay)

Wat is ontharingscrème?

Ontharingscrème is een uitstekende oplossing voor wie zich thuis, zonder naar een epileerapparaat te hoeven gaan, snel en pijnloos wil scheren.

Het is een crème die aan de basis van het haar werkt, de chemische bindingen die het haartje in stand houden uiteen doet vallen en het haartje doet vallen. Het proces duurt ongeveer vijf minuten en is pijnloos.

Wat zijn de voor- en nadelen van ontharingscrème?

Het grote voordeel van ontharingscrème is het gemak ervan: het is goedkoop, gemakkelijk in gebruik en supersnel, ideaal voor drukke dagen.

Het kan zowel door vrouwen als mannen gebruikt worden, op bijna alle lichaamsdelen, zoals benen, rug, armen, oksels, liezen, en zelfs op het gezicht, in het geval van crèmes die speciaal voor dit gebied ontwikkeld zijn/

Voor wie last heeft bij het ontharen is het een goede oplossing, want het doet geen pijn, en als het op de juiste manier gebruikt wordt, irriteert het de huid niet.

Nog steeds over de gezondheid van de huid, is het belangrijk te vermelden dat veel ontharingscrèmes oliën en vochtinbrengende stoffen in hun samenstelling hebben, die ze nog beter maken, want ze garanderen zachtheid en gladheid bij het aanraken.

Ondanks de vele voordelen moeten we je zeggen dat dit product het haar niet bij de wortel verwijdert, en kortstondige resultaten bevordert, want na ongeveer drie of vier dagen komt het haar weer tevoorschijn.

Bovendien moet het gebruik van de crème heel voorzichtig gebeuren, want als het de tijdslimiet overschrijdt, kan het irritatie en zelfs huidverbranding veroorzaken.

Voordelen
 • Het werkt snel
 • Het doet geen pijn
 • Het is goedkoop
 • Je hebt er geen hulp van een professional voor nodig
 • Sommige crèmes hebben een vochtinbrengende factor
Nadelen
 • Het werkt niet direct op de wortel
 • Het heeft geen blijvend resultaat
 • Bij verkeerd gebruik kan het de huid irriteren

Hoe gebruik je ontharingscrème?

Voor je een ontharingscrème gebruikt, is het uiterst belangrijk dat je de gebruiksaanbevelingen op de achterkant van de verpakking bekijkt. Je vindt er belangrijke informatie zoals de maximale tijd en de plaats waar het product aangebracht mag worden.

Er zijn echter enkele regels die niet veranderen naar gelang het product en die tot op de letter gevolgd moeten worden

 • Reinig de huid grondig voor het aanbrengen.
 • Breng de laag product gelijkmatig aan, bij voorkeur met de spatel die sommige merken samen met het product aanbieden. Bij aanbrengen met de handen, de handen daarna wassen.
 • Laat het product inwerken volgens de op de verpakking aangegeven tijd, die kan variëren van 5 tot 10 minuten.
 • Gebruik de spatel of een sponsje om de crème van de huid te verwijderen, en doe dat delicaat, om geen irritatie te veroorzaken.
 • Was de plek met water, bij voorkeur stromend water, en wrijf niet.
 • Breng een verzachtende crème aan om het geschaafde water te ontspannen.

Foto das pernas depiladas de uma pessoa deitada em uma cama com lençol branco. Em cima das pernas, um outro lençol da mesma cor. Nenhuma outra parte do corpo está aparente.

Ondanks dat het heel praktisch is, vereist het gebruik van ontharingscrème enige zorgvuldigheid. (Bron: Burst / Pexels)

Zelfgemaakte technieken: Wat is de beste manier om mezelf te ontharen?

Met de opmars van de technologie in het universum van de cosmetica zijn er enkele vormen van ontharen ontstaan die je thuis kunt uitvoeren.

Behalve met hete was en laser, die professionele hulp vereisen, kun je jezelf ontharen met ontharingscrème, ontharingsfolie of een scheermesje.

Ontharingscrème, waarvan de voordelen al besproken zijn, is pijnloos en gemakkelijk in gebruik, maar het verwijdert het haar niet bij de wortel en heeft geen erg blijvend resultaat. Het is aangewezen voor alledaagse situaties, wanneer je moet ontharen, maar niet veel tijd ter beschikking hebt.

