Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

22Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Deze keer willen we je helpen alles te weten te komen over druivenpitolie.

Deze ongelooflijke olie dient als anti-cholesterolmiddel in de keuken en is ideaal om salades mee te begeleiden en vinaigrettes of marinades mee te maken. Het heeft ook veel antioxidanten en is heel werkzaam tegen cellulitis, reuma en artritis.

Of je deze olie nu zoekt om in de keuken of op je lichaam te gebruiken, je bent hier op de juiste plaats om al je twijfels weg te nemen. We zijn er zeker van dat je aan het eind van dit artikel een duidelijker idee hebt over hoe je de ideale druivenpitolie voor je kunt krijgen.
Belangrijk om te weten

 • Druivenpitolie is een olie die verkregen wordt door de vrucht te persen en de pitten eruit te halen. Het is een uitstekende huidregenerator, rijk aan omega 3 en 6, en ook aan andere onverzadigde vetten. Men heeft zelfs ontdekt dat het heilzaam is om de proliferatie van kankercellen in het lichaam te controleren.
 • Er zijn twee soorten presentaties van deze soort olie: maagdelijk zaad en geraffineerd zaad. Beide bieden vrijwel dezelfde voordelen, maar we bespreken hieronder hun belangrijkste verschillen.
 • Er zijn verschillende aankoopfactoren waarmee je rekening moet houden voordat je je druivenpitolie koopt. Enkele daarvan zijn de verpakking en de voorzorgsmaatregelen waarmee je rekening moet houden. Ze lijken misschien eenvoudig, maar ze zijn het overwegen waard.

Beste Druivenpitolie: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over druivenpitolie

Druivenpitolie is geen populair product waarover gemakkelijk veel informatie te vinden is. Daarom willen we je helpen alles te weten te komen wat je moet weten, zodat je duidelijk bent over alle koopfactoren waarmee je rekening moet houden voor je je aankoop doet.

Druivenpitolie kan je helpen een heerlijke massage over je hele lichaam te krijgen (Foto: kzenon / 123RF)

Wat is druivenpitolie en wat zijn de voordelen ervan?

Deze soort olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals omega 3 en omega 6. Het bevat ook antioxiderende polyfenolen en andere verbindingen die helpen ontstekingen te verminderen en de huid te regenereren. Het is ook heel goed om het haar te hydrateren en gezond te houden.

Druivenpitolie is ideaal om in de keuken te gebruiken, dankzij de uitstekende voedingseigenschappen. Een neutrale smaak vind je bij geraffineerde olie, en een meer wijnachtige smaak bij maagdelijke zaadolie.

Deze olie is zelfs heilzaam gebleken om de proliferatie van kankercellen in het lichaam te helpen verminderen. Het wordt ook veel gebruikt om oxidatie van lipiden in het bloed tegen te gaan, wat atherosclerose helpt voorkomen.

Voordelen
 • Vermindert cellulitis en regenereert de huid
 • Bestrijdt acne
 • Kan mee gekookt worden
 • Uitstekend voor massages
 • Geneest ziekten als reuma en artritis
Nadelen
 • Sommigen raden het eten ervan af omdat het te vet is
 • Het is misschien niet erg zuinig
 • Bij het extractieproces gaan veel druivenvoedingsstoffen verloren
 • De smaak kan voor sommigen te sterk zijn (maagdelijk zaad)

Geraffineerde of maagdelijke druivenpitolie – waar moet je

op letten?
In principe is het belangrijkste verschil tussen deze soorten olie dat maagdelijke zaadolie een hogere graad van zuiverheid in haar bestanddelen bewaart. Anderzijds ondergaat geraffineerd zaad de toevoeging van oplosmiddelen zoals soda of fosforzuur voordat het voor menselijke consumptie geschikt gemaakt wordt.

Geraffineerd zaad. Het belangrijkste kenmerk is dat de smaak neutraal is en niet concurreert met enig ander element in het gerecht. Het is het resultaat van een chemisch proces na het persen van de zaden waarmee de wijn verkregen werd.

Maagdelijk zaad. Deze soort zaad biedt een wijnachtige smaak en is het resultaat van een zeer zuiver extractieproces. Het heeft soortgelijke eigenschappen als olijfolie en is gunstiger voor de gezondheid dan geraffineerde zaadolie.
Hoeveel

kost druivenpitolie?

Er zijn verschillende presentaties van druivenpitolie op de markt. De meeste zijn kleine druppelflesjes van 200 tot 500 ml, ideaal voor gebruik op de huid. Je vindt ook grotere containers in gallonformaat, die handiger zijn om aan te schaffen als je ze in de keuken denkt te gebruiken.

Aankoopcriteria

Druivenpitoliën bieden zeer gelijksoortige eigenschappen, maar er zijn enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden voor je je ideale druivenpitolie gaat kopen. Hier zijn de meest relevante.

Verpakking

Het spreekt vanzelf dat het belangrijk is om naar de kwaliteit van de verpakking te kijken voor je je druivenpitolie koopt. Veel gebruikers klagen steeds over oliën die in een plastic verpakking komen, omdat ze moeilijk af te sluiten zijn en je uiteindelijk altijd een flinke hoeveelheid product verspilt.

We raden je aan altijd een fotoprotectieve glazen verpakking te zoeken met een druppelaar of dop die perfect afsluit om morsen te voorkomen. De snel absorberende kwaliteit van deze olie maakt het moeilijk ze terug te winnen als ze eenmaal gemorst is.

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat druivenpitolie de neiging heeft snel ranzig te worden. Daarom kun je, tenzij je van plan bent in korte tijd een grote hoeveelheid olie te consumeren, het beste kleine flesjes kopen om te voorkomen dat de olie zijn eigenschappen verliest.

Waar wacht je nog op om alle voordelen die druivenpitolie te bieden heeft uit te proberen? (Foto: elenathewise / 123RF)

Voorzorgsmaatregelen bij consumptie

Druivenpitolie is praktisch ongevaarlijk en heel veilig in gebruik. Zulke producten worden echter meestal verwerkt in machines die in aanraking komen met andere noten of allergenen. Dit staat meestal op de verpakking of het etiket, en het is raadzaam er zeker van te zijn als je allergieën hebt.

Bovendien bevat het, zoals alle plantaardige oliën, ook veel calorieën. Bovendien raden sommige voedingsdeskundigen de consumptie af van omega-6, dat in deze soort olie overvloedig aanwezig is. We raden je aan je arts te raadplegen voor je dit product consumeert.

Massage-overwegingen

Druivenpitolie is heel doeltreffend voor therapeutische zelfmassage, maar ook om het op iemand anders aan te brengen. En de hierboven genoemde huidverzorgende voordelen kunnen nog versterkt worden met behulp van andere producten.

Deze olie kan als basis gebruikt worden om te mengen met een paar druppels etherische oliën zoals lavendel, eucalyptus of grapefruit om een zeer effectieve en stabiele aromatische massage te geven. Het belangrijkste voordeel van deze olie is dat ze zelden allergische reacties veroorzaakt bij mensen die geen andere soorten olie op de huid verdragen.

We raden je aan te overwegen iets meer te investeren in etherische oliën om de massage-ervaring te verbeteren. Zo kun je de voordelen van verschillende planten combineren voor een meer complete ervaring.

Olie uiterlijk

Druivenpitolie heeft een soortgelijke consistentie als olijfolie: iets dik en met variaties van gele tinten. Als de olie die je gekocht hebt of overweegt te kopen deze kleur niet heeft, kun je beter een ander product zoeken, want het is waarschijnlijk iets anders.

Omdat het een basisolie is, moet het aroma van deze olie neutraal zijn en de viscositeit heel licht om snel in de huid opgenomen te kunnen worden. Bedenk dat de ideale olie om te koken geraffineerde zaadolie is, hoewel maagdelijke zaadolie ook geschikt is voor koude consumptie. Beide zijn geschikt om zonder problemen op het lichaam en het haar te gebruiken.

(Featured image source: drakonyashka / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies