Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

22Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Hallo! Vandaag gaan we het hebben over Dior parfum, dat wereldwijd bekend staat als een van de leiders in kwaliteit en exclusiviteit van het aroma op de luxemarkt.

Onder de producten die Dior vervaardigt is het parfum. Het valt om talloze redenen op tussen de concurrentie, en wordt beschouwd als een artikel van zeer hoge smaak, met unieke aroma’s en voorstellen. In de gids hieronder praten we wat beter over het product en wijzen we op alle eigenschappen ervan.
Belangrijk om te weten

 • Dior parfum behoort tot de luxemarkt, en draagt het concept van verfijning, elegantie en exclusiviteit met zich mee.
 • Het valt op door zijn hoge kwaliteit en uitstekende aromafixatie, ongeacht de lijn.
 • Er zijn Dior parfums voor alle smaken, van vrouwen tot mannen, met verschillende olfactorische families en noten.

Beste Parfum Dior: Onze selectie

Waar het Dior niet aan ontbreekt is variatie in keuzemogelijkheden, maar we hebben de beste parfums van het merk geselecteerd om je te helpen kiezen. Neem een kijkje:

Koopgids

Aan verfijning ontbreekt het Dior parfum niet. Welke je ook kiest, het merk stelt nooit teleur in kwaliteit, goede greep en luxe. Hieronder wijzen we je op alle voordelen van het product, naast het vertellen over de verschillen en het bespreken van de prijzen.

Foto do reflexo de uma mulher em um espelho oval, aplicando um perfume em seu pescoço.

Dior maakt parfum voor zowel mannen als vrouwen. (Bron: Ree / Pexels.com)

Wat is het differentieel van Dior parfum?

Het Franse merk Dior is een van de merken met de meest opvallende aanwezigheid op de luxemarkt. Het merk werd in de jaren 40 in Parijs gelanceerd en viel op door de productie van verfijnde en goed gemaakte kleding en accessoires.

Een paar jaar na de lancering van het merk waagde Dior zich in het parfumuniversum en ontpopte zich als wat we nu de leider in het veld kunnen noemen.

De parfums van Dior worden gekenmerkt door hun zeer hoge kwaliteit en fixatie.

Dior parfums worden gekenmerkt door hun zeer hoge kwaliteit en fixatie, en vooral door het feit dat er een lang creatief proces aan te pas komt, waaraan de parfumeurs zich lange tijd wijden.

Onafhankelijk van de lijn herinnert Dior parfum aan elegantie, verfijning, goede smaak, luxe en, uiteraard, exclusiviteit.

Het is belangrijk te vermelden dat ze allerminst als goedkoop beschouwd worden, maar dat ze opvallen door de lange duur van de geur en door op te vallen telkens als ze gedragen worden, zowel door mannen als door vrouwen. Dior parfum vertelt een verhaal via de reukzin.

Dior parfum is tijdloos. Klassiek en toch modern, extravagant en toch zacht. Het is in staat emoties en sensaties te bevorderen, en het merk heeft ook opties voor mensen met verschillende smaken.

Voordelen
 • Het is verfijnd, elegant en luxueus
 • Formule altijd zeer goed bewerkt en exclusief
 • Hoge kwaliteit
 • Hoge fixatie
 • Tijdloos aroma
 • Opties voor mannen en vrouwen
 • Opties voor mensen met verschillende smaken
Nadelen
 • Nogal duur
 • In geen enkele winkel te vinden

Welk Dior parfum is ideaal voor mij?

Als we een parfum kiezen, nemen we waar naar welke ingrediënten dat aroma verwijst, en we voelen ons al of niet aangetrokken door de geur. Dit heet noot, het aroma dat betrekking heeft op een soort ingrediënt, dat zacht, opvallend of zoet kan zijn.

Dior produceert geuren met verschillende noten en mengsels, waardoor exclusieve en verschillende aroma’s ontstaan, met keuzemogelijkheden voor alle smaken. Hieronder punteren we enkele van de mogelijkheden:

Citrusgeuren

Citrusgeuren zijn het populairst in de parfumerie. Ze zijn verfrissend, zacht, aangenaam en perfect voor warme klimaten. Citroen, sinaasappel, perzik, mandarijn en bergamot zijn maar enkele van de meest voorkomende noten.

Voor vrouwen zijn de meest aanbevolen JOY en Miss Dior, voor mannen Sauvage en Higher.

Bloemige parfums

Zoals de naam al zegt, hebben bloemige parfums sterke noten van bloemen, die als zoeter worden beschouwd.

Ze komen meer voor bij het vrouwelijk publiek en kunnen samengesteld zijn uit jasmijn, verschillende soorten rozen, gardenia’s of een andere bloem.

De bloemige vrouwelijke parfums van Dior die het meest opvallen zijn J’adore en Forever and Ever.

Houtachtigeparfums

Meestal mannelijke parfums, worden de houtachtige gekenmerkt door warme, opvallende en droge noten die naar hout verwijzen.

In de samenstelling kun je ingrediënten vinden als amber, sandelhout, ceder en bergamot. Hier bevelen we de mannelijke Fahrenheit en Homme Intense aan.

Oriëntaalse parfums

De oriëntaalse parfums zijn opvallend, sterk, elegant, sensueel en mysterieus. Ze hebben een gevestigde signatuur, en komen zowel in het vrouwelijke als in het mannelijke universum veel voor.

Amber en vanille zijn veel voorkomende noten. Als dit je type parfum is, raden we Poison Girl aan.

Citrus Bloemig Houtachtig Oriëntaals
Kenmerken Verfrissend en mild Zoetig Warm, droog en opvallend Sterk, opvallend, sensueel en mysterieus
Dior JOY, Miss Dior, Sauvage en Higher J’adore en Forever and Ever Fahrenheit en Homme Intense Poison Girl

Waarom is Dior parfum duur?

Allereerst is het belangrijk te bedenken dat Dior een Frans merk is en dat daarom de wederverkoop van zijn parfums afhankelijk is van invoer, wat belastingen en rechten met zich meebrengt, waardoor het parfum aanzienlijk duurder wordt.

Bedenk bovendien dat het een voor 100% gevestigd merk op de luxemarkt is, dat bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn producten en om het feit dat het eerstelijns parfumeurs in dienst heeft, wat het eindresultaat ook duurder maakt.

En tenslotte investeren grote merken exorbitante bedragen in marketing en propaganda, waarbij ze een heel concept op het product bouwen, om de uiteindelijke consument aan te trekken en te verleiden, die bereid zal zijn het verschil te betalen om de voorgestelde levensstijl te kunnen leven.

De prijs, in feite, is buiten de normen om en kan in twijfel getrokken worden. Maar kwaliteit en goede fixatie zijn garanties die je hebt als je een Dior parfum aanschaft.

Foto de uma mulher aplicando perfume no pescoço em frente uma mesa com maquiagens e espelho.

Dior parfum behoort tot de luxemarkt. (Bron: Kaboompics.com / Pexels.com)

Waar wordt Dior parfum vervaardigd?

De parfums van Dior worden, net als alle andere artikelen die het merk produceert, vervaardigd in Parijs, Frankrijk, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd.

Momenteel heeft het ongeveer 200 winkels over de hele wereld, waarvan twee. Het was het eerste internationale Maison dat in ons land arriveerde, in de jaren 1950.

Aankoopcriteria: Factoren om Dior parfummodellen

te vergelijken
Voor je je droomparfum kiest, is het goed dat je enkele details in acht neemt die bij het gebruik het verschil kunnen maken

 • Fixatie
 • Olfactorische familie
 • Grootte van de fles
 • Ontwerp

Hieronder leggen we iets beter uit wat je bij elk van deze punten moet opmerken.

Fixatie

Dit is een punt dat je Dior parfum letterlijk moet nemen, maar er is verschil in fixatie volgens de nomenclatuur van je parfum, en daar moet je bij de aankoop rekening mee houden.

Parfum zijn die met een grotere concentratie aroma, en bijgevolg een grotere fixatie, die tot 12 uur reikt.

Eau de Parfum heeft ook een goede fixatie, en houdt de geur tot ongeveer 10 uur op het lichaam. Eau de Toilette, Eau de Fraiche en Eau de Cologne zijn daarentegen het zwakst, en houden veel minder uren.

Eau de Cologne is vooral die met minder fixatie, die niet langer dan vier uur mag duren, en vaak zelfs geen alcohol in de samenstelling heeft.

Foto de um perfume Dior.

Als je van een hoge fixatie houdt, kies dan het “parfum”. (Bron: Jessica Weiller / Unsplash.com)

Olfactorische familie

Maak, voor je je parfum kiest, kennis met de verschillende soorten olfactorische families. Dior parfums verschillen sterk van elkaar en elke geur is uniek, waardoor het essentieel is een zorgvuldige keuze te maken.

Maar gelukkig voor ons zijn er citrus-, bloemige, houtachtige en oriëntaalse opties, die alle publieksgroepen behagen.

Flesgrootte

Zoals de meeste merken zijn er Dior parfumflesjes van 50 ml, en ook van 150 ml, die uiteraard veel duurder zijn.

Het gaat erom de kosten/baten van elk op papier te zetten om de juiste beslissing te kunnen nemen, oké?

Design

Hoewel het geen vraag is die de geur beïnvloedt, kan het toch heel leuk zijn om de ontwerpen van de flesjes te analyseren, zelfs omdat sommige ware kunstwerken zijn, die daarvoor bekroond worden.

Foto de um perfume.

Veel mensen kiezen parfum om bloot in de badkamer of op de kaptafel te laten staan. (Bron: Siora Photography / Unsplash.com)

Dus als je graag verschillende parfums koopt en er je badkamer mee versiert, kan de inrichting een zaak zijn om op te letten.

(Featured Image Source: Dmitriy Melnikov / 123RF.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies