Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

14Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

Is het je droom om er de hele dag onberispelijk uit te zien en tegelijk je huid gehydrateerd en beschermd te houden zonder een eindeloze huidverzorgingsroutine te hebben? Dan moet je thuis (in je handtas, in je auto) de beste BB crème op de markt hebben.

Dit magische product arriveerde een paar jaar geleden op de banken van de visagisten en nu kan het ook in je make-up koffer zitten! Wil je meer weten over de soorten BB cream, de voordelen, de voordelen en ontdek hoe het je dagelijks leven kan veranderen? Volg met ons mee!
Belangrijk om te weten

 • BB cream is een cosmetisch product dat de effecten van primer, moisturizer, foundation en zonnebrandcrème verenigt, de teint egaliseert en de huid voorbereidt op make-up.
 • Het gebruik van de ideale BB crème voor je huidtype is essentieel om je make-up de hele dag vlekkeloos en je huid gezond te houden.
 • Bij het kopen van BB crème is het belangrijk te letten op je huidskleur en de verwachte dekking.

Beste BB Cream: Onze Selectie

Koopgids: alles wat je moet weten over BB cream

Cosmetica kopen is bijna een wetenschap. Behalve dat je je huidtype moet kennen, heb je ook informatie nodig over het product en de toepassingen ervan.moça usando bb cream em frente ao espelho Daarom hebben we deze rubriek gemaakt met alles wat je altijd al wilde weten over BB cream!

BB cream is een cosmetisch product dat de effecten van primer, moisturizer, foundation en zonnebrandcrème combineert en de huid voorbereidt op make-up. (Bron: Vladimir Gjorgiev/ 123rf.com)

Wat is een BB crème en waarvoor dient hij?

De BB crème is een cosmetisch product, dat verschillende functies omvat om de dagelijkse verzorging van de huid praktischer te maken, zonder daarbij de huidverzorging, vooral bij het opmaken, buiten beschouwing te laten.

De naam is een acroniem voor“schoonheidsbalsem“, wat in goed Portugees “schoonheidsbalsem” betekent. Passend, is het niet? De crème belooft op de huid te werken als primer, moisturizer, foundation en ook de textuur te egaliseren en een zonbeschermend filter te geven.

Wat is het verschil tussen de beste BB cream, primer en foundation?

Tellen met de beste BB cream sluit niet altijd het gebruik van andere producten, zoals primer en foundation, uit. Integendeel, ze kunnen elkaar aanvullen, zodat je huid er onberispelijk uitziet. De belangrijkste verschillen zijn:

BB Cream Primer Base
Bereidt het de huid voor op make-up? Ja Sim Nee
Egaliseert het de huidskleur? Ja No Sim
Verbergt open poriën? Ja Sim Nee

Wat zijn de functies van de beste BB crème?

Zoals we al zeiden, belooft BB Cream de functies van verschillende producten in een enkele verpakking te verzamelen. Maar weet je ook welke producten het kan vervangen? Hieronder tonen we je de meest voorkomende functies van deze schoonheidsbalsem!

 1. Uniform: het helpt vergrote poriën te verminderen, camoufleert fijne expressielijntjes en bedekt kleine onvolkomenheden;
 2. Omte verhelderen: de lichte en natuurlijke dekking garandeert een meer verlichte huid, waardoor het gebruik van bijvoorbeeld foundation en illuminator overbodig wordt;
 3. Olieachtigheid onder controle houden: omdat het een zachte textuur heeft, helpt het olieachtigheid onder controle te houden;
 4. Hydrateren: samengesteld met water en glycerine – die synoniem zijn voor hydratatie – kan het ook deze rol vervullen;
 5. Beschermen: het heeft een zonbeschermingsfactor tegen UVB stralen, zij het in mindere mate dan een gewone zonnefilter;
 6. Bereidt de huid voor opmake-up: het egaliseert en bereidt de huid voor op make-up. Bovendien zorgt het ervoor dat de make-up langer blijft zitten.

Kan BB cream ook dagelijks gebruikt worden?

Ja, vooral als je praktischer te werk wilt gaan en toch een lichte en natuurlijke look wilt hebben tijdens je dagelijkse routine! BB cream hydrateert het gezicht zonder vettigheid te bevorderen en egaliseert de textuur en de teint van de huid.

Maar het is altijd goed om in gedachten te houden dat het minder diep werkt dan elk van de producten afzonderlijk. Dus als je op alle punten die we in het vorige onderwerp noemden de maximale werking wilt bereiken, is het gebruik van BB cream misschien niet het beste alternatief.

vidro de BB cream e pincel com produto em bancada

Het gebruik van BB cream helpt om je make-up vlekkeloos en je huid gezond te houden. (Bron: olhatsiplyar/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de beste BB crème?

De eigenschappen van een product kennen en weten wat je ervan kunt verwachten zijn fundamentele voorwaarden voor een geslaagde aankoop. Daarom volgen hier de belangrijkste voordelen – en enkele nadelen – van het dagelijks gebruik van een BB crème:

Voordelen
 • Praktisch, je hoeft er geen andere producten bij te gebruiken
 • Egaliseert de huidskleur en camoufleert onvolkomenheden
 • Het is licht en geeft een natuurlijke dekking
 • Hydrateert de huid zonder haar vet te maken
 • Kan anti-aging bestanddelen bevatten
 • Heeft meestal een betaalbare waarde
Nadelen
 • Het heeft niet zo”n intensieve werking als de geïsoleerde producten

Hoe haal je het beste uit BB cream voor je huid?

Het beste resultaat bereiken, ongeacht het product, begint met de eigenschappen ervan te kennen en de juiste manier om het te gebruiken. Met BB cream is het niet anders. Behalve zorgvuldigheid bij het kiezen en conserveren van het product, krijg je betere resultaten met de volgende stappen

 1. Reinig de huid – het is van fundamenteel belang dat ze goed gereinigd wordt om alle voordelen van het product te kunnen ontvangen;
 2. Gebruik een vochtinbrengende crème – als je huid droog is, zijn de vochtinbrengende bestanddelen van de BB crème misschien niet voldoende om de nodige gezondheid en voeding te behouden;
 3. Breng zonnebrandcrème aan – vooral als je veel tijd aan zonlicht blootstelt of voor de computer zit. De inval van UVA en UVB stralen kan in deze gevallen intenser zijn dan BB crème kan tegenhouden.

Aankoopcriteria: Waarop moet je letten bij het kiezen van BB crème

Geconfronteerd met al deze informatie heb je waarschijnlijk al een keuze gemaakt voor de beste BB crème om je routine te vergemakkelijken en je huid mooi en gezond te houden. Maar we raden je aan bij je keuze op enkele punten te letten die het verschil kunnen maken.

Huidskleur

Zoals we in dit hele artikel gezegd hebben, is BB crème geschikt voor alle huidtypes. Maar omdat het een getinte dekking biedt, is het essentieel dat je aandacht besteedt aan de kleuring die je huidskleur kan egaliseren.

Om de ideale tint te vinden, is het aan te bevelen het product op de kincontour uit te proberen. Op deze manier wordt het hele gezicht geëgaliseerd. Als je online koopt, zoek dan naar producten van merken die je al gebruikt om zeker te zijn van het kleurpatroon.

Textuur

BB cream is meestal heel licht en glad dekkend. Toch kan de textuur van het product het uiteindelijke uiterlijk beïnvloeden, waardoor de huid er meer geladen of verouderd uitziet.

Dus, vooral als je al een rijpere huid hebt, overweeg dit criterium vóór de definitieve keuze. De meer vloeibare producten, met vloeibare textuur, zijn het meest aangewezen voor wie een luchtige en natuurlijke uitstraling wil.

mulher escolhendo bb cream na prateleira

Bij het kopen van de BB crème is het belangrijk aandacht te besteden aan je huidskleur. (Bron: Iakov Filimonov / 123rf.com)

Extra effecten

De beste BB crèmes op de markt bieden, naast deze verscheidenheid aan functies die je al kent, meestal ook een combinatie van troeven die de huid extra voordelen kunnen bieden, ideaal voor de dagelijkse verzorging.

Om het gezicht tegen de tekenen van veroudering te beschermen, investeer je bijvoorbeeld in een crème met werking tegen vrije radicalen en antioxidanten. Terwijl het je huid voorbereidt op make-up, laat het je ook jonger en gezonder achter.

Samenstelling

Skin producten verdienen extra aandacht als het gaat om de samenstelling. Het is nodig op deze factor te letten, want veel crèmes kunnen bijvoorbeeld zware metalen bevatten. Dit kan gevolgen hebben, niet alleen voor het gezicht maar ook voor je algemene gezondheid.

Een andere belangrijke voorzorgsmaatregel betreft de aanwezigheid van allergenen in de samenstelling van de BB crème. Als je overgevoelig bent voor een bepaalde verbinding, lees dan zorgvuldig de formulering van de crème voordat je hem gebruikt.

Samenvatting

Een mooie, gezonde huid hangt af van de manier waarop ze behandeld wordt. Ook als je geen fan bent van ingewikkelde huidverzorgingsroutines, moet je aandacht besteden aan de basisbehoeften van je huid, zoals hydratatie en bescherming tegen UV stralen.

BB cream maakt het leven gemakkelijker en verzorgt je huid, zoals we in dit artikel hebben laten zien. Hier laten we belangrijke informatie achter over het gebruik van dit product en een lijst met de beste op de markt, zodat je de jouwe kunt kiezen.

We hopen dat je genoten hebt van dit materiaal. Zo ja, deel het dan met je vrienden. Proost!

(Bron van het beeld: Anastasiia Malysheva/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies