Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

31Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Als je elke stap van een goede make-up al geleerd hebt, maar je krijgt nooit het gewenste resultaat als de productie voorbij is, kan het zijn dat je een fout maakt bij de voorbereiding van je huid. Ja, dit komt vaker voor dan je denkt! Maar met de beste primer in de hand is dat het einde van dat probleem!

Veel mensen beschouwen het nog steeds als overbodig, maar dat is verre van de werkelijkheid. In dit artikel laten we je het belang zien van een primer in je make-up tasje, met tips om de beste voor je huid te kiezen. Laten we ervoor gaan?
Belangrijk om te weten

 • Ondanks dat het verward wordt met foundation, is de beste primer in werkelijkheid het product dat de huid voorbereidt om de foundation te ontvangen.
 • De textuur van de primer beïnvloedt direct de dekking die hij geeft en de hechting van andere producten op de huid.
 • Het gebruik van de beste primer is essentieel voor wie de make-up de hele dag onberispelijk moet houden, zonder hem te hoeven retoucheren.

Beste Primer: Onze selectie

Koopgids: alles wat je moet weten over de beste primer

Het is niet voldoende om op het eerste product dat verschijnt te klikken en te denken dat je make-up perfect zal zijn. Je moet meer weten over de functies en soorten primer om de beste te kiezen. Vanaf nu vertellen we je alles over deze bondgenoot van een killer make-up!

bancada com os melhores primers e bases vistos de cima

Ondanks dat ze verward worden met foundation, is de beste primer in feite het product dat de huid voorbereidt op het aanbrengen ervan. (Bron: Olga Yastremska/ 123rf.com)

Wat is een primer en waarvoor wordt hij gebruikt?

Primer is een betrekkelijk nieuw product in de make-up wereld. Zoals de naam al zegt, wordt het als eerste aangebracht om de huidvoorbereiding te beginnen – het is de pre-make-up, volgens visagisten.

Het wordt vóór foundation gebruikt om de huidtextuur te egaliseren, de zichtbaarheid van open poriën te verminderen en fijne lijntjes glad te strijken. Op de juiste manier gebruikt, zorgt het voor een langer houdende make-up met een mooier resultaat.

Wat is het verschil tussen de beste primer en foundation?

Tellen met de beste primer sluit het gebruik van foundation niet uit – en omgekeerd -. Het zijn verschillende producten, die elkaar aanvullen, zodat de make-up onberispelijk blijft. Behalve de primer zijn er ook foundations voor de droge huid, voor de vette huid en zelfs foundation voor de rijpere huid.

De belangrijkste verschillen tussen de twee producten zijn:

Primer Basis
Doel De huid voorbereiden op make-up De huidskleur uniform maken
Actie Een film creëren die de textuur gelijkmatig houdt Omhulsel van oneffenheden, waardoor de hele huid er hetzelfde uitziet
Toepassing Nareiniging en hydratatie, vóór basis Na primer, vóór concealer en doorschijnend poeder

Er is nog een derde product dat ook plaats heeft veroverd op de make-up toonbanken: de BB Cream. Het brengt verschillende functies samen in een enkel pakket. In het algemeen fungeert het als moisturizer, zonnebrandcrème, primer en foundation met mat effect.

Welke zijn de meest gebruikte soorten primer?

De soorten primer variëren naar gelang het gewenste doel. Je vindt dus in principe vier varianten van dit product

 • Vochtinbrengende crème;
 • Corrector
 • Matifiërend;
 • Smetcorrector.

Is het de moeite waard om te investeren in een primer voor dagelijks gebruik?

Ja, vooral als je de hele dag door een onberispelijke productie moet behouden. Het helpt de foundation te hechten en daardoor blijft de make-up langer zitten.

Maar het is goed om je bewust te zijn van je huidconditie en de beste primer voor je huidtype te gebruiken. Zo garandeer je een product dat niet alleen je make-up mooier maakt, maar ook helpt je huid gezond te houden.

mulher com roupa de trabalho retocando a maquiagem com primer e outros produtos

De beste primer is essentieel voor wie zijn make-up de hele dag vlekkeloos moet houden. (Bron: olhatsiplyar/ 123rf.com)

Wat is de beste primer voor elk huidtype?

Je vraagt je vast af hoe je kunt weten wat de beste primer voor je huidtype is? In het algemeen geeft de fabrikant deze informatie op de verpakking van het product, maar we kunnen je wel wat tips geven

 • Vette huid: behalve een product kiezen dat de poriën camoufleert, is het ideaal te rekenen op een primer die de vettigheid gedurende de dag bevordert, maar die niet comedogeen is (het hoopt zich niet op in de poriën);
 • Droge huid: zoek een primer met vochtinbrengende bestanddelen. De producten met een oplichtend aspect helpen het droge aspect van het gezicht te verbeteren;
 • Normale huid: geef de voorkeur aan de vloeibare primer, met lichte textuur. Het verenigt de huid, zonder in te grijpen in haar kenmerken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de beste primer?

Als je weet dat je op de beste primer kunt rekenen om je huid goed voor te bereiden vóór de make-up, ben je al in een voordelige positie! Maar laten we het over de voordelen van het product hebben, toch?

Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van een primer, vooral bij dagelijks gebruik. In de onderstaande grafiek zie je deze punten in detail

Voordelen
 • Het garandeert de houdbaarheid van de make-up de hele dag lang
 • het houdt de huid egaal, met een natuurlijke uitstraling
 • het vergemakkelijkt het aanbrengen en hechten van de foundation
 • het egaliseert de poriën en expressielijntjes
 • het verheldert en hydrateert de huid
 • Helpt vettigheid onder controle te houden
Nadelen
 • Kan ten onrechte de indruk wekken dat het gebruik van moisturizer overbodig wordt
 • Sommige zijn zwaarder en kunnen zich ophopen in de poriën
 • De meeste vervangen geen zonnebrandcrème

Hoe haal je het beste uit een primer in je make-up?

De beste resultaten krijgen begint met het vinden van het juiste product voor je huidtype. Dan is de zorgvuldigheid bij het aanbrengen en bewaren fundamenteel. Probeer het product volgens de aanwijzingen van de fabrikant verpakt te houden en volg de aanwijzingen voor het aanbrengen.
Een gouden tip is om je huid goed gereinigd en gehydrateerd te hebben voordat je het aanbrengt. Overweeg ook een cursus zelfopmaak te volgen. Hiermee leer je alles over je huid en hoe je de beste technieken en producten kunt gebruiken.

Koopcriteria: Waarop moet je letten bij het kiezen van de beste primer

Na al deze informatie ben je al een paar stappen verwijderd van de make-up van je dromen. Nu hoef je alleen nog maar enkele praktische criteria te evalueren om de beste primer te kiezen en in je winkelwagentje op “checkout” te klikken!

Huidtype

Zoals we in dit hele artikel gezegd hebben, is het kiezen van het meest geschikte product voor je huidtype het begin van alles. Elk type primer heeft actieve bestanddelen om het beste resultaat te bereiken, afhankelijk van deze conditie.

Als je je huidtype niet kent – of als het kenmerken vertoont van een gemengde huid – zoek dan een primer voor alle huidtypes. Ah, je kunt ook onze tabel in het vorige deel raadplegen om het meest geschikte product te onthouden!

Dekking

De dekking van de beste primer hangt samen met het doel en het effect dat je ervan verwacht. Bovendien varieert het ook naar gelang het huidtype.

In het algemeen hebben de crème primers een dichtere dekking, en vormen ze een resistenter laagje. De vloeibare geven op hun beurt een licht laagje, net tot een gelijkmatige huidtextuur.

mulher olhando no espelho enquanto aplica o melhor primer no rosto

De textuur van de primer heeft direct invloed op de dekking die hij geeft. (Bron: Vladimir Gjorgiev/ 123rf.com)

Extra effecten

Veel van de beste primers op de markt bieden een combinatie van werkstoffen die de huid extra kunnen helpen bij de dagelijkse verzorging.

Zo is het de moeite waard te investeren in een product dat al vochtinbrengende bestanddelen bevat, of dat een werking heeft om bijvoorbeeld vrije radicalen te bestrijden. Tegelijk met de voorbereiding op de make-up houdt het de huid ook gezonder.

Samenstelling

Wie om de huid geeft, moet aandacht besteden aan deze factor. Dit komt omdat veel vrij verkochte producten zware metalen kunnen bevatten. Na verloop van tijd kan deze samenstelling ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid als geheel.

Een andere voorzorgsmaatregel, vooral voor wie al een of andere bekende allergie heeft, is je te vergewissen van de aanwezigheid van allergenen in de samenstelling van de primer.

Samenvatting

Een goed opgemaakte make-up is een visitekaartje. Meer dan dat, het garandeert ook eigenwaarde en veiligheid. Als je op de beste primer rekent, heeft je make-up alles om goed uit te pakken.

In dit artikel laten we je de belangrijkste kenmerken van dit product zien, de meest voorkomende soorten en hoe je de meest geschikte voor je huid kunt kiezen. We laten tips voor toepassing achter en belichten enkele punten die aandacht verdienen bij de aankoop.

We hopen dat je genoten hebt van dit materiaal. Zo ja, maak dan van de gelegenheid gebruik om het met je vrienden te delen. Proost, tot gauw!

(Bron van het beeld: Olga Yastremska/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies