Laatst bijgewerkt: 22-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Panasonic tondeuses korten het haar in en kunnen op verschillende plaatsen gebruikt worden. Sommige zijn meer geschikt voor droog haar en andere voor nat haar.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en verschillen in lemmet, scherpte, batterij en snelheid. Met ons grote Panasonic tondeuse artikel 2022 willen we je helpen de beste Panasonic tondeuse voor jou te vinden.

We hebben verschillende Panasonic tondeuses met elkaar vergeleken en je diverse bijzondere eigenschappen voorgesteld. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
Belangrijk om te weten

 • Panasonic tondeuses kunnen op verschillende plaatsen worden gebruikt. Vele zijn geschikt voor zowel nat als droog haar.
 • Hoe meer haar de tondeuse per seconde kan knippen, hoe beter de Panasonic tondeuse.
 • Veel Panasonic tondeuses hebben een snellaadfunctie. Met deze functie is de accu van de tondeuse meestal binnen een uur volledig opgeladen. De speelduur is dan weer zo’n 60-80 minuten.

Koop- en beoordelingscriteria voor Panasonic tondeuses

Aantal afgesneden haren per seconde

Panasonic tondeuses verschillen in veel opzichten.

Het aantal haren dat per seconde geknipt wordt, is vaak doorslaggevend voor de prijs.

Een van de doorslaggevende kenmerken is hoeveel haren de Panasonic tondeuse per seconde knipt. Hoe meer haren per seconde geknipt kunnen worden, hoe beter en automatischer de tondeuse.

Je moet zelf beslissen welke Panasonic tondeuse het beste bij je past. Sommige modellen zijn bijzonder geschikt voor professionals en kapsalons.

Batterij prestaties

Een ander criterium waarin Panasonic tondeuses verschillen is de batterij prestatie. Enerzijds is dit de oplaadtijd en anderzijds de tijd dat de Panasonic tondeuse na een oplaadbeurt gebruikt kan worden.

Veel Panasonic tondeuses hebben een snellaadfunctie. Ze kunnen dan binnen een uur volledig opgeladen worden.

Ze kunnen dan gebruikt worden. Hoe lang hangt af van het model. Je kunt er bij aankoop van je product achter komen welke Panasonic tondeuse het beste voor je is.

Panasonic Haarschneider-1

Veel Panasonic tondeuses zijn bijzonder geschikt voor kappers.
(Image source: 123rf.com / °�µ�²à )

Doel

Panasonic tondeuses kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ze kunnen op verschillende delen van het lichaam gebruikt worden.

Ze kunnen zowel voor een baard als voor het haar op het hoofd gebruikt worden. Een tondeuse wordt echter vaak eerder voor het hoofd dan voor de baard gebruikt. Scheerapparaten worden meestal gebruikt voor de baard.

Je moet erop letten of je de Panasonic tondeuse voor nat haar of voor droog haar moet gebruiken. Sommige Panasonic tondeuses zijn geschikt voor beide methoden.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voordat je een Panasonic tondeuse koopt

Wat maakt Panasonic tondeuses anders dan andere fabrikanten?

Panasonic tondeuses verschillen in kleine details van tondeuses van andere fabrikanten. De verschillen zijn afhankelijk van het model. Zo kunnen modellen van andere fabrikanten niet zoveel haar afknippen of op beduidend minder delen van het lichaam gebruikt worden. Panasonic tondeuses staan erom bekend dat ze op veel verschillende plaatsen gebruikt kunnen worden.

Welke soorten tondeuses biedt Panasonic aan?

Panasonic tondeuses met verschillende mesjes

De mesjes op een Panasonic tondeuse verschillen op verschillende punten. Enerzijds zijn er messen met verschillende scherpte, anderzijds zijn de messen soms verschillend afgesteld. Welk mesje voor jou het beste is, hangt af van je haar. Alvorens te kopen moet je nagaan welk mes het beste bij je past.

Voordelen
 • Scherpere messen knippen je haar sneller
Nadelen
 • Scherpere messen zijn duurder

Panasonic tondeuses voor verschillende kapsels

Panasonic tondeuses kunnen verschillende opzetstukken hebben.

Hulpstukken stellen je in staat je haar op een bepaalde lengte af te knippen.

Panasonic tondeuses die een snede van minder dan een millimeter kunnen bereiken zijn meestal duurder dan Panasonic tondeuses waarvan de minimale lengte meer dan een millimeter bedraagt.

Veel Panasonic tondeuses beginnen bij een minimale lengte van drie millimeter en andere Panasonic tondeuses beginnen bij een lengte van 0,8 millimeter. Deze zijn echter meestal duurder. Afhankelijk van de kortheid van het gewenste kapsel, is een andere Panasonic tondeuse geschikt.

Voordelen
 • Bladen die haar korter dan een millimeter kunnen knippen werken nog preciezer
Nadelen
 • Panasonic tondeuses die haar korter kunnen knippen zijn meestal duurder

Panasonic tondeuses met verschillende bediening

Panasonic tondeuses lijken meestal erg op elkaar bij de bediening. De Panasonic tondeuse moet voor gebruik worden schoongemaakt. Voordat je de tondeuse gebruikt, controleer je of hij opgeladen is en bevestig je daarna het gewenste opzetstuk. Na het inschakelen kan hij eenvoudig op het hoofd geplaatst worden. Het knippen kan beginnen.

Voordelen
 • Panasonic tondeuses zijn heel gemakkelijk in het gebruik
Nadelen
 • Geen

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Panasonic tondeuses?

Er zijn verschillende dingen die aan een Panasonic tondeuse vervangen kunnen worden. Het gaat om zaken als:

 1. Mes
 2. Kam
 3. Batterij
 4. Oplaadsnoer
 5. Hulpstuk

De artikelen kun je dan bestellen op de website van Panasonic.

Welke alternatieven zijn er voor een Panasonic tondeuse?

Tondeuses van andere fabrikanten

Ook andere fabrikanten bieden tondeuses aan. Deze verschillen meestal in kleine details en zijn afhankelijk van de fabrikant zelf. Welke fabrikant je het beste bevalt is een persoonlijke beslissing. Afhankelijk van welke speciale eigenschap voor jou belangrijk is, zal een bepaald model bijzonder goed bij je passen.

Schaar

Haar kan ook met een schaar geknipt en afgehakt worden. Scharen, daarentegen, worden vooral gebruikt als lang haar ingekort moet worden. Een schaar is niet geschikt voor heel korte kapsels. Bovendien wordt een schaar met de hand bediend en wordt hij niet door een batterij ondersteund. Dit betekent dat een perfect resultaat niet gegarandeerd kan worden op dezelfde manier als met een tondeuse, die altijd de exacte lengte behoudt.

Panasonic Haarschneider-2

Scharen worden vaak gebruikt om het haar in te korten, maar ze kunnen het haar niet zo veel inkorten als een Panasonic tondeuse.
(Image source: 123rf.com/ Modepradit)

Scheerapparaten

Scheerapparaten worden ook vaak gebruikt om haar te knippen. Scheermesjes worden echter vaak óf uitsluitend voor de baard, óf vooral voor de baard gebruikt. Scheerapparaten korten het haar meestal niet tot een bepaalde lengte af, maar verwijderen het tot aan de wortel.

Zonder hulpstuk is het dus niet mogelijk een bepaalde lengte op te geven waartoe het haar ingekort moet worden. Scheerapparaten kunnen ook op het hoofd gebruikt worden, als het haar maar kort genoeg is, maar ze zijn in principe meer geschikt voor het gezicht.

Hoe kan ik mijn Panasonic tondeuse juist instellen voor gebruik?

Voor gebruik is het belangrijk dat de Panasonic Hair Clipper opgeladen is. Dit kan via een snellaadfunctie. Het opzetstuk kan dan zo ingesteld worden dat de gewenste haarlengte bereikt wordt. Nu kan het apparaat gewoon aangezet en gebruikt worden.

Het haar moet dan uit de tondeuse gehaald worden, zodat het klaar is voor het volgende gebruik.

Kan ik mijn Panasonic tondeuse voor elk lichaamshaar gebruiken?

Of de Panasonic Tondeuse voor elk lichaamshaar gebruikt kan worden, hangt af van het model. Sommige modellen zijn alleen geschikt voor het hoofd en mogen dan alleen daarvoor gebruikt worden. Panasonic heeft ook modellen die geschikt zijn voor verschillende delen van het lichaam. In de meeste gevallen is het model voorzien van een etiket met informatie over de gebieden waarvoor het gebruikt kan worden.

Welke garantie geeft Panasonic op mijn Panasonic tondeuse?

Panasonic geeft twee jaar garantie op zijn tondeuses. Als je Panasonic tondeuse kapot is, moet je je kassabon klaar hebben om te laten zien. Afhankelijk van de schade wordt dan besloten of je Panasonic tondeuse gerepareerd wordt of vervangen door een nieuwe Panasonic tondeuse.
Recensies