Bij ontharingsvel is het schema iets anders.
Dit zijn velletjes met koude was, die op de huid aangebracht moeten worden en waaraan snel getrokken wordt, als een manier om het haar te verwijderen.
Ondanks dat het pijn veroorzaakt, is het voordeel dat het direct op de wortel van de haartjes inwerkt, waardoor het resultaat lang aanhoudt.

Het is ook belangrijk te vermelden dat het uiterst noodzakelijk is dat je goed oplet bij het gebruik van dit product, want als je de instructies niet tot op de letter volgt, kun je uiteindelijk je huid verbranden.

Mulher com toalha na cabeça segurando uma folha depilatória perto da sobrancelha.

Bij het ontharingsvelletje moet je oppassen dat je de huid niet verbrandt. (Bron: Iurii Maksymiv / 123RF)

Het scheermes lijkt erg op de ontharingscrème, want ook hiermee verwijder je de haren niet bij de wortel en in een paar dagen groeien ze weer aan. Deze techniek heeft echter een groot nadeel: je kunt je snijden.

Juist omdat het een mesje is, kun je je bij het hanteren ervan verwonden, dus als je ervoor kiest het te gebruiken, is het heel belangrijk dat het mesje nieuw is en in perfecte staat voor gebruik, en dat de onthaarde plek gesmeerd is.

In het algemeen hebben alle opties voor- en nadelen, die we in een tabel zullen versterken om het je duidelijker te maken:

Ontharingscrème Ontharingsvelletje Mesje
Wijze van aanbrengen/gebruik Crème Velletjes met friaxwas Scheermesje
Duurzaamheid van het resultaat Van twee tot vier dagen Van 15 tot 25 dagen Van twee tot vier dagen
Pijn Pijnloos Pijnlijk Pijnloos
Risico’s Als je het op de verkeerde manier gebruikt, kan de huid verbranden Als je het op de verkeerde manier gebruikt, kan de huid verbranden Als je het op de verkeerde manier gebruikt, kan het de huid snijden

Aankoopcriteria: Factoren om ontharingscrèmmodellen te vergelijken

Ontharingscrème is een product dat op je huid inwerkt, dus je moet heel voorzichtig zijn in je keuze. Om je bij dit proces te helpen, hebben we een aantal factoren geselecteerd die in acht genomen moeten worden

 • Formule
 • Maat
 • Spatel
 • Toepassingsgebied

Nu zullen we elk van deze punten uitleggen:

Formule

Elk schoonheidsproduct heeft in een formule talloze verschillende stoffen. Onze rol als consument is om in de gaten te houden wat deze stoffen zijn en welke voordelen ze voor ons lichaam hebben.

Vermijd het kopen van te veel synthetische crèmes, zonder natuurlijke elementen en vochtinbrengende middelen. Ontharen vraagt veel van de huid, dus vervanging van voedingsstoffen is uiterst noodzakelijk.

Geef de voorkeur aan opties met oliën of andere natuurlijke stoffen, zoals shea-olie, calendula olie, aloë vera, en ureum. Dit zijn goede keuzes voor de behandeling van de huid.

Grootte

Omdat het geen langdurig product is, is het belangrijk dat je een middel kiest dat goed werkt, zodat je het verschillende keren kunt gebruiken.

Gemiddeld heeft een ontharingscrème 100 g tot 180 g. Je zult nauwelijks een optie vinden die hoger is dan die.

Spatel

Sommige ontharingscrèmes worden geleverd met een spatel die helpt bij het aanbrengen en verwijderen van het product, en voorkomt dat je het rechtstreeks met je handen aanbrengt.

Geef zo mogelijk de voorkeur aan deze, want contact met de handen, als ze daarna niet gewassen worden, kan irritatie veroorzaken.

Foto mostra mulher passando uma espátula em uma das pernas coberta de creme depilatório.

Geef de voorkeur aan de aanbiedingen die met de spatel geleverd worden. (Bron: sonjachnyj / 123RF)

Toepassingsgebied

Op de verpakking van je ontharingscrème staat aangegeven op welk gebied het aangebracht kan worden. Meestal zijn er voor gevoelige plekken zoals het gezicht en de liezen crèmes exclusief voor dit doel.

Let op de aanduiding op de crème, en gebruik de crème nooit op een andere plek dan op de verpakking staat.

(Bron van de hoofdafbeelding: Roman Samborskyi / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies